Április 18,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

VENDÉG


Nerendszer

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,324,946 forint, még hiányzik 675,054 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Mostanáig sem nagyon volt elrejtve az a szög, de mára teljesen ki is bújt a zsákból. Eddig csak a hegye látszott, most itt van, teljes elrozsdásodott, pocsék pompájában.

Junckert már támadta a Fidesz azzal is, hogy anno, 2014-ben nem szavazta meg az Európai Bizottság elnökének. Azzal is, hogy lejárató plakátkampányt indított ellene nemrég. Most Weberen a sor, aki – a 30 éve pártját uraló Fidesz-elnök szerint – alkalmatlan jelölt a következő Európai Bizottság vezetésére. (Vajon a közelmúltban lezajlott személyes találkozásuk alkalmával ezt bátran a szemébe is mondta a nagy rablóvezér?)

Pár hete az EPP felfüggesztette a Fideszt. Mint később kiderült, ők maguk kérték ezt. Hát persze. Akkor is szoktunk szavazni, ha mindkét fél egyetért valamiben, ugye? Ez a megszokott – te is ezt akarod, én is, akkor szavazzunk róla. Teljesen hülyének tetszenek nézni, tessék mondani?!

Na, mindegy, ez csak az előjáték volt, tizenöt éves uniós tagságunkat kilenc év NER fémjelzi – országon belül – szerintük –  működik, a pénzt juttató EU szerint nem jól, sőt. Utána kívánnak nézni dolgoknak – valljuk meg őszintén, sok meglepetés fogja érni őket. Ha egyáltalán valós adatokhoz jutnak.

És ezt, mármint a vizsgálódást, számonkérést, bármilyen ellenőrzést ez a kormány és pártja nem engedheti meg. Mert nem csak az ellopott milliárdokra derülne fény nemzetközi szinten is, hanem a jogrendszer, a bíróságok működése, a sajtó állapota is felszínre kerülne, de az állítólagos közbeszerzési pályázatok sorsára is felfigyelhetnének. Ha a mindezekben elkövetett gazságokért bírósági ítélet szabna ki büntetést, több száz év halmazati luxus-zárka figyelne őméltóságaikra.

A magyar miniszterelnököt a választók bízták meg, szokta mostanság mondogatni ő maga. Én úgy tudom, a köztársasági elnök. A Fideszre két és fél millió ember voksolt. A választáson megjelent 5,2 millió szavazóból. Szóval, inkább nem kellene arról beszélni, ki kit mivel bízott meg.

Mindegy. Menekülőre kell fogni. Először csak az EPP-ből, „saját akaratból”. Erről szólnak az utóbbi napok remek találkozói, olyan kiváló emberekkel, mint Salvini. És a kacérkodások, például Le Pen asszonysággal. Az, hogy szőnyegre rendelés érkezett az USA-ból, a szolgahad-sajtó szerint azt jelenti, hogy a világ vezetői tudatában vannak MEkkmester rendkívüli világpolitikai szerepének és jelentőségének.  Jaj, Istenem, ne má’! Attól, hogy kis hazánkban semmi nem történik anélkül, hogy a Várból rá ne bólintanának, a nagyvilág még nem így működik. És nem is fog. Tessék erre felkészülni, azt javaslom.

A menekülési útvonal pedig egy keskeny csapás – a szélsőjobb erősödő „családja”. Lehet hangzatos jelzőkkel – nemzeti, keresztény értékeket óvó, stb stb – áradozni arról, milyen nagyszerű lesz hozzájuk tartozni. De nem lesz az. A nacionalizmus 75 évvel ezelőtt megmutatta, hova vezetnek az ilyen álszent szövegek. Akkor is arról szólt, amiről ma – a hatalom megszerzéséről vagy megtartásáról. Bármi áron.

És ha ez sikerül a szélsőjobb, nyíltan fasisztoid politikának, egy új rendszer következik, ahogy ők maguk mondják. Ez lesz a Nerendszer. Igaziból NEMrendszer, nekem, mert nem akarok abban élni.

Lehet, hogy csak Magyarországon lesz. Európában NEM lehet. Ezért aztán majd papíron is ki kell lépni onnan (mert amúgy már régóta nem vagyunk ott). A demagógia ehhez már gyártódik valamelyik „szellemi” műhelyben.

És akkor virágozhat tovább a jobban teljesítő sötétség.

Horn Anna

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.