Április 26,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Mérje meg már valaki Matolcsy György lázát!

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,544,300 forint, még hiányzik 455,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jó éjszakát kívánok! Mindenkinek.

Nahát, kolléga a láthatáron! Vadászati zsurnaliszta. Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért felelős államtitkár. Rákívánt a Nimród vadászati újságra, és ha már rákívánt, akkor a Semjén mindjárt neki is adja. Csak előbb ki kell rúgni az eddigi főszerkesztőt. Vele nem lehet a vadászati kiállítás hivatalos lapja a Nimród.

Apropó, Semjén Zsolt atyagatya kapuzárás előtti korszakában igen elemében van, nagyon felébredt. Pornós és televíziós reklám szakértőként hódít. Vajon miért? Mert a sok bugyutaság és baromság eladására nagyon alkalmas, aztán majd a fidesznyikek meg a kereszténydemokraták megszavazzák a giccsatya törvénymódosító javaslatait. Ez az igazi érdekszövetség. Végy egy idiótát, lesz belőle több is szaporodás esetén.

A vadászati világkiállítás is az ő jutalomjátéka lesz 2021-ben. Kap hozzá az előkészületekre az idén 7 milliárd forintot. Iszonyatosan sok pénz, de föltornásszák egészen 50 milliárd forintig. De hát nálunk egy orvvadász mániáját is ki kell szolgálni. Az Országos Magyar Vadászati Védegylet nevezi ki a lap főszerkesztőjét, márpedig a védegylet elnöke kilenc éve Semjén. És ha Kovács Zoltán szeretne egy színvonalas, a 2021-ben esedékes vadászati világkiállítás célját szolgáló vadászújságot működtetni, akkor működtet is. Dehogy vált szakmát, biztosan megmarad egy rohadt ijesztő ábrázatú államtitkárnak, ez  a főszerkesztőség csak hab a Kovács bukszáján. Meg aztán a vadászati kiállítás kormánybiztosságából egyenesen következik, hogy bír írni és főszerkeszteni is. Jaja, a kolléga úr jó messze van innen, így nem láthatja, amit én, hogy konkrétan a vaddisznók röhögőgörcsöt kaptak. Csitt, nem szabad, alap(os)ember ez a Kovács is, sok ilyen van a Fidesz-birodalomban, lökdösik oda, ahol éppen szakértő hiány van. Csak úgy szólok, előbb-utóbb nem lesz az országban kórházigazgató, és istentelenül szarul állunk papokban. Felkészül Kovács.

Majd kap munkát esetleg Matolcsytól is. Mert a Matolcsy jövőbelátó fenomén, ami nem baj, mindenki azzal égeti magát, amivel tetszik neki. Jövőbe lát, és még el is mondja. A Növekedés.hu nevű oldalon tíz pontban részletezi, milyen területeken zárkózhatna fel Magyarország a nyugathoz tíz év alatt. Méghozzá „Wei wu wei – megerőltetés nélkül, csak könnyedén…”, írja Matolcsy György Lao-Cét idézve. Igazából nem kell semmiféle kommentár ehhez a Matolcsy-látomáshoz, csak azt döntsék el, hogy akkor most sírjunk, nevessünk, vagy egyszerre.

„Miért is ne lennénk képesek a fejlett országok közül elsőként elérni a demográfiai fordulatot?” Matolcsy szerint ez nem is olyan nehéz,  hiszen „ha évente mostantól „csak” 1500 gyermekkel több születik, minden évben az előző évhez képest, akkor 2030-ra elérjük a 110 ezres születésszámot, a nemzet fennmaradásához szükséges 2,1-es termékenységet.”

Nana, ki mondta, hogy mi fejlett ország vagyunk, kikhez képest? Miért pont 1 500, miért nem 1 501? Ezt fejben számolta ki, babafej szintű képességével? Meg, ahol emberek születnek, ott emberek meg is halnak. Demográfiailag. Hajrá, egészségügy?

Fordulat a felsőoktatásban Matolcsy módra: egy magyar egyetem bekerülhet tíz éven belül a legjobb száz közé, kettő a legjobb kétszáz közé, és három a legjobb háromszáz közé. Azt sem látja megugorhatatlannak, hogy minden magyar felsőoktatási intézmény kettős diplomát adjon, angolul is képezzen, fúziós legyen, kutasson, és „üzleti park vegye körül a zöld campusokat”. Ez érne egy aranyat.

Ha csak el nem zavarják az országból az európai és világszínvonalon oktató egyetemeket. Mert csak.

Matolcsy György úgy vélte, a világelsőségig repítene minket az egészségügy sikeres fordulata. A négy kitűnő orvostudományi egyetem bázisán a Minnesotában működő Mayo Clinic magyar rokonait lehetne felépíteni, Budapestet Global Health City rangra emelni, az állami és magánegészségügyet közös forgatókönyv szerint fejleszteni.

