Április 23,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Szögesdrót és emlékezés. A határzáró Orbán határnyitást ünnepelt

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,462,800 forint, még hiányzik 537,200 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jó éjszakát kívánok! Mindenkinek.

Sok szeretettel üdvözlöm kis Szent István olvasóinkat – Nyíregyházától Kőszegig, Pécstől Győrig. Ráhajtanánk egy kicsinykét, hogy kis Szent Istvánként mi lehessünk a következő szentek, és ha még tanulunk is, akkor találkozunk Stockholmban, a Nobel-díj átadáson. Hát ez gyönyörű, megoldotta minden problémánkat hőn imádott Semjén Zsolt barátunk. Mindig tudtam, hogy alkotó, jóindulatú keresztény, ha hibádzik is az agya kereke – vagy eggyel több, vagy kettővel kevesebb. Mindegy.

„Ha mindenki a saját helyén kis Szent Istvánként országépítővé válik, akkor tudjuk folytatni Szent István király országépítő művét. …Nincs még egy nemzet, amelynek uralkodóháza annyi szentet adott volna a katolikus egyháznak, mint az Árpád-ház, vagy arányait tekintve annyi Nobel-díjas tudósa lenne, mint a magyarságnak” – mondta Semjén Zsolt KDNP-s miniszterelnök-helyettes a Parlamentben az augusztus 20-i díjátadón.

Ebből az emberből szent soha nem lesz, most akkor csak az a kérdés, mibül kapja a Nobel-díjat – se nem okos, se nem szép, se nem humánus, se nem szerény, se nem demokrata. Rendesen elbánt vele a természet, de picike kormányzónak Magyarországon megfelel.

Annyira tetszett ez a gondolat, hogy elfelejtettem szólni a szakácsomnak, hogy ma is jöjjön. Elígérkezett a soproni városházára. Ottan főzött a mi kis magyar szentünknek, úgy hívják, hogy Orbán Viktor. Vendégül látta minden magyar szentecske nevében a német Angela Merkelt. Ő kancellár. Íme a menü: kecskesajtos saláta, sárgadinnye-krémleves; főétel – fogas; desszert – Rákóczi-túrós.

Basszus, be kell érjük ma zöldbabfőzelékkel, rá csirkemellből pörkölt. Főtt kukorica is volt, mert a drága szent szomszédasszonyom hozott. Ez volt a menü, mivel se kecskénk, se sárgadinnyénk. Egyedül a fogas stimmel – azon lóg a fürdőköpenyünk. A nagy túróst pedig felajánlanám a nemzet luxus zabálóinak. A finom ebédért nagyon meg kellett dolgoznia az Orbán-Merkel duónak a soproni randevún. A Páneurópai Pikniket 1989. augusztus 19-én tartották a magyarországi Sopronpusztán, a magyar-osztrák határ közvetlen közelében. Az ideiglenesen megnyitott határon több száz NDK-állampolgár jutott Ausztriába.

1989. – Határnyitás

2015. – Határzár

Pontosan azt gondolom, hogy Orbán Viktornak annyi köze van a Páneurópai Piknikhez, mint nekem. Nekem semmi. Én Soprontól 150 kilométerre dolgoztam, Orbán pedig, ha jól tudom, már remegve várta, hogy röpülhessen Oxfordba – 1989 szeptemberétől ott tanult a gaz Soros ösztöndíjával. Akinek pedig köze volt a határnyitáshoz – Németh Miklós, Horn Gyula – elfelejtette nagy ünnepi beszédében megemlíteni őket a szentem. Merkel társaságában is maradt ugyanolyan egoista bárdolatlan. De még mekkora! Képes volt az ünnepen azt mondani, hogy ami a kétoldalú viszonyt illeti, a magyar német kapcsolata mindig különleges volt, és

régebbi dolog ez, a soproni piknik, és mint a XX. századi közös vereségeink.

A magyar miniszterelnök így emlékeztette Angela Merkelt a két elveszített világháborúra és a holokausztra. Megjegyzem, amiben a magyar fasiszta kormányok támogatták Németországot. Elképesztő! És akkor még ragozta tovább.

„A magunkfajta szabadságharcosok a kettészakítás idején is tudták, hogy Európa csak egy van. Hittünk benne, és újraegyesült. Újraegyesült, mert hittünk benne. Ma is ezen múlik minden.”

