Április 19,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

VENDÉG


Kellene egy konzervatív, keresztény párt

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,324,946 forint, még hiányzik 675,054 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Járok-kelek szép fővárosunkban, és válogathatnék a kendermagban, ha lenne hozzá kedvem. Inkább csak nézegetem: a Moszkva téren (tudom, Széll Kálmán, de Vlagyimir tiszteletére lassan ideje már visszanevezni) sorakozik a kínálat. EU választások, itt tessék aláírni. Kis kárörömmel látom, hogy ott illegeti magát egymás mellett a Kétfarkú kutya, az Emeszpé összefogásos kiscsapata, az Elempé, no meg a Fityisz… és a Fityisznél senki nem áll sorban, hogy aláírja.

Visszafelé jövet már nem tetszik annyira a kép. A Fityisznél is állnak, jópáran. És aláírják persze, mert mimagyarok nem akarjuk, hogy a migráncsok idetolják Brüsszelt a Városmajor közepére. Elvégre akkor a keresztény polgári értékrendünkből Soros biztosan kuszkuszos sóletet főzne.

Mindenesetre elgondolkodtató, hogy ha lenne egy valóban konzervatív keresztény párt, az vajon el tudná-e hajtani végre a Fideszt a rács mögé, és meg tudná-e nyugtatni a sok mimagyarokat, hogy senki nem akarja őket elevenen felfalni. Mi lenne akkor, ha tömegesen kezdenének rájönni a mimagyarok, hogy a kereszténység az egy vallás, nem egy politikai szólam, és megtudnák, hogy eme vallás „kisfőnöke”, a pápa néhány hete szudáni vezetők lábát csókolgatta (szó szerint… lenne vajon ennyi alázat a Viktátorban bármilyen cél érdekében, bármikor?!), kérve őket, hogy ne sodorják amúgy is zilált országukat további véres konfliktusokba.

Ha lenne egy valóban konzervatív keresztény párt, akkor a Kövér László önműködő bajusza biztosan nem kántálhatna most éppen arról, hogy ebben az országban mindenki hazátlan aljadék, aki nem CsakaFidesz.  Ez ugyanis valahogy kiesik a felebaráti szeretet kategóriából. Egy keresztény konzervatív kormánypárt biztosan nem küldené a külügyminiszterét (aki egyébként sem egy futsalbajnok kakadu lenne), hogy kinyilvánítsa az ország támogatását a szerb elnök felé, aki ellen fél Szerbia tüntet. Ugyanis tudnák, hogy ehhez semmi köze Magyarországnak. És feltehetőleg senkinek nem jutna eszébe a leégett Notre-Dame-ról, hogy ez az Úr büntetése Trianonért. Egy konzervatív keresztény párt ugyanis valódi értéknek tartaná a műveltséget, a polgári értékrendbe náluk beleférne a valós történelem oktatása, tehát a fenti fogalomzavaroknak nem lenne honnan kirügyezni-virágozi, mert a haza, a demokrácia és a történelmi tények fogalma nem lenne hajlítgatható, ahogy épp a köpönyeg forogni méltóztatik.

Egy konzervatív keresztény kormány valószínűleg találkozott volna már a Tízparancsolatnak nevezett „Legfelsőbb Bírósági” rendeletsorozat 7. pontjával, miszerint „Ne lopj”, tehát maradna pénz az országban egészségügyre, oktatásra, hátrányos helyzetű térségek és emberek felzárkóztatására.

Egy konzervatív keresztény kormány regnálása alatt a keresztény (nem NEResztény és nem horogkeresztény) kisember is elmenne a templomba, főleg így húsvét táján, mert jólesik a lelkének, és mert nem kell attól tartania, hogy a hosszú hajú, szandálos izraelita hippi tanításai helyett valami ocsmány hergelő propagandával öntik nyakon a szószékről már megint.

Szóval szerintem igenis kellene egy konzervatív keresztény párt. Ugyanis olyanunk még nincs. Ha lenne, akkor lenne kire szavaznia mindazoknak, akik vagy nem járnak szavazni (mert idegenkednek a baloldali nézetektől), vagy azért szavaznak a Fityiszre, mert fogalmuk sincs, milyen egy valódi konzervatív keresztény értékrend.

Ja, és persze a Notre-Dame-ot én gyújtottam fel, ez gondolom, nyilvánvaló, elvégre nem vagyok konzervatív keresztény.

Goitein Vera

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.