Július 5,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Komolyan aggódni kezdtem a mi Lalánk lelki egészségéért

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 171,303 forint, még hiányzik 2,828,697 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jó reggelt! Robi üzeni, hogy aki nem tolta ki a kukát, az már ne fáradjon. Tusványoson, Bálványoson vagy nem tudom hol, ott az ország szellemi, meg persze erkölcsi többsége. Fölénye. Fú, már most megsült az agyam, pedig még csak reggel van. Egyszóval Kósa Lajos vitte a szellemnek az ő fényét Erdélybe és bevilágított mindent, ahogy az neki szokása. Most éppen NATO szakértő (nem röhög!) és be is jelentette, hogy Bulgária elesett. Mert elfoglalták a muszlimok. És ezt ő alighanem most tudta meg, hogy ott ilyenek is élnek. Komolyan aggódni kezdtem a mi Lalánk lelki egészségéért. Mi lesz, ha megtudja, hogy Albániában majdnem kétmillió muszlim van? Meg fog őrülni. Pláne, ha valaki azt is elárulja neki, hogy Európában eleve 15 millió muszlim él. Szegény Lala.

Potápi Árpád János is ott van természetesen és elmondta, hogy magyar gyermekek nélkül nem lehet magyar jövőről beszélni. Ezért aztán ki fogják terjeszteni a családtámogatás elemeit határon túlra is. Ami persze hurráéljen. De azért nem lenne baj, ha ehhez kérnék a magyarországi adófizetők hozzáhárulását is, ugyanis azt az adót mi termeljük ki, amit aztán más országokba hurcol el a kormány. Miután valószínűnek tartom, hogy a román állam is nyújt támogatást az ottani családoknak, nehezen sem látom be, miért kellene több támogatást kapnia egy külhoni magyar családnak, mint egy magyarországinak. Én azt a pénzt másra szánnám. Például arra, hogy a rákbeteg embereknek, akik kemoterápiára kénytelenek járni, ne kelljen hajnal négykor a kórház lépcsőjén ülni ahhoz, hogy biztosan sorra kerüljenek.

Már majdnem aggódni kezdtem, hogy Jurák Kata nem folytatja a tényfeltáró pocskondiázást, de szerencsére tévedtem. Folytatja. Most ott tart oknyomozásilag, hogy Fekete-Győr András nagyapja téeszelnök és vb titkár volt. Vakulj, paraszt! És akkor mi van? Az unokájának kellene ezért szégyenkeznie? Mi a fene köze van hozzá? Orbán Viktor apja meg pártpropagandista volt. Kövér László apja is MSZMP tag volt és valószínűleg a kormány legtöbb tagjának szülei is. És akkor mi van? Azon kívül, hogy semmi. Szánalmas ez a vergődés. De ha a pártpropagandának ezt adták ki feladatul, ezt kell csinálni. Pocsék lehet nekik. Én megőrülnék, ha valaki megmondaná, miről kell írnom és mit kell bebizonyítanom.

Harrach Péter: A klímavédelem fontos kérdés, de annak pártpolitikai célok szolgálatába állítása és a pánikkeltés megengedhetetlen. (Magyar Hírlap)

Tényleg? És arról vajon mit gondol a nagyszerű Harrach Péter, hogy a magyar kormány – amelyiknek elméletileg tagja a KDNP – évek óta pártpolitikai célokra és pánikkeltésre használja a menekülteket? Azt lehet? Az rendben van? Egész falvak rettegnek a migránsoktól, akik nincsenek is. A kormány évek óta fenntartja az országban a rendívüli állapotot, amit az égvilágon semmi nem indokol.

Mindenki nagy meglepetésére elbukhat a szocializmus kiépítése Spanyolországban. Jó komcsikhoz híven egymást szúrják hátba a szocialisták és a szélsőbaloldaliak, ezzel veszélyeztetve Pedro Sánchez, a szocialista munkáspárt vezetőjének újabb miniszterelnöki ambícióit.

Ezt a nyolcaska jelentette be nagy boldogan. Öklömnyi betűkkel. Én nem tudom, miben reménykednek. Arra esély nincs, hogy Spanyolországban a jobboldal, főleg a szélsőjobb kerüljön kormányra. Sànchez kormánya az első perctől kezdve instabil volt. Semmi meglepetés nincs abban, ha ki kell írni a választásokat. Kormánykoalíció lesz akár a jelenlegi, akár egy, az új választást követő összetételben. Magyarországon ez eléggé hihetetlen, de más országokban nem egypártrendszer van.

A kérdés már csak az, hogy ha plafon egyszer leszakad, akkor csak a munkáspártot, vagy egész Spanyolországot temeti majd maga alá? Másképpen feltéve a kérdést: vajon meddig bírja még a dél-európai ország a konstans politikai válságot, amit leginkább a baloldali pártok generáltak?

Így zárul a cikk. Ezzel csupán az a probléma, hogy a politikai válságot nem a baloldali pártok generálták. Az előző kormány konzervatív volt. A telhetetlen korrupcióba buktak bele. Sokáig tűrtek a spanyolok, aztán egyszercsak elegük lett. Van ilyen. Csak szólok: a mohóság ide vezet. Esetleg nem csak Spanyolországban.

Ennyit ízelítőnek, hamarosan folytatjuk itt, vagy máshol.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!