Március 28,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Egykutyák

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,506,669 forint, még hiányzik 1,493,331 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jó éjszakát kívánok! Mindenkinek.

Ideje is volt, tolla is volt, hát akkor aláírta Áder János köztársasági elnök pénteken a Magyar Tudományos Akadémia kutatóintézeteinek elvételéről rendelkező törvénymódosítást. Miután Kövér László, az Országgyűlés elnöke is aláfirkálta, elküldte a parlament által elfogadott – 131 igen, 53 nem, 3 tartózkodás – törvényt az államfőnek. Öt egész napig gondolkodhatott Áder, jaj, mit is tegyen. Addig-addig törte okos fejét, amíg úgy döntött, jól van ez a kutatás, fejlesztés és innovációs rendszer intézményrendszerének és finanszírozásának átalakítása. Hiszen ő ehhez is ért, meg aztán, ha a nagy többségnek tetszik, ő nem lesz gátja hazánk örömének. Nem kell azt elküldeni az Alkotmánybíróságnak előzetes normakontrollra.

Ha valakinek esetleg voltak kétségei, hogy ezt meg meri tenni, tévedett. Áder János köztársasági elnökként egy nagy tévedés. Nincs egyedül ezzel, hiszen Palkovics László innovációs és technológiai miniszternek szárad a lelkén a nagy kezdeményezés és gaztett: elvették az akadémiai kutatóhálózatot, szemben az akadémikusok akaratával és Palkovics korábbi ígéretével.

Páratlan páros. Csak az a baj, hogy Magyarországon

És ha már megszületett ez torz agyszülemény, egyet is értett vele Áder, hiszen azért ül ő a Budavári Palotában, hogy ráérő idejében néha bólogasson a Fidesznek és Orbánnak. Ez a kötelessége. Nix gondolkodás, nix normális fej, járjon a keze, aztán ennyi. Büszke lehet magára Orbán és Áder közjogi méltóság, hogy Széchenyi örökségét, a nemzet szimbólumát kényük-kedvük szerint megcsonkolták.

Naivan azt hihetnék, hogy Orbán mocskát valamelyest folttalanítja az államfő, és az emberek ellenében nem gazsulál egy már minden demokráciát kiiktató hatalomnak. Gazsulál. Persze, tőlem ez elég dilettáns feltételezés, mert akkor nem ő, hanem más lenne az elnök. Lenne rá jelentkező bőven.

Áder eljátssza a nagy zöldet egy olyan kormány mellett, amelyiknek nem fontos a környezetvédelem – az oktatás- és egészségügy sem -, mert még tárcája sincs. Ezeknek csak pénztárcájuk van, de az dugig.  Komolytalan az egész.

Csak azt nem tudom, hogy mit csinál Áder? Egy köztársasági elnök – már ahol van köztársaság – nem írótoll, az ország szégyenére. Áder foglalkozása: áruló. A tudás, a jövőnk elárulója. Elárulta a CEU-t is, ezt tette a saját alkotmányuk hétszeri módosításakor; az emberek nyakába akasztotta a rabszolgatörvényt is; Paks 2-öt, és például alkotmányellenesen írta alá a bírák nyugdíjazásáról szóló törvényt. Mit is mondott 2012-ben, amikor beiktatták elnöki posztjába?

Csak néhány dolgot tegyünk másképp. Elég, ha egyenlő mércével mérünk. Elég, ha tisztelettel viseltetünk egymás iránt. Ha megbecsüljük, és követendő példának tekintjük a teljesítményt, amit sohasem valami elérhetetlen ideálhoz, hanem mindig kinek-kinek a személyes képességeihez viszonyítunk…

Magyarország köztársasági elnökeként magam is maradéktalanul viselni fogom az Alaptörvényben rám rótt felelősséget. Miként abban is biztos vagyok, hogy mindannyian azt várják tőlem, hogy a rám ruházott jogokat és kötelezettségeket maradéktalanul érvényesítsem. És érvényesíteni is fogom. Ha száz kifogástalan törvényt kapok az országgyűléstől, mind a százat alá fogom írni. Ha pedig száz rosszat, hibásat, mind a százat vissza fogom küldeni.”

Amikor végre kibukott a trónjából a csaló Schmitt Pál, azt hittük… Rosszul hittük. Schmitt köztársasági elnökként maga volt az automata aláíró robot, egyetlen törvényt nem küldött vissza. Aztán Áder néhányszor eljátszotta a demokráciásdit, formai okokra hivatkozva dobott vissza törvényt, tudván, úgyis meglesz az.

