Április 24,  Szerda
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Nem néhány igazolt napon úszik el millió kisgyermek jövője

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,518,800 forint, még hiányzik 481,200 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jó éjszakát kívánok! Mindenkinek. Remélem, nem betegek, jól alszanak.

Ha beteg a gyerek, akkor beteg a gyerek. Akkor el kell vinni az orvoshoz. Minden édesanya, édesapa akkor nyugszik meg, ha beteg, főleg lázas kisfiát, kislányát jó kezekben tudja a dokinál. Nem mindenhol ilyen egyszerű ez. Tudjuk, hogy több száz gyermek háziorvos hiányzik, és ha még azt is hozzávesszük, hogy a falvakban gyakran a felnőtt orvos egyben gyermekorvos is, akkor szépen felugrik ez a szám ezernél is többre. Ugye, azt nem kell elmondanom, hogy hová lettek a gyógyítók? Esetleg csak Orbán nem tudja, igaz, ettől az ő feje nem fáj. Szülőként tudom, nem kis stressz, ha fáradt, köhög, itt fáj, ott fáj mindene a gyereknek. Persze, hogy az a megnyugtató, ha az orvos látja, fölírja a pirulát, elmondja a kezelést. Ne haragudjanak, de egy pillanatig nem jutna ilyenkor az eszembe, hogy akkor most milyen igazolást vigyen az iskolába, majd ha meggyógyult.

Pedig ez nagy gond. A dokiknak. Mert a szülő ne csak három, hanem tizenöt napot is igazolhasson. A Házi Gyermekorvosok Egyesülete évek óta harcol az új szabályozás bevezetéséért. Van, ahol már így működik. Az orvosok szerint a változásra ezért lenne szükség, mert sok esetben nem az ellátásért, csak az igazolásért viszik a rendelőbe a szülők a gyerekeket. Semmi kifogásom nincs ez ellen, tessék a szülőket is nagykorúnak tekinteni. Legyen joguk akár két hetet is igazolni. Rendeletet nem kell módosítani, ilyen rendelet nincs. Csak egy kis rugalmasság, és működik ez, a pedagógusoknak sem kell reszketni, legyen annyi szabadságuk, hogy fentről, a sima arcúak ne koppintsanak a fejükre. Tisztább lehetőség lenne, mint az orvost nyúzni vagy uram bocsá’ igazolást hamisítani. Az iskola sem börtön, a családbarát nacsalnyikoknak ne szúrja a szemét, ha a diák néha-néha meglátogatná a messze élő nagymamát vagy olyan együttprogram van apával, anyával, amiért aznap nem hallják a csengőt.

Leginkább azért tetszik nekem ez az ötlet, mert ebben az országban nem egyszerű élni: fázósan, vizes, egészségtelen lakásból gyalog elindulni a tudás házába kimerítő és veszélyes. Naponta. Vagy ha anya dolgozik éjjel-nappal, helyette főzni, mosni, takarítani, kistestvért ellátni a nagyobb diáknak, az kegyetlen elfoglaltság. Ki kellene egy kicsit pihegniük magukat a családoknak; méltatlan sorsuk ontotta szomorúságukat, kimerültségüket. Nem lázasak, mégis napi lázban égnek (el), az orvos erre igazolást nem tud írni. Csak néha jólesik megpihenni anya, apa szerető ölében. Higgyék el, nem ezen a pár napon úszik el millió kisgyermek jövője. Mert ők is Orbánisztán lakói.

Hála annak a magasságosnak! Egymilliárd dolláros vagyonnal Mészáros Lőrinc a világ 2057. leggazdagabb embere a Forbes legfrissebb listája szerint, amit ma tettek közzé. Ezt is megcsináltuk, azért kurva szép eredmény ez tőlünk, elértük, hogy a világ rólunk beszéljen. Azaz Orbán Viktor kis kedvencéről, aki úgy került be a burzsujok közé, hogy csak néha kellett megmozdítania a kisujját. Az ölébe, illetve a bankszámlájára szálltak a közbeszerzési milliárdok, elfoglalta már fél, de inkább a háromnegyed Magyarországot, és olyan luxusban él, amit mi el sem tudunk képzelni. Egy gázszerelő. Gondolta-e annak idején, amikor koszos kezével az izzadságot letörölte a homlokáról? Munkailag.

