Április 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Viktor-piktor naponta szemlélteti, miért érdemes kényúrnak lenni

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,528,300 forint, még hiányzik 471,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jó éjszakát kívánok! Mindenkinek.

Etuska jól kitolt velünk. Ma délelőtt felmondta a szolgálatot. Hiába könyörögtünk neki: csak még ma centrizz ki, Etus, ne hülyéskedj, na… Hiába, sok lehet már a tíz év. Megöregedett. Azért hálásak vagyunk neki, mindig szépen mosott. Csak most már ki kéne cserélni. Azt mondják, ne kísérletezzünk szakemberrel, mert rámegy a gatyánk. (Hűha, és még ki sem lehet mosni). Már nézegettem helyette egy új Etust, de fene drágán kínálják. Valami megoldás mégis csak kellene. Mit gondolnak, jó ötlet, ha írok a Rogán Antalnak? Annyi pénze lesz, mint égen a csillag. Orbán szabad kezet adott a propagandaminiszternek, arra költ, amire akar. Annyit, amennyit akar. Hátha megdobna egy új mosógépre valóval, elvégre az én pénzemből is garázdálkodik. Neki nem olyan sok 70-80 ezer forint, aztán elmondhatja, hogy a magyar emberek nagyon tisztán élnek. Minisztériumát „kiszolgáló típusú központi hivatalként” határozták meg. Akkor tessék engem is kiszolgálni egy mosógéppel, nem ragaszkodom én sem a közbeszerzési eljáráshoz, és ígérem, nem köpöm be, hogy kapunk egy új Etust.

Amúgy meg ki a rosseb ez a Rogán, hogy ellenőrzés nélkül elkölti a magyar emberek pénzét? Ki adta oda neki a kasszánk kulcsát? Mi nem. Akkor csak a Viktor-piktor lehetett. Ha ez most sem veri ki a biztosítékot, azért, hogy születőben van Magyarországon az új Mészáros, akkor a büdös életben nem lesz nekünk mosógépünk, hűtőnk, semmink. És, ha már sorra születnek meg az Orbán-urak, akkor sorra leszünk cselédek a Dunán innen és a Tiszán túl. Mégis csak el kellene gondolkodni, odacsapni végre, mielőtt Etust csak egy fateknőre tudom lecserélni. Ha így haladunk, ez pontosan így is lesz. Ezek nem vívódnak, ezek maffióznak.

Tudják ezt jól a nyugdíjasok is. Őket is meglopták Orbánék. Sokszor. Tavaly 10 ezer forinttal kevesebb nyugdíjprémiumot fizetett ki nekik. A kártalanításra váró megalázott rokkantnyugdíjasok helyzetét sem rendezték, az Alkotmánybíróság döntése ellenére sem. Most pedig kiderült, hogy a törvényileg garantált prémiumot sem akarják kifizetni.

Meg-lop-nak; lop-nak és lop-nak. Igazán fifikás és aljas módszerekkel. Rekordközeli összeget, 121,8-131,8 milliárd forintot veszíthet a 2020-as költségvetés a cégek társasági adóból adott sportcélú támogatásai miatt. Mostanában 658,4 milliárd forint landolt szövetségeknél és egyesületeknél a költségvetés helyett. A hat kedvezményezett sportág közül

futballra 275,3 milliárd,

kézilabdára 150,5 milliárd,

kosárlabdára 96,7 milliárd,

vízilabdára 73,6 milliárd,

jégkorongra 49,8 milliárd,

röplabdára 12,6 milliárd

ment el.

Ebből mennyi mosógépet lehetne venni! Én még önöknek is adnék szívesen, bár nem tudnánk kimosni az ország összes orbáni szennyesét. A mi kormányunk már úgy megvan keveredve sportügyekben is, mint egy kisgyerek, aki a tömegben elvesztette a szüleit. Pontosan ott tartunk, hogy szakmailag semmiféle magyarázatot nem tudnak adni a sport kipárnázásra, csak tömik bele a rengeteg pénz. Egyszer a magyar sportolóknak, aztán a külföldi sportolóknak. Egyszer hurrá, hogy mennyi magyar tehetség van, máskor köll az a sok külföldről ide csábított sportoló. Orbán-migránsok. Vegyes savanyúság ez az egész, csak az a nagy baj, hogy közpénzből szélhámoskodnak. Azt találták ki, hogy januártól nem csak a magyar sportolóknak jár több kedvezmény, hanem az itt dolgozó külföldi játékosoknak, edzőknek, sportvezetőknek is.

Az egyik könnyítés szerint az egyszerűsített közteherviselési hozzájárulás (ekho) 2020-tól olyan jövedelemre is alkalmazható, amelyet más pénznemben fizettek meg. Így nemzetközi sportszövetségnél foglalkoztatott személyek is megtehetik, hogy a minimálbér összege fölött csak 15 százalék közterhet fizessenek Magyarországon. Sőt, egy korábbi törvénymódosítás eredményeképpen a minimálbér fölött nem is kell adót fizetni az „e foglalkozása ellenértékeként juttatott bevétel után, 500 milliós értékhatárig. Egy másik nyomán pedig az UEFA-nak a 2020-as labdarúgó Eb miatt itt tartózkodó munkatársai, vagy általában az itt valamilyen ellátásban, díjban, ajándékban részesülő külföldi sportolóknak, bíróknak, sportvezetőknek, stb. nem kell az szja-t megfizetniük. Az indoklás szerint a kormány vonzóbbá szeretné tenni a nemzetközi sportszövetségek számára Magyarországot, „ahová érdemes e szervezeteknek letelepedniük”. 

