Április 24,  Szerda
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


A fontos elvtársakat nem engedik leesni a polcról

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,518,800 forint, még hiányzik 481,200 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jó éjszakát kívánok! Mindenkinek.

Lopnak éjjel-nappal, aztán még büszkék is rá. Ügyes trógerek, most már csak az a kérdés, hogy házon belül mekkora verseny van. – Figyelj, Lala, neked mennyi csurrant eddig? – Előbb mondd meg te, Lölökém! – Várjál, kérdezzük meg a Tiborcz Pistit is. – Jó, de akkor nézzünk a körmére a Tóninak is. – Basszus, még a végén mi leszünk a legélhetetlenebbek, Lala, hajtsunk rá, ez a szorgalom a főnöknek is tetszik. Valahogy így. Plusz a svájci óra.

Kósa Lajos szerint a magyar kormány jobb hibaszázalékkal hívja le az uniós forrásokat, mint amivel svájci óragyárak dolgoznak – derült ki az RTL Klub Híradójának adásából. Ennyit bírt mondani a Fidesz kampánykirálya arra, hogy az Európai Unió Csalás Elleni Hivatala a Magyarországnak kiutalt uniós pénzek majdnem 4 százalékát, akár 100 milliárd forintot is visszakérne szabálytalanságok miatt. Ez az uniós átlag nyolcszorosa.

Hogy a büdös őzbogyóba került ide a svájci óra? Úgy, hogy ez az ember ketyeg – változatlanul, megállás nélkül ketyeg. Pontosan is, ahogyan meggyártotta magának az Orbán Viktor, mert ez a Fidesz-fenomén még ügyefogyott is. Ketyegő kettyós.

Szellemi párja Rogán Antal kabinetminiszter, aki még rá bírt tenni a pökhendiségükre: akkor sem érné kár az embereket, ha ezt mind vissza kellene fizetni. Valóban nem, ha Rogánnak rámenne a Pasa Parkos szerény kéglije; ha kiürítenék – bírói ítéletre – a bankszámláját. A svájcit is, ott van az egyik óragyár mellett. Ha a Cilikéjét is addig ráznák, amíg nem potyogna ki belőle az összes közpénz ajándék. Aztán lehetne folytatni a sort. Igaz, azt is be kellene előbb bizonyítani – bírósági tárgyaláson -, hogy minden vagyonukat kettő kicsi dolgos kezükkel, a munkától megszakadva, és nagy tudással szerezték.

Tudjuk, hogy ez véletlenül sem így van, hiszen annyira, de annyira állnak a lábunkon, hogy kinőtt a nagyujjunkon a bütyök. Korrupciós, amit csak nagy fájdalommal lehetne eltüntetni. Azt eddig tudtuk, hogy egyik Fidesz-fenomén sem érett még meg a Nobel-díjra, ám egyre jobban süllyednek vissza a IQ-létrán, és ez már szánalmas és felháborító. Így élnek a büszke magyar urak.

Ja, majdnem elfelejtettem mondani, Kósának meg kellene kérdeznie Lázár János urat (nem Jani), hogy megvan-e még a Rolex Bubbleback milliós luxus órája. Ha igen, akkor a svájci Rolex is el tud számolni a magyar közpénzből vett termékével. Önök szerint direkt tanítják ezeket a Fidesz-bohócokat a fölényes hazudozásra, vagy ebbe a pártba csak az értelmi selejt jutott? Sebaj, mennek raportra Timmermansékhoz, akkor talán óramű pontossággal el kell számolniuk arról, hova lettek a milliárdok.

A bukott polgármestereknek nem kell elszámolni, majd elszámol velük a szavazó. Mindenesetre nagy buli bukott polgármesternek (is) lenni. Több százezer, esetenként több millió forinttal a zsebükben távozhatnak az őszi önkormányzati választásokon elbukó jelenlegi polgármesterek. De a képviselőtestület akár meg is kétszerezheti törvényes járandóságukat. A végkielégítések több milliárddal terhelik meg a költségvetést – írja az mfor.hu.

Arra szoktak hivatkozni, hogy az újra meg nem választott településvezetők azért kapnak végkielégítést, hogy vissza tudjanak illeszkedni a civil életbe, legyen biztonságérzetük, amíg találnak munkát. Szegények. Kérdezem én, akit a munkahelyéről alkalmatlanság miatt elküldenek, annak mennyi tartalék pénzt adnak azért, hogy könnyebben boldoguljon? Semennyit. Az a polgármester, akit nem választanak meg újra, az alkalmatlan lett a feladatok elvégzésére. Nem? De igen. Akkor még utoljára – vagy nem -, miért tömik meg őket közpénzzel. Tudjuk, a narancsosok vannak még most többen. Nem volt elég már?

