Április 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Bármit elvállalnak, pedig szellentésük sincs hozzá

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,528,300 forint, még hiányzik 471,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jó éjszakát kívánok! Mindenkinek.

Apukáim, rendkívüli hír! Csiszár Jenő rendkívüli és meghatalmazott nagykövet lett. A Magyar Közlöny azt nem írja, hogy hol. Abban biztos vagyok, hogy nem Franciaországban, mert azt mondta a katolikusok magyar miniszterelnök-helyettes szégyene, hogy a francia élet megszűnt. Akkor minek oda nagykövet? Ja, drága SzégyenPáter akkor itt az alkalom, hogy fölépítsék a Notre Dame-ot, mert ugye, halottakkal kicsit körülményes lesz. A Notre Dame van és lesz, mert a Notre Dame kő.

Csiszár Olaszországban tengődött milánói főkonzulként – de csak miután több nekifutásra sikerült letennie a középfokú olasz nyelvvizsgát. Látta valaki a papírost? És a DajcsElvtársét? Ő már miniszterként kapart azért, hogy összegereblyézzen egy diplomát. Életfogytig tanulás. Nem azért mondom, ha 2017-ben én vagyok a Szijjártó (véletlenül, álruhában), akkor Németh Szilárd urat küldöm el olasz főkonzulnak. Németh társalgási szinten beszéli a nyelvet, és milyen szép lett volna, ha a spagettire ott rakja a bikafejet, csak úgy zabálandó. Elkúrtátok, ezt is, ráadásul a Jenő több pénzt kapott, mint a drága miniszterelnöke. Azóta nem tudom, melyikük, hogyan áll. Vagyonilag.

Csiszár kicsit kitanulta a rádiózást, dadogott, nem találta a szavakat, de nem baj, főkonzulnak jó lett. Röhögnöm kell, ha a magyar nyelvvel nem boldogult, hogy a ménkűbe bírja a gyorsabb ritmusú olaszt? Szijjártónak az számított, hogy:

“Az üzleti és médiavilágban jártas, széles kapcsolati tőkével rendelkezik, így teljesen alkalmas arra, hogy segítsen a külgazdasági eredmények javításában.”

Jenő üzletember. Gratulálok ehhez is. Üzletileg is kikupálódhatott, amikor a kosárlabdázó feleségével kint élt egy évet, és számolta a kosarakat: kétpontos, hárompontos… “Volt szerencsém a csajommal (lazán csak a csaja) elmenni Olaszországba, ahol „futballista feleségként” éltem. Esztert Franciaország és Amerika első számú játékosai istenítették, rólam azt se tudták, ki vagyok…”

Kultúra? Da. A rádiós-televíziósból mostanra nagykövet lett. Önismerete nulla, szárnyalva vállalta el, amihez szellentése sincs. Ehhez nem kellett tanulnia, ehhez csak politikai kapcsolatok kellenek, mert azt már tudjuk, hogy a legbutább és legalkalmatlanabb embereket képes összeszedni a Fidesz- hatalom. Volt még ilyen, a nagy kereszténydemokrata egykori híradós, a bohóc orrú Pálffy István, ő 2015-ben lett nagykövet Dublinban. Remek kiválasztási elvek! Európában évekig tanulják a szakmát, nálunk egyszer csak diplomata lesz egy haver, csókos, focitárs. Ennyit is érünk arrafelé, a tanult Nyugaton. Hátha még a világfutkosó Szijjártó a magyar külügy reprezentánsa.

Éppen kijött az Eurostat friss jelentése. A felnőtt lakosság mindössze 6 százaléka vesz rész valamilyen oktatásban, ezzel jelentősen elmaradva az 11,1 százalékos EU-átlagtól, nem is beszélve a 15 százalékos célkitűzésről. Magyarország ebben (is) az EU sereghajtói között van, az „élethosszig tartó oktatás” hiánya pedig kihathat az ország versenyképességére. Az uniós célértéket egyébként 2020-ra kellene elérnie a tagállamoknak, ez a teljes közösségre vonatkoztatva is egyelőre tarthatatlannak látszik, magyar viszonylatokban pedig teljesen esélytelen. Az élethosszig tartó tanulás erősítése az EU egyik legfontosabb oktatási célkitűzése, ami garantálja, hogy magasan képzett és rugalmas legyen a munkavállalói réteg, szavatolva az EU versenyképességét. A képzettebb rétegekre jellemző, hogy gazdasági válság idején is kisebb mértékben érinti őket a munkanélküliség, egészségesebbek, valamint gyermekeiket is magasabb minőségű oktatáshoz juttatják. A felnőtteket ebben az esetben a 25-64 éves korosztályra értelmezi a statisztika, akik már többnyire befejezték egyetemi tanulmányaikat.