Orbán Viktor miniszterelnök – Áder János köztársasági elnök, a magyar  demokrácia- és jogellenesség páratlan párosa. Velük mivé lett a nemzet egysége, az alkotmányos rend őrzése? Áder, Orbán és a Fidesz kiszolgálója, és vissza. Egykutyák. Csak az egyik focista, a másik pecás.

Az önök véleménye

Bármikor lecserélhető az egész bagázs. A szervezeteket új néven megszervezve új személyzetet lehet alkalmazni (Kúria helyett megint Legfelsőbb Bíróság, ügyészség helyett vizsgálóbíróságok, ilyesmi), a cégeknek meg állami megbízások nélkül annyi. Akár külföldi cégekre is lehetne bízni mindent, amíg ki nem pusztulnak a fideszes tulajdonúak. (András)

Létezik-e egyáltalán még Magyarország? Eladtuk a németeknek az összeszerelő üzemekért, az oroszoknak a Paksi atomerőműért, a kínaiaknak a Belgrád-Budapest vasút vonalért, az ukrajnaiaknak, az erdélyieknek és a szerbeknek szavazatokért. A maradékot széthordták az orbán-tiborc-mészárosok, matolcsiak és a haverjaik. Mi maradt nekünk magyaroknak egyáltalán? Ha vulgáris akarok lenni, akkor egy nagy büdös lóalkatrész. (Transzporter)

Horror összegért fegyvert rendelni a németektől ..minek??? Hiszen meg normális hadsereg sincs .. háborúra készülnek ? Hol az ellenség ? Eszement pénzszórás , miközben minden rohad ! Elképesztő !! (Krisztina)

Vajon Judit assznyonynak is kezet csókolt fénylő csillagunk meg a bajszos? Az lehetett neki a nap fénypontja, mikor egy zsíros száj nyámmogva közelít felé. Végülis, tényleg ez a csodás karrier csúcsa, onnan kezdve, hogy iskola után a bajszos szárnysegéde volt Brüsszelben, frissen végzettként, majd fel, fel a ranglátrán. Vajon mit tudott csinálni Janó mellett, minek kellett asszisztens, mikor KáderJanó sem csinált semmit száműzetése alatt? Legfeljebb megfésülhette a bajszát. (agador)

Az ujdonsült csatár képessegei ès gondolkodása felcsùti minősêg.Le is van igazolva.A mostani kormánycsapatba tökéletesen beleillik. (Lajos)

A korábbi tapasztalatokból kiindulva a civil szervezetek kérése eléggé naivnak látszik. De tételezzük fel, hogy miután a törvénytervezet meglehetősen széles és esetenként egymást átfedő területeket érint, ráadásul érzékeny kérdés is, Mihorgászunk visszaküldi a Parlamentnek megfontolásra. Mi történhet? Az világos, hogy a központi kontrollból nem fognak engedni, elképzelhető, hogy itt-ott valami lényegtelen módosítás után újra Áderhez kerül, aki most már simán alá fogja írni. A lelkiismerete (ha van) tiszta, ő vissza is küldte a tervezetet, bizony! Kíváncsian várom a fejleményeket. (Attila)

Így írtunk mi

Az eddiginél is nagyobb kuss

Csatárok és labdaszedők

Egy évet kaptunk

Csak egy kutya…/Luca ajtaja

Szívbéli aggodalommal

Az államnak humora és sajátos lelki állapota van

A nagyhatalmak olykor kifújják az orrukat

Köznevelési törvénymódosítás: Áder Jánoshoz fordulnak a civilek

Parasztanyóka

Ez az ország a bűnözőké

Kádár népének bőven elég, ha a póráz elér a tévé elé a kanapéig, meg a konyhába a hűtőig

A nap kommentje:

„A közigazgatásban patrióta, nemzeti hősökre van szükség…”
Na most világosultam meg! Ez ugyanis megmagyarázza azt, amit az utóbbi időkben tapasztaltam a közigazgatás több területén: a jogszabályokat semmibe vevő, a szakmaiságot nélkülöző, az ügyfelet mellékszereplőnek tekintő közönyös eljárást. Ezek szerint ez az új, úgynevezett „patrióta- nemzeti-hősi” típusú eljárás. (Gábor)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.