Április 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Ki szolgál, ha se pap, se rendőr nem lesz? Hát mi

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,518,800 forint, még hiányzik 481,200 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jó éjszakát kívánok! Mindenkinek. Vigyázzák álmukat papok és rendőrök!

Megszólalt a fideszes. Ahhoz képest, hogy Soros ösztöndíjjal gyapálódott az esze, nem nagyon maradt tartós. Megkérdezte tőle Rónai Egon az atv műsorában: miért támadják állandóan Magyarországot? Kovács Zoltán szerint egyszerűen azért, mert nem szeretnek minket. Hányast érdemel a zsűritől a kormány nemzetközi kommunikációért felelős államtitkára? Csillagos ötöst, ugye? Azt meg én kérdezem meg: miért nem szeretik őket? Válaszolok is rá helyette: mert pökhendi, böszme, diktátori hajlamú emberekként sercintenek bele egy egész európai közösségbe. Pont. Most ennyit rólatok, ámokfutó gazemberek.

Puskás Ferenc. Van, aki e nevet nem ismeri? A legendás aranycsapat vezére. Lehet őt is szeretni és nem szeretni, a tudása megkérdőjelezhetetlen. Csak. Igyekezett az Orbán tenni azért, hogy elvegye a magyar emberektől a focizsenit. Emlékeznek, amikor Felcsútra költöztette a Puskás-hagyatékot? Azóta is ott van. Magyarul, kisajátította a foci legendát. Ám büdös bogár került megint a mániájába. Nekünk meg a szemünkbe, megint fizethetünk, mint egy dandártábornok (ha már…). Schmidt Mária kicsit elfuserált fideszes történész közalapítványa 3,9 milliárd forintot kap arra, hogy kiállítást rendezzen Puskás Ferencről a róla elnevezett 190 milliárdos stadionba. A kormány egyetért azzal, hogy a Puskás Aréna részeként megvalósuló Puskás Kiállítási Központot a Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítvány valósítsa meg. Az idén 2,4, jövőre 1,5 milliárd adóforintot ad a kormány a költségvetésből. Legalább abban bízzunk, hogy a Dózsa-szakértő Mária nem Pityulika Palkó kiállítást rittyent össze a Puskásé helyett.

Gratulálok. Semmi más tennivalónk nincs, mint újra elbazilikázni milliárdokat. Orbán Labdarúgó Diktatúra. Most már az a kérdés, adja-e a kiállításnak a Felcsúton őrzött emlékeket a valahai igen gyenge labdakergető, vagy még mindig azt hiszi, reméli, tudja, hogy a háza szomszédságában működik a Puskás-zarándokhely. Eddig sem működött. Nem bírja tömegével elvinni a kisvasút a Puskás-hívőket.

A magyarok régi vágya, hogy hazájuk múzeumot szenteljen Puskás Öcsinek, zengi a bértollnok sajtó. 1. Ettől a magyarok régi vágya megfogalmazástól kiver a víz. Darabra mennyi magyar? 2. Schmidttől is verejtékezem. 3. Maradna Puskás a jó emlékezetemben, csak megint a szájízem lett kicsit keserű.

Kicsi mani is mani. Egymillió forint is pénz. Hú, de még milyen kurva sok. Milliójuk millióknak nincs. A mai politikai időjárás szerint, nem is lesz. Nem baj, majd nótázgatunk Szandival. Készül az új lemeze. Kicsit megpumpálta PROF. DR. Kásler Miklós a miniszteri keretéből. Tetszik neki a Szandi. Ő meg cserébe – ej, de jó – elteszi a pénzünket. Ha soha nem hallom ezt a zenét, akkor sem döföm hasba magam Németh Szilárd honvédelmi szakkörös puskacsövével. Nagyobb baj az, hogy fogalmam sincs, mi lesz velünk: kevés a pap, kevés a rendőr.

A katolikus papok száma Magyarországon

2005-ben 2576;

2015-ben 2110 pap szolgált.

2006-ban 36 papot szenteltek,

2017-ben 20-at.

2000-ben még 420 szeminarista tanult hazánk papneveldéiben, ma már 200 alatt van a számuk.

