Április 26,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Novák. Mintha azt mondta volna el, hogy az európai családokban az eső, a szél meg a farkasok nevelik a kicsiket

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,544,300 forint, még hiányzik 455,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jó éjszakát kívánok! Mindenkinek. Nézzék meg, nem ázik-e be a tető, vizesen nem jó aludni.

Meg kell mondjam, nagyon szerencsés ember vagyok. Dehogy lottó meg az itt a piros, hol a piros. Ezek még csak ezután jönnek, ha már Fortuna így mellém állt. Nagyon nagy szerencse, hogy nem vagyok játékvezető. Vízilabdás sem. Aztán nem voltam Kaposváron. Milyen szerencse, mert, ha Kaposváron lettem volna a versenyuszodában játékvezető, akkor most el lenne törve a lábam. Mert a tavasszal átadott uszodában leszakadt az emelvény. Nem ám akárhogyan, akármennyiért – ötmilliárd forintért végezték el a gagyi munkát. Ennyiért a tető is beázik, alul pedig szivárog a medence. Akkor mi van? Víz, víz – nem? A természet ingyen adja alul, fölül az uszodának.

Az uszoda építője a Magyar Építő és a FÉSZ konzorciuma, mindkét cég kapcsolatba hozható Tiborcz István üzlettársával, Paár Attilával. Az ő cége az a West Hungária Bau, amely 2015-ben megvásárolta Tiborcz István részesedését a miniszterelnöki vő közvilágítási pályázati sikerszériájáról hírhedt cégében, az Eliosban. A kaposvári létesítményre eredetileg 4,4 milliárdot szántak, de a végére valahogy ez is drágábba lett bő félmilliárddal – írja a 168 Óra.

Szar munkához sok pénz és sok idő kell. Arról nincs hír, hogy sötétben játszották volna-e az első vízilabda mérkőzést az uszodában. Csak azért lenne jó tudni, hogy működnek-e a lámpák. Vagy hullik rájuk az eső. Hullik itt minden, amit roham munkában összedobnak. Felelős majd biztosan nem lesz most sem, ha csak nem az a rohadt időjárás meg az emelvényt tartó csavar, vagy mi. Most akkor, hogy nem törött el a lábam, beszéljünk komoly dolgokról. Eddig csak a szokásos, mindennapi felelőtlenséget próbáltam érzékeltetni. De ugyebár, a család az első.

  • – Apukám, nekünk be kéne fektetni a jövőnkért.
  • – Tudom, anyukám, de nekem egy megveszekedett vasam sincs. Neked honnan van dugipénzed? Mennyi? Mert ettől függ, hova fektessünk be, anyukám!

Hova? Hova? A gyerekbe. Önök amikor nagyon vágytak gyermekre, akkor arra gondoltak, hogy azért kell egy bébi, mert az jó befektetés? Jön belőle hozam is, ha okosan, jól csinálják.

Nincs jobb befektetés annál, mint amikor „gyermekeink hétköznapjaiba és jövőjébe invesztálunk – jelentette ki az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára az egri Szivárvány Óvoda új székhelyépületének átadóünnepségén.

Könnyen beszél a nemzethy szülöde vezetője, ő már befektetett a jövőjébe – csak azt pénzben mérik. Ez a Novák egyre nagyobb baromságokat képes mondani, belezizzent már az egész kirakat családpolitikájába. Óvodát avat. Itthon. Aztán elmondja, hogy milyen átkozott rossz helyzetben van Európa, mert sok helyen elfogynak a gyermekek, az óvodák meg kiürülnek. Bizony, bizony, az utolsó kölyök, amint eléri a villanykapcsolót, le is kapcsolja azt. Sötétségbe borul az a demokratikus Európa, ahol nem Novák bolondítja az embereket. De jó nekik! Ez is.

