Március 29,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

VENDÉG


Ha éhes vagy, nyalj sót…

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,567,959 forint, még hiányzik 1,432,041 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Hálát adok az isteneknek – akik közül egyikben sem hiszek, de tutira vigyáznak ránk, mert különben a ma hajnali elektromos vihar, ami a spanyol kisvárosunk felett tombolt vagy két órán keresztül, vagy egyéb katasztrófák, miniszter-és országelnökök, tömeggyilkosok és szellemi fogyatékosok hada, már régen kiirtotta volna volna az emberi élet csíráját is erről a jobb sorsra érdemes bolygóról. Azért vagyok most éppen hálás, mert olyan sokféle embert, sorsot, történetet ismerhetek, hogy az összes bajok ellenére minden nap azt érzem, még most, idős korban is tudok „gazdagodni”. Agyilag, lelkileg, tapasztalatilag.

Csak a mai, vihar utáni és előtti (komolyan ijesztő volt, mint egy hurrikán, és nem akar tovább menni) kis élményemet említem most, ami egy e-mail. A lassan 92 éves, Hitler táborában anno vendégeskedő nagyon jó barátnőmtől érkezett, és, stílusosan, jiddis közmondások tömkelegét tartalmazza. Ha valaki, Évike tudja…

Néhány szólást idézek, és azt is elmondom, mi jutott róluk eszembe. Az is érdekelne, másnak milyen gondolatai támadnak…

Ha csak két választásod van, válaszd a harmadikat. Első kapocs – Szalonnázó, második – október 13, idén. …Folytatva a legutóbbi dilemmámról szóló elmélkedést, kéne egy harmadik, olyan Mátyás király-féle: jöttem is, nem is, hoztam is, nem is – mármint a szavazatomat. Na, ezen még dolgozni kell, asszem.

Ha éhes vagy, nyalj sót. Akkor majd szomjas leszel. Egyetlen asszociáció – Magyarország jövője.

Ha nem tehetjük, amit akarunk, akkor azt kell akarnunk, amit tehetünk. Nos, mit tehetünk, és akkor már csak akarni kell, hogy a nyakunkon ülő szellemi fogyatékosok hatalma elolvadjon, mint a hógolyó, amire hasonlít? Összenyomorítod a kis öklödben, de előbb-utóbb semmivé válik…Várom az ötleteket.

Ha egy ostobaság sikeres, attól még ostobaság marad. Kiegészíteném azzal, hogy csak ideig-óráig marad sikeres. Addig is milyen pocsék elviselni! Példák a mindennapi nersajtóban meg kormányinfókon, akinek még van gyomra hozzá.

Isten a szegényt szereti, a gazdagot segíti. Kiakadt az agyközpontom, annyi név tolult fel viharként – magyar, amerikai, orosz, arab… kiket hagytam ki?

Ne köpj bele a kútba. Iszol még belőle. Hát, nagyon remélem. Azt, hogy akik ma teleköpködik az ország összes kútját, vagy egyéb forrását, nem fognak tudni elmenekülni, és ugyanazokból a kutakból kell majd inniuk, mint nekünk most. Börtönfalak között majd még édes lehet a kútvíz is.

A halotti lepelnek nincs zsebe. Tetszenek figyelni, Forbes-listások és megbízóik?

Utolsó, szintén nagyszerű, alig várom, hogy lássam:

Tolvaj fején ég a sapka.

Aki több nevet tud mint én, az vendégem egy pohár isteni spanyol vörösborra.

Horn Anna