Április 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Afrika sem lehet messze

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,528,300 forint, még hiányzik 471,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jó éjszakát kívánok! Mindenkinek. Annak is, aki megcsípte a lottó főnyereményt. Ma egy kicsit lazulunk.

Becsületszavamra mondom, nem én nyertem meg a lottó főnyereményt. Jobb is. Mit csinálnék vele? Kitörne a frász, vagy örömömben törne ki a frász. Frászon frász. Mindig azt szoktam mondani a lányomnak, ha nézi a lottósorsolást, ne szóljon semmit. Ha a miénk a főnyeremény, csak szépen csendben, cigánykerekezve jöjjön ki a szobájából. Ez eddig elmaradt. Nem is bánom, mert így nem töri diribdarabokra magát. Fő az egészség és a lelki béke!

Mit is csinálnék 4 milliárd forinttal? Ez már meseszerű összeg. Mondjuk, építhetnék egy stadiont, csak azt nem tudnám, hogy hova. Hogy nagyon jó legyek, talán az Északi-sarkra. Oda egyelőre, úgy tűnik, nem pályázik az Orbán-Szijjártó duó. Miért ne tehetném, ott sem lennének kevesebben a lelátón, mint a felcsúti SzancsóPanza Arénában, mégis nagyon híres lennék. Jég hátán stadion, világszenzáció. Előbb el kéne menni felfedező körútra, mint a Micimackó.

„- Most az lesz, hogy felfedező utat szervezünk – mondta Róbert Gida, miközben felállt, leporolta magát, s köszönetet biccentett.
– Tejfelezőt? – kapta el a szót Micimackó mohón. – Amennyire emlékszem, még soha nem vettem részt tejfelezésben.
– „Felfedezőt” mondtam, ostoba kis medvém. F-et mondtam, nem T-t.
– Aha! – bólintott Mackó. – Értem. – De nem mondott igent.
– Felfedezzük az Északi-sarkot.
– Nagyszerű! – vigyorgott Mackó. – Régi tervem! Izé – mi az, hogy Északi-sark?
– Északi-sark? Na hallod, azt se tudod? Hát az a dolog, amit fel szoktak fedezni – tette hozzá Róbert Gida gyorsan és könnyedén, maga se lévén egészen biztos a dolgában.
– Értem! – mondta Micimackó. – És a medvék erre alkalmasak?
– Hogyne! És Nyuszi és Kanga és mindannyian. Nahát, ezt kell érteni felfedezés alatt. Okosabban is tennéd, ha fellármáznád a társaságot, míg én rendbe szedem a puskámat. Élelmezést is viszünk magunkkal.
– Micsodát?
– Amit enni lehet…”

Tessék tovább olvasni, nem lövöm le Milnét! Á, nem nagyon jó ötlet, mégis, mi lenne velem, még összeomlanék ekkora összeg súlya alatt. Nem álmodoztam soha milliárdokról, beérném néhány millióval. Hogyne, még majd számon kérné tőlem valaki, hogy hová tettem négymilliárdot, úgy mint a sportszövetségektől például. Nem volt rendben minden a pénz felhasználásával. Pedig ez közpénz, nem a sajátjuk. Nagyon nem akarózott kiderítenie senkinek sem, mi lett a milliárdok sorsa. Mennyi a szabálytalanul használt közpénzek összege?

Labdarúgás: 2,2 milliárd a 228 milliárd forintnyi az ide került közpénzből;

Kézilabda: 458 millió a 122 milliárdból;

Kosárlabda: 507 millió a 76,2 milliárdból;

Vízilabda: 566 millió az 55,3 milliárdból;

Jégkorong: 101 millió a 35,8 milliárdból.

