Április 26,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Kikerülve a szabadba lihegnek, hogy rájuk esik az eső meg a világ megvetése

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,544,300 forint, még hiányzik 455,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jó éjszakát kívánok! Mindenkinek. Ica mellett jó lehet élni. Béke van.

Felkészülni, vigyázz, kész!  Ja, készen vagyok. Rohadtul ráér a Fideszt nyaldosó Médianéző Központ. Mintha futóverseny lenne az ünnepünk: versenyezteti március 15-ét. Hallottak már ilyen baromságot? Megállapította, hogy a Fidesz nagy fölénnyel nyerte meg 2019. március 15-ét. Koszorút neki, százat, ezret. Milyen pályán futottak? Salakon, rekortánon vagy gumin? Vagy felcsúti műfüvön? Dehogy, a Facebookon, ezt vizsgálta meg a központ. Rögtön eldobom a maradék kis agyamat is, pedig szerintem ezerszer normálisabb vagyok, vagyunk önökkel együtt, mint a bájolgó örömgúnárok. Azt nem írták, hogy miben volt a nagy küzdelem: hazugsági, ömlengési, nagy magyaros összecsapás volt-e; netán besegített a jó Isten is. Bizonyára. Ebben a Fidesz verhetetlen. Figyeljenek, 134 100 interakciót (kedvelés, megosztás, komment) számoltak össze.

Ezzel vannak úgy oda? Oda kattint a hű meg kézcsókos emberük a tudósításokra. Ej, de szép. Lájk. Szeretünk Viktor. Lájk. Mi magyarok vagyunk a legjobbak. Lájk. Európa nem Európa. Lájk. Isten segedelmével épül a jövő. Lájk. Minden árkot betemettünk (Szili mami) magyarok és magyarok között. Lájk. Mink, mint a Petőfiék. Orbán mint Kossuth. Lájk. Orbán Isten. Lájk. Soros ördög. Lájk. Minden magyarok édes kicsi hazája. Lájk. Lesz itt jólét. Lájk. Verjük a világot. Lájk.

Unom. Arról nincs elemzés, hogy hányan kaptak hányingert ezektől a tósztoktól. Hányan el sem olvasták vagy kiverte őket az ünnepi verejték. Ünnepi futóverseny orbáni hatékonysággal. Hú, muszáj innom egy kis limonádét, a citrom leköti az undort. Ja, a versenyen indultak még: MSZP, Jobbik, DK, Párbeszéd, Momentum, LMP. Lájktalan pártok. A vezető ellenzéki politikusok közül Gyurcsány Ferenc nyert. Nem véletlenül van betojva tőle még mindig Orbán. Most már majd mondjanak nekem olyan területét a mi kis rongyos életünknek, ahol nem a Fidesz-KDNP a number one. Hülye vagyok, versenyben van még Európa is, ottan is kéne egy-két tetsziket begyűjteni. Csak a Soros keze, lába nem bírja a versenyt a márciusi ünneppel. Orbán futhat köröket, csak arra vigyázzon, hogy nehogy pofára essen, mert akkor ki az úristen szakítja el a célszalagot. Egy fontos dolgot azért kihagytam.

A Boros Bánk Levente vezette Médianéző Központ a Fidesz és az Orbán-kormány egyik kedvenc médiamonitoring cége. 2018 júniusában 30 millió forint értékű szerződést köthetett a Fidesszel az év végéig tartó belföldi és külföldi médiafigyelési, médiaelemzési és médiahatás-vizsgálati szolgáltatásokért, 2017-ben pedig verseny nélkül nyert el egy 348 millió forintos megbízást, hogy tíz országban figyelje és elemezze a kormányzati tevékenység visszhangjait. A cég az egész Nézőpont Csoport Zrt.-vel együtt Győri Tibor, a Miniszterelnökség volt jogi ügyekért felelős államtitkárának az érdekeltsége.

