Április 19,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Csak az fél, akinek van mitől

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,340,346 forint, még hiányzik 659,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Újabb kormánytagot kaptak lencsevégre a minap a Lázár János által már elesettnek minősített Bécsben. A kosz és mocsok, de még a bűnözés sem tántorította el Szijjártó Pétert attól, hogy ellátogasson az osztrák fővárosba és civilként is szemügyre vegye azt. A külügyminiszter persze messze nem az első volt a sorban, ugyanis még ezt megelőzően Kósa Lajos és Rogán Antal is tiszteletét tette civilben, sőt Orbán Viktor is kilátogatott, hogy roppanó virslit egyen pereccel. Igen érdekes azonban, hogy még itthon szinte alig, addig Bécsben szinte havi rendszerességgel jelennek meg kormánypárti politikusok civilben. Ezért hát felvetődik a kérdés: Magyarországon vajon félnek?

A köztörvényes bűnöző Nikola Gruevszkivel ugyanis előbb futhatunk össze valahol Budapesten, mint egy civilben az utcán közlekedő Áderrel, Rogánnal, Szijjártóval vagy Orbánnal. Nem kicsit furcsa ez egy olyan országban, melynek vezetője szerint Magyarország a világ egyik, ha nem a legbiztonságosabb országa. Ha ez igaz, akkor miért van szükség testőrök tucatjaira ahhoz, hogy a nép egyszerű gyermeke kitegye a lábát az ajtón? Fórumokra, iskolalátogatásra, de még Tusványosra, a „sajátjai” közé is csak kopaszokkal merészkedik, ami legkevésbé sem egy bátor miniszterelnök képét testesíti meg.

Fotó: Szalonna

Fotó: MTI

Ezzel Orbán azonban messze nincsen egyedül, hiszen Áder János pár nappal ezelőtti iskolalátogatásakor még a tanulókat is átvizsgálták, amellett persze, hogy kifestették és új terítőkkel látták el azt az étkezőt, ahol a nagy ember megebédelt. Az ország vezetői, akik szerint rend és biztonság van, még a saját árnyékuktól is félnek, a gyerekekről már nem is beszélve. Orbán Viktornak a testőrök gyűrűje mellé nagy valószínűséggel még golyóálló mellény is dukál, amit szinte állandóan hord a gyűrött öltönye alatt. A valóban népszerű politikusok és vezetők nem félnek a saját népüktől, ezért arra sincs szükségük, hogy mindenhol talpig páncélban, kopaszok hadával közlekedjenek.

Barack Obama, Justin Trudeau és Mark Rutte – lehetne persze még sorolni a neveket – három olyan egykori és jelenlegi vezető politikus, akik sokszor elvegyülnek az emberek között, pontosan tudják ugyanis, hogy nincs mitől tartaniuk. Ehhez képest a teljes hazai elit úgy viselkedik, mint egy bűnszervezet vezetése, amely félve az őket esetlegesen érő attrocitásoktól, inkább biztos ami biztos alapon testőrök tucatjaival veszi magát körül. Egy esetleges merénylettől, vagy leszámolástól tartva hazai környzetben a legritkább esetben mutatkoznak bármiféle védelem nélkül. Ez is jól mutatja, hogy a dolgok mégsem mennek olyan jól Magyarországon, ha ők maguk is úgy gondolják, hogy lehetnek olyanok egy politikai fórumon, nyári egyetemen, vagy éppen egy iskolában, akik az életükre törhetnek. Hol a magabizottság? Mutatom:

Fotó: Twitter

Fotó: Dailyxtra

Fotó:Tupaki

Egyiküknek sincs mitől félniük, ezért nem is viselkednek úgy, mintha egy másik bolygóról érkeztek volna. Hogy mikor jön el újra az a nap, amikor az ország vezető pozícióit olyan emberek töltik majd be, akiknek nem lesz mitől tartaniuk – nem loptak, csaltak és hazudtak -, azt nehéz lenne még csak megjósolni is. A dolgok jelenlegi állása szerint egyhamar biztosan nem.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.