Igen. Nálunk általában a hatalom emberei tudják helyzetbe hozni a gyerekeiket. Az iskolából 16 éves korukban kipasszolják a diákokat, addig tanköteles, hogy utána mi lesz vele, senkit nem érdekel. Csak keveseket győz meg, hogy a felnőttképzésben vegyenek részt. Hogyan, amikor olvasási, írási gondjaik vannak. Ezért behozhatatlan hátrányban keresik a helyüket ezek a fiatalok. Magyarországon istentelenül leértékelődött a tudás, a szakértelem, gyanítom hogy ebben az is benne van, hogy Orbánék be vannak rezelve, hiszen nekik olyan szavazók kellenek, akiket meg tudnak vezetni. Pontosan ezért aljasok is, hiszen a szegények lakta településeken egy zsák krumplival szavazatokat szereznek a legkiszolgáltatottabb emberektől. Itt Orbán-gondolkodás van: lopni és lopni, elherdálni a közpénzt, ahhoz nem ész kell, hanem kapcsolatok. Több ezer embert rúgtak ki például az állami szektorból, ígérve, hogy segítik az átképzésüket. Arról nem hallani, hogy milyen eredménnyel.

Nekem erről az a véleményem, ha valaki kiválóan teljesített a környezetvédelemben, egyáltalán nem biztos, hogy ápoló akar lenni. Ha csak nem kényszerből, de azt megette a fene. Sokaknak belső igényük volt, hogy a szakmájukban, hivatásukban továbbképezzék magukat. Ez valóban nagyszerű, de a bizonytalanság, a ripsz-ropsz orbáni döntések semmivé tesznek életpályákat. Éppen a teszetosza döntéseikkel érték azt el, hogy kiváló szakemberek mennek el más országot építeni. Így jár jól Európa számos országa.

Műfüves pályával gazdagodott Ászár. Hajrá, 35 millió forint közpénzből kell is az egy megyei II. osztályban játszó csapatnak. Sőt, nyolc embernek kell azt átadni, természetesen ott villog a bukott oktatási államtitkár, Czunyiné Bertalan Judit, a térség fideszes országgyűlési képviselője. Kapott természetesen ő is egy ollót, nélküle nincs átadás, de a Facebook oldalán ennyit bír írni: – A fejlesztés nemcsak a felnőtt labdarúgók felkészülését segíti, hanem az utánpótlás csapatokét is, valamint hozzájárul a mindennapos testnevelés órák megtartásához is.

Megmondtam, ehhez sem kell semmiféle tudás, kreativitás, csak rohadt nagy Fidesz- és magyaroskodó érzelem, ömlengéssel habarva. Azt nem bánom, ha az Orbán-hatalom emberei nagyságuk alatt végre összerogynak. Nem őket, hanem a tudást, a szakértelmet kell újraéleszteni – életünkért, a jövőnkért.

Az önök véleménye.

Mi lett volna, ha az egèszsègugyrol, vagy az oktatàsròl mondanà el ugyanezt???” -Isten ments, nehogy màr mèg valakik jòl jàrjanak rajtunk kivul”..ez csak egy qrv@ festmèny a falon!! ( mègha hires is..) de ennek az àràbòl 5 nagyobb vàros gyermek-ètkeztetèsèt, vagy 2 kisebb vàros lakàs problèmàit meg lehetne oldani egy èvre..(!).. (Krisztina)