Aztán hablatyol még 70 ezer bölcsődei helyről, teljes körű bölcsődei ellátásról Magyarországon. Az óvodák nagyjából rendben vannak, mert 2010-hez képest mára 11 ezerrel nőtt az óvodai férőhelyek száma. Most már naponta elmondanak bűvös számokat, aztán nem sok minden történik. Tessék elmenni falura, úton-útfélen várják a gyerekeket a jól fizetett dolgozók, pedagógusok a szép új gyermekintézményekben. A kormány a pedagógusok bérfejlesztésekor az óvónőkre, dadusokra is gondolt: „a jövőben is törekednek a lehető legtöbb erkölcsi és anyagi elismerést megadni azoknak, akik „legnagyobb kincsünkkel, a gyerekekkel foglalkoznak”.

Sokk. Mindjárt kettő is…

Ne tessék hazudni, nem vagyunk hülye gyerekek. Miért nem hagyják már abba a családok zaklatását ezekkel az ócska dumákkal. Már semmilyen magán szféránk nem lehet, mert ezek a buggyantak abba is belepofáznak, hogy nekünk mi lenne és miért jó. Egészen odáig, hogy Novák Fidesz úrnő Mária országából elmegy a Vatikánba is. Szórni a szülési meg a népesedési magyar reklámot.

Nem tudom, ott mennyi szülőképes nő meg család lakik. Mindegy neki. Csessze meg ez a nő, képes a katolikus világ bölcsőjében is hazudni magas rangú egyházi személyeknek: „Magyarországon az egyházak, a családszervezetek, a vállalati szféra és a tudomány képviselői a kormánnyal karöltve mit tesznek a családokért és azért, hogy a családi értékek méltó helyet foglalhassanak el a közösségekben.”

Pontosan, mintha azt mondta volna el, hogy az európai családokban az eső meg a szél meg a farkasok nevelik a kicsiket: az a tapasztalat, hogy „a világ úgynevezett fejlett részében” a hagyományos családi értékeket háttérbe szorítják, kevés szó esik róluk és kevés jelentőséget tulajdonítanak nekik, ami a családok gyengülését eredményezi. Alig-alig lehet találkozni olyan kormánnyal, amely nyíltan vállalja a családok segítését, és amely a családok támogatásában látja a jövőt, s a közösség alapjának tekinti a családokat. Hangsúlyozta: a magyar kormány ilyen.

Azért ehhez lenne egy-két szavam: milyen családi értékről beszél ez a Fidesz-bérencnő? Az Orbán, Mészáros, Lázár, Rogán, Kósa családról, amelyikben mindenki a saját lábán áll? Közpénzből. Vagy azokról a családokról, ahol három kapirgáló tyúk a legértékesebb vagyon? Vagy azokról a családról, ahonnan a gyerekek lyukas cipőben mennek iskolába? Ha odaérnek. Vagy talán azokról a családokról, akiknek esélyük sincs méltó lakáshoz jutni; autóról legfeljebb álmodnak, hiszen a leggyakoribb zene füleiknek az ablakon besüvítő szél? Netán azokra a családokra gondolt, ahol a szülőknek nincs pénzük arra, hogy a tehetséges gyerekeiket külön foglalkozásokra írassák be? Vagy azokra a családokra, akiket kihasználnak, és magukhoz édesgetik a választások előtt – egy zsák krumpli, fél kiló fodros tészta fejében. Gazemberek.

Elmegy nyalakodni a Vatikánba, és egycsapásra pofán vágja az egész keresztényi tanítást. Turné a semmiért, Novák Katalin. Mondok még valamit: az MTI-jük nem sok szót fecsérelt arra, hogy felmerült a migráció kérdése is, amiben szögesdrótos ellentétben áll a magyar kormány és a Vatikán álláspontja. Az csak blabla, hogy Novák azt mondja, ebben is legyen párbeszéd, hogy ismerjék, megértsék és tiszteletben tartsák egymás álláspontját.

Ugyan, pont Orbán a vélemények tiszteletben tartásáról nevezetes. Álszent hazug banda. Novák elmegy vatikáni vendégségbe, és nem átall félrebeszélni. Azon túl, hogy szálljanak le már a sablonos és folytonos dicsekvésükkel, megmondom, hogy nagyjából hogyan működik egy normális, egymást szerető család – gyermekestül, szülőstül.

