Április 20,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Orbánt csakis a pénz érdekli, semmi más

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,376,346 forint, még hiányzik 623,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

A magyar kormány ismét kedvenc módszeréhez, a titkosításhoz nyúlt. Szél Bernadett, független képviselő ugyanis kíváncsi volt arra, hogy milyen szakmai – hahaha – megfontolások alapján döntött úgy az Orbán-kormány, hogy a klímasemlegesség ellen szavaz Brüsszelben. Mivel a kormány teljes mértékben leszarja az emberek véleményét bármilyen kérdésben is, ezért arra sem volt hajlandó, hogy elárulja a döntés okát. A brüsszeli szavazáson arról volt szó, hogy az uniós tagállamok 2050-ig nullára csökkentik a globális felmelegedést okozó anyagok kibocsájtását. A legtöbb állam – még a németek és a franciák is, akiknek több milliárd euró függ a döntéstől – támogatta a klímasemlegességet, azonban a magyar kormány az utolsó pillanatban úgy döntött, mégis vétózza azt. Annak ellenére is, hogy még a V4-es tagország Szlovákia is hajlandó lett volna arra, hogy vállalja a klímacélokat, hiszen mégiscsak a civilizáció jövőjéről van szó.

A szavazás napján Magyarország mellett Lengyelország és Csehország vétózta meg a tervezetet. A lengyeleknél a szénlobbi miatt érthető a dolog – noha nem elfogadható – a cseh miniszterelnök pedig Orbánhoz hasonlóan magasról tesz arra, hogy mi lesz a bolygóval, ezért az ő döntése sem lehet annyira meglepő. Pedig az, hogy mit teszünk a Földdel, már most is szemmel látható, elég csak ha megnézzük az indiai vízhiányt, az egyre nagyobb szárazságot világszerte, a gyilkos nyári hőséget, vagy az egyre inkább változó éghajlatot. Szinte minden jel azt mutat, hogy ha így folytatjuk, saját maguknat pusztítjuk el. Azt ugyanis ne gondoljuk, hogy képesek lehetünk a Föld elpusztítására. Az majd – történelmi léptékben szemlélve – megrázza magát és újra élettel lesz teli, a kérdés azonban az, hogy ebben a jövőképben az emberek is jelen lesznek-e.

Tudósok százai kongatják a vészharangokat és szólítják fel arra a világ kormányait, hogy ha nem teszünk valamit, akkor felkészülhetünk arra, hogy az olajért vívott háborúkat fel fogja váltani a vízért vívott, ami vélhetően jóval halálosabb és pusztítóbb lesz mindenki számára. Noha az uniós vezetők egyre inkább dolgoznak egy terven a civilizáció megmentésével kapcsolatban, elképzelhető, hogy már késő. Az pedig már csak hab a tortán, hogy Orbán Viktor egyszemélyben megy neki bármiféle, az emberiség szempontjából sorsdöntő kérdésnek. Hogy mi lehet az oka?

A céllal egyetértünk, de amíg nem látjuk, hol van erre a pénz, addig nem vállaljuk. Úgyhogy kezdjünk tárgyalni a pénzről!

Már megint a hozzáférhető pénz a legfontosabb Orbánnnak, micsoda meglepetés! Csalódás is lett volna, ha nem ez áll a háttérben, komolyan. Kit érdekel az, hogy emberek milliói éheznek világszerte az aszály miatt? Kit érdekel, hogy egyre több helyen válik szinte elérhetetlenné a tiszta ivóvíz? Kit érdekel, hogy az elsivatagodás miatt egyre több ország élelemellátása kerülhet veszélybe? Megmondom, kit nem: Orbán Viktort. Még akkor sem, ha pontosan tudható az, hogy a klímaváltozás az egyik oka annak, hogy emberek milliói indultak útnak, hogy egy olyan ország felé vegyék az irányt, ahol még nem vették át a zöld legelők helyét a homoksivatagok. Ezeket az embereket egy kerítés már nem fogja megállítani, hiszen ők a saját és gyermekeik jövőjét féltik.

A döntés hátteréről tehát a magyarok nem tudhatnak meg semmit, miközben a gyermekeink jövőjéről van szó, hiszen ha Orbánék megvétózzák a megállapodás tervezetét – feltéve, hogy nem kapnak elegendő pénzt ahhoz, hogy szignózzák azt – akkor a gyermekeink jövőjére mondanak nemet. A családbarát magyar kormány, amely a keresztényi szeretet jegyében minden tárgyalóasztal közepére odaszarik, ha nem kapja meg azt, amit követel. Orbánt és kormányát soha nem érdekelte a környezetvédelem, sem a klímaváltozás, ezt eddig sem rejtették véka alá. Azonban a mostani vétó – ehhez a lengyel és cseh tiltakozás sem kell – sokkal több annál, mint hogy egy piciny ország nagyravágyó vezetője semmibe veszi a klímaváltozás tényét. Itt már emberek százmillióiról van szó, hiszen ha nem születik egységes megállapodás, úgy a francia, vagy német gyárak továbbra is korlát nélkül égethetnek szerves anyagokat, ezzel megpecsételve a civilizáció sorsát.

Továbbra is egy dolog fontos Orbánnak: pénz.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.