Ez a „Rönoár” nevű fickó biztos magyar volt, sőt keresztény-konzervatív és nemzethy is, vagyis a NER része, de ha ő nem, akkor a gyökerei minden bizonnyal. Mi más magyarázná, hogy gondolkodás nélkül kipengettünk a vászonáért 3,5 Mrd HUF összeget, míg évekig szarakodtunk azon, hogy vajon ér-e Munkácsy Golgotája 3 Mrd HUF összeget. A festmények témáiról nem is beszélve…Mintha kicsit szalajtana ez a „keresztény-bicikli”… (Gábor)

Mi az oroszok célja? Szétverni, vagy legalábbis nagyon meggyengíteni az EU-t, ehhez használja fel az orbánhoz hasonló szélsőjobboldali erőket és valszeg pénzeli is őket. Csak az a baj, hogy nem mindenhol derül ki, de vannak, ahol ez nyíltan megy és még sem történik semmi, mert a főügyész nem akarja látni. (Transzporter)

Óriási mennyiségben lehet válogatni napi szinten az elképesztőbbnél elképesztőbb baromságokból. Nem tudom, van valami „agyközpont”, amely éj nappallá téve gyártja ezeket, és körlevélként terjeszti az igehirdetőknek? (álnaiv kérdés) És még mindig vannak, akik ezeket a képtelenségeket megzabálják? (újabb álnaiv kérdés) (Zoltán)

Sőt, liberális, vagy mai szóhasználat szerint libbant, a mi fénylő csillagunk volt, míg Kövér Laci szociáldemokrata. /a fénylő csillag szerint / Ők ketten már csak tudhatják, úgyis mint ballibbantak, ahogy mostanában nevezik. Vajh mi az a francia élet? Eszement Zsóti, mint ország szégyene, most sem tagadja meg magát, maradt szenteskedő, buta, aljas, mint volt. (agador)

A fő Vadász szájából megint “ki könyökölt” a kultúra .. a napokban annyi “szép, és okos “ nyilatkozatot olvastam , hogy komolyan azt hiszem ezért fizetnek valakiket ,akik azon versenyeznek hogy ki tud nagyobb baromságokat a szájuk a adni!! (Krisztina)

Nem véletlenül irígyelte magyar fasiszta kollégáját az osztrák bruder. De milyen szépen kiderül, hogy mindig azok a vérkorrupt rohadékok léginkább, akiknek a haza üdve soha le nem száll az ajakáról. Ahogy azt Samuel Johnson is megmondta; „A hazafiság, a gazemberek utolsó menedéke.” (agador)

Meg kellett volna próbálkozniuk a (Matolcsy-Szemerey-féle) Növekedési Hitelbankkal… (Bogumil)

Na, ezért (is) néznek le bennünket az osztrákok, mert valóban nem érünk fel hozzájuk! És igazuk van. 🙁 (Gábor)

Nem lehetne cserélni? Orbán megy Ausztria élére pár napra? Nekünk nem hiányozna. (gyuresz)

Így írtunk mi.

Elhulltanak legjobbjaik…

A francia élet egyszerűen megszűnt, mondá Semjén Zsolt

Rutte tévedett volna? Nem hinném

Szegény Marine Le Pen!

A saját súlyuktól összeomló birodalmakról

Egy újabb szövetségessel kevesebb

Csak el ne felejtsenek közben lopni

És fogalmunk sincs, még mi mindenre lehet képes

Szólt az ember

A legpusztítóbb dolog

Nem értem. Komolyan nem értem

A nap kommentje:

A cikkben kis utalás történt Kövér László, a hatalmával rendszeresen visszaélő házelnök megnyilvánulására is. Elmondom: sunyi, gonosz megnyilvánulása, miszerint a homoszexuálisok másodrendű emberek, végletekig felháborító, Szerintem egy az ő pozíciójában lévő személynél az ilyen megnyilvánulás nem férhet bele a vélemény-nyilvánítás szabadságába, Mondom ezt úgy, hogy nem vagyok érintett a témában. Megengedhetetlen, hogy állami vezetők így kategorizálhatják a népet, holott az ő dolguk éppen az, hogy annak minden egyedét mint embert tiszteletben tartsák, fajra, nemre, vallásra, sőt vele született szekszuális adottságokra tekintet nélkül. (Virág)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.