Április 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


A pótolhatatlan embereknek annyi megbízatásuk van, mint Brezsnyev zakóján az érdemérem

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,518,800 forint, még hiányzik 481,200 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jó éjszakát kívánok! Mindenkinek. Ígéri a Farkas, hogy boldogok leszünk.

Írtam egyszer egy önkormányzati képviselőről. Rövid életrajzában tizenkét mellékállást sorolt fel. Amikor előzetesen elolvasta az interjút, nagyon komolyan, kicsit sértődötten mondta: ez csak tizenegy, egyet kihagytam. Semmi baj, képviselő úr, javítjuk. Tizenkettőre. Akkor megkérdeztem tőle, hogyan bírja ezt a sok munkát elvégezni. Nem nagyon lepődött meg, annyit mondott, nem olyan vészes, nem kell mindegyikben toppon lenni. Hát így, csak pénzt kell felvenni, ugye.

Biztosan bennem van a hiba, mert nem tudtam, hogy vannak univerzális tehetségek a politikában. Sok mindenre alkalmas, okos, széles látókörű emberek. Olyanok, mint a tisztítószer, mindenhol és mindenre felhasználhatók. Tűnik a kosz tőlük. Színes egyéniségek, annyi tennivalójuk van ezeknek a pótolhatatlan embereknek, mint Brezsnyev mellén az érdemrend.

Ilyen ember Farkas Sándor, az Agrárminisztérium parlamenti államtitkára, aki feltételezem, még boldog is, mi is azok leszünk, meglátják. Örülök, hogy naponta felfedezhetek új és új fideszes arcokat. Annak is örülök, hogy nem kell csalódnom bennük, egyik olyan, mint a másik. Amit az egyik mond, mondja a másik is. Ez az orbáni lecke. Semmi új, pedig alig várom, hogy valamelyikük végre zsenge szellőkről tartson értekezést. Ez a Farkas Sándor piacozott Szentesen, ő a térség országgyűlési képviselője. A többi szerepéről később. Vidám, mókás fickó lehet:

„Olyan képviselőket szeretnénk az Európai Parlamentbe küldeni, akik kiállnak Magyarország érdekei mellett, nem pedig behódolnak a brüsszeli politikának. A magyar emberek olyan kiszámítható, biztonságos országban akarnak élni, amely mindenkinek megfelelő jövőképet és nem utolsósorban jó hangulatot biztosít”.

Kicsit megállunk, megalapozzuk már most a jó hangulatunkat. Például azért, mert megint nem sikerült olyan, a hatalomban portyázó átlagembert találnom, aki átlagbérből éli napjait. Nem lop, nem csal, nem hazudik. Csak úgy átlagilag. Kivirulás jön. Farkas Sándor Csongrád megye díszpolgára. Ő alapította:

Magyar Állattenyésztők Szövetsége

Magyar Lótenyésztők Országos Szövetsége

Magyar Sertéstenyésztők Szövetsége (MSSZ)

Magyar Szarvasmarhatenyésztők Szövetsége

Magyar Juh-, és Kecsketenyésztő Szövetsége

Magyar Méhtenyésztők Országos Egyesülete

Magyar Kisállatnemesítők Génmegőrző Egyesülete

Csincsillatenyésztők Országos Szövetsége.

Pártoló tagja csaknem tíz, az állattenyésztéshez szorosan kapcsolódó vállalatnak, felsőoktatási intézménynek, kutató- és pénzintézetnek. Ettől boldog Farkas, meg az állatok is – főleg a marhák. Eddig reméltem, hogy egyre jobb hangulatom lesz, mindig örülök mások sikerének, annak pláne, ha egy közéleti szereplő beledöglik abba, hogy a népnek felhőtlen élete legyen. De állandóan beborul. Megnéztem ennek a Farkasnak a vagyonnyilatkozatát.