A településvezetők bértábláját 2014-ben és 2017-ben is átszabták, a második esetben pedig az államtitkári fizetésekhez igazították a béreket –így a kistelepülések polgármesterei az államtitkári bér 20 százalékát (közel 200 ezer forintot), a 30 ezresnél nagyobb városok vezetői pedig a 80 százalékát (közel 800 ezer forintot) kapták meg.  Igaz, a kormány később trükkösen már úgy emelte az államtitkárok bérét, hogy a polgármesteri fizetések ezt már ne követhessék. A fővárosi kerületek vezetői milliós, vagy annál magasabb fizetést vihetnek haza, bár juttatásaik között több mint 400 ezer forint is lehet a differencia.

Tarlós István főpolgármester bukása esetén bérrel és jutalmakkal együtt akár 10 millió forinttal is gazdagodhat. És akkor még lehet fokozni a pofátlanságot, hiszen adózniuk sem kellene, mert a kormány tavaly októberben egy salátatörvénybe rejtve hatályon kívül helyezte a 2 millió forint feletti végkielégítéseket sújtó 98 százalékos különadóról szóló rendelkezést. Ki van ez is rohadtul találva.

Ennyiből már lehet új életet kezdeni, azt pedig egyetlen pillanatra sem higgyék el, hogy a Fidesz elengedné a kezét, a kezüket – fontos elvtársaknak nem szokta. Ezek az emberek, ha megbillennek az Orbán-polcon, nem szoktak leesni, mert Orbánék visszatuszkolják őket. Csak más pozícióba. Így működik ez, a hűségért jár a polcon ragadás is. Bukta itt, Fidesz-torta ott. Meg kell őket tartani, nehogy a Nagy Vezér pofára essen, ha elfogynak a katonái.

Biztonságban. Ajánlanék egy videót (forrás 24.hu). Nem Magyarországon készült. A motoros belga. A többihez pedig no comment.

Az önök véleménye

Gondolom ezen a ” kis pikniken” csak meghivàsos alapon lehetett rèsztvenni , nehogy vèletlenul valakik megzavarjàk a szeànszot… Nèzzuk a jò oldalàt : Legalàbb nèv szerint mindenki fel van tuntetve „A listàn” hogy a kovetkezo igazsàgszolgàltatàsi rendszernek konnyebb dolga legyen, mikor elszàmoltatàsra kerul a sor, hogy kik okoztàk a legtobb kàrt az orszàgnak . Es nem ùgy fognak kezdodni az ugyeszsègi/rendorsègi kozlemènyek, hogy ” feljelentèst tettek ismeretlen tettes ellen”… (Krisztina)

Sajnos azok, akik a Berki féle műsorokat nézik és élvezik, /sajnos én is ismerek ilyeneket/ azokat meg lehet dumálni, hogy rá szavazzanak. Ezek az un celebek a IQ nukusonál és az idős, unatkozó, vagy a nem dolgozó nők között ismertebbek, mint Karácsony, mivel azt a sok vacak műsort nézik és nem politizálnak. (Transzporter)

Rozi főnöke és a hozzá hasonlóak nem emberek. Nekünk mégis úgy kell viselkednünk velük szemben, mintha azok volnának, mert velük ellentétben mi EMBEREK vagyunk. (N. Csabáné)

Rozinak nem kell sírnia, emelt fővel kell viselnie a megaláztatásokat. Azon kell dolgozni, hogy a Rozi-lelkűek bátrabbak legyenek, akkor el lehet tüntetni a gonosz törpe főnököket. (Lajos)

Nem értünk egyet most Lajos. Szerintem a megaláztatásokat nem szabad sehogy tűrni, még emelt fővel sem. (Transzporter)

Így írtunk mi

Teljes mellszélességgel alászolgálni

Rozi nem fél. Orbánék gyűlöletet szítanak, mert nem tudják már sokáig hatalmukat fitogtatni

Milyen szellemi holdudvar?

Macsóisztáni víg napjaink

Komolyan, Lala?

Önmagát fényező cipő

Remélem, lesznek még továbbiak

Rakott kel / Luca ajtaja

Tévedések

A proletárinternacionalizmus langyos fóliasátrában közpénzből kitenyésztették ezt az álszent, gerinctelen és mérhetetlenül falánk vicsori mutációt, amelyik állandóan harcolni akar

Majd hogyan fog vicsorogni, ha már most így vicsorog?

A nap kommentje:

Az átlagemberek számára úgy alakították ki a jelenlegi rendszert, hogy ne legyen ideje gondolkodásra, ne legyen ideje a családjára. A kétkezi munkások mehetnek másodállás után mert másképp nem élnek meg, a tanárok értelmetlen papírmunkával agyonterheltek, az alapítványi dolgozók elé bürokratikus akadályok tornyosulnak. Nincs ideje, energiája senkinek belegondolni a politikába, a család életébe, abba, hogy mit tanul a gyermek a suliban. A most felnövő generációk számára a szabad akarat nem fog létezni. Hány generáció lesz, amíg újból megtanulják a saját sorsukat önállóan eldönteni, ha lesz egyáltalán erre politikai szándék? (KrkL)

 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.