Ahol paphiány van, ott hívőhiány is van. Nem igaz? Akkor, hogy a jó istenbe alakítjuk a keresztény Európát? Kivel, kikkel? Semjén elvtárs, a papoláson kívül úgy tűnik, szarba lépett – ezen a fronton is. Lassan nem lesz kit üldözni egész Európában. Csíkszeredán mondta Semjén tata:

„Szent Lászlótól indul az az önértelmezés, hogy a magyarság a keresztény Európa védőpajzsa. Hát nem így van ma is? Nem mi védjük ezt a szerencsétlen Európát, amely megtagadja saját keresztény gyökereit? Mégiscsak mi védjük, most is, hűen ahhoz a nemzeti önértelmezéshez és küldetéshez, ami Szent Lászlóval indul” .

Huh! Valami gebasz van. Jó sok, jó nagy, állami pénzből is felújított templomaink vannak, hívő meg alig-alig. Mondta is a szomszéd asszony, ilyen régen nem volt, ma már két-három ember lézeng a falu templomában egy-egy misén. Mi lehet az oka? 1. Gyurcsány a hibás. 2. Semjén és a megcsúfolt kereszténydemokrata törpikék. 3. Az egyház nem halad a korral. 4. A papok politizálnak. 5. Összecsókolóztak a hatalommal. Álszent módon az Üldözött Keresztények Megsegítéséért Felelős Helyettes Államtitkárság megalakulása óta 4,7 milliárd forint támogatást nyújtott a keresztények és a világ üldözött vallási csoportjainak megsegítésére. Csakhogy tudják a magyar emberek, milyen rohadt pótcselekvésekre szórják el a gyógyítási, tanulási, élhetési pénzünket.

Rendőr se lesz hamarosan.

Míg 2014-ben 3060-an, 2018-ban már csak 1715-en jelentkeztek, az idén pedig alig 880-an érezték vonzónak a rendészeti képzést.

A pénz sem teszi vonzóvá a szakmát, az egyik rendészeti középiskola tanára úgy nyilatkozott a Népszavának, hogy „nem lehet azon csodálkozni, hogy ilyen mértékben csökken a jelentkezők száma,a rendőri pálya nem vonzó, egy gyárban, betanított munkásként többet lehet keresni”. Különösen nagy a visszaesés a miskolci rendészeti szakközépiskolában:

2010-ben 2618-an jelentkeztek, tavaly már csak 640-en, idén pedig mindössze 303-an.

Hát ezért aggódom nagyon. Mi lesz velünk, ha sem Isten, sem a rendőr nem véd meg bennünket? Ki szolgál? Hát mi. A hatalmat. Az istenit neki.

Legyen valami szép is mára. A Szépművészeti Múzeumban megnyílt a Test diadala című Michelangelo-kiállítás. Először láthatja Budapesten a magyar közönség Michelangelo remekműveit. A kiállításra Michelangelo harminc rajzát kölcsönözték a világ legrangosabb gyűjteményeiből, így a firenzei Uffiziből, a londoni British Museumból, a párizsi Louvre-ból, a bécsi Albertinából és a haarlemi Teylers Museumból.

Az önök véleménye.

A realitás az, hogy a magyarok egyre többen gondolkodnak új hazában. Amit lehet tisztelni és az is tiszteli a polgárait. (Old Sátorhand)

Mi lenne a megoldàs? Ki tudna gàtat szabni az otthoni korrupciònak? Mi èrnè el az otthoni ingerkuszobot, hogy tobb szàzezer ember az utcàn legyen?…a tehetetlensèg megorjit… (Krisztina)

Már izzanak az erkölcsi fölényes alkotóműhelyek szerkeszőségi laptopjai a headline news cikkektől, hogy melyik az a beszántani való száz sorosista antinemzethykeresztény óvoda, amelyik elfogadja Bálint gazdától a facsemetéket. (masikszempont)

egy olyan országban, ahol külön üzletág a hamis számlák nagyüzemi kibocsátása?! fél nap alatt egy szatyornyi számlát fognak kreálni bármiről, meg annak az ellenkezőjéről is… (Lustamacs)

Dózsa László tartalék volt az Aranycsapatban. Hát nem emlékeztek??? Mert ő biztos emlékszik. (pireza)