Mi a büdös, szőrös kecskeláb közünk van nekünk ahhoz, hogy ki áll a focikapuban; ki a kézis balátlövő; ki az edző; ki dob kosarat, ki… ki bírja már azt, hogy lop-nak, lop-nak. Már nem csak a magyar sportolókat fizetjük, hanem a külföldről idecsábított Orbán-bevándorlókat is – állami pénzből. Ez is csak nálunk történhet így, hogy nem üzleti, piaci alapon turbózzák a sportot, hanem Viktor-piktor mániája szerint. Ez nem európai megoldás, ez tömény diktatúra, amikor a kedves vezető cirógatja milliárdokkal a sportot. Is. Esküszöm, bármelyik diktátor professzor csettintene, hogy átkozottul jó tanítványa lett a magyar miniszterelnök.

Itt van ez a Fradi, a magyar bajnok. Annyit is ér: 1,3 milliárdos hiányt termelt egyetlen év alatt. Az állami cégeknek köszönhetően addig dinamikusan növekedő bevételi oldal nem teljesített eléggé, miközben a kiadások még emelkedtek is. Külföldön azt sem tudják kik, így onnét bevételük nem volt, de jött egy új állami szponzor, az MVM Zrt. és (vele együtt évi 1,8 milliárd forint).

A magyar profi (állam profi) csapat kereskedelmi, azaz piaci alapú bevétele összesen alig 30 millió forinttal nőtt a tavalyihoz képest. Ez nudli: de hát nézők nélkül nincs lóvé, majd megoldja ez a szerencsétlenségünkre itt tanyázó Orbán. Magyar sikersztori. Bezzeg az Orbán Viktor által alapított felcsúti utánpótlás nevelésért alapítvány és a felcsúti felnőtt csapatot működtető klub 2015 óta összesen 14,3 milliárd forintos nyereséget termelt. Szívesen, Lopóbajnok!

Esküszöm, az Orbán-rezsim alatt elsinkófált pénzünkből olyan új Magyarországot építhetnénk, ahol Szabolcsban is kolbászból lenne a kerítés. Ma is lehetne, de nincs. Ezek az országot kerítik be, mert olyan emberség undoruk van, hogy kilóg belőlük. Látszik is. Ma is élhetnék jobban, de ez a luxusbanda csak ígérget, és nem tesz semmit.

Ha nincs 80 ezer kicsinek bölcsőde, akkor mi a szarnak naponta szajkózni a családbarát szüjjé mán nótát? Ha szaporodnak a stadionok, mint a mezei nyulak, akkor miért nem épülnek kórházak, iskolák, lakások? Miért nem jár mindenkinek a korszerű vonat- kerékpár- és buszközlekedés? Ha idős emberek fagynak meg saját otthonukban, akkor milyen szociális kormány ez? Ha van pénz a sokadik gyerek támogatására, akkor másoknak miért kell belerohadniuk a nyomorba? Miért kell a tudást a kút fenekére dobni? Miért? Miért?

Orbán Viktor-piktor nagyon jól tudja, hogy miért. Miért érdemes diktátornak lenni, mindennap szemlélteti a magyar embereknek: összeharácsolni mindent, amit lehet; bankszámlákon, strómanok számláin, cégeiben gyűjteni a vagyont; tökélyre fejleszteni a korrupciót.

Az emberek mohók, nyalizók. Amíg megkapják a saját szeletüket a tortából, addig hűségesek maradnak. Ha részt vesznek a korrupcióban, a diktátor bűntársaivá válnak, ami még hatékonyabban megakadályozza, hogy a diktatúra ellen forduljanak.

Csakhogy. Örökös diktátor nincs, ki szokták őket retusálni a közös életünkből. És akkor Rogán-Semjén-Lázár-Matolcsy-Kósa meg a többi diktátorsegéd után mehetnek a Fidesz-mohókák is. Mi pedig veszünk új Etust. Beledobni a sok mocskos mocsok emlékét is. Patyolat akció lesz. Lehet csatlakozni.

Az önök véleménye.