Összesen közel 290 millió forint mezőgazdasági támogatást kapott tavaly. Tavalyelőtt csak 230 milliót. Öt cégben érdekelt, például a fábiánsebestyéni Kinizsi 2000 Mezőgazdasági Zrt.-ben, a szentesi Nagybani Piac Kft.-ben és a fábiáni Lovasturizmus Kft.-ben. A fideszes politikus képviselői és az államtitkári jövedelme összesen 2,2 millió forint, ehhez gurul még időszakosan 1,42 millió forint az őstermelői tevékenységéből. A rengeteg melóját motorcsónakázással piheni ki. Sajátjával. Megtakarított 6,7 millió forintot is – a rosszabb napokra. Lesznek, ígérjük.

Amikor megfordul a kocka, és nagyon szomorú lesz attól, amit Orbán mester bukása után kénytelen lesz elviselni. Minekünk konkrétan akkor érkezik el az ihajcsuhaj. Ja, csalt is a vagyonnyilatkozatával, lazán lerázta magáról a felfuvalkodott hólyag: Ha most beírok 300 millióval többet, mi van akkor? Semmi.” Nem elég, hogy 2016-ban ő kapta a legtöbb állami és uniós támogatást, és  2012 és 2017 között összesen több mint 2,5 milliárdot vágott zsebre. Csak éppen nem vallotta be mindet. Feledékeny a sok melótól, különben is, az 1,5 milliárdos különbségtől mit vagyunk oda. Mondtam én, hogy bandatag, éppen olyan tróger, mint a többi közpénztolvaj.

Most már tényleg az érdekelne, nekünk a fészkes lótetűtől lesz jó hangulatunk? Vagy mitől? Mert ez az ország sem nem kiszámítható, sem nem biztonságos. Már megint borúlátó vagyok, Farkas hiába győzködne:

„Az elmúlt hetekben, hónapokban sokan visszatértek Magyarországra azok közül, akik korábban külföldre mentek dolgozni. Ebből is látszik, hogy a magyar gazdaság fejlődőképes, a fizetések emelkednek, javul a hatékonyság és a jövedelmezőség. Ezt a folyamatot folytatni kell, így sokan visszajönnek, hiszen Magyarország a legbiztonságosabb ország Európában.”

Tisztelt Farkas Sándor! A TISH – ez a saját statisztikai hivatalom – szerint, egyre többen mennek el ebből a diktatúrától fertőzött országból. Ettől azért lesz jó hangulatom, mert nagyon sok ismerősömet tudom megélhetési biztonságban. Ha mégis kétségeim merülnének fel, segít Isten.

A kormány 300 milliós támogatásával római katolikus templom épült fel Pátyon. A Szent II. János Pál pápa-templomot Spányi Antal székesfehérvári megyés püspök szentelte fel vasárnap szentmise keretében. – Isten lakik itt, hogy betérhessünk hozzá és eléje tárhassuk örömünket”, aggodalmainkat, bizonytalanságainkat. A templom szent hely, ahonnan nekünk is szentként kell kilépnünk. Spányinak ez a dolga, hogy ilyeneket mondjon, ő papipari diplomás. Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára szerint: – akik templomot építenek, felismerik, hogy a kereszténységből fakadó tudás, erkölcs és hit megtartó erő. … Templomok százainak a bezárása, mulatóvá, vagy mecsetté alakítása a kereszténység megtagadása vagy behódolás egy másik kultúrának.

Szerint…, szerint…, szerint. Farkas, Spányi, Soltész szerint… Ki a kígyócsípések ezek a emberek? Közpénzből kitartottak. Bizony hangulatban vagyunk. Nem jó, hanem felháborodottban. Mert ezeknek az univerzális, kicsorbult Fidesz-egyéniségeknek annyi az igazságuk, mint légyben a gondolat. Eszementek. Borban van az igazság. Egészségünkre, legalább ettől legyen jó hangulatunk. 

Az önök véleménye.

