Április 26,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Már most látható, hogy nem lesz Varga Judit miniszter az igazság és az erkölcsi erő istennője

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,544,300 forint, még hiányzik 455,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jó éjszakát kívánok! Mindenkinek.

Egyre többen jönnek haza. Háromra még többen jönnek haza. Este nyolcra, vacsorára, mindenki hazaérkezik. Ja.

Egyre többen jönnek haza, mert Magyarországon megéri dolgozni, egyre nagyobb a verseny a képzett munkaerőért, rekord alacsony a munkanélküliségi ráta. Így gondolja Varga Mihály. Azért egy pénzügyminisztertől elvárható lenne, ha már dicsekszik, legalább konkrét számokat is mondana, mert jelen esetben az egyre határozószó, és nem derül ki belőle semmi. Még azt gondolhatnánk, hogy azért jönnek haza valahányan, mert a magyar gazdaság dübörgése elhallatszik Németországba, Svédországba, Norvégiába.

Ennél én konkrétabb számokat tudok mondani. Az elmúlt félévben 12 ismerősöm ment el, és keresi a boldogulását más országokban. Pedagógus ismerősöm pedig azt mondta, a most érettségizett osztályából, a 29 diákból, 6-an készülnek itthoni, 4-en külföldi felsőoktatásba. A többiek pedig azt tervezik, hogy Magyarországon kívül dolgoznak és tanulnak. Az összesen 12+23=34. Ennyi. Amit én tudok a pénzügyminiszter és a Központi Statisztikai Hivatal helyett, de rajtam kívül azért élnek még jó néhány ezren ebben az országban, és tudnának mesélni.

Nyugi, lesz ez még sokkal több is, mert Orbán Viktor besegít. Éppen rászállt a fiatalokra, és bepofátlankodott a VOLT fesztiválra. Kilőtte magának a szórakozó fiatalokat, nem hagyja őket békén. Hazug, 30 évvel ezelőtti beszédével akarja magát behízelegni a szívükbe. Eddig nem volt fontos neki. Ugye, ez a korosztály még nem akar szülni; ez a korosztály ki van rekesztve a felsőoktatásból; ez a korosztály még nem CSOK-ozik. Ahogy én gondolom, ők szabadságra vágynak, leszarják Orbán hazug, mindenbe és mindenkibe beletenyerelő propagandáját. Szerencsétlen, valóságot vesztett Orbán éppen ott és azoknak szórja az igéjét, ahol és akik miatta hagyják itt az országot, mert nem kínál nekik semmilyen bíztató jövőképet.

Ha akciózik egész nyáron, márpedig ezt teszi, az csak olaj a tűzre, veszélyes ez így 40 fokban. Nem is Orbán lenne, ha ezt a gyalázatos hatalmi hadműveletet nem lépi meg. Még az külön pikantériája a szégyenteljes propagandának, hogy a nyári zenei fesztiválokon, bulikon sok a külföldről érkezett fiatal. Viszik megint DikiViki hírét a nagyvilágba. Megnyugtatásul Varga Mihálynak: elég sokan lesznek.

Abban azonban igaza van, hogy jönnek haza emberek. Ha megtalálják számításukat. Például egy másik Varga. Miniszterjelölt. Két Varga egy kormányban. Ez legyen a legkevesebb, nem a mennyiség, hanem a minőség számít. Varga Judit hazajött. Egy évvel ezelőtt. Államtitkár lett. Aztán bölcs is. A bölcsek tagjaként Novák Katalinnal és Szájer Józseffel osztja majd ki a Néppártot, miután felfüggesztették a Fidesz tagságát. Szóval: államtitkár is, bölcs is, akkor jó lesz igazságügyi miniszternek. Amúgy jogot végzett. Bírósági alkalmazottként semleges volt, de mindig is érdekelte a politika, ezért járt különböző polgári körökbe,

„érdeklődtem, mi zajlik a világban”.

A lehető legjobb és hiteles helyen. Mindegy, irány Brüsszel! Áder János keresett maga mellé olyan jogászt, aki nem a politika világából érkezik.

„Így kerültem látókörbe, jelentkeztem, és rám esett a választás” – mondta Varga.

Áder János 2009-től három éven át dolgozott európai képviselőként. Ő is hazajött. Államfőnek. Jönnek ezek, mint a legyek az almás pitére. Varga Judit tíz évig nem jött, aztán tavaly júniusban Brüsszelből költözött Budapestre, amikor az uniós kapcsolatokért felelős államtitkárként kezdett el dolgozni.

