Április 19,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Olvassa bátran Kásler miniszter folyóiratát, meglátja, észre sem veszi, hogy órák óta ül a sürgősségin vérző füllel

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,324,946 forint, még hiányzik 675,054 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jó éjszakát kívánok! Mindenkinek. Majdnem jó napunk volt.

Kimondottan szórakoztató nap a mai. Rájöttem, hogy Deutsch úrnak micsoda humora van. Nevettem is rajta. Az Áder Jánoson is. Tényleg jó a kedvem, remélem, az önöké is. Miután a Demokratikus Koalíció május 9-ét szeretné munkaszüneti nappá nyilvánítani, benyújtott erről törvényjavaslatot, rögtön kapcsolt Deutsch Tamás. Kicsit rázza ugyan a hideg, amikor meghallja Dobrev Klára nevét, de hát mit csináljunk, a hidegrázásnak is több fajtája és oka van.

Dobrev Klára arról beszélt a budapesti sajtótájékoztatón, hogy Robert Schumann német származású francia külügyminiszter 1950. május 9-én javasolta az Európai Unió elődjének, az Európai Szén- és Acélközösségnek a létrehozását. Idén februárban az Európai Parlament is arra ösztönözte az tagállamokat, hogy május 9. legyen a kontinensen élők közös ünnepe.

Deutsch Tamás a Facebook-oldalán reagált a DK törvényjavaslatára:

„A DK azt kezdeményezi, hogy Áder János köztársasági elnök születésnapja legyen munkaszüneti nap.”

Lám-lám! Ismeri a képviselő úr az összes fideszes szülinapját, vagy csak Áder Jánosra esik a megkülönböztetett figyelme? Miért nem a Geszti Pétert vagy az R. Kárpáti Pétert említette, ők is május 9-én születtek. Nem tudom, de a Gesztit picikét jobban csípem, mint az Ádert, ilyen a gusztusom.

Jaj, az Áder János! Klassz. Jól nézett ki, hamarost az MTI fotósa meg is örökítette búbánatos János urat, amint a Soproni Egyetemen a méhek életét tanulmányozó biomonitoring-rendszerrel (megbocsássák, de azt nem tudom mi) ismerkedik. Arra járt, és a klímaváltozásról tartott előadást. Éppen ráért.  Az egyetem hallgatóinak a köztársasági elnök azt is elmondta: Magyarország megduplázta erdőterületeinek nagyságát 1921 óta, ami világviszonylatban is egyedülálló. A cél a 27 százalék elérése, és Áder szerint erre büszkének kell lennünk, mert a Földön évente harmincmillió hektárnyi erdő tűnik el, ami Olaszország méretének felel meg.

Hát jól van, ennek is örülünk. Megvan mára is a soros, nagy büdös öndicséret. Az Áder is hajlamos ám arra, hogy bevigyen bennünket az erdőbe, mert a málnásba még nincs itt az ideje. Érik. Milyen jól néz ki a köztársasági elnök úr a maszkban, ezúttal nem is kérném számon rajta bús-borongós ábrázatát. Figyel. Tudományosan. Komolyan mondom, mert igaz: rettenetesen fontos nekünk a méhcsaládok élete, tudja ezt az Áder is. Az ember családok életén pedig nincs mit bámulni, nem is csoda, hogy az elnök urat nem dobja fel.

Azért nagy szerencséje van, hogy egy lapon emlegeti hű csodálója, DajcsTamás, az európai közösségi nappal. Mi a francot csináljon az egyszerű földi halandó, aki január 26-án született. Én. Meg a Nicolae Ceausescu. Basszus, ezt jól elkúrtátok, drága szüleim! Soha nem lesz belőlem munkaszüneti nap.

Ettől még maradna a vidám hangulatom, de Kásler Miklós csúcsminiszter nem nagyon törődik a magyar emberek egészséges életével. Inkább folyóiratot ad ki.

Országút címmel kulturális és közéleti két hetilap indítanának a Petőfi Irodalmi Múzeum alá betagolva, a „legjobb szakemberekre” bízott új médium – közpénzből – évi 300 millió forintba kerülne – derül ki a hvg birtokába került kormányzati előterjesztésből.     

