Április 26,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Emberek, lassan elérjük a gyagyaság legmagasabb fokát

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,544,300 forint, még hiányzik 455,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jó éjszakát kívánok! Mindenkinek. Vigyázat, Bomba a szoba sarkában!

Van bombánk. Nem veszélyes, csak a Fidesz van tőle becsinálva. Valamiképpen hatástalanítani akarják a bombát. Ezért egy magánszemély bepanaszolta. Mert ez a bomba ember, úgy hívják, hogy Bomba Gábor. És az ellenzék támogatottja, az Éljen Szekszárd Egyesület polgármesterjelöltje. Ez a legnagyobb bűne. Ezért nyekereg valaki a helyi választási bizottságnál, mert

kihasználja a „Bomba” családnevét, és a „széles körben ismert és népszerű energiaital” márkajelzésével azonos módon tünteti fel magát… a családnevének „ilyen formában való megjelentetésével” megtéveszti a választópolgárokat, mert azt az „érzetet kelti” bennük, hogy „ismerős” – írja a hvg.hu.

Levegőt! Amúgy Bomba Gábor közösségi oldalon és honlapján elérhető kampányanyagai láthatóan nem csak a felkiáltójelben különböznek a termék márkanevétől, a sárga szín is eltér, és a polgármesterjelölt, illetve szervezete egy bikát használ kampányában.

A nevemről meg nem tehetek. Ez már tényleg dedós módja a támadásnak – reagált a feljelentésre Bomba Gábor.

Úgy tudja, hogy nem csak a választási testületnél, de már a Bomba energiaital gyártójánál is bepanaszolták, méghozzá egy olyan személy, akinek a neve megegyezik a Fidesz–KDNP egyik helyi jelöltjének nevével. A helyi vállalkozó arról is ismert, hogy az ő fiát vegzálták, miután még 2017-ben hitleres videóban karikírozta tanárait. A paródiavideó miatt az igazgatónő bosszúja két éve üldözi, hiába távozott már a gimnáziumból a fiú.

Nagy az Isten bombabarma. Ehhez már tényleg nagyon idiótának kell lenni. Nem? Azért mulatságos is az ilyen fickó. Elképzelem: biztosan megőrülne, futna árulkodni, ha Karácsony Gergely teleaggatná a fővárost csili-bili fenyőfákkal (Jézus megcsúfolásáért); vagy a szocialista Harangozó Tamás templomban kongatná a vészharangot (Istenkáromlásért); a DK-s Arató Gergely pedig kaszával a kezében mosolyogna a búzaföldön (parasztlázadásért). Az nyilván melegséggel öntené el a szívét, ha Gulyást kineveznék hungarikumnak vagy a Kövért fogyókúrás reklámra használnák fel.

Emberek, lassan elérjük a gyagyaság legmagasabb fokát! Nem tudom, hogy ez az energikus félnótás magánszemély járt-e iskolába, vagy a Fidesz már ilyen állapotában fogadta be. Ez a buzgó mócsing miért nem jelenti fel Berki Krisztián életművész celebet (vagy mit), mert visszaél az olimpiai bajnok tornász, Berki Krisztián nevével a budapesti kampányban? Vagy bepanaszolhatná Nagy László kiváló kézilabdást, mert nem is ő írta a Ki viszi át a szerelmet című verset; Nagy László költőtől pedig azt kérné számon, miért csak hat gólt dobott a válogatottban.

Amúgy, ki lehet ez a feljelentő? Van-e néki neve? Ha nincs, akkor én adok kölcsön. Bessenyei Györgynek Tariménes utazása címmel van egy államregénye. Ebben kíméletlenül ostorozza a feudális világ védőit, maró szatírával kel ki az államszervezet igazságtalanságai ellen. 1804-ben vagyunk. De mintha ma is… Nem mondom, hogy könnyű olvasmány, nyelve is nehézkes. És hogy oldja egy kicsit a bonyolult mesét az író, a szereplőknek úgynevezett beszéltető neveket talált ki. Az arisztokrácia megszemélyesítője ezt a nevet kapta:

Bangocibumbujpulujhurculujbüszkülüjkikiriposzidoszi

+ hülye. Ezt meg én adom. Jó lesz? Mehetsz árulkodni az ellenzékre, mint egy óvodás! Bomba jó, mi? Volt nekem egy ismerősöm, művelt, jól író férfi. Arra most konkrétan nem akarok gondolni, ha élne még, vajon milyen választási plakátot csináltatna. Mert az volt a neve, hogy Ondó József. Levegőt! Mert elszívják ezek a bombasztikusan piti beköpők.

Aztán itt van ez a Papp. De ez a Papp László, nem az a Papp László. Csak szeretne olyan elismert kiváló sportoló és ember lenni, mint a mi ökölvívó Papp Lacink. Ő Laci legfeljebb a debreceni Paradicsom másik jeles képviselőjének, a Kósa mester, volt polginak lehet. A most polgi, Papp, lesz-e újra polgármester? Muszáj neki, mert különben kirúgják a gyerekét az iskolából. Elszegényedés miatt. A Fidesz-polginak jól van dolga, jobbról még jobbra terelgeti nyáját, és bú nélkül éli világát. Még. De ezek nem gondolkodnak, mert azt hiszik, hogy ez a világ örökké tart. Addig ki kell használni a lehetőségeket meg az embereket – a nyájat.