Muszáj kicsit félbeszakítanom a villámkarrier történetet, mert kell már a cirkusz. Ebben a legjobb az ősmagyarokat diagnosztizáló Kásler. Kitalálta, hogy meg kell újítani a cirkuszművészetet; az új Nemzeti Cirkuszművészeti Központnak helyet kell keresni. Ezért Fekete Péter jelenleg Emmi kultúráért felelős államtitkárt – van neki cirkuszigazgatói múltja – 2019. szeptember 1. napjától 2021. augusztus 31. napjáig tartó határozott időre miniszteri biztosnak nevezi ki. Fekete Péter

figyelemmel kísérni a Fővárosi Nagycirkusz művészeti tevékenységét; ellátja az új nemzeti cirkuszépület létesítésére vonatkozó koncepció megvalósításával kapcsolatos feladatokat; ápolja és építi a hazai és a nemzetközi cirkuszművészeti kapcsolatokat; részt vesz a művészeti ágat érintő konferenciákon, egyéb rendezvényeken. 

Ha ez a Fekete államtitkár is meg cirkuszos is volt, akkor mi a rúdtáncos jóistennek nem lehet ezt a Kásler-találmányt államtitkárként elvégezni? Ez a PROF. DR. a kormány legnagyobb bűvésze, bár szerintem csak egy idejétmúlt bohóc.

Szóval, ott tartunk, hogy Varga Judit itthon van. És most jön ennek az embernek a cirkuszosabb jelleme. Akár tökéletes választás is lehetne Varga miniszternek: nő is, fiatal is, bölcs is, elég módos is. Elég mohó is, már most be van kapcsolva harácsüzemképes módra.

Konkrétan. Varga Judit lakhatásának megoldásához felvesz havi 300 ezer forint közpénzt. Férje saját lakásának kiadásából felvesz havi 300 ezer forintot. Azaz van lakása, lakásuk. Budapest központjában évi 4 milliós bevételt hozó rövid távú lakáskiadási vállalkozása van férjével, azaz Airbnb-ztet. Balatonhenyén felhúztak egy 195 négyzetméteres házat. Varga 2018. május óta 1,3 milliót keres havonta, és 1,7 millióra nő a bére miniszterként. A férje, Magyar Péter  2018 szeptembere óta a Magyar Fejlesztési Banknál dolgozott, ahol 1,5-2,35 millió között kerestek az igazgatók, a Diákhitel Központnál pedig 3,5 millió forintot üti a számláját.

…és akkor 300 ezer forintért eladja a lelkét az ördögnek is. Persze, lehet arra hivatkozni, hogy az jár a törvény szerint, de anyagilag elég jól eleresztve illenék egy kis mértéktartás. Senkinek ne legyenek illúziói az új miniszter szerzeménnyel kapcsolatban. Brancsbeli.

Az európai uniós kapcsolatokért felelős Varga Judit tréningjére 6,4 millió forintot költött a Miniszterelnökség. Nagy ár ez az egyen Fidesz-agyért. Ő volt az, aki lekommunistázta Jean-Claude Junckert; szidta a komplett brüsszeli elitet; benne van a migránsozó, gyűlöletkeltő Fidesz-sorban. Nem mellesleg sokáig az FC Saint-Michel, Bruxelles női labdarúgó csapatában futballozott – hú, egy nő, akit imádhat a focirajongó Orbán Viktor. Az új igazságügyi miniszter anyósa a Kúria főtitkára; férje családjában további két bíró is van.

„A jogállamiság minden európai uniós tagállam lényegéhez hozzátartozik, benne van az alkotmányukban. Ezt megkérdőjelezni csak azért, mert valaki – például a bevándorlás terén – nem a fősodor politikáját követi, elfogadhatatlan.” – osztotta ki Brüsszelt.

Azért a magyar jogállamiságról vegyen még leckéket – ingyen, ha lehet. És akkor az már most már elég jól látható, hogy Varga Judit nem lesz Justicia, az igazság és az erkölcsi erő istennője. Az az igazság, hogy a római mitológiában nem szerepel sem a Fidesz, sem a kereszténydemokraták. Vagy mégis? Kérdezzék meg Káslert!

Ha Varga Mihály esetleg nem tudná, akkor tájékoztatnám, hogy elég sokan pontosan a sok pofátlan közpénzcsóró, demokratizmust levetkőző Fidesz-pátyoltak miatt nem jönnek haza; illetve mennek el az országból. Lassan este nyolckor a vacsoránál már nem ül senki.

