Április 16,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Adjunk nevet a sz@rnak

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,290,098 forint, még hiányzik 709,902 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép jó estét mindenkinek! Lássuk a mai nap kiemelt kommentjeit:

Este, amikor bejöttem az ajtón szétfagyva, vörös, könnyes szemekkel azt kérdezte a lányom: 
– Anya megint lefújtak?
– Nem, nem fújtak le, ez rosszabb. Elvették a napom és lehet, hogy az elmúlt 6 hetem. Korlátok közé szorítottak. Felhasználtak. 

A korlátoknak pedig ebben a helyzetben mindenkinek magában kell lenni. Ne csitítsanak, ne dumáljanak, ne mondják azt, hogy majd mekkora lesz a majd… és az mennyire nagyot fog szólni. 

Itt már nincs majd. Rég nincs. Csak a most van. A dühnek, elkeseredésnek, robbanásnak nincs “majd” fokozata. Azt akkor érzi az ember, akkor ordít, akkor áll be a rohadt félelmetesre beöltöztetett rendőrsorfal elé, hogy majd hátha az ő 50 kilójának nem esik neki egy ilyen droid. Aztán amikor mégis megtörténik, akkor utána már nem akarja hallani, hogy legyünk békések. 

Az én dühömet senki ne próbálja meg korlátozni dadogva a színpadról. Az én korlátaim bennem vannak. Az akadályozott meg, hogy nem estem neki hisztériásan csapkodva a rendőrnek aki lefújt. A magamban felállítok korlátok akadályoztak meg és nem félelem! 

Viszont megtapasztaltam, hogy a korlátaim elég flexibilisek, amióta jobbikosokkal mosolygunk össze… félelmem pedig sosem volt. 

Na ezt használjátok ki, amíg ezt érzem! Amíg vagyunk még, akik ezt érezzük, vagy ott fogtok állni a színpadjaitokon és a kamerák erdeje mögött üres lesz a tér.
Mögöttem egyszer már volt az, nem kívánom senkinek az érzést! (Rita)

Nem értem én a fideszt: őket 2006-ban Soros fizette, hogy azt hiszik, minden ellenzéki tüntetést ő fizet? Azt sem értem, a tüntetőknek ki ellen kéne tüntetni, ha nem a kormány ellen, a halott Horn Gyula ellen? Végül: miért kéne mindenkinek elfogadni Orbán Viktort egy demokráciában? Mondják már ki végre, egyenesen: „Emberek itt már nincs demokrácia, mi diktatúrát hoztunk létre, mert ez volt a vezérünk, O.V álma, és mi megcsináltuk.” Akkor legalább egyszer nem hazudnának. (Virág)

1990.okt. 25-én kezdődött a taxis blokád. Miért volt akkor az embereknek más a gondolkodása? Miért merte egy csoport a taxisok felvállalni azt, hogy megbénítják az országot? Az emberek mellettük álltak, napokig hordták a teát, süteményt, kaját és kiharcolták vasárnapra, hogy a kormány visszavonulót fújt. Az akkor kisebb dolog volt annál ami most van! Miért nem tudjuk ugyanúgy elhatározni, hogy nem engedjük tovább szipojozni a vérünket és elvenni azt ami nekünk jár? Mi változott? (Mária)

Azt hittem tegnap este már kellőképpen kidűhöngtem magam, nem igy történt. Azt hiszem ennek igy kell lenni. A tűzet és a dűhöt nem szabad elengedni, meg kell tartani. Folytatni kell, nem szabad leállni, mert az életünk a tét. Jó lenne, ha ezt sokan felismernék. Tegyük amit tennünk kell. Ha harc kell, hát legyen harc. (Csabáné)

A mai napon nem kisebb dolog történt, mint hogy Orbán Viktor 4 milliárdos irodáját felszentelték. Örüljünk hát együtt ennek a nagyszerű eseménynek, mint ahogy örül a miniszterek elnökének rajongótábora is. Lássunk pár kommentet a miniszterelnök úr fanatikusaitól:

Az Úr áldása kísérje alázatos szolgálatát, szent Hazánk, népünk, nemzetünk szolgálatában.

Isten áldása legyen Európa legjobb miniszterelnökén, hazánkon. Köszönjük fáradalmas munkáját!

