November 24,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Elhulltanak legjobbjaik…

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,423,406 forint, még hiányzik 576,594 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jó reggelt! Szombat van és ismét tavasz, úgyhogy henye és választási kampány vegyesvágott várható ma. Ártunk és ormányunk kampányol ezerrel, mi henyéljünk, amennyit csak tudunk.

A 24.hu remek interjút készített Dobrev Klárával. Nem titkolom, kedvelem ezt a nőt. Úgy hiszem, az egyik legjobb – ha nem a legjobb – magyar politikus. Vannak ugyan hártányai, mivel nő és ráadásul okos is, de talán le tudja gyűrni ezeket az akadályokat. Általában nem szoktam meg egy magyar politikustól, hogy értelmes és ráadásul fontos dolgokat mondjon, úgyhogy ide csinálom az interjú egy részletét. Érdemes elolvasni az egészet, itt található.

Ahhoz, hogy Európa erősebb legyen, két feltételnek kell teljesülnie. Az egyik az európai multiadó bevezetése. Az Amazonhoz és a Facebookhoz hasonló multinacionális cégek ma harmad-negyedannyi adót fizetnek, mint a kis- és középvállalkozások. Elemzések 150-200 milliárd euróra teszik azt az adóbevételt, ami évente eltűnik az adóparadicsomokban. Ha 500 millió európai polgár érdekében együtt lépünk fel ebben az ügyben, normális adófizetési szintet lehet elérni, és ezzel évente 100-150 milliárd euró adóbevételt lehet behozni. A másik feltétel a mostaninál hatékonyabb döntéshozatali rendszer az Európai Parlament megerősítésével, az Európai Tanács átalakításával. Ezt hívjuk mi Európai Egyesült Államoknak. De az is idetartozik, hogy az elmúlt évtizedekben Európa a világ egyik legerősebb gazdasága lett, ám ennek jótéteményeiből aránytalanul részesülnek az emberek. Óriásiak az országokon belüli egyenlőtlenségek, elég csak Észak- és Dél-Olaszországra gondolni, és hatalmasak az országok közötti különbségek is, Hollandia és Dánia nagyon messze van Magyarországtól és Romániától. Muszáj elkezdeni kiegyenlíteni a különbségeket. Erről szól a DK javaslata az európai minimálbérről, minimálnyugdíjról és családi pótlékról. Ha ugyanis nem adunk választ az egyenlőtlenségekre, milliókat taszítunk a populisták karjaiba, akik a megfelelő kérdéseket teszik fel, ám tragikus válaszokat adnak rájuk.

A PestiSrácok Aristo néven író bloggere kiállt Kövér László homofóbiája mellett, mert nyilván ott a helye neki. Jót viccelődött az IKEA reakcióján. Ő tulajdonképpen megérti, pontosabban nem érti meg a cég elköteleződését a nemzetközi buzizmus mellett (szó szerinti idézet), mert ő például nem tudja összerakni az ikeás hokedlit sem, pedig férfi. Hogy mivel függ össze a jóember bénázása, azt én meg nem tudom mondani, de biztosan van neki valami értelme.

Kövér László nem pihen, ontja magából az okosságokat. Most éppen arra a zseniális következtetésre jutott, hogy a fejlett nyugati országok tulajdonképpen felzabálják a rendkívül sikeres, üvöltve fejlődő országokat (mint amilyen hazánk is), mert elszívják a jómagyar munkaerőt, ezzel megfosztva minket az életbenmaradáshoz szükséges biológiai erőforrásainktól. Erre szerinte az lenne a megoldás, ha szülnének maguknak elég utódot, akkor nem a mi szakembereinkre fájna a foguk. De ahhoz be kellene vezetniük valami jóféle családpolitikát (gondolom a magyarhoz hasonlót) és akkor nekik is születnének kicsi villanyszerelők, mérnökök, orvosok és hentesek.

Néha megsajnálom Kövér Lászlót, többnyire meg nem. Elég egyszerű ember ő, meglehetősen egyszerű gondolkodásmóddal. Már amennyiben ezt lehet annak nevezni. Nagyjából úgy fest az ő torz kis világa – amit kötelezővé szeretne tenni -, hogy a buzik nem annyira emberek, a keresztények jó emberek, aki nem keresztény eleve sem lehet jó ember (gondolom, amikor még az átkosban kutatgatott az MSZMP intézetében, ugyanilyen mély gyűlölettel viseltetett a vallásosok iránt) és szüljön mindenki, akkor minden probléma megoldódik. Az fel sem merül a nagyonokos fejében, hogy a zseniális, fantasztikus és csodálatos magyar családpolitika ellenére sokkal bátrabban és lelkesebben vállalnak gyereket azok a fiatalok, akiket már elzsákmányoltak a csúnya nyugati országok. Ennek talán van valami oka. Az főleg nem jut eszébe, hogy talán ahelyett, hogy rommá adóztatnák a magyar munkavállalókat (például azért, hogy legyen miből finanszírozni a zseniális családpolitikájukat, fizetni a CSOK-ot és az egyéb ingyenjuttatásokat), normális bérek kellenének, amiből minenki meg tudja oldani az életét. Ehhez persze szakemberek kellenének és az is kellett volna, hogy az uniós forrásokat ne lopják el, hanem befektessék az ország jövöjébe. Például.

A végére egy érdekes hír: miközben a lakájmédia naponta rántja le a leplet az ellenséges (mármint Orbán politikájával ellenséges) EP politikusok rettenetes korrupciós ügyeiről, tegnap este az egyik potenciális szövetséges itt a szomszédban szembetalálkozott a valóssággal. Heinz-Critian Strache, az Osztrák Szabadságpárt vezetője, alkancellár és szélsőjobboldali politikus olyan botrányba keveredett, amiből aligha fogja kihúzni magát. Nagyon tömören: orosz pénzből akart olyan médiát csinálni, amilyet Orbán, az ő jó cimborája hozott létre. Sajnos letagadni nem lehet a dolgot, mert felvétel készült a tárgyalásról. Mi a párt reakciója? Természetesen az, hogy valakik le akarják járatni Strachét pont egy héttel az EP válaszások előtt. Hogy mik vannak?

Az azért eléggé elgondolkodtató, hogy az Európát maguknak követelő szélsőjobbos pártok többsége meglehetősen baráti viszonyt ápol Putyin pajtással. Mindenesetre úgy fest, Orbán Viktor reménybeli szövetségesei az Unió „megreformálásában” egyre fogyatkoznak. Helyes.

Csapjunk bele a napba aztán majd meglátjuk, ma mit tojik a nyuszi.

 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!