Április 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Az icike-picike agyú, ájtatos törpikéktől el kell venni az 1-es személyi számot, és odaadni a delfineknek

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,528,300 forint, még hiányzik 471,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jó éjszakát kívánok! Mindenkinek.

Találtam egy újabb pacicitrommal bepöttyözött politikust. Muszáj ide tennem vezető helyre. Éri. Fogalmam sem volt róla, hogy kicsoda, és most már sajnálom is, hogy nem volt hozzá szerencsétlenségem. Meg kellett néznem, ki ez a Földi László KDNP-s icike-picike törpike. Jól el van eresztve, van mit a kakaóba morzsolgatnia. Ceglédi lakóház, gyümölcsösök, szántó, ja meg imádhatja az autókat: van nekije egy darab Kia Sportage 2000, egy darab Renault Twingó 1,3, plusz még egy Yamaha motorja is. Közpénzből pedig van nekije négy darab laptopja, amit 1,6 millióért vett. Biztosan olyanok, amik este meg is ágyaznak neki. Kapott egy kis uniós földalapú támogatást meg valami zöldítés támogatást. Amúgy elég szegény, csak 1 millió 514 ezer 700 forintból tengődik az icike-picike, mértéktartó kereszténydemokrata pajtás. Van még neki négy gyermeke is. Hát ez az. Az Országgyűlésben a családvédelmi akciótervről azt mondta ez jól felpumpált Földink:

Egyre kevesebb a gyermek, az európai társadalom egyre idősebb, fogy a jövő. Itthon és Európa-szerte mégis akadnak olyanok, akik gyakran cinikusan a tudatos gyermektelenség deviáns eszméit hirdetik, s akik a migrációt tekintik megoldásnak a munkaerő- és gyermekhiányra.

Azt is prüntyögte még, hogy felesleges gyermek még nem született erre a világra. Kezet rá, icike-picike agyú törpike. De azért azt mondom, hogy felesleges orbáni politikusból Dunát-Tiszát-Temzét lehetne rekeszteni. Ilyenkor mindig arra gondolok, hogy milyen okos állatok a delfinek, és még azt is gondolom, hogy ezektől az icike-picike agyú törpikéktől el kell venni az 1-es személyi számot, odaadni a delfineknek. Mi nők, maradunk a biztosnak látszó 2-nél. A különleges VIP-manóknak járna a 3-as személyi szám. Amúgy meg tényleg nem tudok mit hozzátenni a felfedezett pacicitromos deviánsozó ürgéhez, lassan elfogynak a jelzőim, ezért most segítségül hívom Tolsztojt:

A buta emberek különös szenvedélyt táplálnak az olyan következtetések iránt, amelyekre a maguk eszével jutottak.

Kásler Miklós, a doktorok doktora, mellékállásban jól fizetett miniszter, legyintett egy nagyot: ej, dehogy megyek én a diákokhoz, arra most nincs idő, előbb gyorsan rendbe kell hozni az egészségügyet, meg aztán elmondani sok-sok imát a drága szeretett magyar emberekért. A diákok még fiatalok, jó hogy nem ugráltatnak, van jövőjük, ráérnek később engem nyaggatni. Különben is, mit akarnak? Tanuljanak, tanuljanak és tanuljanak. Ez a dolguk, nem minisztereket zaklatni.

Az történt – írta meg Szél Bernadett Facebook-posztjában -, hogy a Független Diákparlament tagjai szerettek volna feltenni néhány kérdést Kásler Miklósnak az Országgyűlés népjóléti bizottságának ülése előtt, ahová Káslert meghallgatásra várták. Nem ment el. A miniszterek nem nagyon szoktak sem bizottsági ülésekre, sem a parlamentbe járni. Az például igencsak ritka, ha az azonnali – ellenzéki képviselői – kérdésekre a nagyságos urak válaszolnak. Van ott fullajtárjuk éppen elég, ha az ő válaszuk nem kell, akkor majd vár a tisztelt képviselő. Még hogy diákok meg bizottsági tagok valamiféle kínos kérdésekkel bombázzák!  Na ne, inkább futás!

A diákok elsősorban a nyelvvizsga-rendszer bevezetéséről kérdezték volna a minisztert, akit a bizottság elnökének, Korózs Lajosnak a javaslatára hallgatták volna meg. Az egyik fullajtár, a Rétvári Bence államtitkár (Istenem, ez az ember mi mindenre nem jó) Kásler részvételét levélben lemondta. A bizottság fideszes többséggel, 9-5 arányban leszavazta a napirendi pontot, így Káslernek akkor se kellett volna a bizottság elé állnia, ha az államtitkár nem menti ki a fellépés alól. Ki van ez találva évek óta. Így működik nálunk a parlamentáris demokrácia, a kétharmados többség csak akkor nyomja ész nélkül a gombot, ha felsőbb parancsot kap rá.