Na, tetszenek már érteni? Akkor lájk. Futás a nemzeti ünnep legjobbja címért. Szedték a lábukat, nem nagyon volt idejük az agyukat is megtornásztatni. Még azt elfelejtettem mondani, tudják ez a különleges futóverseny futópadon zajlott le. Ottan szeret lenni az Orbán banda. Ottan csak magukat látják. A futópadon, az meg nem visz sehova. Az áll. Az tegnap is állt meg holnap is áll. A jövőben is áll. Azon erőlködnek, csakhogy az nem a valóság. Az életben egészen más mozgás, akarati kultúrára lenne szükség. Csak az önbizalmuk nagy, ottan elég biztonságosan mozognak, aztán kikerülve a szabadba lihegnek, hogy rájuk esik az eső meg a világ megvetése, élnek utált szakik is az ablak túloldalán: pedagógusok, tudósok, melósok, meg aztán olyanok is vannak, akik visszaszólnak. Pedig hosszú távon a szabad(ban) futás Magyarországé. Ti meg gebedjetek meg a padotokon. Lájk.

Megmondom őszintén, én most elmennék Ica mellé lakni. Peruba. Van ott egy Huacachina nevű kis falu, Ica megye székhelye. Az Atacama-sivatag oázis köré épült, kétszázan élnek ott. A falut minden irányból magas homokdűnék veszik körül. A középen található tavat földalatti vízfolyások táplálják. Pontosan ilyen helyre vágyom. Ha az enyém lenne, vinném a szeretteimet, barátokat, kedves ismerősöket. Szolgáltatókat is, hogy már mégse csöpögjön a vízcsap. Művészeket. Gyógyítókat napszúrás esetére. És sok kisgyereket. Megtelne velük az oázis. Vinnék egyetlen testőrt, ha netán arra tévedne valami kicsi, pökhendi, buggyos gatyás, azonnal zavarja el. Ha homok kerülne a gépezetbe, megbirkóznánk vele. Ha nekem nem sikerül megvenni ezt a csodavilágot, kérem, valaki vigyen magával. Megírnám, ottan felé milyen március tizenötödike.

Az önök véleménye.

Olyan mint egy gyerek, egy hulye gyerek, egy gonosz, elviselhetetlen hulye gyerek. Az IQ-ja sem lehet valami sok, de az EQ-ja minusz felé tendál. Biztos nincs még egy ilyen miniszterelnok, aki ahelyett, hogy becsengetne, vagy kopogna, az ablakon leskelődik be, mikozben bentről már fotozzák. Előzetes értesítés nélkul? Ki az a marha, aki ezt elhiszi? Hol az a 4-5 testőr? Hányingerem van ettől a képtől, ahogy a karácsonyi kukucskálotol is. (Transzporter)

Fénylő csillagunk éppen olyan, mint egy ügyetlen, perverz kukkoló, mikor Törőcsik Mari kiszólt neki, hogy helló röfi. (agador)

Nem értek egyet azokkal, akik Törőcsik Marit negatív jelzőkkel illetik. Ugyan mit kellett volna tennie? Mondja azt neki, hogy menjen a fenébe? Az egész beszélgetésből számomra a művésznő elé állított kényszerhelyzet jön le. Törőcsik Mari a Körhinta, az Édes Anna és ezer más film nagyszerű alkotójaként idéződik fel. Kár volt őt egy ilyen helyzetbe hozni, méltatlan, elszomorító, megdöbbentő eljárás, ez megint ennek a földszintes embernek a bűne. (Zoltán)

Már régen nem igaz a kétmillió! Rengeteg a csalódott fiatal, és idős ember, akik ellenük fognak szavazni. Amit a tv-ben látsz, meg a (nagy tapsoló tömeg) nem több 100 ezernél! Minden rétegnek ártottak, hazudtak, egyre kevesebben bíznak a Fideszben. Ott kell állni mögöttük, a nyakukban lihegni, hogy ne csalhassanak a választásokon. Ugyanúgy terrorizálni, ahogy ők teszik-ellenük. (lőrinczy)

A szerbek, és a környező országok pogárai felnőttek a feladathoz , érzik annak a súlyát hogy mit veszítenek ha homokba dugják a fejüket ! Otthon meg nem érzékelik a veszélyt , félő mire kinyírják a szemüket már késő lesz.. (Krisztina)