Édesapa és a lánya legózik a nagy szőnyegen. Sorra szaporodnak a házak, autók, emberek, vonatok, utak, hegyek, folyók… Építik legó Magyarországot. Órák telnek el a közös játékkal. Az édesapa büszkén mutatja a kislányának:

  • – Nézd, milyen szép, már minden a helyén van, amit akartam.
  • – Gyönyörű, apa, de valamit ki kellene igazítanod.
  • – Kiigazítani? Mire gondolsz?
  • – Arra a nagyon magas kerítésre, amit építettél a folyótól nem messze.
  • – Mi baj van vele, kicsim?
  • – Apa, tudod, a plüss állataim, babáim: a görög Zeusz kutyám, az afrikai Borcsa elefántom, az amerikai Garfieldom, az arab Ali babám, az egyiptomi és az ázsiai Napleányaim nem tudnak átugrani rajta.
  • – És?
  • – Szeretnének mindannyian ki-be járkálni, ne zárd el előlük az utat, apa. Ezt nem szabad.

…és akkor közösen ledöntötték a magas kerítést; a kislány állította, mindegyik kedvence mosolygott. Novák nagyasszony, a nevelés, az emberség a családban marad. Nélkületek, reklám és az önbűzötök nélkül.

Az még hagyján, hogy nem esett rám a kaposvári uszodában az emelvény, de sokkal, sokkal, sokkal nagyobb szerencsém, hogy nem vagyok Novák Katalin. Sem. Mert akkor eláshatnám magam.

Az önök véleménye

„Mi templomot építünk, s nem bezárunk”. A fene vigye el el ezt az ájtatos, mocskos, gazembert gazdájával együtt. Kórházat, iskolát nem kell építeni vagy felújítani. Utakat sem kell építeni, nekünk jó a göröngyös, kátyús úthálózat. Lényeg a templom. Végtelenül dühös vagyok és felháborodott, amikor ebből a bandából valaki szóra nyitja a száját. (Zebike)

Hm. Nem mi, hanem a magyar társadalom gyűlöletre fogékony része.
Az, hogy ennek a gyűlölködő társadalomnak mi is a tagjai vagyunk, az már a mi gyengeségünk eredménye. (M. János)

Ha jól látom, a két srác azon bőszült fel, hogy nem tudnak bemenni a kijáraton. Abból, hogy szellemileg kicsit alultápláltak, ilyen ügyet kreálni csak a szennymédiában lehet. Csak azt nem értem, ilyen csekély értelműekért miért keresnek külföldi híreket? Elég lenne körbepillantani a 888 szarkesztőségében. (Judit)

A videó végén elhangzott kérdés, hogy miért nem látták ezt eddig az Unióban? Látták, csak a politikai érdekek felülírtak és írnak mindent a mai napig. Talán most lesz valami változás, mert van 3 magyar képviselőnő akik nem engedik, hogy a fidesz hazugságai érvényesüljenek. (N. Csabáné)

őt nevezték ki szóvivőjüknek? a hipnózis fő vezényszava: Gyurcsány
miskolcon az ellenzék polgármesterjelöltjét rakták Gyurcsánnyal egy plakátra,holott mindkettő cáfolta,hogy soha nem beszéltek,soha nem találkoztak egymással! arról nem beszélve,hogy az összes ellenzéki párt mögé állt. középső csoportos szint (Bertalan)

Így írtunk mi

Egy egész hűtőre való pezsgő

Orbánt a pénzzel lehet megfogni – véli az Európai Parlament helyettes elnöke

Hogyan sikerült ezt a fanatikus, erkölcsileg önmagából kifordult szektát felépíteni

A fogas

Egy betonvalagú jelentéktelenség

Nem unjátok még?

Mint malac a jégen

Kötelező 6 éves beiskolázás: elfogyott a türelmünk!

Rózsák mellé

A közvagyon nem a tiéd, Viktor

Nem minden a más hibája

A nap kommentje:

Ha valaha is megbuktatják orbánt, akkor szerintem lézer jani keze lesz benne vállig. Nem is bánnám, ha ez történne, no nem azért mert ő jobb lenne, hanem azért mert akkor fog elkezdődni a fidesz teljes szétesése. (Transzporter)

 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.