Április 26,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

VENDÉG


Fülkereveláció

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,544,300 forint, még hiányzik 455,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Mert ugye revolucióról nem beszélhetünk. Már csak azért sem, mert a fülkeforradalom kifejezés egy életre bevéste magát agyunk azon picinyke tartományába, amely a nevetésért felelős. Rövidre fogva, rám a reveláció erejével hatottak a minapi helyhatósági választások eredményei. Az egésznapos drukkolás után örömmel revideáltam eddigi borúlátó nézeteimet a nemzetem kilátástalannak vélt sorsáról. Repes a szívem, amiért kiderült: a jóhiszemű, jóakaratú, hazaszerető embereket ideig-óráig félre lehet ugyan vezetni, meg lehet téveszteni, hitegetni lehet őket – de eljő a nap, amikor szembe tudnak nézni a tévedéseikkel, emberi gyengeségeikkel. Veszik a bátorságot, és élnek a még meglévő jogaikkal: kiállnak önmagukért és az országért.

Elnéztem a viktorka sajtótájékoztatóján készült vidámtalan képet.  A Nagyhatalmú már együttműködne a tegnapmég-ellenséggel, a belső égésű botorok legnagyobb megdöbbenésére. 

Győzelmet arattunk! – mondta bíborbansületett arccal, aszott keddvel – holott csak hétfű volt még. Majd a megafonjával hadonászó tarlóst miniszterelnöki tanácsadóvá ütötte (ami magyarra fordítva azt jelenti: meló semmi, de dől a suska). Az aktust követően rögvest elkezdte a tisztogatást. (Ezt – ezzel egyidőben – az összes polgármesteri hivatalban is elkezdték, ahol nem a korábbi vezetőt választották újra. Ugyanott iratmegsemmisítőket vennének nagyobb tételben, jutányos áron, azonnali utalással.) Alig pár óra múlva az azeri média jelentette, hogy már meg is érkezett Bakuba, a Türk Tanács ülésére – pedig nem sokkal előtte Környe környékén vélték látni. Lehet, hogy a fidesz már a fizika törvényeit sem tartja be?

Nini, Őexcellenciája helyettese, a szürke eminenciás – aki megszokta, hogy személy szerint nem releváns! Ott a háttérben órák alatt többet szürkült, mint a sokévi átlag. A megszokott formáját hazardírozó gulyást is megtapsolta a sok szürkemarha (őshonos, törvényileg védett háziállataink ők, valódi hungarikumok). Végre nem látom a novákkatalingot oly önfeledten nevetni, mint a fakutya az oltáron. Hová tűnhetett a bájmosoly? Szemmel láthatólag már a rezsiszilárd mája sem hízik éppen. kubatovaris maga a kubista kurbli. Vagy kübli? Annyira de annyira nem értek én ezekhez a modern festményekhez!… Az önelégült kövér porcsin szívproblémák megelőzésére alkalmas, repülőgépi gyomorrontás ellen sajna nem hatásos. 

kásalala átmenetileg öltönyelhagyó kampányfőnök  esmént hasítani szeretett volna, pedig reméltem, hogy máma már nem hasad tovább. Szerinte a nemnemzeti külföldiek miatt jött el idén kissé hamarabb a Karácsony Budapesten. Akik szám szerint 90 ezren vannak és mind az ellenzékre hajaztak. Nem látok bele az alelnöki fejébe, ezért elképzelni sem tudom, hogyan képzelte ezt el. Turisták nem szavazhattak. Tán csak nem buszoztatta, lakcímkártyáztatta valaki valahonnan ezt a sok külföldit, példátlan módon? Viszont azt a rengeteg buszt ugyan hova lehetett ily észrevétlenül leparkolni?  Milyen nációkat képviseltek ezek az idegenajkúak? Vagy a külországból ide letelepedett, életvitelszerűen a fővárosban lakó, dolgozó emberekre gondolt? De hát akkor ők már legfeljebb csak volt külföldiek… Nem lett volna hihetőbb a nyuszira fogni a kudarcot?

– Úgy látom narancsba borult az ország – hangsúlyozta szíjgyártó. – Mindenképpen megvédjük az országot az illegális bevándorlóktól – közölte ellentmondást nem tűrően, pedig már rég vége volt a voksszerzésnek. Majd sürgősen nem ment el arra a tanácskozásra, amelyen az EU tagállamai megállapodtak abban, hogy egyikük sem szállít fegyvereket a zavartalanul gyilkolászó Törökországnak. A mai nap híre az is, hogy az illemtudó Erdoğan Azerbajdzsánban személyesen köszönte meg orbánnak, hogy Magyarország (!) kiállt a szíriai offenzívája mellett. Kedves gesztus, kár hogy nem igaz: emlékül átadott egy tincset a törökök által támogatott milicisták által – a Kámeslíje és Manbídzs közötti úton – autójából kirángatott és ott helyben agyonlőtt kurd politikusnő, a 35 éves Hevrin Hálaf hajából. Köszönjük Őszultánságának, örökre megőrizzük az Ország Láthatatlan Emlékkönyvében!

