Április 24,  Szerda
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Hová az ángyom kínjába tűnik el a pénz a sublótból?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,518,800 forint, még hiányzik 481,200 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jó éjszakát kívánok! Mindenkinek. Álmodjanak jó kis házi sonkával.

Sonkára fel, drága nyugdíjasok! Kell az a húsvéti asztalra a kis kenyérke mellé. Tojás nincs? Áh, a fene a telhetetlen öreg fajtáját. Nincs tojás. Sonka van. De csak, ha jó helyre születtél, vagy pont olyan településen laksz, ahol az önkormányzat édeskedni akar neked – drága nagypapánk, drága nagymamánk! Ott lesz sonka vagy sonkára való pár ezer forint. Ha csak el nem veszi a Rezsi Úr. Drukkoljunk, hogy kitartson az EP választásig, nehogy elfelejtsük, hogy kaptunk a képviselő uraktól sonkát. ‘Oszt behúzzuk a szavazófülkében a sonka ikszet vagy a sonka ízet, ilyesmi.

Lám-lám, megy ez. A kormánynak nincsen pénze egy kis húsvéti csemegére, bár arról volt szó, hogy ha dübörög a gazdaság, akkor húsvétra is lesz örömajándék, majd kitalálják hogyan, mert a Bözsike utalványostul visszament Franciaországba. Tökéletesen értem én a drága Orbán-kormányt, ha nincs pénz, nincs pénz, hiába visít világszerte a magyar gazdaság. Tudják, így van ez a családokban is. Hát még idős embereknél! Ha elfogy a pénz, akkor nem nagyon lehet nagyzolni. És bizony az el szokott fogyni – ha húsvét, ha karácsony, ha egyik sem.

A rohadt életbe, pedig nem futkosunk három naponta Áfrikába tengert sótalanítani meg odébb lapátolni a sivatagi homokot. Higgyenek nekem, nem építettünk egyetlen stadiont sem a kosztpénzből meg az unoka cipőjére valóból. Nem adtunk jó pénzért letelepedési kötvényt senkinek sem, sőt a felcsúti kisvasutat sem mi építettük. Még csak balatoni kastélyt sem vettünk meg focicsapatot sem. Nem értem, hová az ángyom kínjába tűnik el a pénz a sublótból.

A mama nem akar divatcéget venni, a papának sem kell újabb templom. Van a faluban, kettő is. Egy ilyen, a másik meg egy olyanabb. ’Oszt üres. Pedig rájuk van ragasztva, benne van a malterben az állami pénz. A doktor úr sem kap soha hálapénzt, mégis hálából tart életben, nem kell neki kuncsaft halál. Gyermekszülés és újabb szülés és újabb szülés okán nem tettük el a hiteleket sem. Késő már nekünk. Hova az ángyom kínjába tűnik el a nyugdíj? Hova, hova. Ott van azon a számlán, amit már kifizettünk Orbánéknak. A sublótban, a pénz és az emberhez méltó életünk helyén.

Ó, csak egy kis sonka! Ha jutott volna egy főtt vagy sült házi darab az asztalra! De már késő. Most is. Elviszik az árát Orbánék a határon túlra. Húsvétra. Jönnek és jönnek a magán sublót ürítő hírek, feszt.

Partiumi Labdarúgó Akadémia néven új futballközpontot hoz létre Szatmárnémetiben az Orbán-kormány. Hivatalosan ez úgy hangzik, hogy az Orbán-kormány támogatja a Partiumi Labdarúgó Akadémia létrehozásának előkészítését, amelyre – csak az előkészítésre, nem a teljes beruházásra – 216 millió forintot ad. Ujjé! Jubileum: ez lesz a tizedik határon túli futballakadémia:

A csíkszeredai, a topolyai, a dunaszerdahelyi már kész. A munkácsi, a sepsiszentgyörgyi, az eszéki, a lendvai készül. A révkomáromi, a rimaszombati pedig most a partiumival együtt tervben van.

Készítsük a bukszánkat, mert ez a szédült banda évi tízmilliárd forintot fordít erre! A magyar adófizetők pénzből képezhetik a jövő magyar Ronaldóit, Drogbáit, Dzekóit, Pirlóit. Többnyire olyan klubokról van szó, amelyek partneri viszonyban állnak a Mészáros Lőrinc magyar milliárdos fémjelezte Puskás Akadémiával, de van érdekeltsége a Seszták Miklós volt nemzeti fejlesztési miniszternek is. Várjunk, még nincs vége. A Népliget mellett épülhet meg a 2022-es magyar-szlovák férfi kézilabda Európa-bajnokságra tervezett új multifunkciós sportcsarnok – előkészítés 3 milliárd forint. Magyarország és Szlovákia közösen nyerte el a 2022-es férfi kézilabda Európa-bajnokság rendezési jogát.

Ennyi pénzből négymillió kiló sonkát lehetne venni. A szentségit. Ennyi nem is kellene. A maradék pénzből még megraknánk az asztalt meg a bendőnket. Lenne tojás is. Pojácák, ti pedig lógnátok egy kicsit a füstön. Gyönyörű húsvéti ajándékként.

Az önök véleménye.