Francokat, nem kellene ez nekem, hiába is futnék a pénzem után, még a unió is pofára esett, mert a magyar kormány elsumákolja a Tiborczok, Mészárosok és egyéb Fidesz-feneségek magukra költött pénzét. Különben is, megmondták a nagy okosok, hogy a pénz nem boldogít. Igaz, mégis nagy úr. Nyugalom van ottan fenn a vár körül; rokonok, sógorok, haverok, vejek sem kerülnek a rendőrök kezébe, a jövő hét szerdáján biztosan nem. A rendőrök pihennek, védőszentjük, Szent György napján. A rendőrség teljes állományának szabadnapja lesz.

Várjunk csak! A magyar néphitben ez volt a tavaszi gonoszjáró nap, amikor a boszorkányok szabadon garázdálkodhattak. Ilyenkor tüskés ágakat, nyírfaágakat tűztek a kerítésbe, ajtóra, hogy a gonoszt távol tartsák. Szent György napján, aki a keresztútra ment, megláthatta a boszorkányokat. Köszi, mi látjuk őket mindennap, mégsem tudjuk ettől az országtól távol tartani a boszikat és boszi nőket. Nem mintha a rendőrség olyan nagyon zavarná a burzsujokat, de most hivatalosan sem kell senkire szerdán ajtót törni, különben sincs messze Afrika. Mert nem fejezhetem be a rendőr nyugit ilyen szomorúan, amikor vidáman is tehetem. Plusz egy kis migránsozás ma sem árt.

A rendőrfeleség betelefonál az őrszobára:

– Fiacskám, hozd ma haza a gumibotodat, mert el kell fenekelni a Józsikát.

– Miért?

– Elégtelent kapott földrajzból, mert nem tudta megmutatni a térképen, hol van Afrika.

A rendőr hazamegy, elveri a gyereket, majd aludni küldi. Amikor kettesben maradnak, megszólal a rendőr:

– Ilyen büdös kölyköt… Semmi más dolga nincs, mint tanulni… De őszintén szólva, én sem tudom pontosan, hogy hol van Afrika. Te tudod?

– Pontosan nem, de nem lehet nagyon messze. A közértbe menet mindennap találkozom egy négerrel, és biciklin jár.

Jobbulást kívánok mindenkinek!

Ez most komoly. Jó kis Soros-hír. Soros György kapta az idén a The Nation folyóirat és a Fertel Alapítvány Don Ridenhourról elnevezett bátorság-díjat. Ridenhour a vietnami háború veteránjaként tárta fel a My Lai-i mészárlás részleteit. Az üzletember a díjat azok nevében vette át, akikkel az évek folyamán együtt dolgoztak, és akik közül sokakat démonizálnak a hatalmon levők, a nép ellenségének nyilvánítják őket és el akarják hallgattatni – írja a Népszava.

Azt is mondta:

Szülőhazájában Orbán Viktor kormánya „szupergonoszt” faragott belőle, de ő nem él Budapesten, nem úgy, mint a támogatottjaik, köztük Pardavi Márta, a Magyar Helsinki Bizottság elnöke, akinek minden nap együtt kell élni a szervezett ellenségeskedéssel, csak mert a menekültek és migránsok jogait védi.

A díjjal járó tízezer dollárt Soros az angol nyelvű Hungarian Spectrum blognak ajánlotta fel, ami szerinte fontos feladatot tölt be azzal, hogy az egész világ számára elérhetővé teszi, amit Orbán odahaza mond. A blog szerzője Balogh S. Éva 56-os menekült, a Yale Egyetem nyugalmazott történelemprofesszora.

Boldog húsvétot, Orbán! Ezt emészd meg, tojta neked a nyuszi vagy ki!

Az önök véleménye.

