Április 20,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Csatárok és labdaszedők

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,376,346 forint, még hiányzik 623,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Mióta többet írok, mint amennyit olvasok (a kettő együtt nem mindig megy), szívesen nézegetek képeket. Nézelődés közben találtam rá erre a csodára. Meg kell mondanom, sőt, töredelmesen be kell vallanom, ennyire tökéletes fotót rég nem láttam. Főszereplőstül, képaláírásostul, mindenestül. Ez maga a kíméletlen tökéletesség.

Ez a kép, mint minden hasonló fotográfia, ami felkerül a miniszterelnök úr méltán népszerű közösségi oldalára, bizonyos értelemben az ország imázsa is. Hát ez nem kicsit az, ez nagyon országimázsos lett. Persze ez is szép a maga nemében…

Varga Judit igazságügyi miniszter átveszi kinevezési okmányát Áder János köztársasági elnöktől a Sándor-palotában 2019. július 11-én. (Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

… és erre sem lehet panasz,

Varga Judit igazságügyi miniszter Áder János köztársasági elnök (j) és Orbán Viktor miniszterelnök társaságában kinevezési okmányának átvétele után a Sándor-palotában 2019. július 11-én. (Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

de azért lássuk be, ennek nincs párja:

Őfelsége csatárt igazolt (Fotó: Facebook/Orbán Viktor)

Nézzék meg jól ezt a két profilból ábrázolt emberi orcát! Benne van az egész ország és annak az országnak a tragédiája. Szinte ordítva mesélnek ezek a fejek, bár ha sokáig nézi őket az ember, erőteljesen elfárad. Nyilván az egész hatás elmaradna, ha nem írták volna alá azt, amit. De Kaminsky Funny Fanni odaírta. Nagyot is üt. A futballbuzeráns (nem sértegetni akarom, csak rögzítem, hogy hosszú évek kemény munkájával vívta ki magának ezt az elismerést) miniszterelnöknek – aki már évek óta nem foglalkozik nőügyekkel – az újonnan kinevezett nőnemű igazságügyi miniszterről most kivételesen nem a szabadságharc, a dzsungelharc, az utcai harc vagy a ketrecharc jutott eszébe, hanem a másik rögeszméje. A futball. Az ember, akinek elvileg egy országot kéne vezetnie – ám a hatalomba való görcsös és immár igencsak kényszerűség szülte kapaszkodás, a pusztítás és rendrakás címen előadott kétharmados megfélemlítés minden idejét elveszi -, már megint futballozik.

Újabban már egy nőről is a futball jut eszébe, egyáltalán nem is akar úgy tenni, mintha Varga Lakhatásitámogatás Judit elsősorban nem azért szolgált volna rá az ő kiemelt figyelmére a mindent beterítő fideszes tesztoszteronbűzben, mert kurva jól dekázik amellett, hogy a női princípiumát is irigylésre méltóan beteljesítette. Áder János mindent aláíró aláíróembernek természetesen nem volt kifogása a kinevezés ellen, ahogy a Magyar Tudományos Akadémia kizsigerelése ellen sem lesz, nem beszélve az alapítványi iskolák beszántásáról, mert hiszen a CEU ellehetetlenítése sem hozta zavarba.

Úgyhogy nem maradt más hátra, mint megünnepelni a pillanatot. A narancsmezes honleány látványosan el van ájulva a megtiszteltetéstől, mint Jászai Gellért Mészáros Lőrinc barátságától. Felért a csúcsra. Nem akkor, amikor 37-szer rúgott a labdába anélkül, hogy az leesett volna, nem akkor, amikor a parlamenti bizottsági meghallgatásán új értelmet adott a Fidesz-hűségben gyökerező nagypályás arroganciának, és nem is akkor, amikor a – szintén a NER csöcsén lógó, közpénzzel kitömött – férjeurával tolt kispályás lakásbiznisz dacára alanyi jogon rászorultnak nyilvánította magát a havi 300 ezres lakhatási támogatással összefüggésben.