Egyrészt nem kicsi az ország, mert mi vagyunk Európa motorja, sőt mi vagyunk Európa is, meg a föld szívcsakrája is Magyarországon van állítólag (höhö). Abszolút világpolitikai tényezők vagyunk, mindenki minket akar leigázni, elrabolni az asszonyainkat és meginni a gyógyvizeinket. Tehát harcolni kell, sosem lehet tudni, hogy melyik irányból támadnak majd
(mindegyikből!!!). – Ebből a paranoid, víziókkal teli, valóságtól elrugaszkodott világból nézve teljesen érthető reakció a részükről a rettegés. (Sirius)

Ha az ovisok koze is felvette a lekvarmellenyt (bocsi) akkor a testorokon sincs semmi meglepo. Mi, baloldali, kozepoldali eszement liberalisok nem feltetelezzuk a rosszat, a tamadast. A jobboldali puszta-populista viktorovics meg retteg es magabol indul ki. Mindenki magabol indul ki. Mit tennel az ellensegeddel? Naugye. Ezert a testor es a lekvarmelleny. (coollounch)

A testőr státuszszimbólum. Minél több, annál nagyobb a hódolat. Amellett a testőr is lehet merénylő, sőt az lehet csak igazán, kell mellé másik három, hogy megfékezze, ha éppen lecsapni van kedve. (agador)

Az” IGAZI MAGYAROK” által lenézet tótokról kiderül,hogy mérföldekkel előttünk járnak. (PILÓTA)

Lassan már minden nemzet lekörözi orbanisztánt.Soha nem tudtak politizálni,mindig ”rossz lóra” tettek,aztán meg mást hibáztatnak bármiért. Például Trianonért is. Mindig mondom,hogy ” ki kellett azt érdemelni”,ami történt akkor.Meg azt is ami ezután fog történni a felcsúti rámszesz hibás buta politikája miatt. (Laci)

Aki megengedheti magának a kulfoldi nyaralást, de azért nem annyira, hogy Bora-Borára vagy Hawai-ra utazzon, az hova megy nyaralni? Legtobben muszlim országba, pl:Egyiptom, Tunézia, Marokko, Torokország, Jordánia. Ott aztán igazán sok a muszlim, mégis nagyon is jol érezzuk magunkat. Minden évben ezek kozul valamelyi országba megyek és soha semmi bajom nem tortént eddig. Ez után a rengeteg arab ellenes uszítás után lehet, hogy teljesen meggyűlolnek minket, de meg is érdemeljuk. Csak az a baj, hogy azokat is utálni fogják, akik nem fújják a gyűlolet szoveget a kormánnyal egyutt. (Transzporter)

Beteg ország , beteg polgárai..:( kezdek biztos lenni benne, hogy Magyarország az egyetlen európai ország , ahol meg mindig ilyen hőfokon izzik az idegen gyűlölet … köszi viktor..:( (Krisztina)

Így írtunk mi.

Az idétlen sunnyogás diadala

Köszönöm szépen, Petőfit magam is tudom értelmezni

Most azt játsszák éppen, hogy szabadságharcosok

A sokszor lesajnált szomszédok előbb jöttek rá arra, hogy a hatalom az ő kezükben van, mint mi, szabadságharcos magyarok

A kérdés az, mitől rettegnek ennyire? 

Mindenki Soros zsebében van

A fehér faj és a barbár hordák

Tisztán látható, hogy Orbán micsoda ótvaros eszméket igyekszik ismét a felszínre túrni csupán azért, hogy beteges hatalomvágyát kielégítse

Saját múltját hazugságokkal helyettesítő, hátrafelé nyilazó félvad horda 

A szőke nő portréja

A nap kommentje:

Szerintem, sok „ámerikás”, elnökös filmet néztek ezek a hogyishívják… valami közjogi méltó bigyók, és megtetszett nekik az abban látott felhajtás. Nem tudom egyébként, a TEKesek tudják, hogy a filmek szerint az életüket kell adniuk az őrzött személyért? (Matyi66)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.