Április 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Ki adna 16 tűzoltót egy Kövér Lászlóért?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,528,300 forint, még hiányzik 471,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép jó estét mindenkinek! Lássuk a mai nap legfrappánsabb kommentjeit:

Én speciel sokkal rosszabbul élek mint 8 évvel ezelott, de biztos csak képzelem. Kéne szednem valami tudatmodositot. Biztos velem van a baj…(Éva)

Jaj, de borzasztó! Na nem a cikk, mert az fantasztikusan jó. Egyébként semmi különös nem történt, a váratlan (konvojos) látogatás szinte kötelezõ minden „kedves” vezetõnek. Rákosi elvtárs is meglátogatta váratlanul a szántóföldet, bizonyíték erre a jólismert kalászos fotográfia. Immáron eljött újra az 50-es évek boldogsága, a tervek túlteljesítése (lásd: hasítás), a felajánlások kora (lásd: sárga csekk és ötforintosok szatyorban), népünk vezérének gömbölyödõ fenekérõl nem is beszélve. Szép.(Tomas)

Többen látni vélték Gyurcsányt Párizsban, Gergényivel az oldalán. Soros maszk volt rajtuk,és hátizsákból,gumilövedéket osztogattak a rohamrendőröknek ,”szuvenír,szuvenír” kiáltásokat hallatva.Aztán ittak kissé,és táncoltak. Itthon tényleg egyre jobb. Ezek a szemét soroskommenyisták azt hazudták karácsony tájékán,hogy a Blahán,és országszerte több helyen, sorban álltak ingyen kajáért.Rothadékok! Azok az emberek nem elvitték,hanem odavitték a kaját,hogy küldjék el a párizsi tüntetőknek.Érthető?!Már 1944-ben is szolidárisak voltunk, a gettó felé terelt zsidók közé is,többen odapöckölték a cigarettacsikket,legalább dohányozzanak szegények. Mi ez ha nem szolidaritás?(János)

Ez a húzása O. V-nek megbocsájthatatlan részemről, hogy megosztotta az ország népét, kihasználta hiszékenységüket, s oda juttatta azországot, hogy egymást egy kanál vízbe megfolytanák. Ez a ő bűne.(Magdolna)

Vitatkozhatunk azon ,hogy kinek a „bűne” az ország népének a megosztottsága.Minek?Ha igazán kiváncsiak lennénk rá..meg van a válasz. Ez a nép ,vagy legalábbis egy nagy hányada..máról holnapra élt mindíg.Egy nagy hányadának megmondták,hogy mit tegyen,mit dolgozzon és legfőképpen azt ,hogy amit dolgozik az mennyit ér..ebben az országban.A legtöbben ebbe szoktak bele,,,ebben a légkörben nevelték a gyerekeiket is.Felnőtt több generáció amelynek ez volt a természetes.Elvárta/elvárja hogy más mondja meg mennyit ér a munkája…hogyan lesz otthona..mennyi lesz a fizetése ha elvégez egy bizonyos munkát..mit kell tennie hogy megéljen.Mert ez a hányad megélni akar.Várja hogy megmondják neki hogyan éri ezt el.Ennek a rétegnek elég ha valamit kap..akár a munkájáért ,akár alamizsnaként..de kapjon Nos nekik Orbán politikájából elég az amit igér.Akinek nem elég az elmegy,mert tudja ,hogy hogy tenni nem tud ez ellen .Neki van elképzelése arról hogyan „akar” élni.Neki nem elég az ,hogy itthon „hogyan lehet”.Sajnos azt gondolom,egy darabig nem változik semmi.Orbán azt a réteget amely csak megélni akar valahogy,túlélni a napot,…markába tartja és nem engedi és ők elegek lesznek arra ,hogy megtartsák a poziciójában.Mert nincs jobb!!!Nincs más ami eredményt hozhatna és ezért akik elégedetlenek evvel a helyzettel szép csöndben dühöngenek….de vagy elmennek innen…vagy,beletödődnek.Amíg nem tanulja meg ez a nép hogy rajta múlik az élete..hogy számonkérje az igéreteket…,hogy számonkérje hova teszik az adóját,..egyáltalán számonkérjen bármit is a hatalmon levőkön,…addig itt nem változik semmi.(Gabi)

Az evolúció során az emberi faj olyan mértékű változáson ment keresztül, hogy képes lett uralni a földi életet – az óceánok mélyét kivéve – az egész bolygón. Meghódította a földet, a vizet, a levegőt, végül a világűrt is, bár a természet törvényeit gyakran még mindig képtelen értelmezni. A fejlődés során kialakult intelligenciának köszönhetően a legfejlettebb faj képes lett társadalmakba szerveződni, képessé vált tagjainak védelmére, de persze támadására is. Képessé vált élőhelyének, önnön fajának elpusztítására is. És a fejlettség ezen szintjén még mindig képtelen tanulni a hibáiból, még mindig képes a legsötétebb, legaljasabb ösztöneinek engedelmeskedve félvakon, félsüketen beállni ordas eszmék mögé, nem gondolva bele, hogy saját jövőjét is kockára teszi… 
Soha az oktatásnak, tanításnak akkora szükségét nem láthattuk, mint napjainkban…(Attila)

