Április 24,  Szerda
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


A semmiért sehol sem szoktak 1 187 640 forintot fizetni. Csak Orbánisztánban lehetséges, mert ez az úri divat

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,518,800 forint, még hiányzik 481,200 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jó éjszakát kívánok! mindenkinek.

…és akkor mi van? Mi van akkor, ha egy Bíró Márk nevű országgyűlési képviselő a most zárult parlamenti ülésszakban egyszer sem szólalt fel. Nem újdonság, 2010 óta hallgat, mint sír. Kilenc év alatt szólásra nem nyílt a szája egyszer sem. Ki ez a néma Márk? Sok a titok körülötte. A vagyonnyilatkozata szerint felerészben tulajdonosa egy pásztói háznak, Mercivel jár, önéletrajza, e-mail címe nincs. Annyit sikerült kideríteni róla, hogy műszakicikk-eladói képesítése van. Állítólag a Táncsics Mihály Közgazdasági, Ügyviteli, Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakközépiskolában végzett. Hogy mikor? Az nyilván titok. Ez a hallgatag ember diploma nélkül is keres 1 187 640 forintot. Na látják, nem kell olyan nagyon iparkodni tanulni, lehet úgyis milliomos a képviselő úr. Csinálunk mi belőle, ha akarja, ha nem.

Nyilván akarja, mert megéri a Fidesz Anonymusának: 2010 óta ül, ha ott ül a parlamentben, de nem nagyon gyakorolja. A Fidesz-KDNP Nógrád megyei területi listájáról szerzett mandátumot. Azóta is elvan, mint a meggybefőtt, nem sok vizet zavar. Bár, lehet ennek jó oldala is: eggyel kevesebben hazudnak, beszélnek összevissza valótlanságokat a Fidesz-frakcióban. Bíró Márk körülbelül ennyit bírt dolgozni kilenc év alatt a hazáért vagy az Istenért, ki tudja.

Benyújtott önálló indítványok

2010-2014 között 4, 2014-2018 között 5.

Nem önálló indítványok 2010-2014 között 4. Ennyi.

Lehet, hogy Bíró világcsúcstartó, vagy csak komolyan veszi, hogy a magyarok ebben is jobban teljesítenek. Azért a semmiért sehol sem szoktak 1 187 640 forintot fizetni, ez csak az Orbán-birodalomban napi divat.

Rajta kívül 21 képviselő maradt néma az elmúlt félévben: 17 fideszes, 1 független, 1 MSZP-s és 3 jobbikos. Az MSZP-s Molnár Zsolt a bizottsági munkájára koncentrált, de azt mondta az RTL Klub kérdésére, hogy a következő időszakban aktívabb lesz a patkóban is. Hadházy Ákos független képviselő viszont haszontalannak tartja a parlamenti vitát, ezért nem szólalt fel. Ő a mandátumát is csak később vette fel. A 17 fideszesnek nyilván nem osztottak lapot.

Öt miniszter sem beszélt: Bártfai-Mager Andrea nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter; Benkő Tibor honvédelmi miniszter; Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere; Pintér Sándor belügyminiszter, Rogán Antal, a kabinetiroda vezetője. Dömötör Csaba államtitkár azt mondta, a minisztereknek nem is az a dolguk, hogy a parlamentben tevékenykedjenek, ez a miniszterhelyettesek, parlamenti államtitkárok feladata.

A legélénkebb Rétvári Bence államtitkár volt – egy teljes, nyolcórás munkanapnyi időt csivitelt. Nincs is nála jobb nemzeti-keresztény papagáj. Intésre ismételni bármikor hajlandó Orbán vezéri parancsait. A legtöbbet felszólaló ellenzéki pedig a jobbikos Z. Kárpát Dániel.

Mondjuk, Kásler Miklós jobb, ha csöndben marad, a parlamentben nem ősmagyarok ülnek, márpedig ő máshoz nem ért, ezért lehetett csúcsminiszter. Jól lehet irányítani, miközben a blődségeibe belebuggyant reformjaitól betegszenek, halnak meg emberek. Hogy egészen friss legyek, itt van az Eurostat legújabb felmérése, Kásler doktor. Az Unióban Magyarországon az egyik legmagasabb a halálozási arány.

Az ezer lakosra vetített legalacsonyabb halálozási arányt Spanyolországban (829), Franciaországban (838), Olaszországban (843), Máltán (882), Luxemburgban (905), valamint Svédországban (913) regisztrálták. A skála másik végén Bulgária (1602), Lettország és Románia (1476), Litvánia (1455) és Magyarország (1425) található.

Pintér Sándor örökös, nyugállományú zsaruminiszter és a ki az a Benkő nem érnek rá: építik a csapatukat, ellenséges holdbéli támadás esetére meg aztán annak az öt migránsnak is kell vagy ezer katona és rendőr végveszély esetére. A Rogánnak beszélnie sem kell, a Rogán elég, ha Rogán. Már a léte is aranyáron van. A mi aranyozott Tónink.