Kéthetente 490 forintért lehetne megvásárolni. A tervek szerint a 48 oldalas kiadvány 8000 példányban jelenne meg. A folyóirat elindítására, költségeire 374 millió forintot szánnak (bér jellegű kiadásokra 99,5 millió forintot, 50 millió forintot szerzői honoráriumokra).

A Petőfi Irodalmi Múzeumot is beállítják szépen – Prőhle Gergely kipasszolása után – a politikai körjátékukba, ehhez olyan nagyon nem is kellett befírölni a múzeum új vezetőjét, Demeter Szilárdot. Bandatag ő is.

Demeter korábban a Századvégnek is dolgozott, és nyíltan elismerte, hogy „tisztelője” Habony Árpádnak, ugyanakkor állítása szerint főigazgatóként nem akarja háttérbe szorítani a kormánykritikus szerzőket. A „nemzeti jelentőségű erőközponttá” emelt PIM az állami díjak odaítélésében is szerepet kapna, könyvpiaci folyamatokba is belépne, de az Emmi javaslata szerint egy saját nemzetközi irodalmi fesztivál szervezője is lenne.

És még? Még, még, még, ennyi nem elég! Tudják, mire hivatkoznak? A gazdaság már stabil, él és virul, éppen ideje már  a kultúrára figyelni. Ja, hát különösen Káslernek, aki úgy felélesztette az egészségügyet, hogy azóta is haldoklik. Tessék elképzelni, hogy a betegek kapkodnak a folyóiratért. A kórházi orvosok, a háziorvosok, és az ápolók nem. Őket már elüldözte az Orbán-kormány, többségüknek a mindennapi tájékozódási tápláléka a New York Times, a Financial Times, a Telegraph, a Le Monde, az El Mundo, az El Pais.

A betegek pedig olvasnak – amíg meg nem halnak. Egyedülálló gyógyító módszere ez Prof. Dr. Kásler Miklósnak: egyik kezedben a Tízparancsolat, a másik kezedben az Országút. Észre sem veszik, hogy már tíz órája ülnek a sürgősségin vérző füllel; hogy az ép lábát vágták le, hogy nincs bekötve az infúzió. Kulturálódnak az emberek 300 millióért ebben az alkalmatlanságukban hitvány Orbán-féle szakértői birodalomban.

Van más is. Kiszivárgott a mai írásbeli történelemérettségi négy esszétémája: a középkori uradalmakról, a szovjet propagandáról, Szent István uralkodásáról és a trianoni béke hatásairól. Kiszivárgott a bor az új hordóból, az… Meg annak az agya, aki ellopta és nyilvánosságra hozta a feladatokat.

2019, május 8-án, a történelem írásbeli érettségi vizsga megkezdését követően az Oktatási Hivatalhoz bejelentés érkezett arról, hogy egy közösségi oldal zárt csoportjában a középszintű történelem érettségi feladatsor esszétémáit a vizsga kezdete előtt közzétehették. A Hivatal ismeretlen tettes ellen büntető feljelentést tett.

Legutóbb 2015-ben, a kétszintű érettségi rendszer bevezetésekor szivárgott ki a matekérettségi feladatsora a vizsga előtti este. Az oktatási tárca akkor megsemmisítette az írásbeli eredményt, és akinek szüksége volt a továbbtanuláshoz az eredményre, annak újra le kellett tennie a középszintű vizsgát.

Lassan már nem lesz olyan területe az életünknek, ahol rendben, törvény és szabály szerint mennének a dolgok. Szétbarmolt ország lettünk, nincs megállj a rombolásban. Elment az a csöppnyi jókedvem is.

Az önök véleménye.

