Május 4,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Ahogy azt a Mórickákkal elképzelik

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 137,129 forint, még hiányzik 2,862,871 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jó éjszakát kívánok! Mindenkinek.

Megmondta minden magyarok legjobbik jegybankelnöke. „Miért is ne lennénk képesek a fejlett országok közül elsőként elérni a demográfiai fordulatot? …ha évente mostantól „csak” 1500 gyermekkel több születik, minden évben az előző évhez képest, akkor 2030-ra elérjük a 110 ezres születésszámot, a nemzet fennmaradásához szükséges 2,1-es termékenységet.”

Tegyük fel, hogy Matolcsynak igaza van, ő aztán pontosan kiszámolta, mennyi magyar gyerek szülessen a jövőben. Lám-lám, erre még Novák Katalin sem volt képes. Hiába no, ha összedolgozik az Orbán-elit, abból csak jó sülhet ki. Jó? A fészkes fenét. Hablatyolnak szakértelem, átgondoltság nélkül, a lényeg az, hogy jól hangozzék, és a drága nép bevegye.

Legyen: megszületik évente 1 500 Móricka. Ha már ma 80 ezer bölcsődésnek nincs helye, akkor, mi lesz a porontyokkal, akik ezután parancsra és a haza dicsőségére plusz hitelre születnek? Mi lenne? A mostani három éven aluliak igyekezzenek felcseperedni, hogy elérjék, az óvodás kort. Lesz ott is baj elég. A falusi CSOK-kal elkábított fiataloknak nem lesz gondjuk, mert úgysem tudnak munkába állni, mert nincs és nem lesz hol. Nyugodtan szüljenek három-négy-öt-hat Mórickát, vegyék le a terhet az államról, nehogy belegebedjenek a sok hamis ígérgetésbe. Körülbelül annyi eszük van ezeknek a családbarát önreklámozóknak, mint amennyi bölcsődei hely van és lesz. Kevés.

Írás közben bele-belenéztem a parlamenti közvetítésbe. Sok örömöm nem volt benne. Most sem.

(PARLAMENTI KITÉRŐ1: naprend előtti felszólalások. Kövér gúnyosan mosolyog a nagy bajsza alatt. Dömötör Csaba a Gyurcsány családdal van elfoglalva, a „feleséggel” meg a Gyurcsánnyal. Csak nem be vannak trottyantva egy kicsit tőlük? Mellette Völner Pál bólogatva, gúnyosan mosolyog. Az a Völner Pál, akivel egy épületben dolgoztam négy évig, és ő volt az egyedüli – a megyei önkormányzat elnökeként -, aki soha nem köszönt, pedig naponta találkoztunk. Bizonyára azért volt ilyen suttyó, mert nagyon magas ember, és kiestem a látótávolságából, vagy már akkor sem bírt lefelé nézni, csak föl és föl. Lett is belőle országgyűlési képviselő, infrastruktúráért felelős államtitkár. Ebbéli szerepében ő vezényelte le a vasútvonalak bezárását, kirekesztve jó néhány kistelepülést az ország vérkeringéséből. Az ügyvéd úr ma az Igazságügyi Minisztérium államtitkára. Kétmillió forintért bárhol használható Fidesz-zseni.)

Eljön majd az is, hogy miután az édesanyák valahogyan kihúzzák három évig, utána irány Mórickákkal az óvoda. Óvodába járni kötelező a gyerekeknek. Csakhogy ott meg az a nagy bibi, hogy óvoda még csak lenne – kivéve a falusi CSOK-osoknak -, de hiába akarna ott okosodni sok ezer Móricka, ha nincs, nem lesz, aki okosítsa, felkészítse őket az iskolára. Több száz óvónő hiányzik, a többiek túlóráival marad életképes a rendszer. Korábban csak a kistelepülések nem találtak szakképzett óvodapedagógust, az utóbbi időben azonban már Budapesten és az agglomerációban is egyre nagyobb a baj – írta a Népszava. A közigazgatási álláskereső portál adatai szerint jelenleg 89 szakembert keresnek a kerületek, Pest megyében 133 óvónő hiányzik, országosan pedig 728 betöltetlen álláshely van az óvodákban.

