Április 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Tisztán látható, hogy Orbán micsoda ótvaros eszméket igyekszik ismét a felszínre túrni csupán azért, hogy beteges hatalomvágyát kielégítse

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,518,800 forint, még hiányzik 481,200 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Az Origo névtelen újságírója – kézcsókom, Manyika néni – lerántotta a leplet. Már megint. Most éppen az van, hogy Soros György megvette a komplett néppártot. Már megint. Ezt ma onnan lehet tudni nagyon biztosan, hogy az Origo takarítónője (vagy aki a gép közelében járt) megírta.

Soros György szervezete, az OSF feljegyzéséből kiderült (a feljegyzést a DC Leaks portál publikálta közel három éve), hogy a bevándorláspárti spekulánsnak 36 EPP-képviselő megbízható szövetségese. Több név mellé megjegyzést is fűztek, például a luxemburgi – papíron jobboldali – Frank Engel neve mellé: mégpedig az szerepel a Soros-iratokban, hogy megfelelő pillanatokban saját pártcsaládjával is kész szembefordulni. (Origo)

Tehát a 214 EPP képviselőből 36 Soros embere, mert az egyikük neve mellett olyan megjegyzés szerepel, hogy megfelelő pillanatban a pártcsaládjával is szembefordul. Hogy a megfelelő pillanat mikor és mitől következik be alkalomadtán, az sajnos nem derült ki a cikkből. Pedig nem teljesen mindegy, hogy a szembefordulás egy szabad szemmel is jól látható összeg következménye, vagy esetleg olyankor fordul szembe a pártfegyelemmel, amikor a párt az ő elveivel ütköző kijelentést tesz. Ha jól emlékszem, éppen a Fidesz döngette azzal a mellét, hogy a pártfegyelmet is leszarják, mert első a becsület. Ami egyébként tök normális dolog, legalábbis véleményem szerint.

Arra lennék kíváncsi, hogyha kiderülne, hogy fideszes képviselők neve mellett is találna valaki bármilyen bejegyzést – ez olyan buta, hogy azt sem tudja, miről vitázunk vagy például: rendszeresen részegen jár be az ülésekre – akkor az a fideszes képviselő is egyértelműen Soros György embere? Mert odaírtak valamit a neve mellé? Akkor jó.

De lendüljünk túl ezen az erőlködve agonizáláson és próbáljuk megérteni, mit akar mondani a költő. Vagy Manyika néni. Amennyire én tudom, a képviselők nem a pártjaik vezetőit képviselik sem az Ep-ben, sem a néppártban, hanem azokat a polgárokat, akik őket oda küldték. Nincs egységes álláspont, a demokrácia éppen arról szól, hogy különféle elvek és érdekek ütköznek, a vitákból és érvelésekből pedig – optimális esetben – sikerül valami olyasmit összerakni, ami mindenki számára elfogadható.

Az egy dolog, hogy Orbán Viktor kitalálta ezt a nemzeti mázzal leöntött, kereszténységgel felcicomázott nemzetállamosdit, de az csak a Fideszben természetes, hogy akkor mindenki azt gondolja és képviseli, amit a vezér. Ezzel szemben vannak olyan EP képviselők és néppárti képviselők is, akik érdemi megoldásokat keresnek a migráció kezelésére. Már csak azért is, mert az országuk polgárai ezt várják el tőlük. Hogy akár egy pártcsaládon belül is különféle megközelítések létezhetnek, az teljesen rendben van. Az nem annyira van rendben, hogy a fideszesek azért fekszenek keresztbe minden megoldási javaslat előtt, mert Orbán ezen a kérdésen lovagolva óhajt Magyarország és lehetőleg Európa teljhatalmú uraként tetszelegni. Akkor is, ha történetesen ő profitál a rasszizmus és a nacionalizmus felerősödéséből, az Unió polgárai feltétlenül veszítenek.

Az origós Manyi nénitől (itt kérek elnézést mindenkitől, aki Manyi, Manyika vagy Manyi néni, nem róluk beszélek. Valamint az összes takarítónőtől is elnézést kérek, mert róluk sincs szó) kezdve a keresztény-polgári erkölcsi fölényben pompázó pártlapokig mindenki azt hörgi jelenleg, hogy az EP azért báncsa drágajóminiszterelnökurat, mert ő meg akarja védeni a fél világot és mert nem akar migráncsokat beengedni a kontinensre. És ha az EP nem azt csinálja, amit Orbán Viktor akar, akkor Orbán Viktor sértetten ki foglépni onnan. Pont.

A valóság ezzel szemben az, hogy vagy kibasszák az EP-ből drágajó Orbán Viktort és zenekarát, vagy maradhat még egy darabig, de akkor látványosan vissza kell vennie az arcából. És nem azért, mert Soros Györgynek nem tetszik ez az útszéli viselkedés és nem is azért, mert bárki migránspárti lenne. Hanem azért, mert tisztán látható, hogy Orbán micsoda ótvaros eszméket igyekszik ismét a felszínre túrni csupán azért, hogy beteges hatalomvágyát kielégítse.

Tehát vagy befejezi Európa reménybeli ura a hazudozást, uszítást és gyűlöletkeltést, vagy kivágják, mint macskát szarni. Az szép törekvés, hogy az összes Manyi néni igyekszik már előre elmagyarázni, miféle zsidó ármány túrta ki a nagy hadvezért a pártcsaládból, ezt a hívek bizonyára el is fogják hinni, de normális, saját fejével gondolkodó ember nem hiszi el. Akkor sem, ha az Origón Manyi néni azt írta.

 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.