Megírtuk mi is, hogy a Független Diákparlament amúgy április 26-ra Jövőt a diákoknak! címmel tüntetést is szervez, hogy azt követeljék a kormánytól: a törvény bevezetése előtt az ország összes iskolájában biztosítson minőségi nyelvoktatást. Egyébként meg Kásler Miklósnak annyi köze van a magyar közoktatáshoz, mint  vízilónak az S-es bugyihoz. A már felnőtt gyereke elsőtől az érettségiig a budapesti Deutsche Schuléba járt. Még az unokái is magyar vagy külföldi fenntartású budapesti magániskolákba és -óvodába járnak. Szélhámos ez is, plusz legyen akárhány doktorija – még dilettáns is. Miniszternek senki, papnak jó lenne, ha még ezek után beveszi neki valaki a hazafias oktatás fontosságáról mondott imát:

Az óvodában és az iskolában is a magyar kultúrára épített nevelésre van szükség. Magyar hagyományokra épülő oktatás kell.

Yes, da, si, iva, ja, ari, evet – Prof. Dr. Kásler, érti ezen fogas kérdést.

Még egy nagyon fontos hír: Orbán Viktor miniszterelnök hivatalos látogatásra Praiába, a Zöld-foki Köztársaság fővárosába utazott. Vele ment imádója, a világfutkosó Szijjártó is. Unják már Európát meg aztán beszélgethetnékjük támadt, mert ott még szóba állnak velük. Egyszer biztos. Nagyon fontos ország nekünk, ottan 546 ezren élnek (annyian körülbelül, mint Debrecenben, Szegeden és Miskolcon összesen), az egy főre jutó GDP 1400 dollár (Magyarország: 14 224). Az ország több gazdasági nehézséggel küzd az ENSZ szerint. Elhelyezkedése miatt távol esik a főbb gazdasági piacoktól (kivéve Magyarországot, tőlünk alig 5400 km), kevés nyersanyaggal és édesvízzel rendelkezik. Nem baj, majd mi viszünk nekik. Már meg is ígérte, ahogyan szokta a külügyérfi, meg azt is, jaj, óvakodjatok a migránsoktól. Főként a turizmusból és a külföldön dolgozók hazajuttatott jövedelmeiből és a külföldi fejlesztési segélyekből léteznek. A Zöld-Foki Köztársaságban Magyarországnak nincs hivatalos képviselete. Hivatalos ügyekben a bécsi konzulátus jár el. Lesz hamarosan meglátják, gyönyörű vidék az, gyakran meg kell látogatni. „Ó-ó-ó Afrika” – írta a közösségi oldalára a miniszterelnök. Ó, bizony!

Az önök véleménye.

Akár embert, akár hazát nem lehet parancsra szeretni. Szeretem a Mátrát, a Balatont, Hortobágyot, stb, szeretek sok magyar, de sok nem magyar embert is, de nem szeretem a ezt a mai politikai helyzetet. Most akkor ez hazaszeretet, vagy nem. Akárhogy is szeretem a tájainkat, legszívesebben elkoltoznék más országba, ha tehetném. De sajnos nem tehetem. (Transzporter)

Egy valami megkülönbözteti őket a klasszikus értelemben vett bűnözőktől. Amazok között vannak olyanok, akik tudják mi a betyárbecsület. Ezek… ehh. (Aegean)

Náluk már olyan fokú a paranoia, ( harcolunk, megvédjük , soros..) hogy teljesen elvesztettek a valósággal a kapcsolatot! Akkora pusztítást csináltak már , hogy a feldühödött tömeg lehet hogy nem meleg kézfogással üdvözölne őket .. (Krisztina)

Most jött ki a jelentés hogy M.ország a multiknak adóparadicsom, es ezzel a brüsszeli fidesz frakció is egyetértett. Ezért jut egyre kevesebb a szociális halóra, egészségügyre, tisztességes nyugdíjemelésre. Kell az a európai rendőrség, és kell az eu. ügyészség is. Leírom, amit meg soha, de annyira így érzek! Hogy döglene már meg végre orbi a a bandájával együtt. (anima)

Miről beszélnek ezek? Mindegyik azt hiszi, hogy mindenki olyan hülye, mint ők? Mióta kérjük, könyörgünk az együttműködésért, mint egyetlen lehetséges módszerért a valódi rendszerváltás érdekében? Ezt kellett volna tenniük a 2018-as áprilisi választások előtt, és most is ezt kellene erőltetniük az EU választás előtt, de ezek már az önkormányzati választásról hablatyolnak. Mondom mi lesz: a Fidesz magasan nyeri az EU választásokat, az EU-ban – mindegy melyik pártcsaládban, vagy családon kívül, de nem árván (!) – pozícióban lesz, ettől itthon mindenki beparázik, hogy „lám a Vezér, megint megmutatta, jobb nem húzkodni a bajszát, különben is nekünk fő a biztonság”, és marad minden a régiben, a társadalom fogvatartása. (Gábor)

en bekes termeszetu leny vagyok. az egyetlen dolog, amitol olni tudok, ha valaki kihuzza a router kabelt … az orosz gamerek pedig nem a pacifista hozzaaallasukrol hirhedtek. (Lustamacs)

Így írtunk mi.

Az elvetemülés sötét bugyrai

Csak az fél, akinek van mitől

A fideszes értelmiség Kósa Lajos nyugdíjas anyjának közpénzből megtolt disznótelepén lelhető fel leginkább

Hitler is pont ezt csinálta, nem?

Ha jól értem, a Lidl és a Tesco birodalmat akar építeni

Már túl késő elfutni

Nem is kell az

Színház

A nap kommentje:

Rettegnek a diktátorok. (Emese)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.