Január 17,  Vasárnap
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Úgy szép ez a családi sikertörténet, ha kerek

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 773,540 forint, még hiányzik 2,226,460 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Puszipacsi mindenkinek! A kínai… izé… koreai diákok elleni védekezés néha olyan jól sikerül, hogy azokat se engedi hozzáférni az oldalhoz, akiket kellene. Például önöket vagy minket. Próbáljuk optimalizálni az óvintézkedéseket, ám az egyik védőernyő olykor bekavar. Elnézést kérünk az esti filmszakadásért. Tegnap reggel Lölövics dobta fel a reggelt, ma kénytelen vagyok a kedves feleségéről mesélni. Rögtön miután rögzítettük a miheztartást: a felcsúti csühösre költött 850 millió forintos összeg csaknem 900-szorosából (=kínai hitel) épülő Budapest-Belgrád vasútvonal megépítésének megtiszteltetése azért huppant a felcsúti illetőségű ex-gázszerelő ölébe, mert szakmailag ez indokolt volt. Egészen pontosan:

Itt nem a tulajdonosi háttéren van a hangsúly, hanem a cégek felkészültségén, s azon a vállaláson, amelyet a beruházás érdekében tesznek. Ilyen értelemben születnek a döntések, eddig is és ezután is. (Hidvéghi Balázs)

Ez kurvajó szerintem, csak elég aggasztó is. Ezek szerint széles e haszában alig van néhány felkészült cég, amelyre rá lehetne bízni a közpénzből megvalósuló zsíros beruházásokat. Ez elég baj. Mármint az, hogy Mészároson és néhány másik, fideszes érdekeltségbe tartozó cégen kívül senki más nincs azon a szakmai szinten, hogy egyáltalán esélye legyen megbízásokhoz jutni. Ha ez a jövőben is így lesz, az még durvább. Bár mondjuk szerintem én is értek annyira a vasútépítéshez vagy a tőzsdéhez vagy az informatikához, mint Lölö. Mégsem hiszem azt sem, hogy jó lenne holnaptól ezekre a területekre átnyergelnem, és abban is biztos vagyok, hogy az én Lölövel körülbelül azonos szintű felkészültségem elegendő lenne ahhoz, hogy ne tudjak félreállni ezeknek közpénzcsilliárdoknak az útjából.

Még mielőtt rátérnék Kelemenné Mészáros Beatrixra. Abba még nem mertem belegondolni se, hogy a főtoporzékoló a magyar-kínai kapcsolatok további fejlesztését szolgáló, ötpontos tervben állapodott meg tegnap Pekingben. Jajistenem. Ezt hallgassák: célul tűzték egy közös magyar-kínai egyetem megalapítását (a Soros-magyar egyetemet elüldözték a faszba), amely kínai részről a Kínai Társadalomtudományi Akadémiára, magyar részről pedig a Nemzeti Közszolgálati Egyetemre alapul majd. Az erről szóló megállapodást a kínai házelnök május végi magyarországi látogatása során írják alá. A logisztikai együttműködés fejlesztéséről is tárgyalt a két külügyminiszter, ennek része, hogy elkezdik előkészíteni a Budapestet Kolozsváron keresztül Bukaresttel összekötő gyorsvasútprojektet, amelyet a magyar és a román kormány együttműködésére alapozva kínai pénzügyi és technikai segítségnyújtással terveznek megvalósítani. Azt hiszem, amikor a Budapest-Moszkva vasutat is elkezdik építeni, én felkötöm magam. Lehet, hogy már hamarabb.

Lehet, hogy már most is késő. A vitéz migránsverő felcsúti fáraó nem most kattant be, de már tegnapelőtt is késő lett volna komolyan venni mindazt, ami a száját elhagyja. Ez már nem a meggyőződés nélkül forgatott köpönyeg effektus, ezt már véresen komolyan gondolja:

Azt is el kell fogadni, hogy a miénktől eltérő politikai rendszerek néha sikeresebbek gazdasági szempontból és a szegénység elleni küzdelemben, és néha versenyképesebbek is. 

Lefordítom Orbánnak a saját szavait (értsd: az Egy övezet, egy út 4 tanulsága nevű rablómese), ha már a kazahsztáni diktatúra felszopása után újabb kreatív definíciót talált arra, hogy egy másik ordas diktatúra iránti rajongását kifejezze. Bár nem ez az első ilyen. Szerintem kurva jó lenne, bár nem fog bekövetkezni, ha két, Putyinnal közös fotó posztolása (és 10 ezer ember lájkolja ezt) között felfogná ez az áldott jó ember, hogy Magyarország Európában van, sőt, még mindig az Európai Unió tagja. És Európában tényszerűen bizonyítható, hogy a fasisztoid jegyeket hordozó hibrid önkényuralmi rezsimek jóval sikertelenebbek, mint a demokratikus berendezkedésű nyugati államok. Akkor is ha Novák Katalin megígérte, hogy már önerő sem kell a csok-hoz, csak vegyék, vigyék.

