Április 26,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Orbánékat a luxus műfű és a hazaszeretet fűti

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,544,300 forint, még hiányzik 455,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jó éjszakát kívánok! Mindenkinek.

Agyforrás van. Hiába tombol a kánikula, azért a gondosabbak meg a takarékosabbak már a télre készülnek. Fűteni valóra, így aztán nem ritka a tűzifával megrakott teherautó az utakon. Muszáj, mert ezt az iszonyatos meleget, sajnos, nem lehet az év végi hónapokra a spájzban tárolni. Ha csak a Nemzet Klímafelelősei, élén a köztársasági elnökkel, nem találnak olyan melegítő megoldást a magyar ember számára, ami kiűzi a fagyokat is, pláne onnan, ahol se fára, se semmire nem jut a kályhákba. A kályhát pedig mégsem lehet meggyújtani, igaz, Áder? Leleményes ember a magyar, különösen egy közülük, az Orbán Viktor. Befűttet ő, csak rossz helyen teszi, számára jó emberekkel.

Azért az mégis csak macerás lenne Magyarország miniszterelnökének, ha magyar családoknak abban segítene, hogy lehetőleg ne fagyjon halálra senki a télen. Fagy. De hát szegény Orbánnak valahol el kell kezdenie a télre felkészülést. Hol az istenbe kezdenék, ha nem a focipályán. Műfüvön mű magyar vagy az imádott migráns labdarúgókkal. Gondoljanak bele, leragadna a milliós lábuk a mínuszoktól, ha nem fűtenék a pályát. Jaj, dehogy a Ronaldóké, a Buffonoké, Hazardoké. A magyar másodosztály kutyaütőié.

És miután Minden ember melegségre vágyik (Örkény), fel kell hevítenie Orbánnak a páholytársát, a Végh Gábor nevezetű Pharos 95 Kft. tulajdonosát is. A közpénz igen jót tesz hideg lelkének. Mert az úgy lesz, hogy a Magyar Labdarúgó Szövetség az NB II-es kluboknál is kötelezővé teszi a fűthető pályákat a 2020-2021-es bajnoki évadtól. Tetszenek érteni, kö-te-le-ző-en.

Az egyik NB II-es klub, a fővárosi Budafoki Munkás Testedző Egyesület eredetileg csak rendbe akarta hozatni a nagypályáját, és két új, műfüves kispálya építését tervezte, aminek költségét 72 millió forintra becsülték. Ehhez képest a már a pályafűtést is tartalmazó végső ár 192 millió forint lett. A közbeszerzést a Pharos 95 vitte el, amelynek tulajdonosa VIP-páholyos haver, a Végh – írja a Népszava. Ez a Végh a másodosztályú ZTE futball-klub tulajdonosa.

Olvassák el, hogy működik a fűtött műfű projekt. A budafoki tenderen a Pharos 95 ellen öt cég indult, azonban a versenytársak többsége valamiképp kötődik Végh Gáborhoz, családjához vagy érdekeltségéhez: az egyik konkurens Kft.-ben Végh gyerekei a tulajdonosok; a másik rivális vezetője korábban ügyvezetőként váltotta idősebb Végh Gábort és feleségét egy olyan vállalkozásban, amely egy időben a Pharos 95 jelenlegi telephelyére volt bejelentve; egy másik cég havi 205 ezer forintért kötött irodabérleti szerződést Tiba István, balmazújvárosi fideszes képviselővel, aki korábban a balmazújvárosi futballcsapat elöljárója volt. Balmazújvárosban egyébként szintén a Pharos 95 építette a stadion fűtését.

Nem lehet, hogy előbb-utóbb mindenki Orbán rokona, haverja lesz? Nem vagyunk már olyan nagyon sokan, mimagyarok. Na látják, mi lesz Csányi MLSZ-elnök rafinált ötletéből. Megint helyben vagyunk. Csányi – Orbán – Végh – Végh rokonai – Tiba Magyarország melegfelelősei. Ez is simán egy maffialánc. Luxus a műfűnek. Ekkora dologban persze eszükbe sem jutnak azok az emberek, köztük gyerekek is, akiken kopog a zsarnokság jege. Orbánékat így fűti a műfű és a hazaszeretet.

A mindennapi hazaszeretet az, amikor “hazánk bevon bennünket a saját bűvkörébe“, ez pedig az ország megmaradását is szolgálja. …Európa jövőjéről az látszik, hogy csak azok az országok maradnak talpon, amelyekben van hazaszeretet. Akik nem, azok így vagy úgy, de el fogják azt veszíteni.

– mondta a nemzet hazug miniszterelnöke, és megcsókolta a stadion melegített földjét, majd nekilátott a várhoz vezető, fűthető út terveztetésének.

