Március 28,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Mégis, mi közünk van hozzá?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,506,669 forint, még hiányzik 1,493,331 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Az elmúlt napokban ismét Nagy Blankától és iskolai teljesítményétől hangosak a hazai portálok. A kormánypárt ugyanis még a tavalyi évben kiszemelte magának, amiért a Kiskunfélegyházán tanuló diáklány véleményt mert megformálni a hatalommal szemben. A lejáratókampány gyerekes, nevetséges színvonalát jól mutatja az a pár nappal ezlőtti Tények riport, amelyben Marsi Anikó teljesen komoly fejjel mondta azt tévénézők százazrei arcába kora este, hogy Nagy Blanka ellenőrzője tele van egyesekkel és kettesekkel. Hogy ehhez mégis mi a büdös franc köze van a saját tanárain és szülein kívül bárkinek is, azt nehéz lenne most megérteni. Engem például teljesen hidegen hagy – akár igaz, akár nem – hogy hány darab egyese és kettese van egy gimnazistának. Neki ugyanis nincs elszámolási kötelezettsége sem a magyarok, sem pedig a magukat nemzetinek beálító kormánypárti politikusok felé.

Egy ilyen vagy ehhez hasonló esetért, példának okáért Angliában vagy Németországban már fejek hullottak volna. Ugyanis egyetlen demokratikusan működő ország tv csatornája sem engedheti azt meg magának, hogy egy gimnazista diáklányt – vélhetően a kormánypárt parancsára – országosan próbáljon meg lejáratni. Marsi Anikó egy valóban demokratikusan működő országban már régen kereshetne magának valami teljesen más munkát, mivel olyan műsorvezetőre egyetlen csatornának sem lenne szüksége, aki boldogan asszisztál egy diáklány lejáratásához. Teljesen mindegy, hogy milyen magyarázattal áll elő, erre elfogadható indok nem létezik és nem is létezhet.

Az Orbán-kormány ellen többször is felszólaló Nagy Blanka ellen azonban messze nem ez volt az első lejáratási kísérlet, hiszen a Ripost, a Lokál és az Origó is pert veszített vele szemben korábban, amiért nem tudták bíróság előtt bizonyítani a felületükön megírt hazugságokat. Bayer Zsolt, a tőle már megszokott udvariassággal –  jövő politikusasszonya, ugye, aki ha gimnazista, akkor maximum 18 éves lehet, és már egy igazi, kretén, barom állat – szintén hozzászólt a témához, ami ismét csak annak a bizonyítéke, hogy a hatalom tart egy gimnazistától. Hadházy és Ujhelyi sikertelen lejáratási kísérletei nem bizonyultak elegendőnek, ezért kiterjesztve a párt látószögét olyanok is képbe kerültek, akiket vélhetően könnyű célpontnak gondoltak. Ahelyett azonban, hogy megfutamodásra kényszerítették volna Nagy Blankát, visszatámadott, ami elvesztett perek sorozatát jelentette a kormánysajtó számára.

A salakmédia munkásai talán arra gondolhattak, hogy már több, a kormány politikája ellen felszólaló diákot is sikerült megszégyeníteniük, ezzel pedig végső soron elhallgattatniuk. Azonban Nagy Blanka esetében fordulni látszik a kocka, ennek megértése pedig úgy tűnik, elég hosszú időt vesz igénybe az Origó-, Ripost- és Lokál-féle szennymédiák szerkesztőségében. Hogy a salakmédia és vele a kormánypárt mégis mikor ismeri be vereségét, az kérdés. Hiszen úgy tűnik, az elvesztett sajtóperekkel egyenes arányban nő annak bizonyossága, hogy márpedig nekik igazuk van. Mint ahogy a Soros-terv, vagy a migránskvóta egyértelmű cáfolatai a kormánypárt értelmezése szerint beismerővallomások voltak, úgy vélhetően Nagy Blanka esetében is hasonló lehet a helyzet: nem kapott egyeseket és ketteseket félévkor = egyeseket és ketteseket kapott félévkor. A cikk végén pedig ismét csak azt kérdezném: még ha meg is bukott volna minden tantárgyból a kiskunfélegyházán tanuló gimnazista, az mégis mi a büdös francért tartozna bármelyikünkre is?

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.