Április 16,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


A hit nyertesei

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,290,098 forint, még hiányzik 709,902 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

A hit állítólag csodákra képes. Hegyeket mozdít meg és hasonlókat csinál. Rá kellett jönnöm, hogy ez teljesen igaz, élő példának itt van mindjárt Orbán Gáspár, jelen állás szerint Jézus menyasszonya. A fiatalember nyelveken szól és imával gyógyít. Ez nem annyira szokatlan, mint hinnénk, hiszen Harry Potter is tudott párszaszóul, az imával gyógyításnak pedig kimondottan nagy hagyománya van nálunk a Balog Zoltántól Kásler Miklósig ívelő csodatévők sorában. Egyszóval lényegében kormányprogramról beszélhetünk, melynek legfontosabb eleme a hit.

Más nem is kell ahhoz, hogy csodák történjenek. Mert történnek dögivel. Gondoljunk csak bele!

Egy iskolázatlan, nem túl okos gázszerelő negyven éves koráig lényegében annyit tud kihozni a vállalkozásából, amiből szűkösen el tudja tartani a családját, majd homlokon találja a megvilágosodás és jobbnál jobb üzletek sorát köti olyan tempóban, hogy még ő maga sem tudja, aznap milyen pályázaton nyert milliárdokat, másnap milyen tévécsatornát fog vásárolni. Néhány röpke év alatt a falusi mesterből multimilliárdossá válik. Mindez kizárólag a hit erejével!

Egy öregedő parókakészítő hazatántorog Amerikából, miután ott erősen legatyásodott az adócsalás miatt kivetett súlyos bírságoknak köszönhetően. Tök önzetlenül hazajön, hogy itt megmentse a magyar filmgyártást és a szerencsejáték piacot és lám, lőn csoda. Megmenti. Azt is megtudjuk időben, hogy azért kell neki adni a kaszinókat, mert majd jó sok adót fog utánuk fizetni és a jóságos kormány ebből fogja megszüntetni a gyermekéhezést. Igaz ugyan, hogy az adóbevétel az addigi töredékére esett vissza – nagyobb forgalom mellett, ami szintén valóságos csoda -, de még így is marad bőven nyereség, amit azon nyomban ki is visz az országból a mi jótevőnk. De hogy ne maradjunk árván, a gyönyörű és majdnem ifjú felesége időnként megnyugtatja a populációt, hogy nem nyomorog a család. Mármint az ő családjuk. Ehhez sem kell semmi más, mint hit.

Aztán itt van a hit következő nyertese, egy komplett dinasztia. Az apuka, aki egyszerű alkalmazottból bányatulajdonossá, majd néhány év alatt vállalkozásbirodalmat irányító multifunkciós zsenivé okosodik. Az okos apuka okos fiacskája, aki egészen misztikus csodára képes. Mivel soha életében nem dolgozott a versenyszektorban, hanem mindig közpénzből tengődött, jól követhető a bevétele. Aminek a sokszorosát költötte évről évre. Például 2006. december 30-án 5035 négyzetméter belterületi ingatlant vásárolt Felcsúton. Az sajnos nem látható a vagyonnyilatkozatában, hogy szeretve tisztelt felesége hány hektár boldog tulajdonosa és főleg miből, mert amennyire tudom, őnagysága óraadóként tanított valamelyik egyetemen egy ideig, de nem hinném, hogy azzal vagyonokra lehet szert tenni. Más kereső tevékenységéről nem tudni. A családfenntartó tehát a családfő, aki földeket vásárol, öt gyereket és egy feleséget tart el (Nárcisz kutyáról nem beszélve), 2011-ben a egymillió forint megtakarítással rendelkezik a házaspár, valamint 11 390 612 Ft. tartozásuk van a bank felé. Ez a helyzet 2011-ben. 2017-ben a felcsúti belterületi ingatlanok nem szerepelnek a bevallásban (elvitte a cica), az adósság a bank felé 4 184 703 Ft. A bankban 945 000 Ft. megtakarítás van és sikerült vásárolni egy felcsúti lakóházat szép nagy udvarral.

Összesítsünk tehát, hogy a csoda átláthatóbb legyen és a hit erőre kaphasson. Ez a tehetséges ember hét év leforgása alatt vásárolt egy lakóházat, visszafizetett 7 205 909 Ft. hitelt, eltartott összesen hat embert, taníttatott öt gyereket, az egyiket egyenesen Svájcban, ahol a tandíj magasabb, mint ennek a nagyszerű embernek az éves fizetése, majd lagzit rendezett a gyerekének. Közben a fizetése átlagban (juttatásokkal együtt, nettóban) nem nagyon haladta meg az egymillió forintot. És még így is futja minden évben egy kis nyaralásra.

Na, ez is hit kérdése, mert aki nem hívő, az ezt nem értheti. Ahogy azt sem, hogy a puritán miniszterelnök Svájcban kupálódott lánya, aki nem éppen a kirobbanó intellektusáról közismert, hogyan veszi át szép lassan a magas jövedelmezőségű ágazatokat és miből telik neki milliós ridikülre, tizenmilliós órára. A hívők persze tudják, hogy ő és férje a saját lábukon állnak. Az a férj, aki a családba kerülés előtt az összes vállalkozásából nem szerzett annyi jövedelmet, amennyiből önmagát el tudta volna tartani és a családi vállalkozás sem hasított különösebben, hiszen árulták a tanyát, mert ráfizetéses volt. Ehhez képest néhány év alatt a férj milliárdos lett, kastélyokat vásárolgat szabadidejében és karitatív tevékenységet is folytat, amennyiben felvásárolja a bajba került vállalkozók tulajdoni elemeit.

Például Simicska Lajos egy ilyen bajba jutott illető, akinek hasított az üzlet, ameddig a miniszterek elnöke jó barátja volt, majd hirtelen a nyakára ült a balszerencse, amikor már nem voltak barátok. Na ő például kénytelen megválni az értékeitől, amiket Nyerges Zsolt, esetleg Garancsi vagy a tehetséges gázszerelő, vagy valaki más megvásárol, de nekik mégsem kell, ezért az ifjú férjhez fordulnak, hogy venné meg. És ő – amilyen lágyszívű – meg is vásárolja.

Egyszóval kell a hit mindehhez, mert másként nem tudna működni a dolog. Tessék csak megnézni a hitében megingott macedónokat, cseheket, lengyeleket, románokat, spanyolokat és még hosszan sorolhatnám a hitevesztett országokat. Szerencsére jó példa is akad, ahol nem inog meg a nép feltétlen hite. A jó példa neve: Koreai Népi Demokratikus Köztársaság.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.