Ha nincs elég óvónő, akkor a maradókról kell lehúzni az utolsó bőrt is, dolgoztatni őket hányingerig. Ráadásul úgy, hogy a jelenléti ívekre nem írhatják be a ténylegesen ledolgozott munkaidőt. Amikor Novák elment Ámerikába dicsekedni, milyen világraszóló a magyar kormány családszeretete, akkor bizonyára röpködtek oltári nagy számok is – miden szép, minden jó. Csak Ámerika messze van, nem látnak el idáig, azok, akik állítólag hasra estek ettől a modelltől. Merthogy a PROF. DR. Kásler vezette csúcs pocsék minisztérium nagy ívben tojik arra, hogy mi történik a való életben. Az önkormányzatok próbálnak figurázni, hogy valahogyan megtartsák az óvónőket. Vagy lesznek diploma nélküli óvónők, ahogyan tanárnak nevezett emberek. Mindezt a gyerekek bőrére és jövőjükre teszik.

(PARLAMENTI KITÉRŐ2: naprend előtti felszólalások. Az emeszpés Korózs Lajos elmondja, az egészségügyben a 8 százalékos béremelést 2016-2017-ben megígérték, most meg játsszák a fejüket, eladják nagylelkűségükként. Ez a szakmai bérminimumoz sem elegendő, sokaknak ezt a szintet sem üti meg a havi pénzük. Sem a hűséget, sem a szakmai gyakorlatot nem ismeri el a kormány. Ha az alapbérük 200 ezer forint, akkor 350 ezerről beszélni hazugság; ezt azok kaphatják, akik ezért másfélszer annyit dolgoznak – túlmunkával, ünnepnap is. Rétvári Bence válaszában emútnyócévezik, Gyurcsányozik. Farkas Flórián mögötte okosan bólogat. Ígéri az államtitkár, hogy 2022-ig 72 százalékos béremelés lesz, és az ellenzék ne picsogjon, ők csak a hatalom után sóvárognak.)
Az a szakképzett óvónő, aki még nem ment el külföldre, cégeknél dolgozik, háromszoros pénzért. Mórickáékat istápolja majd, aki akarja. Így lesznek a családbarát kormányban elveszett gyerek, mert a magyar kormánynak a gyermekek az elsők. Ez pontosan így is van, velük lehet jól kitolni elsőként.
(PARLAMENTI KITÉRŐ3: naprend előtti felszólalások. Tordai Bence: – Budapestnek ezer focipályányi zöldterületre van szüksége, de Budapestnek csak fideszes helytartója van. Karácsony Gergely 35 fokot mért a szombati kánikulai napon a korszerűen felújított hármas metróban (az oroszok 9 milliárd forinttal drágában csinálták meg légkondi nélkül, mint amennyiért az észtek megcsinálták volna légkondival – a szerk.), ez elviselhetetlen az utazóknak. Cseresznyés Péter válaszában elmondja, hogy ezek megpróbálják bebizonyítani, hogy mindenhol hőség van, különben pedig „a 3-as metrót nekünk köszönhetik, mi újítottuk fel.” Budapesten pontos, biztonságos tömegközlekedés van, korszerű metróval. Gyurcsányozik, emútnyócévezik. Belebukik a papírjába, mert csak onnan bír felolvasni bármit, mégis dadog.)

Amikor a Mórickák hatévesek lesznek, iskolába mennek, addigra a diplomás pedagógusok Európában vasalnak, vigyáznak az olasz, német, francia kicsikre, és takarítanak is. Háromszor, négyszer annyi fizetésért – és főleg nyugalomért -, mint amennyiért itthon nézi őket alattvalónak az Orbán-banda. Addigra annyira lezüllesztik az oktatást Káslerrel – látják, minden út hozzá vezet – az élen, Orbán parancsára, hogy csak jelszavakat kell megtanulniuk Mórickáéknak: vigyázz, jobbra igazodj; imára fel; nix magántanulósdi; nix tankönyvválasztás; tanárok, pofa be; tanárok, nix gondolkodás; egyáltalán semmi nincs, csak, amit az urak akarnak. Mórickáék pedig ottan vannak az iskolában, bemennek eleven, aranyos, sokszínű egyéniségként. Kijönnek bábuként. Ha még akkor lesz pedagógus, aki kikíséri őket az ajtón.

(PARLAMENTI KITÉRŐ4: naprend előtti felszólalások. Rétári Bence elbeszélgetett magával. – Hogy hívnák ma Magyarország miniszterelnökét, ha nincs rendszerváltás? – Gyurcsány Ferencnek. Mára megint feltámadtak, és a Gyurcsány páros mindenkit maga alá akar gyűrni.)