A sonkát, az utalványt stb nem a szavazofulkében adják, miután megnézték, hogy hova szavazott a polgártárs. El lehet fogadni, sokaknak nagyon is számít, de nem kell meghálálni. Remélem sok nyugdíjas jobban orulne a tisztességes nyugdíjnak, mint a konyoradománynak. Effektív én inkább azt kérném, hogy fizessék ki nekem annak a vizsgálatnak az árát, amit az állami egészségugy csak fél év múlva tudna elvégezni, -ha addig nem pusztul bele az ember- de a privát már 1 nap várakozással. (Transzporter)

A hatalmon lévők a közpénzt szórják a hatalmuk megtartására! A buta, birka magyar nem tudta értelmezni, mikor a csúti suttyó a „Csak a Fidesz ! tábla mögül kampányolt , közpénzből !! (Vera)

Ő már tönkretette az országot a következő húsz évre is! Biztos vagyok benne, hogy a kivándorlás nem fog megállni , és mindenki, akinek halvány esélye is van nem otthon képzeli el a jövőt … (Krisztina)

És ez a hülye még fizetést is kap valahonnan. (Bulvár Qnd)

Sajnos az ellenzék ma olyan, mint egy afrikai bobcsapat..jelen van, de képtelen eredményeket felmutatni.. részeredmény még soha nem volt elég dobogós helyre.. (Krisztina)

Hát, pedig emberszabásúnak tűnt, de nem más mint egy fideszes idióta=FIDIÓTA (Frank)

Így írtunk mi.

A köpönyegforgatásnak az a hátránya, hogy az ember olykor saját magát okádja le

Luca ajtaja

Valamikor nagyon régen a TV2 teletextjén a 847. oldalon lehetett hozzászólni a Tényekhez, illetve beszélgetni, vitatkozni. Ott alakult ki egy ehhez hasonló közösség. Segítettük egymást, alakult egy klub, szerveztünk közéleti személyiségekkel beszélgetéseket, vagy csak úgy egy-egy találkozót, életre szóló barátságokat kialakítva. Most hasonló érzésem van, a Szalonnázók kezdenek közösséggé válni, és ehhez Luca az egyik kohéziós erő. Ez egy civil szerveződés, emberek! 😁😁 Vannak/lesznek célok, nem csak a duma megy, mint oly sok helyen! Szerintem Luca maximálisan lájkolja ezt! 😁. (Ulzana)

Igen, kedves Ulzana! Ott is volt szerencsém jelen lenni – és még azóta is tart néhány ott szerzett barátság… 🙂 (FotósZoli)

Nagyon rendesek vagytok méltóak Lucához ❤ (Horizont)

Gratulálok nektek mindenhez amit csináltok, az írásokhoz, az erőhöz, a tettekhez. Köszönöm, hogy megismertelek benneteket, tőletek tudom, hogy nem szabad elveszíteni a hitet a jóban, a „lesz jobb”-ban. Örülök nektek. (Kornélia)

Nagyon jó kezdeményezés! Luca biztos mosolyog, és minden szeretetével azon lenne, hogy minél több rászorulón segítsen ! És mi mindannyian támogatni fogjuk..:) (Krisztina)

Csodálatos kezdeményezés. Luca szíve biztos csordultig van most szeretettel. (Pl.)

Ez egy kitűnő, igazi közösségformáló kezdeményezés lehet. Az lesz belőle, amivé mi tesszük. Külön szimpatikus számomra, hogy – végre – nem csak politikáról fog szólni, mert az uóbbi időben igencsak megfogyatkoztak a más jellegű cikkek. Gratulálok az ötlethez. (Gábor)

Amikor anno csatlakoztam hozzátok, Luca volt az első, akibe belebotlottam kommentelés közben. Abban a pillanatban tudtam, hogy ez nekem való portál. Régen volt nekem egy párom, akinek 5 kutyája volt, egyikük egy akkor már 12 éves, kicsit morcos, állítólag nem túl barátságos törpe schnauzer hölgy, akit Lucának hívtak. Első találkozásunk Luca kutyával egy totális örömünnep lett, egyszerűen szerelem első látásra. Ugyanez történt itt is, vele és veletek. Köszönöm 💖 (Iren)

Mindig szerettem olvasni Luca commentjeit, szinte mindig nyomtam alatta egy ^-t, vagy írtam hozzájuk valamit. Ismeretlenül is nagyon rokonszenves volt. Jó volt olvasni, hogy az állapota lassan javul, reméltem én is – Veletek együtt -, hogy felépül, ezért megrázó volt a hír, hogy elment. Pedig vágyott rá, hogy megéri a változást, amiért ő is küzdött folyamatosan, okosan, a maga eszközeivel, szerény lehetőségével. Megőrzöm az emlékét a Jók között a szívemben. Köszönet a Szalonnának! (Zoltán)

Remélik, magunkkal viszünk valamit az ő világukból, mert ők örülnek, hogy mi itt hagyunk valamit a mienkből

Hitelekből élt és majdnem belehal

Ha Orbán temeti Európát, akkor bizonyára temetésre vándorolnak ki a magyar emberek. Élni

Szétdumálják az agyamat

Nyilvánvaló hülyeség

Ebből csak milliárdos disznószerelők, vállalkozó szellemű agg édesanyák, üzleti tehetséggel megáldott vők vagyona fog gyarapodni

Felforgatók, szélhámosok

Az ég

A nap kommentje:

Megdöbbentő, hogy talán korábban értelmes emberek ennyire el tudnak hülyülni. Mást sem tudnak szajkózni, mint „Bevándorláspárti ellenzék, akik a migrációt szervezik” Nem unják még? nem jönnek még rá arra, hogy ezt az olvasó már úgy olvassa, mint hajdanában az „Éljen Rákosi!” c. felhívást.Remélem, mihamarabb ugyanaz lesz a sorsuk ezeknek a néphülyítőknek is! (Hofipisti)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.