Április 19,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


A mi jó kormányunk megsikamlott egy macedón bűnözőn

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,340,346 forint, még hiányzik 659,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Kezdésnek olvassuk el az alábbi MTI anyagot – illetve én már olvastam, tehát az olvassa, aki még nem tette meg -, ugyanis tökéletesen összefoglalja Orbán törekvéseit, álmait, vágyait, sötét aljasságát és azt, hogy hová is vezeti az országot a felcsúti dalia. Vastaggal kiemeltem a lényegesebb részeket, hátha megakad a szeme néhány fontos részleten még azoknak is, akik szívesebben nézegetnek színes képeket a betűk helyett.

Nikola Gruevszki volt macedón kormányfő magyarországi menedékjogi kérelmének ügye újabb jelzés, hogy Orbán Viktor miniszterelnök külpolitikai kérdésekben hajlandó Oroszország pártjára állni az Európai Unió ellenében – írta az EUObserver brüsszeli hírportál csütörtökön. 

A cikk szerint az ügy nyomán ismét reflektorfénybe került Orbán Viktor, aki bevándorlásellenes politikájáról ismert, most mégis lehetővé tette az elítélt, Kreml-párti Gruevszki számára, hogy menedéket keressen Magyarországon.

Miután a korábbi macedón kormányfő érvényes útlevél nélkül, azaz illegálisan lépett be az országba, elméletileg a tranzitzónák valamelyikében kellene benyújtania a menekültstátusi iránti kérelmét – írták.

Brüsszeli hírlevelében a Politico is beszámolt röviden a történtekről, „ironikusnak” nevezve, hogy a hivatali visszaélés miatt hazájában kétéves börtönbüntetésre ítélt Gruevszki útlevél nélkül bejutott Magyarországra, miközben Orbán Viktor „a határok szigorú ellenőrzésének és a meglévő menedékjogi szabályok betartásának legfőbb szószólója az Európai Unióban”.

Több román napilap és blog számolt be arról, hogy Magyarország a román labdarúgó bajnokságban szereplő csapatokat finanszíroz. Az Evenimentul Zilei a Gazeta Sporturilor című sportújságra hivatkozva írta pénteken, hogy a magyar kormány a sportújság kérdéseire válaszolva elismerte: 1 milliárd forintot folyósított a Magyar Labdarúgó Szövetségen keresztül Sepsiszentgyörgy és Csíkszereda csapatainak, hogy fejlesszék a sportinfrastruktúrát és a fociakadémiájukat. A cikk címe ezt „Magyarország által Románia szívében elkövetett arroganciának” nevezte.

Radu Tudor befolyásos újságíró és katonai elemző a blogján azt írta, hogy az ilyen kétes külföldi finanszírozások, amelyeket a sport, a kultúra vagy a gazdaság ürügyén tesz Magyarország, a háttérben hibridháborús mechanizmusokat rejt, figyelembe véve a magyar-orosz kapcsolatokat, valamint Oroszországnak Kelet-Európa és a Balkán ellen irányuló agresszióit, amelyek jelentősen rontották a térség biztonságát. (MTI)

Sikerült elolvasni? Akkor haladjunk tovább. Az MTI – egészen bizonyosan szándéktalanul – összefoglalta mindazt a mocskos szeméthalmot, amit Orbán és bandája jó ideje lapátol a társadalom tátott szájába. Igen, miközben Orbán telehörgi a fél világot azzal, hogy ide aztán nem jöhetnek retkes migránsok, miközben közpénzmilliárdokból csirkehálóval tekeri körbe az országot (értem én, hogy baromi sok pénzt el lehet lopni ezen a módon is, mert ugyan ki ellenőrzi, hogy egy négyzetméter kerítés százezerbe, vagy százmillióba került-e?) és abból él kilencedik éve, hogy a saját nyomorába és saját tudatlanságába bebábozódott populációt rettegésben tartja, beengedi – mit beengedi? Behozza! – az országba egy másik európai ország jogerősen elítélt volt miniszterelnökét. Még ahhoz is van pofájuk, hogy megindokolják: szegény korrupt embert üldözi a rohadék baloldali kormány és meg kell védeni. Mert ő most politikai menekült.