A rendszerváltás után, most akkor ott tartunk, hogy Magyarország miniszterelnöke, Orbán Viktor zsarnoksága alatt a születendő Mórickák – évente 1 500 pontosan – vagy beállnak az óvodai, iskolai butítási sorba; vagy mégsem szülnek a magyar nők Mórickákat, nehogy ellopja őket ez hatalom tőlük. Vagy, és a legjobb megoldás lenne mindannyiunknak: elzavarni Magyarország miniszterelnökét az egész hordájával együtt. Emút-kilenc-rohadt-kemény-év. Mosogathatnának a Feröer-szigeteken is. Jól fizetnek.

Az önök véleménye

Tanárképzős ismerősöméknek feltették a kérdést, milyen mesét hallgathatnak a gyermekek, hogy ne legyen nekik szorongásuk. Lehetett választani a Hófehérke, Hamupipőke, és a Jancsi és Juliska között. A helyes válasz a Hamupipőke volt, mert a Hófehérkében mérgezés, meg a szív kivágása van, a Jancsi és Juliskában, ketrec, fogság, kemencében való égetés. Monjuk a Hamupipőkében meg levágják a mostohatestvérek a sarkukat és a nagylábujjukat. Belegondolva, kész horror az egész mesevilág, bármelyiktől szoronghat a gyerek. (agador)

Nem is olvastunk nekik klasszikus mesét. Piroska és a farkas? Pinokkio? Egyik se kispályás. Van egy film, a Grimm testvérekről. Akkora horror hogy felnőtként sem néztem meg. Ha rádiójáték, akkor a „Fehér szarvas”James Thurbertől a csúcs, mindenkinek ajánlom, zseniális! Hangjáték is készült belőle, Benedikty úr biztos többet tudna róla mondani. (Zovize)

Emlékszem valami sorozatra, talán valamikor a ’90-es években adták. Régi meséket filmesítettek meg benne, de nem amolyan Walt Disney-stílusban, hanem a maguk sötét, komor valójában. Valódi szereplőkkel, nem rajzfilmsorozat volt. Simán elmentek volna thrillernek vagy horrornak. Én meg azon csodálkoztam, hogy bakker, és ezt levetítik gyerekeknek, mert mese? (zsoltix)

Mi ez, ha nem a Kádár rendszer hasonmása? Megmondom, ez inkább a Rákosi rendszerre hajaz, csak a kivégzések és a bebörtönzések hiányoznak. A kivételek erősítik a szabályt, amire az Unió miatt vigyázni kell. Kitelepítések is vannak tízezer számra, csak most kilakoltatásnak mondják. Gyermekeket csinálni is majdnem kötelező, az abortusz is lassan bűncselekmény lesz. Ez bizony az 50-es évek, megspékelve egy adag horty korszakkal. (Transzporter)

itt mindenki zsido, aki nem oket elteti. ja, meg libsi, sot! lipsi esetleg soros-berenc, bar ez mar lejart lemez. annyit horognek arrol, hogy aki nem velunk, az nem is magyar (pontosabban Magyar), hogy en mar szivesebben vagyok nagyszuleim reven svab, tot, szekely, mint a foldrajzi szuletesi helyem okan ramkenyszeritve magyar. igy, kisbetuvel. csakazertis! (Lustamacs)

Imádkoznék, hogy úgy legyen, hogy a visszaszámlálás elkezdődött, csak nem tudom kihez. Istenhez biztosan nem, mert ha lenne nem tűrné meg ezt a töménytelen mocskot, ami itt és szerte a világban történik. (N. Csabáné)

Ezek azt hiszik, hogy minden embernek, gyereknek teljesen egyformának, fideszformának kellene lenni. Ahány gyerek, annyi féle. Mindegyikkel kicsit másképp kell bánni, másképp kel oktatni. Lehetetlenség egyen tudásra erőltetni őket. Az osztályzásról pedig az a véleményem, hogy inkább őket kellene osztályozni, én egy hatalmas 1-est adok rögtön nekik. (Transzporter)

Remélem az ártatlanul meghurcolt lány szülei beperlik ezeket( őket akartam írni, de meggondoltam magam). Én valószinüleg nem csak beperelném, hanem mást is csinálnék velük ha a gyerekemről lenne szó. Szégyelhené magát az a kormány, aki az ilyesmit eltűri, sajnos ezek inkább szitják a gyülölködést. Élhetetlen egy ország ez. (N. Csabáné)