A kilenc éve rothadó egészségüggyel ezt nehéz lesz elérni, főleg, hogy valószínűleg ezt nem mondta el PROF. DR. Káslernek: tegyen még tízet a tízparancsolathoz. Azt pedig elfelejtette gondosan kiszámolni, hogy addig hány embernek kell meghalnia a magyar egészségügy miatt. Csak úgy mondom, amit Bolgár György: a Mayo Clinic nevű világhírű amerikai intézménynek mintegy 60 ezer alkalmazottja van, éves bevétele pedig 12 milliárd dollár, több mint a teljes magyar egészségügyre fordított összeg. Ezek után az a kérdés, hogy látott-e már magyar kórházat a Magyar Nemzeti Bank elnöke? Vagy majd csak a Global Health Cityben fog?

Aranyat érne, ha leköröznénk a Nyugatot a digitális átállással. „Ma nem csak az lehet erős, aki nagy, az is, aki a gyors, holnap már csak az, aki gyors. Minden digitális lesz, mert ez gyors, egyszerű, és végtelen erőforráson alapul.”

Gyorsan mérje meg valaki a jegybank elnök lázát. Digitális hőmérővel.

Világelsők lehetünk, ha egyszerre hallgatunk a szívünkre és az eszünkre: számoljuk hát fel a szegénységet Magyarországon 2030-ra. Kezdjük a háromszáz afrikai szegénységben élő kistelepüléssel és a nagyvárosok szegényfoltjaival, majd ne hagyjuk abba.

Tróger, mire vártok? Megvan már a luxusotok, elloptatok már minden mozdíthatót, ti vagytok a legnagyobb szégyenfoltjai ennek az országnak. Se szívetek, se eszetek. Matolcsy pedig adja már oda ötmilliós fizetését valamelyik magyar-afrikainak.

Azt javasolta, építsünk három régi/új geostruktúrát: Budapest négymilliós regionális központ felé tart, a Kárpát-medence 25–30 milliós Mega City felé, a négy visegrádi ország hatra léphet, Szlovénia és Horvátország társulhat 2030-ra. Ez így együtt geo-aranyat hozhat minden résztvevőnek.

Sőt, szólni kéne a kanadaiaknak vagy az indiaiaknak is. Mondtam én, rosszul számolta ki, mennyi gyerek szülessen.

Az újra integrálódó Kína és Nyugat-Európa között igényli az új csomópontokat. Budapest egy későbbi laza Kelet-európai Államszövetség déli fővárosa lehet, sok aranyat érő értékkel.

Itt már azért besegített Orbán Viktor is. Csak nem nyugszik addig, amíg valahol nem lehet Térségi Isten.

A következő pont a minimum a rendszerváltás óta mantrázott érjük utol Ausztriát témát öleli fel. „Zárkózzunk fel Ausztriához ötödnyi/negyednyi különbséggel 2030-ra az egy főre eső fejlettség, életszínvonal és életminőség terén, miközben megfelezzük a GDP/GNI rést: történelmi elsőséget érne.”

…és szóljunk Ausztriának, hogy mostantól tolasson, nehogy ütközzünk a fejlődés út-ján.

Az emberek hangulatát is feltornázná a jegybankelnök, 2030-ra szerinte lehetséges a duplájára emelni a Boldogság Indexet és a Human Development Indexet.

Nem voltunk boldogok, nem vagyunk boldogok, de boldogok leszünk – duplán, ha eltakarodik ez a buggyant banda.

Az utolsó pontból pedig kiderül, hogy az előző 9 csak egy reklám volt az MNB 330 pontos versenyképességi csomagjához. Matolcsy szerint a versenyképességi program

„egy kulcscsomó, ami egy csomó rozsdás zárat nyit. Képesek vagyunk mind a 10 aranyat érő érték megszerzésére, mert a korábbi évtizedben már szereztünk 10 ilyen aranyat”.

Elő az aranyakkal, ékszerekkel, festményekkel, palotákkal, Matolcsy György! Rázza ki a családjából is az ellopott vagyont. Ehhez nem kell semennyi pont. Megkérek mindenkit, ha átlépi a határt, tagadja le, hogy létezik egy tótumfaktum, a Magyar Nemzeti Bank elnöke. A szégyen úgyis a miénk.

Az önök véleménye.

Ez az „üdüljön belföldön” még a végén ártatlan mondatból veszélyessé válik! Mióta elhangzott, minden ismerős szóba hozta, mindenki hallotta és mindenki ugyanazt gondolja: 1. aljas szemétláda kijelentés 2. panelprolik, gazdagítsátok csak a maffiát 3. mozogjatok mindig Pintér figyelő szeme előtt 4. nehogy kitegyétek a lábatokat, még a végén meglátjátok, hogy normálisék normálisan élnek Hátha ebből lesz a következő kockás ing… (Madárlátta)