Migránsok tízezrei fordultak vissza a határkerítéstől hirtelen, mert vakondokként ugyan átkotorhatták volna magukat alatta, de megijedtek, hogy szembeássák magukat vakondival. Legközelebb már csak 2022 elején próbálkoznak. Nem átallt elhúzódó átállásról beszélt a NVI elnöke. Azt a narancsbaborult szivarvégét! Nem átállniuk kéne, hanem lemondani! Győrben várhatóan újra gyakorolják a számolást – nem középiskolás fokon-, mert 1400 érvénytelen szavazat keletkezett, miközben az erkölcsösen mosolygó zsoltaib.orkot alig 640 szavazatnyi különbséggel jelentették ki győztesnek. Akit nem mellesleg raportra rendeltek a Központba. A magyar Zsenmin Zsipao elsőnapi cikke után magától felvetődik a kérdés: nem egyszerűbb lett volna egyszerűen átfaxolni a selyemzsinórt?

bóddogpista kétpói kiskirályságát is elbukta az ideiglenesen parlamentünkben állomásozó fidesz. Vélhetőleg őt sem fogják egyhamar boldoggá avatni a kötcsei pikniken. Az ásatag torokcai is áshatja tovább a halmot Ásotthalmon. Újfent polgármesterré választották a korábban antiszemita és rasszista kijelentésekkel házaló ómolnár osz’kárt és taszilló ferencest. A dunaparti cipőkbe köpdöső kulcsos görgő a Hajdú-Bihar Megyei Közgyűlés tagja lesz, svihák elődünk pedig az újbudai testületbe jutott be, ha nem is egyéni jelöltként.

Az mszp Vidám vasárnappá nyilvánította a Szomorú vasárnap című sanzont, és nem győznek hálálkodni Istennek, hogy még egy sanszhoz jutottak. Domokos Ágnes pedig azért nyert Békásmegyeren, mert az orbánrákhell kiköpött mása. Hát, legalább kiköpni tudták, ha már lenyelni nem. Az eltaknyolt váci fideszesek nosztalgiáztak egy nagyot: újra- meg újranézték a videójukat, ahol szökdellve danolták a vesztesek arcába: egyszerűen senkik vagytok, héj, héj. Héj, azok a régi szép idők!… Vége az édes életnek – eltolcsy adót követel a cukorra. A nemkicsit csalódott reviczky egyatábor – aki az újrázni akaró ferencvárosi polgármester melletti kiállásával nem hozott neki szerencsét – be van tojva színészileg és szinesztéziailag, hogy kiáll a szekere rudja – azaz kirakják a frissen újított önkormányzati bérlakásából. 

A Puzsér meg csak riogat.  Nem azzal, amit mond, azaz hogy „öt év múlva újból itt leszek” (ám addig visszavonul a kultúrkomfort-zónába), hanem azzal a rémisztő, szívdermesztő kilátással, hogy addig ugyanbiza ki kever-kavarja majd fel itt a poshatag állóvizet, egyhangúlag!?… Neraktív ötlet: a mindenszo.hu országos népszavazást szeretne, hogy a liberális Szodoma és Gomorra – közkeletűbb nevén Budapest – helyett Debrecen, a Kálvinista Róma legyen a jövőben Magyarország fővárosa. A román kormány tudhatott valamit, mert elhatározta, hogy példát mutat. Már csütörtökön csütörtököt mondott: megbuktatta saját magát. Példája nem mutatkozott ragadósnak.

A nézőpont intézet szemellenzős elemzői szerint ha most lettek volna a parlamenti választások, a kormánypártok közel kétharmadot szereztek volna. Hja, ha nekem szárnyam lenne, akkor én is szárnyalnék. Alig zavartatva magát dübörög még mindig a kormányzati sikerpropaganda. Továbbra is a fidesz a nyerő, még akkor is, ha nem. Kárhoztatják az eltévelyedett választókat és az őket motiválni merő, Karácsonysímogató ellenzéki médiát. Jobb ha tudjátok: a kötél beáztatva, pajtikáim!

Így indult a hét – és hol van még a vége?!…

2019

Pandula Dezső

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.