November 24,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Egy újabb szövetségessel kevesebb

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,423,406 forint, még hiányzik 576,594 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Tegnap derült ki: hatalmas botrányba keveredett Heinz-Christian Strache, az Osztrák Szabadságpárt elnöke, aki a mai nappal lemondott alkancellári (egyidejűleg pártelnöki) tisztségéről, mely lemondást Sebastian Kurz osztrák kancellár el is fogadott. Egy még demokratikusan működő országban tehát pontosan ennyi idő kell ahhoz, hogy valaki belebukjon egy botrányba. Noha a tegnap nyilvánosságra került videó pontosan bemutatja mi történt, Strache még próbált mentegetőzni és védeni magát a vádakkal szemben, de rájött arra, hogy Ausztria nem Magyarország, ott még következményei vannak tetteinek.

Hogy miért indokolt a két ország összehasonlítása? Azért, mert Strache pont azt szerette volna létrehozni Ausztriában, amit Orbán sikeresen – és minden gond nélkül – létrehozott Magyarországon. Noha erről az MTI-s hír nem emlékezik meg, Strache a következőket is mondta a titkos videófelvételen:

A Politico szerint a videóban Strache azt is mondta: „olyan médiahálózatot szeretnék, amilyen Orbánnak van” – utalva a magyar kormánypárti sajtóra.

A botrány, mely az alkancellár bukásához vezetett, magyar szemmel nem volt különleges. A különbség csupán annyi, hogy az osztrák esetben videófelvétel is készült az esetről, ezért azt nem lehetett lesöpörni az asztalról. Orbán ezzel gondba kerülhet, ugyanis az őt nagyra tartó Strache jó barátja volt, a mai nappal azonban vélhetően végleg búcsút mondhat politikai pályafutásának. Egyet tehet talán, eljön Magyarországra, menekültstátuszért folyamodik – amelyet Gruevskihez hasonlóan meg is kap -, majd bedolgozik Orbán Viktornak. Itt ugyanis ilyen és ehhez hasonló kijelentéseknek és ténykedéseknek az égvilágon semmi következménye nincs. Elég csak Kövér utóbbi napokban tett kijelentésére gondolni. Ez is a különbség Magyarország és Ausztria között.

Felajánlotta lemondását szombaton az alkancellári tisztségről a kormánykoalícióban részt vevő Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) előző nap súlyos korrupciós botrányba keveredett elnöke. Heinz-Christian Strache szerint az Osztrák Néppártot (ÖVP) vezető Sebastian Kurz kancellár elfogadta lemondását.

A 49 éves Strache, aki – mint azt sajtóértekezletén közölte – a párt éléről is távozik, Norbert Hofer közlekedési, innovációs és technológiai minisztert javasolta az alkancellári posztra. A Strache körüli botrány péntek este robbant ki: videofelvételek tanúsága szerint a 2017-es választási kampányhoz nyújtandó támogatásért cserébe állami megbízások elnyerését helyezte kilátásba egy magát ausztriai befektetésre készülő dúsgazdag orosznak valló nőnek.

Szombati sajtóértekezletén a politikus egy olyan titkosszolgálati akció áldozataként tüntette fel magát, amelyet szándékosan az európai parlamenti választásokra időzítettek, azzal a szándékkal, hogy “felrobbantsák” az osztrák kormánykoalíciót. (MTI)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!