Hát a nagy büdös francot politikai menekült! Honnan veszi Orbán a bátorságot, hogy úgy tegyen, mintha egy baloldali kormány illegitim lenne, mintha valami szörnyűség lenne, ha baloldali kormánya van egy országnak? Ahol ilyen van, ott az emberek úgy döntöttek, hogy arra a kormányra szavaznak. Attól, hogy a Fidesz jobboldalinak hazudja magát és azt hörgik éjt nappallá téve, hogy ők a világ keresztény urai, még a hülyeség és a hazudozás nem válik igazsággá.

Orbán fennállása óta Putyin érdekeit igyekszik érvényesíteni, kilencedik éve rombolja az uniós alapelveket és igyekszik szétverni a közösséget. Putyin érdeke ugyanis nem egy erős, összetartó Unió és Orbán érdeke sem ez. Akkor sem ez, ha minden hazug szónoklatában ezt bizonygatja.

Ahogy hazudik ebben, hazudik minden másban is. Hazudik a macedón elítélt ügyében is. Annak az embernek semmi keresnivalója nincs ebben az országban, jogerős ítélet van ellene, ki kell adni az országa hatóságának és irány a börtön. Gondolom a szökés még rátesz pár évet a büntetésére, de ez legyen az ő dolga. Magyarországnak nem feladata bűnözőket bújtatni. Orbán mégis belerángatja az országot ebbe a nemzetközi konfliktusba és nem biztos, hogy önként teszi. Talán nem is neki fontos megvédeni ezt az embert, hanem Vlagyimir haverja utasította erre az aprócska szívességre (a legújabb lapértesülések szerint aktív fehérorosz segítséggel). Lehetséges, hogy nem számítottak arra, ami történt. Nem volt belekalkulálva a dologba az, hogy más országokban az újságírók nincsenek olyan korlátok közé szorítva, mint az Orbán-Putyin álompár országaiban. Talán nem vették észre, hogy Gruevszki nem egy jelentéktelen bűnöző, hanem egy rohadtul nagy és csúszós banánhéj. Már rájöttek, de innen nem igazán van visszaút.

A másik téma szintén az Orbán-kormány taktikai tévedésének lehet egy előhírnöke. Ha olvasnának Szalonnát, akkor már rájöhettek volna – számtalanszor felhívtuk erre a figyelmet -, hogy baj lesz a nemzetállamozásból, a külföldre tolt pénzekből és a kettő kombinációjából. Nagyon nagy baj lesz. A külhoni bérszavazók és tét nélküli szurkolók nem fogták ugyan fel, hogy a felcsúti félisten nem segít nekik, hanem árt, de a valóság lassan szembe fog jönni. Ennek egyik előhírnöke a román sajtó háborgása, ami lássuk be, teljesen jogos. Mi történne, ha mondjuk Németország vagy Szlovákia, esetleg éppen Románia számolatlanul zúdítaná a milliárdokat az itt élő nemzetiségeknek, cserében a megfelelő szavazatokért. Ugyanis Orbánék azzal a rengeteg pénzzel, amit a magyar adófizetők zsebéből lopnak ki szemérmetlenül, nem csupán a magyarországi (és már az Európai Parlamenti) választásokat akarják aktívan befolyásolni, hanem a romániai, a szlovákiai és a többi ország választását is.

Ha ezt más ország tenné meg Magyarországon, ha más ország kormánya járna ide szabadegyetemnek nevezett szellemi faszveréseken uszítani a magyar kormány ellen, akkor Szijjártó már apró darabokra tépte volna önmagát, Orbán pedig már hadat üzent volna a környező országoknak. Meglehetősen szomorú, hogy ezt a külhoni magyarok egy része (mert távolról sem mindenkiről van szó) nem hajlandó, vagy nem képes megérteni.

Ez tehát a jelenlegi helyzet. A mi jó kormányunk megsikamlott egy macedón bűnözőn és jelenleg nem lehet tudni, hogy sikerül-e visszanyerni az egyensúlyt, vagy bekövetkezik a nagy pofáraesés. Mai hír: Rendkívüli ülésre összehívják a Gruevszki-ügy miatt az Európai Néppárt elnökségét. Hát hajrá! És nem, nem a saját országomnak akarok rosszat, amikor az utóbbiban reménykedem. Éppen ellenkezőleg.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.