Április 26,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Menj a francba, avagy sötét, ízléstelen fazonok az orbáni fészekben

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,528,300 forint, még hiányzik 471,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jó éjszakát kívánok! Mindenkinek.

Tisztelt Richard Cohen! A nem egészen tízmillió magyar állampolgár egyike vagyok. Kolléga. Igaz, nem a Washington Postba írok, hanem egy magyar internetes újságba, úgy hívják, hogy Kolozsvári Szalonna. Nem 1877-ben alapították, tudja, nem is kellett volna, mert itt Magyarországon már régen az enyészeté lenne. A hatalom nemigen bírja a bíráló gondolatokat, sőt kimondottan kirázza a hideg őket, ha valaki nem egy véleményen van velük. Mi nagyon nem, főleg, mert az a jó szokásunk, és ahhoz ragaszkodunk, hogy hirtelen beszólunk. Nekik. Naponta többször is. Azért nem egészen úgy, mint a Kovács Zoltán nevű ember, a magyar kormány nemzetközi szóvivője. (Elég nagy szégyen ez nekünk). Mi nem vagyunk politikusok, nekünk az a dolgunk, hogy kormánykritikusként osszuk meg a lehető legtöbb magyar emberrel a mai hatalom rettenetesen elvadult cselekedeteit. Mi sem szoktunk nagyon kedvesek lenni a hatalommal szemben: nincs közöttük egyetlen rokonunk sem, sem apánk, sem anyánk, minek kímélnénk őket. A kutyákat, cicákat szeretjük. Persze ez nem vonatkozik az egész Magyarországra. Csak kikre? A Fidesz-KDNP klikkre.

„Magyarországnak nincs tengere, és még 10 millióan sem lakják. Nem tölt be hatalmi egyensúlyt, nem fontos kereskedelmi partner. A legjobb napjait már maga mögött hagyta, az oroszok elleni 1956-os dicsőséges kiállására a jelenlegi, történelmileg vak amerikai generáció már nem is emlékszik – és eddig Trump is kétségkívül közéjük tartozott.”

Ezek után a szerző, Richard Cohen, végigsorolja, hogyan rombolta le Orbán Viktor a demokráciát Magyarországon, megmagyarázva, miért nem kellett volna őt fogadni a Fehér Házban. Tisztelt Cohen Úr! Kicsit pontosítani és kiegészíteni szeretném a véleményét.

1. Kovács úr Orbán Viktor parancsait szokta végrehajtani. Meg szokott sértődni, mert az sokkal könnyebb, mint jogos kritika hatására elgondolkodni, és változtatni. No.

2. Valóban nincs tengerünk, de tengeri burzsujaink vannak szép számmal. A Nemzeti Együttműködés Rendszere lovagjai előszeretettel vásárolnak maguknak egészen nagy darabokat a horvát tengerpartból. Tudja, van nekünk egy magyar tengerünk, azt már a saját hullámukra ültették.

3. Leszünk mi még húszmillióan is. Ki van adva államilag a nőknek, hogy addig szüljenek, amíg tele lesz velünk a világ. Cohen úr, Ámerika is.

4. Nálunk csak Orbán-hatalom van, hatalmi egyensúly az nincs, mert azt nem lehet annak nevezni, hogy: kinn a bárány, benn a farkas. Abban nincs igaza, Cohen úr, hogy nem vagyunk jelentős kereskedelmi partner. Jöjjön el hozzánk, és meglátja, mennyi világítós, fütyülős, pisilős kínai játékért hisztizhet a kölyök a kínai boltokban. Importálunk krumplit is, mert nálunk elfogyott. És jobb ma egy francia krumpli, mint egy hazai semmi. Erről legalább hárommillió magyar ember tudna önnek mesélni.

5. Orbán Viktor nemzetközi politikai háremében új szereplő Trump, az ön elnöke. Vagy nem? Bocsánat, nem akartam megsérteni. A mi miniszterelnökünk a külügyminiszterrel dagadtra szaladgálja a lábát a világban, gyarapítani a hárembirodalmat. Mit mondjak, nem valami szép példányokat sikerült eddig összeszedniük: bajszos és nem bajszos diktátorokat. Putyin elvtárs, Erdogan, Aliyev, Gurbanguly Berdimuhamedow. Itthon sem jobb a helyzet: sötét, buta fazonok örömködnek az orbáni fészekben.

6. Sajnos, 1956-ról nem tudok önnek írni, mert gumibugyisként az apukám nem adott tollat a kezembe. Van nekünk egy Schmidt Mária nevű ötvenhatos szakértőnk, ő a királyi udvar történésze. Ismeri? Nem? Örüljön neki. Hát a Semjén vadásszal találkozott-e? Ő az az ember, aki összekeveri az arisztokratát a kereszténydemokratával, és így jobban esik neki a lopás is.