A debreceni Fidesz-paradicsom jeles élvezői: Kósa Lajos és Papp László

Így gondolhatja a Papp, mert milliós tandíjú magániskolába íratta kisebbik, általános iskolás gyermekét Debrecen újrázására készülő fideszes polgármestere – értesült a Népszava. A Debreceni Nemzetközi Iskola a Modern Városok Program állami 3,3 milliárdjából épült, és éppen a városvezető  avatta fel idén nyár végén.

A lap megkereste a városházát, ahol – mint írták – a sajtóiroda nem cáfolta az értesülést. Azt közölték: a debreceni városvezetők családtagjai eddig sem vállaltak közéleti szerepet és a jövőben sem tervezik, különös tekintettel a gyermekekre. Az iskolaválasztást is családi, magánügynek tartják. Hozzáfűzték:

A debreceni baloldal egy nemzetközi szinten sikeres oktatási modellt támad. A debreceni városvezetés a nemzetközi iskola felépítésével erősítette a város oktatási rendszerét annak oktatási, történelmi hagyományaira figyelemmel.

Milyen modellt? A burzsujok magán iskolájában, közben pedig papp-olnak a mindenkinek járó színvonalas, európai tudást nyújtó közoktatásról. Ilyen a magyar és világhírű családbarát kormány és városvezetés. Saját oktatási rendszerüket köpik szembe. Finoman fogalmazok: iskola burokban. Elkülönítve a gazdag gyerekek – ahogyan a roma gyerekek -, csak itt a pénz az úr. Hamis, nem valódi világ ez.

Pappnak vannak értékes bútorai, 1550 kötetes könyvtára, Omega De Ville luxus karórája, több ingatlana, lakása, 530-as BMW-je. Tartozása 13,7 millió forint, e mellett 30 millió forintos pénzintézeti számlakövetelése is van, és ez még nem minden! Előszeretettel fektet be értékpapírokba. Kétféle, nagy értékű biztosítás mellett Mol- és M-Telekom-részvényeket vásárolt a jó hozam reményében. A polgármesternek a bruttó fizetése 997 200 forint, mellé 149 500 forint költségtérítést kap, amit törvény szabályoz, továbbá ingatlan bérbeadásából is befolyik még 150 ezer forint havonta. Szép summa, de a nagy jólét és a vagyon forrásához még kevés. Papp Lászlónak a feleségével közös, menő ügyvédi irodája van. Polgármestersége alatt ebben a munkáját szünetelteti, a céget a szintén ügyvéd felesége irányítja.

Így aztán könnyen kifizeti 2 millió 897 ezer 500 forint éves tandíjat. Természetesen a szegény sorsú, tehetséges diákoknak ösztöndíjprogramot még nem indítottak, de tervezik. Végül is nem olyan fontos: majd szeretném látni, tudni, hogy hány Fidesz-báró lesz csóró. Papíron.

Az önök véleménye

Ha a Fidesznek már csak 5 %-os támogatottsága lenne, akkor meg abból csinálnának újfent egy nem létező kétharmadost. Jövő hónapban be fogják vetni az általuk beprogramozott elektronikus választási rendszert. Amíg az EU tolja a pénzt, nagy gondja nincsen a felcsútiéknak. (Ritter)

Az meg a legjobb,Gyurcsány miatt mentek el 10 óta több százezren az országból,persze statisztika semmiről nincs,így lehet bármit hazudni,mindent Gyurcsányra fogni aki több mint tíz éve semmilyen hatalomban nincs ha jól tudom Gyurcsány kormány nem szüntette meg a statisztikát,hogy tiszta képet kapjunk bármiről. (Margit)

A maffiózó bácskai és az ottani helyi mszp évek óta összejátszik. Ezért múlott Gegesynek az az 1% De a kérdés legfőképpen az, hogy a fideszes bukta után mi legyen ezekkel a magyarirtó, nyugdíjasgyilkos tetvekkel. Fütyüljön a szél a talpuk alatt ! (278ffjiid64hk)

„Ha nem politikai megrendelésre zajlana (az eljárás), akkor már tegnap, tegnapelőtt, sőt, egy éve le lehetett volna
zárni, hiszen jogi válaszok vannak ezekre a vádaskodásokra – mondta az igazságügyi miniszter kedden,”. Amikor elkezdtem olvasni ezt a mondatot, azt hittem, a Pikó András kampánycsapata elleni rendőrségi vegzálásról van szó. Hát persze, hogy megint tévedtem. (György)

Így írtunk mi

Gyurcsány elüldözte, Orbán Viktor visszahozta

Egy királyság végnapjai

Kossuth kémnője 5.

Ha éhes vagy, nyalj sót…

A demokrácia halála

Varga Judit gyorsan betanulta a kötelezőt

De 2043-ban végképp szájba rúgjuk a balsorsot

Ha nem lennénk magyarok, akkor európaiak sem lehetnénk, tehát Magyarország jogállam

Ha nézem a világot 

Vajon miféle tekintélye lehet egy boszorkányüldözött országnak?

Az Unióban nem dekázni kell

A nap kommentje:

A legnagyobb probléma az az, hogy a vidéki emberek fejébe már beleültették, hogy ha nem narancsos lesz a polgi, a település nem kap pénzt. A pestiek között is vannak jópáran, akik bedőlnek ennek. Azt hiszem, ez a zsarolás fogja őket most „megtartani” 🙁 (Erika)

 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.