Gondolom ti is láttátok már álszenték aktuális produkcióját: egymás mellett a Notre Dame és afrikai éhező gyerekek, hozzá a szöveg, hogy bezzeg a dúsgazdag franciáknak dől a lé, miközben gyerekek halnak éhen. Ami külön bosszant ebben az egészben, hogy én 3 olyan ismerőstől kaptam meg, akik segélyszervezetekben, alapítványokban dolgoznak. Sajnos nem tudom megcsinálni azt a mémet, ahol a mexikói templomra költött milliárdokat állítják szembe mondjuk Hevesaranyossal… Jó éjt mindenkinek! (Madárlátta)

Honnan a bánatból tudná, Gyopárosék Alpárkája mi kell a településekre,hisz 22 évesen lett kedves lakosságot képviselő személy, egy pillanatot sem dolgozott soha, mindjárt iskolapadból. Viszont fizetni kellett, hogy a listára kerüljön, a család dobta össze a pénzt,cél is sírták, de pár hónap múlva már nyilatkozták, hogy megérte. (agador)

Azért arra kíváncsi vagyok, hogy ennek a köz mosodának az üzemeltetéséhez-javítás, karbantartás, stb..-legalább részben hozzájárul majd a kormány? (Zoltán)

Valaki segítsen már megérteni a reális zöldes idézetet! Érzem én, hogy valami komoly baromság lehet az ok, de nem tudom kibogozni. Általában nincsenek szövegértési gondjaim, de ennek háromszori nekifutás után sem leltem a nyitját. (Isabella)

Valami Tárcaközi Bizottság 2002-ben aszonta, hogy vissza akarja csinálni a Tisza szabályzását, és ez Soros mesterkedése, amitől a kúrmány elhatárolódik, ők meg azt követelik, hogy adjon a kúrmány pénz azért, hogy minden úgy maradjon, amilyenné 150 éve alakították. Vagy valami ilyesmi. (Hajszás)

Milyen jó az országnak , hogy két toporzekolas közepette az egyetlen európai nemzetként elmondható , hogy magyar szőnyeg szélén meg nem állt annyi diplomata , mint az ő ideje alatt!! Mi ez, ha nem siker? (Krisztina)

Hazudós Petike rohangált Baku és Pest között, lepacsizta a baltás gyilkos eladását, ez győzte meg gazdáját, hogy alkalmas lesz főkülügyérnek is. Hiába, első a teljesítmény. (agador)

A mai magyar lakosságnak arról sem nagyon van fogalma, hogy mi a liberalizmus… csak annyit tud róla, hogy azt utálni kell, és ez pont elég ahhoz, hogy utálja! (Mariann)

Így írtunk mi.

Orbán Viktor demokrata és disznókkal őrizzük a határt

Jobb helyeken Petya exportált Fidesz-rakományát nem szokták átvenni

A nemzeti érzelmekkel nem jó ötlet játszani

Kellene egy konzervatív, keresztény párt

A sarokba szorított patkány nem cuki plüssnyuszi

Ma nincs mit ünnepelni

Erdély egyik kincse: a kősó

Ugyan, főnök, legfeljebb az ánuszáig, ha felérek

A rém-mesék uhuja

Azt mondták a szakértők, ennél tovább már nem lehet süllyedni. Mimagyaremberek megmutatjuk: lehet!

És akkor a sakálpropaganda megtalálta a szótárban a korrupció szót

A nap kommentje:

Fénylő csillagunk húsvét után megy keletre átvenni a vöröscsillag érdemrendet. Ott otthon érzi magát. (Albrecht)

Dizsi van. Így jár, ha az ember néha olvas. Mai zenének a London Boys diszkóduó egyik számát választottam. A Németországban alapított angol zenészek az 1980-as években lettek igazán népszerűek. Eddig semmi különleges, ám azt én nem tudtam, hogy 1966. január 21-én egy tragikus balesetben életüket vesztették. Edem és Dennis DJ barátjukkal, valamint Edem feleségével az osztrák Alpokba utaztak szabadságra. A hegyi szerpentinen egy részeg svájci által vezetett személygépkocsi áttért az ő sávjukba, és a két autó karambolozott. A vétlen jármű mind a négy utasa meghalt. Edem és felesége után egy hároméves kisfiú, Dennis után egy tízéves kislány maradt árván. Itt maradt a zenéjük. Tánc.

 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.