Azt mondják a kinai edzők, hogy azért verik a gyerekeket, mert a szulők kérik. Ha tényleg kérik, akkor állatok, de nem gondolom, hogy kérnék. Teljesen elveszik a szulőtől a gyereket, látni is csak néha láthatják, a szulői felugyelet hiányában aztán azt tesznek a szerencsétlen gyerekekkel, amit csak akarnak. (Transzporter)

Mint az NDK-s sportolók. Őket is derekasan tönkre tették a szocialista haza nevében, mikor meg kellett mutatni, hogy fejlettebbek mint a halódó nyugat. Tömték őket szteroidokkal, volt olyan nő, akiből pár év múlva szakállas férfi lett. Végüslis, az irígyelt leventeképzés hasonló célokat követ, kissé lightosabban. (agador)

Már régen nem vagyok hajlando elolvasni az orbánsajtobol egyetlen hírt sem, csak tőletek és még egy-két fuggetlen portáltol tudom meg a szemétségeiket, de még így is problémás a vérnyomásom. Nem is tudom, ti hogyan bírjátok ép ésszel átolvasni ezeket a lapokat naponta. Koszonet érte. Már orbán kisvasutjánál is úgy éreztem, hogy legszívesebben felkotném magam, de szerencsére nem tettem, Te se tedd a Budapest-Moszkva vasútnál, ha lesz. Kár lenne érted. Érted? Gondolom nem vagyok egyedul, akiben Ti tartjátok a lelket. (Transzporter)

A Swietelsky épített Székesfehérváron egy körforgalmat a Berényi út Mikszáth kereszteződés. A tegnapi (04.27) kis eső után, hol volt a legnagyobb pocsolya az (1m széles) út szélén, pont a gyalogátkelő helyen (zebra) Legközelebb fotót is csinálok. (Ervin)

elkezdik előkészíteni a Budapestet Kolozsváron keresztül Bukaresttel összekötő gyorsvasútprojektet” Nahát! A nagyon szuverén Mo a hatalmas (ez csak a méretre utal) Kínával akar vasutat építeni Romániában – és a románokat kérdezte valaki? Vagy Románia ma már annyira sem szuverén, hogy eldönthesse, ki mikor mit építsen a területén? Az már csak hab a tortán, hogy a jelen tudásunk szerint a Nagyvárad – Kolozsvár szakasz alagutait nem lehet villamosítani geológiai okok miatt. (glorianna)

Kína szívesen ad olyan országoknak kölcsönt, ( minnél hatalmasabb összeget,), akik elöere láthatólag ezt képtelenek leszek visszaffizetni. Öek így gyrmatosítank !!!!! !!!!!!!!!! (Ildikó)

Magyarra lefordítva ez így fest: Orbán a kínaiakkal megbeszélt egy bármilyen beruházást kínai kölcsönből, amelynek jelentős részét majd egyenesen az ő titkos számláján fogják kezelni, a látszat kedvéért pedig a strómanja (vagy is ugyancsak orbán) össze szedeget egy ú.n. konzorciumot, amely sok-sok alvállalkozóval úgy-ahogy elvégezteti a beruházást. A garanciális javításokat pedig az átadást követő évtől az állami költségvetésből fogja valaki elvégezni. A kínaiaknak ez megfelelt, a viktátornak még inkább, az országnak pedig újabb 30-50 éves adósság, vagyis elzálogosítás… (László)

Bayer…. „Magyarországon él 2,8 millió tisztességes magyar ember, akik a Fideszre szavaztak. A többi rohadt állat nyugodtan takarodhat innen a francba, még beléjük is rúgok kifelé menet, hogy minél messzebbre repüljenek. Szóval takarodó van picinyeim, ez már a mi országunk!” (edit)

Ó a pápa már rég Soros bérenc… (József)

Így írtunk mi.

Úgy szép ez a családi sikertörténet, ha kerek

Drága és haszontalan, de a miénk

Orbán Kínából, a selyemúton hozza a világbékét

Tehetnének bármiért, de sosem tehetnek semmiről

Az önelégülten bájvigyorgó hazug propagandának ez lehetne az ellenszere

A Fidesz lehajol az apróért is

Vagy a lövöldözés, amiben csak prolivér folyik

Honfoglalásom /Luca ajtaja 10

Magad emésztő

Ferenc pápa és a menekültek

Tessék szépen fizetni a nyugdíjjárulékot 45-50-55 éven át, aztán lehet megboldogulni nyugodtan

A nap kommentje:

Miért kellett ekkora magas labdát adni a fidesznek? Ők nem az ellenzék akik kitérnek a magaslabda elől, ők lecsapják keményen többször is. Ráadásul az EP választás előtt. (N. Csabáné)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.