Április 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Gyújtogatás, vagy véletlen tűzeset?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,528,300 forint, még hiányzik 471,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép jó estét mindenkinek! Orbán Viktor két napja a milánói Scalába látogatott el, hogy megnézze Kurtág György első operájának ősbemutatóját. Ez már önmagában is meglepő hír, hiszen a válogatott éppen akkor játszott Észtország ellen, a miniszterek elnökét mégis inkább Milánóba ette a fene. Orbán ezúttal nem magángépen érkezett – szinte minden külföldi mérkőzésre azzal jár – hanem a honvédség nemkormánygépén utazott egészen Milánóig. Ezzel most nem ő büszkélkedett, hanem az Átlátszó járt utána a dolognak, mely sokadszorra bizonyította, hogy a közpénzen vásárolt honvédségi gépeket nyugodtan lehet kormánygépeknek – esetleg Orbán saját gépének – nevezni. Ugyanis szinte nincs olyan hónap, hogy a vezér ne használná azt valamely személyes útjára, így kár tovább tagadni az egyértelműt.

Ma tartották Budapest egyesítésének 145. évfordulóját, melynek alkalmából Orbán Viktor – sok egyéb baromság mellett – nyíltan kiállt Tarlós István mellett. Tehát az évfordulót a Tarlós melletti kampányra használta fel, mint ahogy ’56-ot vagy 1848-at is kizárólag kampány célokra használja immár évek óta. A miniszterek elnöke napokkal ezelőtt bejelentette, hogy Magyarország 2030-ra maga a paradicsom lesz. Lekörözünk mindenkit Európában és a világ egyik legélhetőbb helye lesz az ország. Ugyanezt a mai napon megismételte Budapest viszonylatában is. A kormány szerint szinte minden esetben az elkövetkezendő 10 évben lesz majd jobb, aztán ez valahogy soha nem jön össze. 2010-ben is ígértek elég sok mindent, de azt sajnos az elmúltnyolcév miatt képtelenség volt megoldani. Ezért hát most, 2018-ban az az ígéret, hogy 2030-ra eljön a Kánaán, már csak ki kell várni.

2030-ra Budapest lehet az egyik legélhetőbb nagyváros Európában, a kontinens magas életminőségű és legbiztonságosabb fővárosa

Továbbá elmondta:

Óriási feladat az, amire vállalkozunk, ezermilliárdos nagyságrendben és évtizedes távlatban gondolkodunk – MTI

A kérdés már csak az, hogy 2030-ban mi lesz a kifogás, mi miatt nem teljesülhettek a beígértek? Elmúlt nyolc év utáni nyolc év? Gyurcsány? Szocik? Libsik? Soros? Persze addig még van idő bőséggel ahhoz, hogy újabb indokot találjanak arra, miért is volt fontosabb az államkassza szétlopása, mint az ország fejlesztése.

A jövőre esedékes EP választások egyre közelítenek, így hát a kormánypárt bevet mindent, hogy megtartsa Európai Parlamenti pozícióit. Olyannyira belelendültek, hogy Steve Bannon – Donald Trump által kirúgott – tanácsadóhoz fordultak segítségért. A kormány gyűlöletpolitikájával tökéletesen egyetértő Bannon tiszteli, mi több, hősnek tartja Orbán Viktort, ezért szívesen segít ahol tud. Mint azt Bannon elmondta, az elkövetkezendő hónapokban sok időt fog Magyarországon tölteni, ugyanis a kormány választási stábjának szüksége van rá. Fel lehet tehát készülni a talán még korábbiaknál is keményebb gyűlöletkampányra, melynek szinte bárki az áldozatául eshet, ha a Fidesz útjába kerül.

Közben a mai napon az is kiderült, hogy Orbán Viktor strómanja, Mészáros Lőrinc még annál is nagyobb vagyonnal rendelkezik, mint amit eddig bárki is fel mert volna becsülni. Korábban még 210 milliárd körülire saccolták az egykori gázszerelő tőzsdei vagyonát, azonban igencsak úgy tűnik, hogy ez a szám távol áll a valóságtól. A G7 számításai szerint ugyanis:

Mészáros Lőrincnek csak azokban a cégekben közel 300 milliárd forintja van, amiknek mostanra ismertté vált az értéke

Ez tehát továbbra sem a teljes vagyon, annak csupán egy része. Hogy mekkora összeg felett rendelkezik valójában Orbán szomszédja az továbbra is vita tárgya. Az ország idővel nagybirtokossá váló egykori gázszerelője ma már legalább 11 000 embernek ad munkát, mellyel az ország egyik legjelentősebb munkaadója lett. Hamarosan nem lesz olyan föld, hotel vagy erőmű az országban, mely ne kapcsolódna valamilyen szinten a felcsúti gázszerelőhöz. Szinte biztosak lehetünk abban, hogy ez a most láthatóvá vált 300 milliárd forint mindössze töredéke annak a valós összegnek, mely felett a miniszterek elnökének legjobb barátja rendelkezik.

Ma délután kigyulladt és nagy valószínűség szerint ki is égett a DK Szondi utca és a Teréz körút sarkán lévő irodája. A tűz idején a párt egyetlen munkatársa sem tartózkodott az épületben, így személyi sérülés nem történt. Noha egyelőre még nem tudni a tűz okáról, azonban a találgatások már megkezdődtek. A kormánynak ugyanis kezd egyre jobban meggyűlni a gondja a Gruevszki Magyarországra szöktetése miatt kialakult helyzettel. Noha a mai napig tagadják, hogy a kormány bármilyen szinten is segítette volna az elítélt bűnöző Macedóniából történő szöktetését, az eddigi információk szerint ez hazugság. Orbánék napok óta hallgatnak az üggyel kapcsolatban, miközben a kormánymédia elkezdte felkutatni az ügy hátterében megbúvó Gyurcsány szálat. Így hát felmerül a kérdés, véletlen tűzesetről van szó, vagy sem?

Lássuk mai cikkeinket:

Ekkora volumenű szégyensztorit még a NER is ritkán produkál

A hit nyertesei

A mi jó kormányunk megsikamlott egy macedón bűnözőn

Kampányvirágok

Ha döng a föld

Büdösek a kormánynak, úgyhogy elmehetnek a vérbe

A mai nap kommentje Csabánétól érkezett:

Mi már nem menekülhetünk, ha fiatalabb lennék mennék is. A gyerekeimet ösztökélem , hogy menjenek, vigyék el innen az unokáimat minél gyorsabban, hogy egy szabad országban nőjenek fel, de hiába. Nincs annál rosszabb, ha egy anya kér ilyet a gyerekeitől.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.