Az a probléma ezzel a bűzös ideológiai katyvaszra épülő fideszes ragadozó állammal (azon túl, hogy a nemzeti szuverenitásra hivatkozva éppen pekingi-moszkvai gyarmattá készül avanzsálni), hogy a gazdaságba történő látványos beavatkozásra nem a piaci kudarcok enyhítése miatt kerül sor, hanem azoknak az eszközöknek a megkaparintása miatt, amelyek betonba öntik a hatalmat és garantálják annak megtartását. Ezzel viszont az a baj – amellett, hogy kurva sokba kerül -, hogy az oly sokat hangoztatott nemzeti érdeket szemmel láthatóan a hatalmon lévő bagázs érdekei írják felül. Kilencedik éve. Ez pedig néhány nagyságrenddel, és jópár ablakon kidobott évtizeddel súlyosabb, mint lepatkányozni emberek csoportjait. Slusszpoén: hagyja a dagadt ruhát másra, Orbán elvtárs! A fényes, dicsőséges Kínai Népköztársaság politikai rendszere mára legfeljebb egyetlen dologban tér el markánsan a miénktől: ott büntetik a korrupciót. Ott már megrohadtak a börtönben olyan pártfunkcionáriusok, akik loptak, csaltak, hazudtak. Minden más a legjobb úton halad: egy övezet, egy út, egy állampárt, központi irányítás, az emberi jogi handabandák kiröhögése, az ellenségek eltakarítása.

És akkor most már tényleg Mészárosné. Mert úgy szép ez a családi sikertörténet, ha kerek. Ki van ez találva, működik is olajozottan. Már gyakorlatilag semmi nincs ebben az országban, amihez véletlenül ne pont a Mészárosok értenének. Ha nem Lölö az igazgató valahol, akkor Lölöné. Ha nem Lölö a médiacsászár valamelyik pártpropagandában utazó médiautánzat élén, akkor a kedves nejének kötelessége betömni valami francos piaci rést. Úgyhogy szerintem adjunk hálát, hogy ezt is megérhettük, a mi közös sikerünk ez is: új médiavállalkozást alapított a csúti milliárdos felesége. Miután a kormányközeli médiaszörnyeteg, a Kesma hivatalosan nonprofitnak és alapítványinak hazudott tulajdonban van, a neki beszállító cégek alighanem profitra hajtanak majd. És ki tartozik a legalkamasabbak közé ennek a borítékolható profitnak a lefölözésre? Hát természetesen Lölöné. És a változatosság kedvéért az ő megbízhatóan migránsozó barinője Bicskéről. Fideszes alpolgármester. Film-, video- és televízióprogram terjesztésére szakosodtak ők. Van logika a dologban, mint mondtam, jól ki van ez találva. Tehát a Kesma nevű gólemet azért hozta létre a pártállam, hogy a közel 500 felzabált orgánumra ne több, hanem kevesebb pénzt kelljen költeni. Zabáltak ugyanis rendesen, úgy folyt el a közpénz a sötét bugyrok között, hogy abba belegondolni is rossz. És most jön Lölöné, aki a Kesmához tartozó, az állami reklámköltésekből el- és kitartott televíziós csatornáknak beszállít és/vagy terjeszt a műsorait. Nyilván nem ingyér’, hanem súlyos pénzekért, amelyekből természeteseten az Orbán Mészáros dinasztia bevétele és nyeresége növekedhet. Ahogy eddig, úgy ezután is. Ők megmondták.

Itt ragadnám meg az alkalmat, hogy ingyen reklámozzam a Jurák Kata nevű fideszes művésznő (asszem magát újságíróként futtatja) egyszemélyes produkcióját, amit tegnap hozott össze a Kossuth téren, és amiből cikkentyűt is rittyentett ezzel a felütéssel:

Megkezdődött a szokásos tavaszi tüntiszezon a Kossuth téren, egyelőre azonban a “csekély érdeklődés mellett” – jelző is barokkos túlzás a résztvevők számát tekintve. A pénteki demonstráció után azt gondoltuk, hogy nem tud meglepetés érni bennünket. Tévedtünk. Az oktogoni goa-partyban végződő tiltakozó megmozdulásokról rendszeresen tudósító PestiSrácok.hu a szombati “Orbán Viktort börtönbe zárjuk”- elnevezésű tüntetésen is jelen volt, hogy Önök, kedves olvasók és nézők, ne maradjanak le a gigantikus jelenetről, amely egyébként annyira abszurdra sikerült, hogy bármelyik újhullámos filmalkotó megirigyelte volna, de Kusturica egészen biztosan. 

Tök jó, hogy vannak ilyen hasznos újságírók, ilyen harcos női princípiumok, akiket egyetlen cél vezérel az életben. A testükkel-vérükkel védeni a vezért, megszégyeníteni, kigúnyolni mindenkit, aki nem a hatalom seggében tenyészik és nem abból él, hogy szó nélkül kiszolgálja a félistent. Elég legyen belőlem egyelőre, köszönöm a figyelmüket.

Ezt sem tudom megunni, úgyhogy ezzel a muzsikával kívánok energiában, cselekvésben, gondolkodásban és békességben gazdag vasárnapot!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!