Az önök véleménye

Valahogy ütik egymást azok a mondatok, hogy nincs pénz az otthonápolási díj emelésére, ugyanakkor sokmilliárd megy Afrikától, Közép-Amerikáig, Ázsától, Szlovákiáig templomos célokra, vásárolják a szavazatokat nagyüzemben Romániában, Ukrajnában, Szerbiában. És van pénz futóbolondok magyarságkutatására. Azért LézerDzsoni tenyérbemáaszóbban, de ügyesebben hazudott. (agador)

„…nettó átlagkeresete 254 300 forint…”- igen, ebben benne van aki 1 forintot keres és az is, aki milliókat. „Szép” átlag, csak a helyzet az vele, hogy nem igaz. (Benedek)

Schmidt Pál … én meg emléxem mikor a kedves feleségével , meg a lányaikkal tv-tornáztak … talán ha nem tört volna indokolatlanul politikai babérokra , akár meg jó szívvel is tudnék rá gondolni.. de így ?… (Krisztina)

Shcmitt Pál képes három másodperc alatt,párbajtőrrel a frissen festett falba vésni, a pilótakeksz receptjét. Azért az nem semmi,főleg, ha további egy másodperc alatt, odakarcolja, a doktoranduszt is.Van aki sokáig jár egyetemre. (janos)

Egyre inkább az a benyomásom, hogy egy tatárjárással jobban járt volna az ország, mint ezekkel a nyakunkon. (marbles)

Ungarische wirtchaft mondanám, de ez már ettől rosszabb.Vannak olyan országok, ahol például a tengerpart mindenkié, és nem lehet tulajdonjogot szerezni a parti sávra. (Heidi)

A most vásárolt Balaton közeli Tiborcz-birtok villájához (papíron gazdasági épület, valójában medencés rezidencia) vezető közterületi zsákutcából is hirtelen saját – elkerített út lett. A Balatontól pár száz méterre. (iram53)

A kis lépések politikája. Egyszerre mindig annyit csavarnak a srófon, hogy még ne dögöljön meg a kínzott, pontosabban hogy ne érje el a felháborodási küszöb a kritikus értéket. Ha az összes intézkedést amit eddig hoztak az oktatás tönkretételére egyszerre zúdították volna a nyakunkra akkor lehetett volna belőle nagylétszámú országos ellenállás. Így csak az egyre nagyobb fásultság, hogy nem tudunk mit tenni, aki érti mi történt és teheti kimenti innen a gyerekét. A kis lépések, a hozzászoktatás ellen nem lehet lépni? Tüntetés és tárgyalási próbálkozásokon túl. (Anna)

Hermann Göring mondását már idéztem; A tudás veszélyes. Minden tanult ember potenciális ellenség. Ennek szellemében építik le az oktatást. (agador)

Tegnap olvastam, hogy az olimpiáról a vezér még akár népszavazást is tartana! Ennyire bízik a népben, vagy inkább az informatikusaiban? Mert ha az utóbbi, akkor lehet, hogy egy huxit szavazást is megkockáztatna!:( Anélkül tudtommal nem megy! (Mariann)

Valami rémlik arról, hogy holmi azeri pénzek magyarokhoz kerülése is kitudódott – alighanem ilyesmi lehet a háttérben. Aljas gonoszság, gonosz aljasság, amit művelnek. (glorianna)

Az ujságírónő talált kapcsolatot az azeri pénzek és Málta, valamint egyéb európai országok között. Ez Veszélyes! Ártunk és ormányunk szlogenjével szólva. Hisz azeri dollárok ide is gurultak, nem is kevés, mindjárt, a baltás gyilkos eladását követően. Ha tovább ásnak az ügyben, kellemetlen összefüggések derülhetnek ki. Külön szép, hogy ez a Nacsa, a maga erkölcsi fölényében, pár hete még Czeglédy Csaba miatt pattogott, hogy a bűnöző, így akar meglépni az igazság elől. (agador)

Így írtunk mi

Majd a bukás évfordulóját is megünnepeljük

A Balaton elesett

Gengszterisztán

Szabadságot az oktatásban!

Jó-e nekünk a külföldről ideszállított szennyvíziszap, vagy sem?

Zoltán, azt ugye tudod, hogy nem ti döntötök egyszemélyben az EU-s vezetőkről?

Önmegvalósító barmok

Megállíthatatlan lealjasodás

Szakítás

Szeretetre érdemes bolondjaim

A „keresztény kultúráról” 2.

A nap kommentje:

Itt az utoljára volt államelnököt Göncz Árpádnak hívták. (anima)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.