És volt az a playboy nyuszilány, aki most valami sportolós államtitkár, talán Szabó? Na, ő meg a két gyemekét helyben járatja, határon belül, de mindkettőt angol nyelvű iskolában. Amilyen zseniális, ki is posztolta a facebookra, hogy egy év kétmilliós tandíjba kerül, aztán meg kikérte, hogy belegázolnak a legmagánabb életébe, hogy páran ezen fennakadtak. Amellett, hogy a pedgógus elhagyja a pályát, a diák tanulási képessége romlik, még arra sem lehet hívatkozni, hogy legalább külsőleg tatarozott az épület és jól néz ki. Folyamatosan jön a híre, hogy nem fűtenek, beázott a tető, leszakadt a plafon, egyebek. (agador)

Olyan ember, hogy független nem sok van. Általában azok függetlenek akiknek teljesen mindegy, hogy ki van kormányon, de azok nem is politizálnak. Aki a legkisebb mértékben is foglalkozik az ország állapotával, azok nem függetlenek. Semmilyen pártnak nem vagyok tagja és mégsem vagyok független, pártokon kívüli ellenzéki vagyok. Kálmán Olga is ellenzéki, nem DK-s, csak támogatják őt. Az űrkutató hölgy viszont vagy fideszes, vagy fidesz támogató. Ahogy Tarlós hiába lépett ki a fideszből, fideszes. Az összes olyan helyre kinevezett ember, akinek függetlennek kellene lenni, az mind a fideszből lépett ki, hogy „független” legyen. Most akkor mi a probléma Kálmán Olgával? (Transzporter)

Nagyon vèdik a mini elnök urat, mert ő a nèp egyszerű gyermeke, ès állandóan minden felöl támadják. A golyóálló mellèny, meg a golyóálló autó is milyen kènyelmetlen lehet. Szegèny, hogy miket el kell viselnie èrettünk.
Imádkozzunk! (Dupla)

A miniszterelnök, aki a választók szolgája, nem atyaisten – állandóan testőrökkel körülvéve! Már hányingerem van, ha csak meglátok egy ilyen képet! De kívánom neki, hogy ebben a kánikulában se merje letenni a golyóállómellényt! (Mariann)

Sajna nem vagyok fideszes, de azért szívesen összehoznék egy Handó Tünde – Hannibal Lecter találkozót. (József)

Vajon miről folyt a szó? Tán csak nem puccsot készít elő Macedóniában a bonszájdúcse, hogy újra hatalomra juttassa a haverját? Az biztos, hogy valami nagy disznóság lehet, amit a külügy még egy ilyen következmények nélküli országban is csak konspirált lakásban mer letárgyalni. (Hajszás)

Nehogy abban ringassa most magát valamelyikőtök, hogy a magyar kormány próbálkozik normálisabban gondolkodni. EGY FRÁSZT !!! UGYANOLYAN KUTYA MARAD, MINT EDDIG VOLT !!! Később majd megpróbálkozik egy másik fogással !!! Keres egy okot amivel hazaküldheti a román nagykövetet, de hogy a békát nem nyeli le abban biztosak lehettek !!! (Barna)

Vagy a nyilvános szotyolaköpködés. Vajon az angol uralkodóház bármely tagját, el tudnánk képzelni szotyolát köpködve meccset nézni? Volt bajnoki meccs, ahol ott ült Merkel, de még Putyin is, egyik sem köpködte a szotyolahéjat az előtte ülő nyakába. (agador)

attol tartok, a gyengek vedelme keves, ha hianyzik a tortenet masik szala, a ‘crowd control’, hogy senkinek eszebe se jusson allat… pardon, alja ember modjara viselkedni. es nem azert, mert bunti jar erte, hanem mert az ellentetes az EMBERI normakkal. (Lustamacs)

Így írtunk mi.

Tállai András kapcsolatot talált az őseivel

Legközelebb majd háborús bűnösökkel találkozik Orbán, abban sem lesz semmi különös

Mi a fenéért kell állandóan hörögni, kelteni a hangulatot és zsibbadó nyakkal kémlelni a múltat?

Mindennapi agymenésüket add meg nekik, uram?

Teljesen mindegy, hogy az emberek mit akarnak

Ezt is megértük: a külügy tudomásul vett valamit

Kényelmes karosszék, benne éjjeliedény

Minél hisztérikusabban rázza az öklét a Fidesz, és „gyurcsánynézva” „bukottkálmánolgázik”

Fecskék

Egyelőre a nemzetállamok feltőkésítését finanszírozza a keresztény Európa potenciális védőszentje a pénzünkből

A mi ügyünk

A nap kommentje:

Aki több százezer forintot keres, attól minek spórolási pénzt vonni, az magától is tartalékol. Attól meg, aki 120-160 ezret keres, attól meg szemétség lenne, mert még így is alig tud megélni, főleg ha bérli a lakását, vagy fizeti a törlesztést és még van gyereke is. Ez megint csak egy nagy lehúzás lenne. Az egyháznak régen tizedet kellett fizetni, most az állam annál sokkal többet ad nekik, úgyhogy jobb ha befogják a pofájukat. Ráadásul az ország nagy része nem is vallásos. Szép lassan megyünk vissza a középkorba. (Transzporter)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.