Július 1,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Tállai András kapcsolatot talált az őseivel

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,752,089 forint, még hiányzik 1,247,911 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Napsugaras, kánikulás, ünnepelős szép hétfő reggelt! Ma megint vasárnap van, lehet lustálkodni. Ezen a héten Robi kollégával fogunk szórakoztatni benneteket, legalábbis reggelenként. Örömmel beszámolnék arról, hol tart a Brexit, de már én sem értem. Theresa May lemondott és távozott, de hogy mi lesz ezután, azt még azok sem tudják, akik ott élnek.

Miközben a Fidesz négy lábbal áll stabilan minden szinten és a rendkívülfüggetlen Tarlós Istvánnál jobb főpolgármestert a világon senki nem tud felmutatni, elég rendesen pánikolnak Kálmán Olgától. Kicsit (sem) vicces, amikor a politikához nem feltétlenül értő Ferencz Orsolya űrkutató megszakértette a dolgot:

Láthatjuk, hogy amit az elmúlt években tett, hogy gyengítse a kormányzópártot az nem véletlen volt és köze nem volt sem a függetlenséghez sem az objektivitáshoz ami mondjuk az újságírás alapelve lenne.

Ódeszép. Úgy tűnik, a politikához valóban csak három dolog kell. Úgymint: pénz, pénz és pénz. Van pénz az űrkutatásra, Ferencz Orsolya pedig azon nyomban ért a politikához és tökéletesen tisztában van vele, hol a helye. Sőt, azt is felméri a rengeteg eszével, hogy Kálmán Olga nem fideszes (tehát nem független), szemben vele, aki eléggé zajosan fideszes, tehát valószínűleg független. Vagymicsoda.

Szijjártó Péter berendelő- és toporzékolóművész Pozsonyban járt a GLOBSEC konferencián. Ez egy nemzetközi biztonságpolitikai fórum, mégpedig az egyik legjelentősebb. A külügyminiszter elszavalta a kötelezőt a baromira felhatalmazott Fideszről és a megvédésről, amikor a közönség soraiból is lehetett kérdéseket feltenni. Miután a fórumot nem Kiskunhalason tartották válogatott híveknek, így fordulhatott elő, hogy a nézőtéren ott ült Timothy Garton Ash, az Oxfordi Egyetem professzora is. Miután a mi Petikénk szépen elmagyarázta, hogy a CEU-t senki nem üldözte el, hanem nem akart az egyetem eleget tenni a magyar törvényeknek, a professzor azonban az elvárt bólogatás helyett azt találta mondani:

„Amit ön a CEU-ról mondott, egyszerűen nem igaz. A teremben tartózkodó személyek legnagyobb része tudja, a CEU-t arra kényszerítették, hogy elhagyja Magyarországot” – mondta a professzor. A magyar külügyminiszter válaszában hazugságnak nevezte Garton Ash állítását.
Valójában a CEU már tavaly tavasszal kialakította oktatási helyszíneit a New York állambeli Bard College falain belül. A CEU amerikai kampuszát akkor magas rangú magyar tisztviselők is szemrevételezték, úgy mint Palkovics László akkori oktatási államtitkár, Altusz Kristóf külügyi helyettes államtitkár és Kumin Ferenc New York-i főkonzul.

Holnap ül össze a Fidesznek az a része, amelyik a Parlamentben lakik. Megszavazzák, hogy nem váltják le Handó Tündét, mert annyira törvényes amit csinál, mint a vöcsök. Aztán döntenek arról, hogy mégsem akarják a különbíróságokat, miután alighanem ez volt az ára annak, hogy ne vágják ki őket azonnal és látványosan a néppártból.

Miközben a nacionalista hülyék teljes erőből uszítanak Romániában és Magyarországon is, végre hallatták a hangjukat az ott élők. Azok, akiknek a feje fölött ordibálnak át és akiknek a bőrére megy a játék. Romániában élő magyarok és románok szólaltak fel azért, hogy legyen már vége az uszításnak. Kolozsváron vonultak fel az emberek, a Maszol.ro számolt be az eseményről.

Végignéztem a Fideszpropagandából élő oldalakat, hátha van valami újdonság. Nincs. Két pünkösdi áhítat között egy uszítás az Unió ellen, jó kis migránsozás, kálmánolgázás és trianonozás és persze némi ordenáré hazudozás. Szóval semmi extra, csak a szokásos.

Miközben ártunk és ormányunk rettenetes üvöltözéssel küzd az országért (értsd: a hatalomért és a lenyúlható pénzért), Szijjártó Péter harcol az igazság ellen, az űrkutatás magyar fenegyereknője pedig küzd Kálmán Olga ellen, Tállai András benzinárcsökkentő parafenomén ott van, ahol kaja is található a környéken. Kácson járt ő, a Jubileumi Vadfőző Verseny nevű eseményen. Ímelám:

Tállai András/Facebook

Az még semmi, menjen ő ilyen helyekre, csak meg ne szólaljon. De megszólalt, ha már ott volt. Gyártott a dologhoz ideológiát:

A vadhús és elkészítése örök kapcsolat távoli őseinkkel, melyet meg kell becsülnünk és tovább kell adnunk a jövő nemzedékei számára!

Hát ehhez már nem tudok mit hozzáfűzni.

Hogy a végére jusson egy jó hír is: Lázár János ménesbirtokán 61 kiscsikó született. Orbán Viktor egykori balkeze azt igéri, gondoskodni fognak arról, hogy a pacik méltó körülmények között élhessenek. Hurrá.

Csapjunk bele ebbe a kánikulás hétfői vasárnapba egy kis muzsikával. Hamarosan jövünk és beszólunk, mint a vöcsök.

 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!