Rendben,de ezen, a” Szabadságkoncerten” fellépők névsorából,hiányzik,két név.Ákos,és Pataki Attila(bár ő, sokat utazik, a Syrius irányába). Foglalt jegye van aznapra).Ákos meg nem találja, a plecsnijét,anélkül meg semmit nem ér,az egész. (janos)

Milyen szép is lesz június 16. mikor majd az igazoltan besúgó Vikidál ünnepli a szabadságot a párttitkár Pintér elvtárssal, a párttag Matolcsyval, Kövér elvtárssall Pszichológus elemzte még pár éve, fénylő csillagunk feredőzött a dicsőségban, amit 89-ben a Nagy Imre temetésen leszakajtott, majd azóta, mivel ismét át akarja élni, azért mond napról, napra nagyobb baromságokat, mert reméli, ismét olyan hatása lesz, mint a harminc évvel ezelőttinek volt. És akkor ő is boldognak, megdicsőültnek érezhetné magát, ismét. Mint a drogok esetében. (agador)

Fiatalokat megszòlitani?! Kiket? Akiknek a nagyrèsze màr kulfoldon tanul? Vagy màr tervezi…ès a kulfoldi egyetem elott/mellett eloteremti a ” rà valòt”… (Krisztina)

Ezzel azért óvatosan… Nem véletlenül erőlködnek. Elég sok fiatalnak tetszik az erő, a vagányság, vagyis amit ők annak látnak. Az a hátizsákos laza csávó, igen. A Momentumtól 1 %-kal lemaradva a maffia volt a második az egyetemisták körében (egy hónapja tán), szóval azért csak óvatosan az elgondolásokkal. (Mogorva)

A baltáskötvényes fideszes munkásőrunokák most épp Erdélybe járnak koszorúzni és a port a románokkal összerúgni. Azt persze nem tudják, hogy a most ügynökakta továbbtitkosító nagypapi meg a nagymami is besúgó volt 89′ előtt. (Benedek)

Van az a pont amikor az ember úgy érzi hogy már dühöngeni , felháborodni sincs értelme , mert ezek csak azért is nyomják ! Lopnak, rabolnak a nap 24 órájában , az év minden napján ! Amit a gaz szerelő haza talicskazott osztalékként közel 50 milliárd (!!!) ez az OMSZ-nak másfél éves költségvetése! Nálam most jött el ez a pont..:( (Krisztina)

Ha kevesebb lesz a lenyúlható pénz, akkor a maffiában megjelenik egy külön tábor, aki már kevesli a neki juttatott javakat és akkor alakul egy ellen maffia, egy új donnal. Eztán következik a maffiaháború, ahol is már egymást nyírják ki. Nálunk ez nem fizikai kinyírás lesz, habár a fene tudja, de egymást fogják szétszedni a koncért, és ettől fognak meggyengülni. Ha valakit elég erősen félre tesznek, és ez nálunk a lázár, akkor el tudok képzelni egy orbán-lázár maffia csatát. Bár már látnám. (Transzporter)

Ennél egyszerűbb a dolog. Milliószámra vannak, akik elvárják, hogy a fejükre szarjanak. Vannak néhány ezren-tízezren, akik jó pénzért (amit tehetségükkel, tudásukkal soha nem szerezhetnének meg) hagyják, hogy a fejükre szarjanak. És vannak néhányan, akik egyebet sem csinálnak csak szarnak és ettől lesznek az ország leggazdagabbjai. És, ami még nagyon fontos: magyar fejre, magyar szart! (kolozsi)

Kedves Mirtill, megint csak csatlakozni tudok! Dózsa, Rákóczi, Kossuth, Deák, Nagy Imre… tisztes névsor. Nagyon kellene a folytatás, mert nem is a középkorba juttatnak vissza bennünket ezek a rablógyilkosok, hanem a honfoglalás előtti időkbe, és hazánk se lesz! (Attila)

A honfoglalás előtti időkben még nem volt magyarban feudal, de volt katonai demokrácia. Szóval, volt össznépi demokrácia. De ha sietünk, még visszamászunk a fára, feltéve, ha még fa marad… (anima)

Minden forint, amit a regnáló fideszmaffia hazaáruló, rablógyilkos emberei ellopnak, ellenünk válik fegyverré… (Attila)

Így írtunk mi.

A Mészáros-klán nem egy társadalmi réteg, de majdnem

Mi lehet a baj azzal, ha maffiának nevezzük a maffiát, bűnözőnek a bűnözőt, szarnak a szart?

Meg lehet velem csinálni, hogy egy ilyen briganti uralkodjon rajtam

Mert az euró forint árfolyamkülönbség miatt ott egyrészt olcsóbb a szer és GMO mentes a szotyola

Alattvalónak lenni és büszkén vállalni

Több mint félezer milliárd az ország védelmére. Mégis, ki ellen?

Az erős nemzetállamokra épülő Európa zsákutcája

A bánat útja

Handó Tünde, a Fidesz leválthatatlan kádere

Rendes páva sántán is tud táncolni

A nap kommentje:

Hm. Az átfedés nyilvánvaló. A nácik ugyanolyan módszerrel szerezték meg a hatalmat mint a maffiózók bárhol a világban. Orbánék ugyanúgy maffiahatalmat építettek kik mint az olaszok és a németek. Ugyanúgy megvették a rájuk szavazók lelkét mint az olaszok és a németek. Mert a maffia mindig is tudta/tudja, hogy a hatalmuk a hozzájuk lojális emberek támogatásán alapszik. És ezt a technikát jól, pontosan megtanulták. Legyen az a maffia működési szisztémája, vagy az olasz fasizmus és a nácizmus rendszere. Mert mindegyik maffia. A magyar is. (János)

 

 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.