Hú, de utálom már ezt az egészet, muszáj keresni valami könnyedebb témát agyfelforrósodás ellen. Hátha sikerül. Különösen ajánlanám a Józsefeknek, Lászlóknak, Ferenceknek, illetve a Máriáknak, Erzsébeteknek, Teréziáknak.

Tessék, hölgyek, urak, itt a lehetőség, már ezeket a neveket is adhatják gyermeküknek a kizsigerelt Magyar Tudományos Akadémia javaslata alapján. Női nevek: Alamea, Alana, Arna, Balzsa, Barbel, Cirel, Denerisz, Devana, Dusenka, Eloiz, Felda, Jola, Kunti, Makaréna, Nandita, Narin, Nazira, Norella, Nova, Szmirna, Záli.

Nahát Agrippína és Immakuláta testvérkéje lehetne Balzsa vagy talán Kunti, még nem tudom.

Ebben az évben elfogadott férfinevek: Alekszej, Aragorn, Aszmet, Avidan, Avner, Bájron, Beniel, Doroteó,  Hananjá,  Kresimir, Leonid, Lukréciusz, Mahmud,  Nenád, Nimer, Nóha, Nurszultán, Uri, Viggó, Virgíniusz.

Vesszek meg, ha most nem az egyszerű Nenád, Kresimir vagy Lukréciusz nevet adnám, ha fiam lenne.

Támadt egy elég rossz ötletem. Ha az Orbán-kormány netán átvenné az irányítást a Magyar Tudományos Akadémia névtanácsában is, rosszabb világ jönne ránk. Még megérhetnénk, hogy kijelölnének kötelezően választott szép magyar keresztneveket. Úgy, mint: Dikike, Áderke, Kubatovov, Gulyásusz, Lázárnyika, Novákica, Potápili, Rogántán, Pintérmud, Semjéniel, Czunyikusz, és persze Lölö.

Illő lenne nekem is nevet váltani, csók: Tóth Dzsindzser.

Az önök véleménye

Az Erzsébet-program az utolsókat rúgja, több tízezer kedvezményezettet már kivettek belőle, akik maradtak, a gyerekek, nekik meg ez jut. De már nekik se sokáig, csak azért működik még ennyire is, mert a teljes kivéreztetése előtt juthat belőle a NER vérszívóinak is pár csepp. (zsoltix)

Jut eszembe: számomra a nap híre, hogy tovább folyik a Vár rekonstrukciója, újjáépítik a Szt. István termet, annak minden pazarló pompájával. Az embertelenminiszter majd kioszt néhány belépőjegyet a rákbetegek között, hogy megnézhessék (már ha megérik) az újabb magyar csodát. Pedig az nem a Vár, nem az újabb vizes vb, hanem az ország lakói, akik még mindig tűrik azt, ami itt történik. (Judit)

Pedig egy vonathoz nem volna nagy tett hozzá csatolni még egy vagy még kettő vagont, hogyha sok az utas. Ehhez annyi kellene csak, hogy megkérdezzék a kalauzokat, és ne valami narancskomcsi pártkatona találja ki egy íróasztal mögül, hogy melyik járat hány kocsival járjon. (Hajszás)

Megérdemli a MÁV vezére az ötmilliós fizetést… Sikerült lerohasztania. (Julianna)

Ismertem régről az ingyenes mozi, színház látogatás műfaját. Egyszer-egyszer elvitték az osztályt valóban jó filmekre is, de zömében olyanokat néztünk, pl. szovjet társadalmi drámákat, ahol jelenteni kellett, hogy mekkora érdeklődés övezte a remekműveket. Ugyanaz, színház látogatás műfajában is. Elbuszoztattak kötelezően olyan Bánk bán előadásra, ahol a jelenetek végén egyedül a jegyszedő néni tapsolt. (agador)

Így írtunk mi

Komolyan aggódni kezdtem a mi Lalánk lelki egészségéért

Tudom, erre is meglesz a magyarázat…

Botswana-alsó

A semmi püfölése

Szögesdrót kerítés a lóverseny körül

A maffiarendszer megvédi magát

Az influencerek után itt vannak a kéregető turisták. Mi lesz a következő?

Hamis a fröcsögés

Egy kevésnyi jóságért

És ne vígy engem a kísértésbe

Nem kell megszervezni

A nap kommentje:

A kisember egyre értéktelenebb. Mert ha nem tud önerőből elmenni nyaralni, akkor annyit is ér, jó lesz ez neki, örüljön, hogy elnyerte a csodás lehetőséget és ne válogasson, egye meg, amit elécsapnak. A megalázás netovábbja, mint amikor játékpénzt adnak a koldusnak. Büdös tahók! (Melinda)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.