Április 19,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Handó Tünde, a Fidesz leválthatatlan kádere

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,340,346 forint, még hiányzik 659,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Handó Tünde leváltása nemrégiben szóba került, méghozzá az Országos Bírói Tanács (OBT) javaslatára. Az Országos Bírói Hivatal (OBH) vezetője, Handó ugyanis semmibe veszi a papíron az ő tevékenységét felügyelni hivatott OBT véleményét, sőt annak működését saját hatáskörben törvénytelennek bélyegezte. Handó – tegyen is bármit – elmozdíthatatlan az OBH éléről, még akkor is ha bizonyíthatóan törvénysértések sorát követte el. Történt tudniillik, hogy péntek délután a parlament igazságügyi bizottsága megtárgyalta Handó leváltását, azonban itt is – mint egyébként szinte minden egyes bizottságban a magyar parlamentben, és azon kívül szerte az országban – kormánypárti többség van, ezért ha valami nem áll a kormány érdekében, azt soha nem is fogják megszavazni. Most is pontosan ugyanez történt, 10-3 arányban leszavazták az örök független Handó felmentését.

Ez a szám érdekes, mivel a bizottságban 8 kormánypárti politikus ül 4 ellenzéki és egy független taggal szemben, mégis mindössze hárman (3) értettek egyet Handó kirúgásával. A jelenléti ívből kiderül, hogy egy jobbikos és egy független képviselő nem volt jelen az ülésen. Hogy ezt tiltakozásból tették-e, vagy valamilyen halaszthatatlan közfeladatot kellett ellátniuk, azt nem tudni, mindenesetre érdekes a távolmaradásuk. Mert persze egy 8-5-ös eredmény is azt jelentette volna, hogy Handó marad az OBH élén, azonban mégis csak máshogy nézett volna ki.

Nem mellesleg az ülésen – a HVG beszámolója szerint – nem csak egy egyszerű döntésről volt szó. Egy bizottsági indítvány hosszasan foglalkozik az OBT elfogultságával, miközben az általuk nevesített és okiratokkal alátámasztott törvénysértésekkel érdemben nem is foglalkoztak. Nem foglalkoztak, mert megtehették, hogy egyszerűen semmibe veszik a tényeket, hiszen ők maguk képviselik a törvényeket. Őket nem vonja felelősségre senki, mivel Handó pozíciójának fenntartása a párt számára fontos, már-már nemzeti érdek. Polt Péter uralkodásához ugyanis hozzátartozik az is, hogy Handó megtámogassa a bíróságok függetlenségének leépítését célzó tevékenységet.

Az ülésen a HVG információ szerint a vélhetően leendő igazságügyi miniszter, Bajkai István is jelen volt, aki kioktatta az OBT két jelenlévő tagját a pártatlanság kérdéséről. Ő, aki az Orbán család ügyvédjeként fog hamarosan az igazságügyi minisztérium élére kerülni, annak ellenére is, hogy ő volt az, aki miatt az Európai Unió százmilliárdos büntetést helyezett kilátásba, miután hiányosságokat találtak az ügyvédi irodáját is érintő ellenőrzési rendszerben. Egy ilyen ember lehet tehát a leendő igazságügyi miniszter és egy ilyen ember pofázik pártatlanságról. Ezek után el lehet képzelni, hogy miféle pártatlan és törvényes döntések fognak születni a minisztériumban, egy olyan ember vezetésével, aki tejet és tojást osztott az általa vezetett budapesti kerület polgárainak, hogy ezzel szerezzen szavazatokat.

Forrás: RTL Klub

Handó tehát nem elmozdítható az OBH éléről, törvényes keretek között legalábbis biztosan nem. A törvényeket ugyanis a kormánypárt írja saját szája íze szerint, amit már megtámadni sem lehet, hiszen nincs az a bíróság, amely a kormánypárttal szemben, valaki másnak adna igazat. Még ha véletlenül így is történne, van egy felsőbb szervezet, amely a kormánypártnak és az általa támogatott embernek ad igazat, még akkor is, ha egyértelmű törvénysértéseket követett el az az illető, márpedig itt bőven van szó ilyenről is.

Handó Tünde magatartása és mulasztásai, a bírósági igazgatásban kizárólagos, kontroll nélküli hatalomra törekvése miatt a tisztségére méltatlanná vált (részlet az OBT határozatából).

Úgy tűnik, a Fidesz nem így gondolja, amennyiben véleményük szerint Handó Tünde a megfelelő személy az OBH vezetésére. Ez mondjuk nem is csoda egy olyan pártban, ahol csalók, tolvajok és bűnözők töltenek be a mai napig hivatali funkciókat, és ahol a gerinctelenség nem megvetendő dolog, hanem erény. A testület fideszes többsége tehát egyetért azzal, hogy Handó Tünde folytassa a nevesített és okiratokkal alátámasztott törvénysértésekkel tűzdelt karrierjét az OBH élén. Lássuk a kormánypárti névsort, mégis csak fontos tudni, kire lehet büszke a párt:

Dr. Vejkey Imre – KDNP

Czunyiné Dr. Bertalan Judit – Fidesz

Dr. Kovács Zoltán – Fidesz

Dr. Vitányi István – Fidesz

Dr. Bajkai István – Fidesz

Dr. Becsó Károly – Fidesz

Demeter Zoltán – Fidesz

Vigh László – Fidesz

Ritkán látni ennyi doktort egy helyen, főleg olyan doktorokat, akik számára a törvénysértés egy teljes mértékben megengedett, sőt hazafias cselekede. Életforma.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.