Jó azt látni, hogy a Vízkeresztkor szokásos ház szentelés hagyománya még él, és remélem, hogy még sokáig maradunk keresztényként meghatározó tényezők a magyarság életében. Jó látni ezt a fajta évszázadok óta élő hagyományt. Isten áldja a magyarokat mindenhol a világon, legyen akár katolikus vagy református,vagy más keresztény felekezethez tartozó.

Nézzük, mi történt ma Európa legfantasztikusabb miniszterelnökének országában. A Népszava a Magyar Szociális Fórumra hivatkozva megírta, hogy szeptember óta január 2-ig bezárólag 59 ember fagyott halálra Magyarországon. Többségüket saját fűtetlen otthonában érte a halál. Nem tudom, hogy ez már a hihetetlen gazdasági teljesítménynek, a rezsicsökkentésnek, esetleg a szegénység megszüntetésének köszönhető-e. Egy biztos, a télnek még messze nincs vége, a kemény fagyok még csak most következnek, ami nem segít azokon az aluljárókból, kapualjakból és hidak alól elzavart hajléktalanokon, akik a hajléktalanságot betiltó törvény életbelépése óta kénytelenek voltak új otthon után nézni.

Úgy tűnik, a kormányellenes tüntetéseknek még koránt sincsen vége, ugyanis keddre a brüsszeli Európa Tanács székháza előtti térre szervezett tüntetést az Újhelyi István által alapított Radikális Európai Demokraták (RED) nevű szervezet. A magyar ellenzéki politikusok mellett a megmozduláson jelen lesz és beszédet mond a kormány egyik főellensége is, a Sargentini-jelentés megalkotója, maga Judith Sargentini is. A tüntetéshez természetesen mindenki csatlakozhat, aki egyetért annak üzenetével:

Magyarország nem egyenlő Orbán Viktorral és a nemzeti együttműködés rendszerével; ezt mind többek számára egyértelművé kell tenni az Európai Unióban is! Nem Brüsszelt kell megállítani, hanem a külpolitikai és európai uniós fronton is ámokfutást végző Fidesz-kormányt!

2019. január 8-án, 17:00 órakor tüntetést tartunk a Robert Schuman téren. Gyere el Te is, mutassunk fel együtt piros lapot Orbán Viktornak és rabszolgatartó rendszerének!

A tegnap kiszivárgott MTVA felvétellel összefüggésben – amelyen az látható, hogy Varju László DK-s politikust vonszolják és erőszakkal kidobják a közmédia épületéből – az Átlátszó közérdekű adatként kikéri minden érintett nevét, az őröktől a feljelentések alapján döntést hozókig mindenkiét. Ha pedig nem kapják meg, akkor perelni fognak.

A hírek szerint eddig semmilyen nyomozás nem indult az ügyben, senkit nem hallgattak ki még tanúként sem. A rendőrök a helyszínen pedig érdemben nem intézkedtek. Úgy néz ki, hogy akár büntetlenül is megúszható mindez 2019-ben, Magyarországon.

Amennyiben az Átlátszó sikerrel jár – csak Polt Péter ne avatkozzon bele, ugyebár – akkor végre név szerint is kiderül, kik voltak ezek a bátor biztonsági őrök, akik az épületben szabályosan tartózkodó Varju László, azaz hivatali személy elleni erőszak bűncselekményét követték el. Illetve azon rendőrök neveit is, akik ehhez az erőszakhoz asszisztáltak azzal, hogy noha tisztában voltak az eset súlyával, mégsem tettek az égvilágon semmit.

Lássuk mai cikkeinket:

Aki ilyen módon térdel bele a nép arcába, az előbb-utóbb pofára esik

Megint elkezdte a farok csóválni a kutyát

Ha tudtak hazudni nekivörösödve a kommunistáknak, akkor tudnak hazudni narancsszínűre sápadva a keresztényeknek is

Tüntetés

Műzenét hallottam egy műmosolyú műember vezényletével

Ősz

Próbálja ki! Menjen a nép közé egy kis alamizsnáért, és mondja el, hogy Orbánnak gyűjt

A nap kommentje pedig Józseftől:

János Jancsó: teljesen igaza van!Rendszerváltás óta hithű Fidesz követő voltam. Az áprilisi választások előtti mocskos viselkedésük elindított arra az útra, hogy ma már nézni se bírom őket hányinger nélkül. Jól meglettünk általuk vezetve!!! Hetvenhárom éves nyugdíjas vagyok.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.