Orbán + Mészáros=dollármilliárdok, ami összeköti a két embert, mert azt nekem ne mondja senki sem, hogy a hatalmi játszmák nélkül ez az ember ma ott áll, ahol. Nem is tudok semmilyen díjat adni neki, mert ez az egész gazdagodás ennek az országnak a szégyene. Ezt semmiféle díjjal nem lehet kifejezni. Én csak azt remélem, sőt kívánom, hogy majd el is tudjon számolni vagyona törvényes eredetéről a magyar közDárius. Nyugodtan ott állhat mellette a felcsúti haver is a számonkérő bizottság előtt. Izzadni nem lesz elég, sőt nehezebb lesz válaszolni, mint meggazdagodni. A többit megoldjuk mi.

Mi volt ma a véleményük?

Gyurcsánytol nem fél orbán, csak gyűloli. Dobrev Klárátol viszont fél és gyűloli. Dobrev olyan Sargentini típus és igencsak ki fogja nyitni a száját. Mivel okos, figyelni fognak rá, ha bekerul. Nem nagyszájú Morvai típus, aki csak ismételgeti ordítva a hulyeségeit, hanem okosan, érvekkel alátámasztva fog felszolalni. Drukkolok, hogy bekeruljon, pedig nem vagyok DK-s, de az EP-be nem a párt hova tartozást tartom elsődlegesnek, hanem hazánk jo képviseletét. (Transzporter)

Csak a tények kedvéért: ismerek takarítónőt, aki nemcsak okosabb, mint a zorigó író/szerkesztő gárdája, de soha olyan mocskot le nem írna, mint ami ott megjelenik. Mert nemcsak okos, gerince is van. Ezért takarít inkább, ha nem tud szakmájában elhelyezkedni, de nem alkuszik. Ha sok ilyen ember lenne, nem lenne origó, 888, sőt Orbán sem. (Judit)

’89-ben mivel akartál volna elszámoltatni és kit? Akkoriban még nem voltak százmilliárdos vagyonok. Ha valakinek volt a Rózsadombon egy saját, úszómedencés villája meg egy használtan vett cápa BMW-je, az már kb. mindent elért, amit akkoriban ember elérhetett. Az elszámoltatni való bűnök nem 89 előtt, hanem *azóta* keletkeztek. (Hajszás)

Szerintem 1990-2010 között demokráciában éltünk. Nem egy normálisan fejlődőben ugyan, hanem egy magyarnarancsosban, egy kicsit összekacsintó, kicsit mijobbatudjukban, de a miénkben. Hogy akartunk-e valaha a nyugathoz tartozni, azt érdemes annak a tükrében is értelmezni, hogy a közvéleménykutatások rendre magas EU iránti rokonszenvet mérnek. (masikszempont)

A hatalom mérgezi a lelkeket. Kicsinyes, primitív érzület. Semmi köze a megszerzett technikus tudáshoz, annak fokozataihoz, van, működik és kész. Ennyi. Sajnos. (anima)

Én mindenképpen ünnepelni fogok☺!Az unokámat,az EU első magyar állampolgárát köszöntjük május elsején! És vissza fogjuk idézni azt az elképesztő hangulatot,amelyben összefonódott Olivér megszületésének,és a hazánk EU-csatlakozásának öröme. (Judit)

Pedig elnézve Orbán Viktort, már szülhetne ikreket.
Hogy hasonló a családpolitikája mint Hitleré? Ha igaz, hogy a történelem ismétli önmagát, akkor ebben semmi meglepő nincs. Kellenek a kis NER-katonák, különben sosem győzzük le azt a nyavalyás Brüsszelt… Hm. Trendi? Szerintem a fiatalokat próbálják ilyen módon megszólítani, de látszik hogy a kivénhedt KISZ-esek nem értenek a nyelvükön és nem értik a mai fiatalok lelkivilágát sem. (József)

Így és ezt írtunk mi:

Manyika néni Origót ír

Ezt a vasfüggönyt már mi magunk építettük

Köszönöm a rengeteg pénzt, amit belénk öltek

Közmédia és etika: hírek egy párhuzamos valóságból

Orbán gyerekes álmai

A legjobb ember

Legalább érezzék szarul magukat

A nap kommentje:

Az EP választáson nincsenek ellenzéki pártok, mert mindenki Európa párti. (Ákos)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.