Május 30,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Majd a bukás évfordulóját is megünnepeljük

Jó reggelt! Itt a szombat, amikor a többségnek nem kell munkába rohanni, lehet egy kicsit lazítani. A kisebbség meg élvezi az életet. Szerencsére nem csak hétvégén, hanem minden áldott napon. Csak arra kell erősen figyelniük, hogy fejen ne találja valamelyiküket egy vaskosabb állami megbízás, egy zsírosabb poszt, esetleg némi vissza nem térítendő támogatás. Sajnos, ez nem mindig szokott sikerülni sem nekik, sem a rokonságuknak. Hiába, nem könnyű az élet! Aztán még ott a sok irigy proli is.

Bezzeg a villamosvezetőknek nincsenek ilyen súlyos gondjaik. Néha lecsapnak néhány csótányt, elkergetnek pár patkányt és máris édes semmittevésbe merülhetnek.

 

Timothy Garton Ash világhírű angol történész interjút adott az Euronewsnak, amiben kifejtette, hogy miért kell azonnal megállítani Orbán Viktort.
Ami a legmegdöbbentőbb abban, amit Orbán Magyarországgal tett, az, hogy lerombolta a demokráciát az európai adófizető állampolgárok pénzéből. És ezt nem engedhetjük tovább. Össze kell kötnünk az európai alapértékek tiszteletét, amire az Unió épült, úgy, mint jogállamiság, liberális demokrácia, alapvető jogok, a nagy mennyiségben juttatott Európai Uniós pénzekkel.

Én nem vagyok sem világhírű, sem történész, sőt, senki nem az a Szalonnán, de nem ezt ugatjuk évekóta? De. Nem csak mi, a fél ország. Eddig nem hallatszott?

Nagyon vicces fiúk a fideszesek. Egyrészt Habony Árpád hírügynökségnek titulált micsodácskája, ami Londonban székel – ha jól emlékszem, de kora hajnalban annyira nem bír érdekelni, hogy megnézzem pontosan – kemény munkával kinyomozta, hogy Manfred Weber telefonon hívogat boldog-boldogtalant. Az origós Manyika néni írta meg. Ehhez képest az Európai Néppárt azt állítja, egységesen Webert támogatják. A Fidesz is. Akkor most mi van? Érti valaki esetleg?

Közben Habony ügynöksége azt is kiderítette – szintén a zorigós Manyika nénitől tudom -, hogy Soros György beépült Angela Merkelbe. Meg a kormányába is. Hiába, ilyen mágikus hatása van Orbán Viktornak. Ha valaki a közelében tölt egy kis időt, úgy megokosodik, mint az egyszeri gázszerelő. Vagy mint az egyszeri gipszfaragó. Ragályos, vagy mi a fene.

Hűvös a reggel, ezért Németh Szilárd arra ébredt, hogy feltétlenül fel kell köszentenie Schmitt Pált.

Ódeszép. Áprilisban lesz nyolc éves a bukás évfordulója, majd arról is érdemes lesz megemlékezni. És arról is, hogy esküdözött a nagyszerű aláíróművész, hogy most bosszúból úgy ledoktorál, mint a hétördög. Saját erőből, saját agyból. Miután fájt neki a tudat, hogy az összelopkodott doktori disszertációja miatt visszavonta az egyetem a doktori címet. Ez nyolc év alatt sem sikerült, de legalább minden állami ünnepségen ott feszít és legalább élete végéig kapja a kiemelt fizetést (a nyugdíja mellé, nyilván), jár neki a lakhatás, iroda, autó, sofőr, személyzet. Csak egy kis idézet Schmitt Pál kérlelhetetlenül egyenes jelleméről:

2002-ben budapesti főpolgármester-jelöltként indult, és minden fórumon hangoztatta függetlenségét, és hogy a Fideszhez semmi köze; később támogatásukat elismerte de tagadta a közvetlen kapcsolatot. 2003-ban bejelentette, hogy belép a Fideszbe, majd ugyanebben az évben megválasztották a párt egyik alelnökévé. (Wikipedia)

Az otthonápolási díj emelésére meg sajnos nincs pénz.

Miközben a kormánypropaganda szerint a főpolgármesteri előválasztás nem más, mint roncsderbi, mindenki esélytelen Tarlóssal szemben, az indulók szánalmasak, siralmasak és undorítóak, mi a fenének írnak  napi ötven cikket Karácsonyról, Kálmán Olgáról, Gyurcsányról? Ha egyszer a fasorban sincsenek, miért kell foglalkozni velük? Én most megesküszöm, amint Orbán Viktor és társai a megfelelő helyen lesznek és az a hely biztosan nem a kormányban van, én többé egy szót sem fogok leírni róluk.

Ennyi elég is belőlem reggelire. Aki teheti, aludjon helyettem is. Mi hamarosan szólunk befelé.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.