Nem is kicsit vagyunk kibocsáto ország, már kiuldoztunk majdnem egy millio magyar embert az országbol, tobbsége fiatal, tehetséges diplomás, vagy jo szakember. Ezért nem találni itthon orvost, villanyszerelőt, burkolot, stb. Jogászbol viszont túltengunk. Nem lehetne esetleg kicserélni őket? Odaadnánk azokat a jogászokat, akiknek semmi kozuk a joghoz és visszakapnánk a szakembereinket. Igaz, nincs olyan hulye ország amelyiknek ezek kellenének. (Transzporter)

Szerintem, a gimnáziumi bizonyítvány, és ellenőrző könyv, nem közokirat, hanem magán okirat. Annak nyilvánosságra hozatala, nem személyiségi jogsértés?? Persze ez a nemzetiszocialista, bűnöző, fideSS patkányokat, nem nagyon érdekli. (János)

Jogsértés? Kedves János! Ha azt megtehetik büntetlenül, hogy az Alkotmánybíróság határozata ellenére sz@rnak a rokkantak fejére kárpótlás helyett, akkor mi várható egy bűnöző bagázstól?? Akik még azt a szót sem ismerik, hogy betyárbecsület?? Meg erkölcs. És még a pofájukra fér a kereszténység szó. Még azt sem mondanám rájuk hogy gyökerek, mert a növényt többre becsülöm, mint ezeket a haszontalan, kártékony férgeket. (Márti)

A salakmédia és vele a kormánypárt sose ismeri be vereségét. A megítélt kártérítéseket mellényzsebből kifizetik, és folytatódik a mocskolódás. Számukra ez ugyanolyan költség, mint a papír vagy a nyomdafesték, s a szent cél érdekében nem sajnálják. Van a főninek ezer-milliárdja, belefér. De olyan elvből nem lehet, hogy esetleg valaki kimosakodjon a szarból, amit reá dobáltak. Ők nem veszíthetnek. Ez presztizskérdés. A főni tévedhetetlen. (Hajszás)

Nem szeretnék beletörődni, de egyre inkább el kell fogadnom azt, amit sokan vélnek – hogy a magyar népnek nem való a demokrácia. Nem tud vele mit kezdeni, még a tálcán elé tett lehetőséget sem képes elfogadni. Nem erről szólt a történelme, hanem az elnyomásról, a rossz döntésekről, kicsinyességről, irigykedésről – és ezt ma sem tudja levetkőzni. Megérdemli, mondják egyesek, ami jutott neki. Ha igen, ebben az a borzasztó, hogy az utódainkra is ezt hagyjuk? Az európaisághoz tartozás helyett? (Anna)

Kínos ezt mondani, de olyan lehetőség, mint amit 30 évvel ezelőtt kaptunk (szabad választások egy éppen fellélegző országban) még egyszer már nem lesz. Az egy egészen különleges együttállás volt. Akármikor is fárad ki, vagy szakad össze a NER, egy fél ország őrjöngve tartaná tovább életben, a másik felét meg vagy nem is érdekli (már) az egész, vagy képes tízfelé szakadva egymást (és bárkit) marni. Szóban mindenki országot emleget, de úgyis csak a győzelem, meg a hatalom számít, az számít, hogy ki mondhassa meg a tutit mindenkinek. Lesz még ebből egy pár gödör, azt hiszem. (Mogorva)

Nem ingem, nem gatyám egyik ellenzéki párt sem, nem ekézem egyiket sem (most), de ki hisz ebben az „összefogással leváltjuk a fideszt” maszlagban? Vásárhely megmutatta a lehetőséget. És? Alapvető fontosságú lenne, hogy a fidesz minél kevesebb gazembert küldjön az EP-be. És? Néhány hónappal az őszi választások előtt már a közös jelölteket kellene tolni ezerrel. És? (Tamas)

Így írtunk mi.

Valaki nem rombol, hanem épít

Mégis, mi közünk van hozzá?

A felszín alatt

Időben el tetszenek veszíteni a választást egészen addig, ameddig el nem kezd javulni a helyzet? 

Összefogás vagy sem?

Fideszes etika

„Az voltam, ami vagy….” /Luca ajtaja 4

Rendszerkritika

Hajnalkor

Nem az a kérdés, hogy Orbán náci vagy nem náci

A nap kommentje:

Itt mindenki álmodozik és nem akarnak szembenézni a tényekkel, itt a realitás nem érv!!! (altjan)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.