A bevándorlok antiszemiták, mondják.
Most olvastam utána. Hazánkban 1938 és1944 kozott 21 zsidotorvényt fogadott el a nemzetgyűlés ill. a képviselőház plusz az 1920-as numerus clausus torvényt.
Kétlem, hogy akkoriban bevándorlok vezették az országot. Tudtommal azok vezették, akiknek mostanában szobrot emelnek.(Transzporter)

A fideszes ÁSZ a mai napon bejelentette, hogy többek között a Fidesz-KDNP választási kampánypénzeinek elköltését is vizsgálja, méghozzá a legfüggetlenebb, legprofesszionálisabb módon. Így tehát nem kell tartani attól, hogy ismét azt találnák megállapítani, hogy a kormánypártokon kívül minden párt túlköltekezett. Az egykori fideszes Domokos László ugyanis a következőkkel nyugtatta meg, a jogállam meglétét hiányoló magyar állampolgárokat:

mindenben a vonatkozó törvényi előírások szerint, a jogállam védelme, a törvényi előírások betartása érdekében jár el, és a vonatkozó törvények keretei között minden párt számára ugyanazt a jogszabályok szerinti eljárást biztosítja. Az ÁSZ minden pártot azonos törvényi előírások alapján és eljárási szabályok szerint ellenőriz

Ezek után kinek lennének kétségei, hogy az ÁSZ át fogja vizsgálni Orbánék választási költéseit? Na ugye. De érkezett még más jó hír is a mai napon, megkapták ugyanis a tűzoltók a kormány által beígért béremeléseket. Örömre persze semmi ok nincs, ugyanis ismét átverés volt az egész, mint korábban a nővérek, vagy mentősök esetében. Lássuk alább az Egységes Tűzoltó Szakszervezet közleményének részleteit:

A napokban kapták meg Magyarország vonulós Tűzoltói a sokat hangoztatott illetményemelkedésükről szóló 2019-es parancsukat. Sajnos a helyzet drámai. Egy 7 éves beosztott tűzoltó, rendszeres havi illetménye nem éri el a nettó 160.000 forintot. Ráadásul a vonulós Tűzoltók kötelező alap munkaideje havi 204 óra, szemben más munkavállalók 168 órás munkaidejével. Továbbá az ígért 3 pilléres életpályamodellből 2 pillér egyáltalán nem valósult meg…. 

…Azonnali béremelésre van szükség, hogy a szolgálatot ellátó állomány (jellemzően a tűzesetekhez, balesetekhez kivonuló Tűzoltók) ne váltson munkahelyet. 

Ezek az emberek esküjük szerint az életüket kockáztatják másokért, ehhez képest nettó 160 ezer forinttal kiszúrják a szemüket. Mennyit is keres egy a munkáját el sem végző, a munkahelyén legtöbbször meg sem jelenő parlamenti képviselő? 948 000 forintot, ami a tűzoltók fizetésének közel hatszorosa! Kövér László, az ország házmesterének fizetése pedig elérheti az akár 3 millió forintot is, ami közel 16 szorosa egy tűzoltó fizetésének. Ki adna 16 tűzoltót egy Kövér Lászlóért? Mert én biztosan nem.

Emellett a világ legbiztonságosabb és legszabadabb országában kiderült, hogy azért, ha valaki etikus hekkerként figyelmeztet egy céget annak biztonsági réseire – ezzel megelőzve az esetleges visszaéléseket – akár 8 év börtönre is számíthat. Ez az ország természetesen Magyarország, a cég pedig a Magyar Telekom. A fiatal hekkert a TASZ védi, akiknek beszámolójából a következő sorokat érdemes kiemelni:

„az ügyészség olyan vádirat alapján kér börtönt”, amelyből „nem derül ki, hogy pontosan mit is követett el”. Például nincs benne az elkövetés helye, ideje, eszközei vagy éppen módja, „és általában semmi, amit a törvényes vádhoz szükséges lenne részletesen bemutatni”. 

Ehhez talán csak egy szót tennék hozzá: szégyen.

Lássuk mai cikkeinket:

Gyakorlatilag mindenki Soros György, aki nem Orbán Viktor

Fenyegetőzik, rázza az öklét, retorziókat helyez kilátásba és vérben forognak a szemei

Csótányt eltaposni nem bűn

A Fidesz szerint a migránsok antiszemiták

Olyan nagyon rossz nem lehetett az a szél, ha a miniszterségig fújta a miniszter bácsit

Az utolsó részlet

Horthynak soha nem járhat szobor ebben az országban

A nap kommentje pedig Transzporteré:

Katolikusnak szuletett ateista magyar vagyok, de ha választanom kellene inkább lennék Soros mint orbán.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.