Varga Judit tegnap ért fel a csúcsra, a pezsgőspohárral a kezében, a feltétel nélküli lojalitásnak és az ötcsillagos szolgalelkűségnek örök mementóként szolgáló kenetteljes mosollyal az orcáján, ami remélhetőleg azóta sem múlt el neki. Azon sem csodálkoznék, ha a poharat eltette volna emlékbe. A hatalmas államférfiú, a sajnálatos módon elvetélt sztárfutballista és sufnijogászból lett maffiavezér beemelte őt a focicsapatába, és azt mondta neki, hogy csatár lehet. Nem azt emelte ki, hogy a Fidesz sokévi műanyagjogász felhozatalához képest szakmailag kimagaslóan felkészült és rendelkezik azzal a tapasztalattal, amivel egy potenciális igazságügyi miniszternek (és nem egy futballistának!) rendelkeznie kell. Hanem. Varga Juditra a megyekettes színvonalú futballcsapatként működő kormány csatáraként tekint a gazdája, és ez neki öröm és boldogság.

Aki a vak komondorok védőszentjeiből verbuvált kormányban nőként olyan meggyőződéssel állítja, hogy az Isztambuli Egyezmény politikai hiszti, ahogy ő, az bármilyen aljasságra képes. Azaz tökéletesen alkalmas a feladatra, ő a garancia egy rakás fontos dologra. Arra, hogy Magyarország a büdös életben ne ratifikálja azt az Isztambuli Egyezményt, hogy a büdös életben ne csatlakozzon az Európai Ügyészséghez, és hogy abban a pillanatban, amikor a vezér kiadja az utasítást, a közigazgatási bíróságok taktikai és gyávasági okokból időlegesen jegelt felállítását szó nélkül tető alá hozza. Varga Judit csatár nem fog kérdezni, se visszakérdezni, egy darab önálló gondolata nem lesz, de amit a másik pezsgőspohár tulajdonosa elvár tőle, azt üzembiztosan fogja hozni. Annyival magasabb szinten áll a táplálékláncban, mint Kósa, hogy soha nem fog belebonyolódni saját értelmetlen eszmefuttatásaiba, nem fog hebegni-habogni és szénné égni a nagy nyilvánosság előtt. Ellenben megbízhatóan védi majd a hont a Sargentini-jelentésekkel, az igazsággal és a valósággal szemben. Migránsozik, ha kell, brüsszeli bürokratázik, ha kell, hazaárulózik, ha kell és ő lesz a csapat legagressszívebb játékosa.

Erről szól ez a kép. Ami számos nőtársa számára valószínűleg megalázó lenne, az Vargának maga a beteljesülés. Az a perverz szatíros miniszterelnöki tekintet, amitől nekem egy köcsögnyi hideg borsóleves száguld végig a hátamon, Varga Judit számára a karrierje csúcsa. Ő tényleg elhiszi, hogy egy olyan csapatban, aminek Orbán is része, valóban szükség van csatárokra, ettől van annyira elalélva, hogy nem győzi köszönni a bizalmat. Márpedig ahol Orbán az egyszemélyes csapat, ő legfeljebb hátvédnek vagy labdaszedőnek kell. Ahogy az összes többi is. Az utólag mindent ki- és megmagyarázó, katasztrófaelhárító, végsőkig lojális, önkritikátlan segédmunkásnak.

Készült az elmúlt tíz évben pár olyan fotó, ami ezer szónál jobban megragadja ennek a focialista, félfeudális auto- és kleptokárciának a tragédiáját, de ez minden szempontból díjnyertes. Tegyük is előkelő helyre abba a szimbolikus albumba, amibe majd elkerülhetetlenül bele kell nézni, ha egyszer olyan kormánya lesz ennek az országnak, amelybe nem csatárokat, droidokat, kesztyűbábokat igazolnak, hanem tisztességet, becsületet, feddhetetlenséget, hozzáértést, gerincet és szakmaiságot.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.