7. Szerintem, most tudok újat mondani, önnek is, Cohen úr! Tudja, nálunk már akkor is dúlt a sötét középkor, amikor az Amerikai Egyesült Államok, az ön hazája nem is létezett. Mostanra hozzánk visszatért a jobbágyság. Szakértők megírták, hogy egy angol paraszt a középkorban nagyjából 1620 órát töltött évente munkával; 2017-ben egy átlagos magyar munkavállaló évente 1740 órát dolgozik. A földeken dolgozó emberek több száz évvel ezelőtt nagyon sok szabadidőhöz jutottak akkor, amikor az időjárás miatt nem lehetett mit csinálni, ráadásul az egyház is rengeteg kötelező munkaszüneti napot iktatott be. A XIII. században például akár 25 hét szabadidő jutott egy évben. A XIX. században aztán az iparosítás 70-80 órás munkaheteket hozott, ami valóban gyakorlatilag pihenő nélküli rabszolgamunkát jelentett – a munkásmozgalom küzdelme a nyolcórás munkanapért a régi életformához való visszatérést célozta meg. Magyarországon egyre többet dolgoznak az emberek, és egyre rosszabbul élnek. 

Most már itt az ideje, hogy leírjam, mit válaszolt ez a Kovács nevű politikus – vérig sértetten.

A „keleti parti liberális elit döbbenetes tudatlanságának és arroganciájának” nevezte a történteket. Majd nem rejtette véka alá véleményét Richard Cohennel szemben sem. „Azt írja Magyarországról, hogy a legjobb napjait már maga mögött hagyta. Több mint 10 millió magyar, aki minden nap bebizonyítja az ellenkezőjét üzeni neki: Menj a francba!”

8. Esküszöm a szépen termő meggyfára, hogy én ilyent soha nem mondanék, lehet, hogy hasonlót igen, ha kihúzná nálam a gyufát. Nem húzta ki, mert minden szavával egyetértek, Cohen úr. Önnek megadatott az a szerencse, hogy nem olyan országban él, mint én, majdnem 10 millió emberrel együtt – olyan bitangokkal, akik szakadékba lökik Magyarországot, miután már bezsebelték a közpénzek nagy részét.

9. Kováccsal nem kell törődni, belőle sok van. Egyen bunkók ész nélkül, nincsenek észérveik. Körülbelül ennyi kifejezést ismernek: gyűlölet, migráns, rohadt komcsik, illiberalizmus, rabszolgaság, szabadságharc. Ragozni is csak úgy tudnak: én, én, én; mi, mi, mi, az ország megmentői, Orbán seggnyalói. Csak így, szerényen.

10. Ünnepre, Orbán buktatására is készülnek a magyar emberek, de be kell vallanom, hogy az előkészületek nehezen mennek. Tűzijáték még csak lenne, de abban nincs egyetértés, hogy előbb dutyiba küldjék az uraságokat, aztán kaparják össze az ellopott földeket, kastélyokat, intézményeket, vagy fordítva. Önnek mi a véleménye? Az enyém az, hogy mindegy, csak legyen vége a diktátor ámokfutásának: hogy tanulhassunk, gyógyulhassunk, élhessünk egy kicsit úgy, mint önök, Cohen úr.

11. Tisztelt Cohen kolléga úr. Megosztanám önnel nagyon személyes emlékemet. Ha már így összejöttünk. Kislány koromban gyakran játszottam filmszínházasdit a két öcsémmel. Az idősebb jogán mindig én akartam a főszereplő, a gyönyörű színésznő lenni. Csináltunk parókát, függönyből ruhát, kifestettem az arcomat. Azt képzeltem, akkor én most nagy színésznő vagyok. Az álmomból csak sokára jöttem rá a valóságra, nem vagyok az. Beláttam tízévesen: kislány vagyok, egy falusi házban élek. Tanultam sokat, és tudja, Cohen úr, gimnazistaként még néha eszembe jutott a dívaságom, de már semmi pénzért, mondom, semennyiért nem akartam filmszínész lenni.

Mert számomra a tehetségtelenségnek nincs ára. Sehol, semmilyen szinten. Értenénk egymást, ugye, Cohen úr – Washingtonban és Budapesten is.

Az önök véleménye.

Az az aranyszobor erősen a szentpétervári Bronzlovas elfuserált másának tűnik… A drágaszépminielnökurat is aranyba kéne önteni. Egyébként nem vagyok ám ennyire vérszomjas fajta… (Madárlátta)

Ezek a hatalomtòl ” megrèszegult” tolvajok soha nem segitenènek onszàntukbòl , pedig milliàrdok felett diszponàlnak…2-3 Mojito rovid idon beluli elfogyasztàsa nem pusztitja annyira az agysejteket,mint ezeknek az „àldàsos” tevèkenysège… (Krisztina)

„…Nem fogadjuk el azt a világszerte kialakuló képzetet, amely szerint a diszkrimináció utolsó elfogadható formája a keresztényellenesség lenne.”
Ezért nyomják a homofób dumát, legyen más diszkrimináció is… (SzaGértő)

Szoktam mondani: a legütősebb érv az ateizmus mellett, hogy Isten még mindig nem csapta agyon ezeket a magyar műkeresztényeket, akik a vallással kufárkodnak. Salvini újabb bizonyítéka a tézisemnek. 🙂 (Judit)

