Augusztus 12,  Szerda
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Zoltán, azt ugye tudod, hogy nem ti döntötök egyszemélyben az EU-s vezetőkről?

Kovács Zoltán mind nemzetközileg, mind nemzetileg kinyilatkoztatott, miszerint az „úgynevezett csúcsjelöltek” nem elfogadhatóak sem neki, sem pedig a többi V4-es ország vezetőinek. Nekik olyan jelöltekre van szükségük az EU vezető pozícióira, akik egyetértenek Orbán Viktorral. Persze Kovács ez nem mondta ki, hanem csupán annyit, hogy olyan vezetőkre van szükség, akik megértik Közép-Európa problémáit és képesek azonosulni szempontjaival. Hogy mik ezek a közös szempontok? Migráció, nemzetek Európája és természetesen a keresztény kultúra. Semmi más nem fontos ebben a régióban: a gyakorlatilag nem létező migráció megállítása mellett kizárólag a keresztény kultúra, mert ugye nincs is ennél nagyobb bajunk itt Közép-Európában.

Remélem azért szólnak majd Kovács Zoltánnak – mielőtt ő is felháborodik valamelyik világhírű blogján, vagy a legfeljebb 100 ember által követett Twitter-bejegyzéseiben -, hogy sem ő, sem pedig Magyarország kormánya nem dönt egyszemélyben arról, hogy kik lesznek az új EU-s vezetők. Szavazati joga persze van a Fidesznek, azonban a végső döntés nem az ő kezükben van, mivel ez nem a magyar parlament, ahol akkor boldog karácsonyoznak, amikor akarnak. Az EP-ben a Fidesz egy jelentéktelen szélsőjobboldali párt, semmi több, ezt jó lenne ha felfogná Kovács is végre. Íme az MTI beszámolója:

A visegrádi négyek miniszterelnökei pénteki prágai egyeztetésükön megállapodtak, hogy csak olyan jelölteket tudnak elfogadni az Európai Unió (EU) vezetői pozícióira, akik megértik Közép-Európa problémáit is, képesek azonosulni a szempontjaival – közölte a nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár szombati budapesti sajtótájékoztatóján.

Kovács Zoltán azt mondta: a kormányfők a vasárnapi EU-csúcs előtt megállapodtak a vezetők kiválasztásának elveiről és azokról a szempontokról, amelyeket képviselni fognak Brüsszelben.

A V4-ek megerősítették egységüket, azokat az elvi alapokat, amelyekhez ragaszkodnak. Idetartozik a migráció megállítása, a nemzetek Európájának koncepciója, valamint hogy a keresztény kultúra az EU alapja – sorolta. Ebből kiindulva nem elfogadhatók “az úgynevezett csúcsjelöltek” – hangoztatta. (MTI)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!