Bencsik János, ex-SzDSz-es, ex-szdsz-fuggetlen-fideszes polgármester(Tatabánya),ex-államtitkár, most mezei, fideszes, néma ogy képviselő ,Vértesszőlősön óvodaavatáson villogott. Az óvoda új, büszkék vagyunk rá. Egy a bibi, fent nevezett nem a vértesszőlősiek képviselője. Mert mikor átszabták a térképet, Tatához csaptak bennünket. (Julianna)

Ez a Weber is olyan, hogy hoztam is meg nem is, adtam is meg nem is. Sok eruópai vezető tényleg nem tudja, hogy milyen orbán. Atombomba ellen köpőcsővel harcolnak. A kerítéssel pedig nem kellene foglalkozni, mert lassan úgy járunk, hogy a körülöttünk lévő országok kerítenek minket körbe, nehogy kimenjünk. (Transzporter)

Czunyiné is meg az elődjei is, mindenki, aki oktatással foglalkozott száműzve lett, a fatornyos falujába, ahogy lázár is menesztve lett. Ezek most csak ilyen alkalmakkor tudják magukat mutogatni, ezért adnak át minden szart nyilvánosan. (Transzporter)

Szoktak ők avatni játszótéri hintákat, nyilvános vécéket, óvodai konyhákat is. Most már, hogy a saját pedofil ügyein kívül mást nem szégyellő egyház is csatlakozott hozzájuk, jöhetnek az öltözőszekrények, virágosládák, szemüvegtokok… (Ripostman)

„Menjenek a te megmentésedre IFA-val!” Ez lehet a következő átkozódás. Egy derék IFA még fissebb korában se bírt 40 km/óránál többel menni, ha meg rádobtak egy lapát sódert, annyival se. A mentősök újra kapnak Uazt, fénylő csillagunknak meg Barkasra cserélik a VW kisbuszát, amibe még befér. (agador)

Ezt nem kéne engedni, hogy generációkra be legyenek biztosítva. Ha végre egyszer buknak, mindegyiket fejre kell állítani, és addig rázni, amíg ki nem esik az utolsó fillér is a zsebéből. Úgy értem, teljes vagyonelkobzás, fel- és lemenő ágon, végig. (pireza)

Higgyétek el Emberek, tényleg csodálatos. Pillanatnyi öröm, de akkor is. Próbáljátok ki. Arra az emberre is mosolyogni, aki utálja az egész világot. Egy idő után visszamosolyog!! És az érzés megfizethetetlen. Kezdjük el, magyarok!!!!! Most!! (Márti)

Egyvalamit fontosnak tartok hozzátenni, ha szabad. A fentiek szerint telnek a napjaim, így hát megszoktam, hogy a reakciók nagyobbrészt sértődések. Ne mondjam má’ meg, hogy mit hogy kell csinálni. Sokszor utásítják vissza a segítséget, ilyenkor nem szabad megsértődni, vagy viszont haragudni, hanem tovább kell lépni. A másik ember dolga, elfogadja-e a tanácsot, az ő döntése. El kell engedni. És főleg el kell viselni, hogy itthon gyakran nézik hülyének a jóindulatóakat. Talán egyszer ez is megváltozik. (Lajos)

Bennem ugyanez fogalmazódott meg az első olvasatra; egyszerűen a bizalmatlanság mások iránt olyan mélyen gyökerezik már, hogy vannak, akik a segítséget is félnek elfogadni! Mert ugye; ki tudja, mi van a háttérben?! (Mariann)

Így írtunk mi.

Őexcellenciája, ó, igen. Pont ez a szó jut az ember eszébe, valahányszor ránéz

Már komolyan itt tartunk?

Mégis mozog. Sőt!

Nerendszer

Július huszonnyolcadika. Tetszett hallani róla?

Hogy most akkor mi van?

És ki fog lemondani?

Indokolatlan jókedv

Alszik apu

Fekete zongora

Már nem maradt, aki szóljon

A nap kommentje.

Még a fideszesek közül is csak azok akarnak majd kilépni, akik valamiért büntethetőek lehetnek ha más rendszer lenne. Szerintem a többiek nem szeretnék a kilépést. Talán, ha ebben gondolkodik orbán, akkor belülről fogják megpuccsolni. Legalábbis remélem. (Transzporter)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.