Ez a társaság a ner bármikor, bárhol, bárki ellen bevethető paramilitáris szervezete. Egyre durvábbak lesznek. Szó szerint a viktorjugend. Lesz ebből még sokkal nagyobb probléma, mint a teknős ügy. (Tamas)

Tehát nem a szélsőjobboldali szemét a hibás, aki lőtt, hanem az a politikus, akit az a disznó fejbe lőtt. Ebből is látszik, hogy milyen a magyar politika, kiknek az oldalán áll. (Transzporter)

Persze, hogy nem hír…Mert Magyarországon maga az Orbán-kormány a szélsőjobbos, nyilas merénylő. Ide vezetett a több év tartó nacionalista-irredenta-fasiszta uszítás. Beérett a gyimilcs. Weber nem volt hajlandó (most sem hajlandó) kihajítani az Orbán-féle szélsőségeseket a Wirtschaftból, akik aztán szépen lassan ellene fordulnak.És már nem előszőr. Webernek lassan saját párt és honfitársait lövik agyon az orosz rubelekkel támogatott, begőzölt ottani nácik. Akik Orbánékkal valók egy szekértáborba. Ugyanolyan náci gyilkolt most Németországban, mint amilyen Orbán és bandája. Ugyanilyen hidegvérrel ölték meg Váradi Andrást, a felcsúti juhászt. Hátulról, ocsmány módon. (Benedek)

Az egyik állandó panel a (vidéki) ner szekta tag ismerősöm részéről az, hogy milyen csodálatossá (sz)épült Budapest, szemben az elmúltnyolcévvel, amikor ótvaros, kutyaszaros, lenyomorodott, élhetetlen volt. Ja, bazdmeg. Kocsival, a Duna-part környékén furikázva. Járjál be mindennap a Bosnyákról a belvárosba tömegközlekedéssel. (Tamas)

Két gondolat Tarlóshoz: 2001-ben telefonvégre kaptam egyszer, köszönés + bemutatkozás után kérdést akartam feltenni neki, de nem jutottam a kérdésig, ui. a számára ismeretlen nevem hallatán úgy küldött el melegebb éghajlatra és vágta le a telefont, hogy percekig csengett a fülem tőle. A másik: a vízhálózatot senki nem tudja lerajzolni, sőt mi több, úgy tudom, hogy nem is létezik hiánytalan és pontos térképe, hála a ’90 utáni „hozzáértő” selejtezésnek és személyzeti politikának 🙁 (glorianna)

Az a legnagyobb baj, hogy orbán uralkodik. Nem a népet és az országot szolgálja, hanem uralkodik, egyszemélyi döntéseket hoz, mint egy középkori király. (Transzporter)

Lassan szégyellem, hogy én is a DE-/leánykori nevén KLTE/-re jártam, persze az akkor még egy olyan tudásközpont volt, ahol – többségében-európai szintű professzorok oktattak,akik egyszersmind csodás emberek is voltak. (iram53)

Így írtunk mi

A hazugságok ára

Nem volt még elég

Ezek ugyanazok

Itt a törvény, amivel a rezsim magához láncolja a gyerekeket

Nem csupán a félelem eszi meg a lelket, hanem a gyűlölet is

A szélsőjobboldali terror nem hír továbbra sem

A kísértet nem jár sehol, mert eltűnt

Azzal a tiszta kezével

Köszöntés

Már akkor készült későbbi uralkodására

Egészen pontosan mit tetszenek ünnepelni?

A nap kommentje:

A magántanulói lehetőség megszüntetésével leginkább az őket támogató felső középosztályba rúgnak egy nagyot. A magán tanulócsoportok, a jól működő tanodák ugyanis leginkább az ő számukra állnak nyitva, mert drágák. Ebből pedig (és sok más dologból is) arra következtetek, hogy világosan átgondolt társadalomépítési stratégia mentén haladnak: a társadalmi piramis ne legyen folyamatos, legfelül legyen 50-100 000 fős, esetleg még szűkebb (a Család) nemzeti burzsoázia, alatta a nagy semmi, legalul meg 5-6 millió rabszolga. Az, hogy most még 9,5 millióan vagyunk? A különbözet fele elmenekül(t) másik fele meg kihal. Erre az egészségügy jelen állásában hatékonyan rá is tud segíteni. Járulékos haszon, hogy nem kell az öregkori drága gyógyszer-, és kórházi kiadásokat finanszírozni, meg még a nyugdíjat se fizetni. (György)

 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.