Április 26,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Újabb agyrém. A burzsujok a mi pénzünkből építenek luxushoteleket, de a kormánynak kell megköszönniük

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,544,300 forint, még hiányzik 455,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Már régóta nem hiszem azt, hogy a mi kormányunkat nem ütötte meg a keleti szél. Dehogynem, kisodort a józannak már nem nevezhető agyukból minden normalitást. Nem elég, hogy kilenc év alatt kicsinálták az országot, még meg is kell köszönni a kikupálódott burzsujoknak, hogy elcsórták az emberek pénzét. Ilyen tényleg csak a bolondoknál fordul elő.

Tessenek figyelni: óriásplakáton kell megköszönnie többek között Mészáros Lőrincnek, Csányi Sándornak, Hernádi Zsoltnak és Garancsi Istvánnak, amiért az adófizetők pénzéből 100 millió forint feletti vissza nem térítendő állami támogatást kaptak luxushotelek építésére vagy fejlesztésére. Szóval, az oligarcháknak mi adtuk a pénzt, de ezért az Orbánéknak kell köszönetet mondani. Akkor Orbán pedig köszönje meg nekünk, ha… Igaz, nem tartanék rá igényt, megsajnálnám, ha egész nap csak hajlott gerinccel kellene motyognia a magyar embereknek, hogy: köszi.

Micsoda álszent megint. A Miniszterelnöki Kabinetiroda alá tartozó Magyar Turisztikai Ügynökség egy kommunikációs útmutatót készített az összesen 300 milliárd forintos Kisfaludy hotel- és panziófejlesztési program nyertesei számára, amiben részletesen elmagyarázzák, miként kell a táblák segítségével tájékoztatni a lakosságot az adott fejlesztésről.

Vissza nem térítendő állami százmilliókból bővül 13 szobával és kültéri medencével Mészáros Lőrinc milliárdos honpolgár Tokaj melletti ötcsillagos szállodája. A tarcali, ötcsillagos Andrássy Rezidencia bővítésére a volt felcsúti polgármester egyik cége, a Témadesign Kft. 324,5 millió forintot kapott.

Az OTP balatonszemesi hoteljének bővítésére kapott 500 millió forint vissza nem térítendő támogatást.

A Tihanyi Kastélyszálló és Tréningközpont Hotel megépítésére nyert el 2,9 milliárd forintot a CDHT Hotel Projekt Kft., amely az A8 Palace Hotel Zrt.-n keresztül Garancsi István (a Mol Vidi FC tulajdonosa), Hernádi Zsolt (a Mol elnök-vezérigazgatója) és Csányi Sándor (az OTP Bank elnök-vezérigazgatója) közös érdekeltsége.

Csakúgy röpködnek a milliárdok, megint nyilván teljesen véletlenül ugyanazoknak a bejáratott burzsujoknak. Egészen elképesztő, ingyen  közpénzből dagadnak. Akkor, amikor például az egyetemi hallgatóknak a tanuláshoz is diákhitelt kell felvenniük, és vissza is kell fizetniük.

Aki 100 millió forint feletti támogatást kap, annak óriásplakáton – 12 négyzetméteres, öt méter széles és két méter magas – fel kell tüntetni: „Köszönjük Magyarország Kormánya Támogatását” – szerepel az útmutatóban. Kevesebb pénzhez kisebb plakát dukál. Én is készítettem egyet, alkalmi plakát minden magyaroknak.

Hálálkodó plakáterdő lepi el az országot, hiszen az MTÜ már legalább 624 támogatói okiratot bocsátott ki szerte az országban Tokajtól Sopronig. Egy nagyobb kupac lócitromot a bolondoknak. Orbánék garázdálkodnak az uniós és a magyar adófizetők pénzével. Már semmiféle közbeszerzés nem számít: ha van, ha nincs, teljesen mindegy. Úgyis az jár jól, és úgyis azokhoz vándorol a közpénz, akik benne vannak a lopózsákban. Nem szégyellik a pofájukat!

Megköszönteti Orbán az adófizetők pénzével való garázdálkodást. Ennél lejjebb már csak a Mariana-árok van. Luxushoteleket építenek. Ottan kilencmillió magyar nem léphet a perzsa szőnyegre tornacsukában, sportcipőben, de még fekete lakkcipőben sem. Az a veszély sem fenyeget, hogy a medencéjükbe fulladunk bele. Oda csak a haverok meg a külföldi pénzmágnások mennek élvezkedve terpeszkedni. Ennek a Mészáros-féle gazdag brancsnak eszébe sem jut, hogy óvodákat, tanuszodákat, olcsó bérlakásokat húzzanak fel. Minek? Nekik ilyenre nincs szükségük, ezeknek a falából nem dől ki suska.

Pontosan arra gondoltam, hogy hányan és hányan hajolhatnak földig az Orbán-brancs előtt a nagy lekötelezettségtől. Valahogy így:

Köszönöm, hogy a barátod lehetek: Lőrinc, Sanyi, Zsolti, Isti

Milyen szerencse, hogy én lehetek az apád: Győző.

Köszönöm, hogy befogadtál a családodba: Pisti

Köszönöm, apuci: Ráhel

Drága Tóni, imádlak: Cilike

Lajoskám, te vagy a legjobb gyerek: Kósa mama

Köszönöm Petya, jó tesó vagy: Szijjártó Sarolta

Nekünk találkoznunk kellett, Viktor, Isten is így akarta: Zsóti

Örülök, hogy csatár lehetek a kormányodban: Varga Judit

Mindketten jól jártunk egymással: Pecás Jani

Örülök, hogy a házad mestere lehetek, Viktor: Kövér

Nem tudnék nélküled élni, mindent köszönök, Vezérem: MNB-és Gyuri.

Még hosszasan folytathatnám a közpénz csencselők sorát, akik évek óta a lábunkon taposnak. Én ezúttal hálásan köszönöm – milliónyi társammal együtt -, hogy van bennünk annyi emberi tartás, európaiság és szabadságvágy, hogy nem álltunk be a bolondok közé. Talán egyszer nekünk is megköszöni valaki.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.