Gonosz magyar törpe. Hát éppen Európa megosztásán, szétzilálásán dolgozik, valamiféle hatalmat remélve ott is. Összeölelkezve az olasz Salvinivel, aki Orbán II., vagy fordítva. Kirekesztő, a szélsőjobbal kokettáló, más népeket a tengerben és az éhezésben hagyó önjelölt Megváltók nem szoktak szabadságharcosok lenni. Nem szoktak szakíts demokráciákat, ha bírsz undorító játékokat játszani. És akkor kommentár nélkül, ha idejön a vendég e jeles napon azt mondja:

„Mi, németek nagy hálával gondolunk arra, ahogy Magyarország hozzájárult Európa megosztottságának megszűnéséhez és a német egység megteremtéséhez. Köszönetet mondunk ezért Magyarországnak” – így Angela Merkel.

Megint az történt, hogy Orbán silány pártrendezvénnyé züllesztette a német-magyar közös megemlékezést. Mint mindig, a magyarok nevében hadovált. Ezt kikérjük magunknak, mert az ócska szabadságharcos (nem tud újat kitalálni) azt sem fogta fel, hogy harminc évvel ezelőtt, a Páneurópai Piknik nem az ellenségeskedésről, hanem a békéről, az európai együttélésről, -gondolkodásról szólt. Ez az ember gátlástalanul úgy ünnepli a nyugati határnyitást, hogy a déli határt lezáratta. Szögesdróttal. Előbbihez semmi köze, az utóbbiért ő a felelős. Mi történt? Semmi: Közép-Európa picinyke országában a helyzet tragikus.

Mégsem, mert mától fogva kis Szent Istvánokként élünk, amíg bírunk, vagy rohadunk meg. Az azonban egészen biztos, Semjén, hogy ha Nobel-díjra hajtunk, előbb el kell mennünk ebből az országból. Ha jól tudom, Szent-Györgyi Albertet kivéve minden magyar tudós emigrációban kapta meg a díjat. Kísért a múlt: kivándorlás van, a díj pedig vagy jön vagy nem. Nem ez a legnagyobb vágyunk, harácsoló, korrupt senkik!

Az önök véleménye

Folyvást az ősökkel, a mának szóló üzenetükkel foglalkoznak, de sehogy nem értik, hogy akikre hivatkoznak, azoknak egyetlen üzenete lett volna Nemzethy Belünk és csapata számára: Takarodjatok! (Judit)

Lehet h en pessimists vagyok, de ehhez az kene, h a kulfoldiaba kintantorgott magyarok visszajojjenek a tudasukkal, szemleletukkel, mert az ittmaradottak 35 %a laposfoldhivo, 35%a fideszdroid, a maradek 30 lesz@r mindent, raadasul meg egy olyan veresen komoly vitaban sem tudnak megegyezni, h hogyan Kell a cipofuzot befuzni …. (Hedwig)

Azt szeretnék, ha minden az ő pünkösdi kiralysagukrol szólna, ezért hamisitjak, át írják zjra es újra a mult torteneseit. De nem mindenkenek huzatos az agya/agya helye, csak erőlködés, az van. De a „királyság – kiváltság attól pünkösdi, hogy véget ér. Rajtunk múlik hogy mielőbb igy legyen! (György)

Nem kérhetném meg Angela Merkelt, hogy hivatalosan,- vagy nem hivatalosan – látogasson el a Szilágyi Erzsébet fasor 43-ba is? Esküszöm, hogy életem legjobb kávéját fogom neki főzni, de mint jó német sört is választhat, beszerzem számára legtutibb kézművest. Csak egyet kérek, Fideszes kíséret nélkül érkezzen, mert azoknak csak patkányméreggel szolgálhatok. (butcherbird)

Én ezzel az alakkal sehol se szeretnék egy platformra kerülni. Mivel papíron mindketten magyarok vagyunk és magamnak nem szeretnék más nemzetiséget választani, ezért csak egyet tehetek: őaljasságát kitagadom a magyarságból. (Szinbád)

Így írtunk mi

Orbán Viktor nem a vasfüggönyt bontotta le, hanem a jogállamot és a demokráciát

Mi lenne, ha akkor is épülne és szépülne az ország, ha nem egy ország vezetője érkezik?

Kevesebbet kellene hazudni

Már olyan erős az illiberális demokrácia, hogy a kezek zsebre tétele is képviseleti úton történik

Gazemberek erkölcsi tartása

Legyünk mindannyian kis Szent Istvánok, mondá Semjén Zsolt

Nyuszifül

Összeszarják a házadat, majd röhögve becsöngetnek, hogy hoztak egy felmosórongyot

Dal

Újabb agyrém. A burzsujok a mi pénzünkből építenek luxushoteleket, de a kormánynak kell megköszönniük

Grönland népe köszöni szépen, jól megvan

A nap kommentje:

Kedves Mirtillke! Eszembe jutott egy orosz mondás, amely a sztálini Szovjetunióban kezdett terjedni az 1930-as évek elejétől ” Hál’Istennek, az idén jobban megy a sorunk, mint jövőre.” (Zebike)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.