Én arra emlékszem, amikor az amúgy padból is kieső osztálytársam egyszer csak nem jelentkezett; ha felszólították, nem szólalt meg – így ment ez hetekig. Hiába kérdezték a tanárok, hogy mi a baj, nem mondott semmit. Kénytelenek voltak a szülőkhöz fordulni, hátha valamilyen családi trauma érte az osztálytársamat. Kiderült, csak szerelmes, és lelki válságban van. Ezzel a hallgatással azt kockáztatta, hogy nem kap bizonyítványt vagy elküldik az iskolából. Helyre állt egyből a szerelmetes agya. Ha lassan is.

A Fideszben ilyen kockázat nincs. Munka nélkül csak a kiváltságosoknak lehet, szabad, sőt kötelező boldogulni. Azt imádom a legjobban, amikor üres a parlamentben a fideszes-kádéenpés atyák és atyanők széke, és arra hivatkoznak, hogy a körzetükben is rengeteg a munka; az emberek nem lehetnek hátrányban, intézni kell dolgaikat. Úgy, mint: mosoly, szalag, olló, átvágás (mindenhogyan), alapkő dédelgetés. Köszönik szépen az emberek, nélkülük és hiányukban is egyre szarabbul élnek.

A magyar parlament egypártrendszerként működik: az ellenzéknek csönd, a kétharmad pedig azt csinál, amit akar. Ez már régóta nem parlamenti demokrácia. Ahol az egyik fideszes reggel tüsszent egy módosító indítványt, és estére törvényt ünnepelhetnek. Ott, ahol a bajszos házmester abban éli ki magát, hogy kukoricára térdepelteti az ellenzéket, mert fogják be a pofájukat. Ebben a rothadó demokráciában fideszes képviselőnek lenni a legnagyobb szabadság. Ezt a szabadságot mi fizetjük.

Az önök véleménye

Ugyanazt teszik most ezzel a debreceni iskolával, mint amit a katolikus egyház tesz, a pedofil ügyekbe keveredett papjaival. Agyonhallgatni, titkolni és az érintetteket szép csendben eltávolítani. Ártunk és ormányunk igazán fogékony tanítványa a nagy rutinnal rendelkező egyháznak. Holott bűncselekményt eltitkolni, maga is bűncselekmény. Nem csak a külső légiósok dicsőségét sajátítja ki sportsikerekben ártunk és ormányunk, hisz magának vindikálta a horvát focicsapat ezüstérmét is, bajnokságon. Mivel szomszédország, meg kultúrkör, meg segítjük mi a horvát sportot is. (agador)

Három gyerekemből kettő kivándorolt, de csak annak az egynek a jövője aggaszt, aki itthon maradt.Tudom, kormányunkat a gyerekek jövője piszkosul nem érdekli (csak a gyerekek száma). Akkor engem miért érdekelne a Takaró-félék véleménye? (Judit)

Természetesen nem szép dolog a csúnya beszéd, de van amikor az emberből az kívánkozik ki, főleg az utolsó 9 évben nekem is elég sok káromkodni valóm van. De nem mindegy, hogy az ember miért káromkodik. Van aki a diktatúra kiépítése, orbán istenítése, minden más ember megalázása miatt, van aki viszont az egyszerű emberek, a nem orbán féle hazaffyak, a demokrácia az egyenjogúság védelmében káromkodik. Nagy különbség. (Transzporter)

Ismerős a helyzet. abban is, hogy mi is szoktuk ezt játszani Magyarországot járva éttermben, kávézóban, vagy szállodában, hogy kiről rí le a felsőbbrendűség. És igen, a megszólalások után gyakorlatilag mindig az derül ki, hogy a mélymagyar, mélykeresztény, mélyfideszes szentháromság valamelyik kombinációjával van dolgunk. (masikszempont)

1,6 milliárd (mentőszolgálat) vs 16 milliárd (haladás stadion)
Ízlelgessük… (Tamas)

Így írtunk mi

Nemzeti ökölszabály

Sámánok és keresztény papok járják a csűrdöngölőt közösen a jelen és a jövő megásott sírja mellett

Békén kellene már hagyni az időseket

Jó étvágyat, Magyarország!

Elég volt a hallgatásból

Nem volt még elég a köszönetnyilvánításokból, doktor Kásler?

Alighanem kitelt a becsülete a németeknél is, azért kellett visszajönnie, és gondolta, majd itt élősködik tovább

Mint majom a tükörben

Talán eltűnök hirtelen

Orbánt csakis a pénz érdekli, semmi más

Pojácák vagy gazemberek?

A nap kommentje:

Az intelligencia és a műveltség két nagyon különböző dolog. Sőt, három, mert lehet valaki tanult, még egyáltalán nem biztos, hogy intelligens is. Lehet, tanult, de nem művelt. És lehet művelt, de ugyanakkor unintelligens. És sajnos bármelyiknek lehet “szép ruhája” ettől még hitvány marad. Az uborkafára felkapaszkodott majmok hiszik csak magukról, hogy bármilyen bőrszínű, nemzetiségű, helyzetű embertársaik felett állnak. Szánalmas alakok, akik az összefüggéseket sem képesek felismerni, a lényeg hogy fröcsöghessenek. (Piftike)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.