Nehezen értem meg, hogy ezen a földrajzi szélességi, hosszúsági fokon miért, hogyan lesz a legnagyobb ember az erőszakos, durva humorú bunkókból. A mások életet meghatározó – egekig emelő, vagy földbe tipró – hatalmi tényező. Segíts magadon, Isten megsegít; vagyis a konkrét, minden (nemcsak rokonhaver) emberrel szembeni jóakaratú társadalmi-politikai-gazdasági elképzeléseket nem Ő fogja az ember helyett megvalósítani. Tul.képp erről is szól a tízparancs, ha gondolkodunk rajta. Ja, rózsafüzért a muszlimok is használnak. Oppsz! (anima)

„Támogassuk Orbán Viktor programját!” olvasható országszerte plakátok tíz, vagy inkább százezrein. Melyik programról is van szó tulajdonképpen? Ha jár erre egy fideszhívő fejtse már ki nekem a tudatlannak, legyen olyan jó! (János)

Ez a cikk a magyarok hattyúdala. Ma reggel, miközben kimostam a sz.rból, a fekvőbeteg bácsi dühösen kifakadt, „ne jöjjenek ide a négerek”. Mondom senki nem akar ide jönni, a sivatag is jobb élőhely, mint ez a kripta. Rámripakodott: „Te nem nézel tévét?” És ő egy tiszta elméjű, tisztességben megöregedt úriember. Nincs rá szó, milyen szinten élnek vissza „ezek”, a propagandaködben fuldokló szerencsétlen lelkek bizalmával. Én nem tudom azt mondani, hülye a bácsi. Áldozat. Annyira kevés a tettrekész gondolkodó, hogy menthetetlenek vagyunk, ideje belátni. Nem idegenek, a sajátjaink pusztítanak el. És „ők” nem fogynak, mint mi, hanem szaporodnak. (Lajos)

Ez most olyan volt nekem, mint amikor nézi az ember a színdarabot, és a játék megfogja, összetöri, a szívét-gyomrát szaggatja cafatokra… de a legvégén vadul tapsol, nyeli a könnyeit, és azt mondja, hogy baszki, mekkora alakítás volt… Ha szabad ezt mondanom, akkor 10/10, és kösz, Edgar. Aztán? Aztán függöny… (Mogorva)

Osztottam, remélem sokan olvassák, és elgondolkodnak rajta. Edgar ez megint remek írás. olvasás közben azon gondolkodtam, hogy minek kellene történnie, hogy az emberek észhez térjenek, hogy rájöjjenek nap mint nap át vannak verve. A környezetemben állandóan próbálom az emberek figyelmét felhíni a valós tényekre (migráns ügyben, egészségügy, oktatás, nyugdíj emelés, infláció stb), de meddő vállalkozás. A „középréteg” elképesztően tájékozatlan és ostoba. Amikor számokat sorolok fel legyintenek, inkább hisznek az M1-nek TV2-nek és természetesen a papnak. A fiatalabbak meg vagy nem politizálnak és nem is szavaznak, vagy elmondják a varázsigét „családi kedvezmény, CSOK stb” . (Marika)

Tenyleg, vajon mit szol az anyuka ehhez? Buszke vajon, hogy ilyen „derek, talpig becsuletes, korrekt, tisztelettudo, dolgos ember” lett a nagyravagyo kisfiabol….? Vagy o is ajultan csung minden szavan? (Mormor)

Ezek legalább hármas ikrek. A két nagy ország tönkre akarja tenni az EU-t, a harmadik picurka is és meg nekik segít be, amennyire csak tud. A másik kettőt sem helyeslem, de az iciri-piciri viszont olyan mint egy hazaáruló, mert a sajátjait árulja el, akiktől a pénzt viszont lenyúlja, többnyire a saját és rokoni, baráti köre részére. (Transzporter)

Így írtunk mi.

Ez a baj, drága vallással házaló, szélsőjobbos álhazafiak

Azt sem értik, hogy az Unió tudná őket kihúzni a szarból meg a büdös kínai cipőből

Hol marad a hajlandóság, az igény a demokráciára?

Ikertestvérek

Orbán Viktor a kétezer éves kereszténység talapzatán állva harcol

Nem minden a pénz

Még mindig a tanárokról

A demokratikus helyi nyilvánosságról rendezett konferenciát a Nyomtass te is! mozgalom Szegeden

Akarlak, hát hazudjunk

Vajon meddig érnek a szálak?

Vércinizmus

A nap kommentje:

Ez is egy érdekes kérdés: eddig az itthoni magyarok többsége bartásággal fordult az erdélyi, vajdasági, stb. magyarok felé. Egyre többet hallani, hogy az osztogatások (és a szavazások) miatt útáljuk a külhoni magyarokat. Én személy szerint azt vallom, hogy ha már valaki annyira magyar, költözzön ide, Magyarországra, boldoguljon itt, dogozzon itt, adózzon itt, ne csak az ingyenlóvét fogadja el 🙁 (Erika)

 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.