Április 19,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Meddig tűrjük még, hogy a pofánkba hazudjanak?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,324,946 forint, még hiányzik 675,054 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép jó estét  mindenkinek! A korábbi napok oktatási rendszerrel foglalkozó cikkeit folytatván a mai napra is jutott valami igen elkeserítő. Azt ugyanis mindannyian tudjuk, hogy a kormány – illetve annak intézményei és szervezetei – gond nélkül kozmetikázzák ki az adatokat és hazudnak magyarok millióinak. Nincs ez másképp az oktatás helyzetével kapcsolatban sem, ahol a kormány továbbra is állítja, hogy nincs súlyos mértékű tanárhiány, mindössze kisebb gondok vannak itt-ott. Ezt cáfolandó a Szülői Hang Közösség egy online kérdőívet tett közzé, melyet két hónap alatt, több mint ötezer szülő töltött ki.

Tehát olyanok, akik napi szinten látják a kialakult problémákat. Nem statisztikákat bújnak és még csak nem is az egyik minisztériumból kaptak számokat. Minden szülő pontosan tisztában van a tanárhiány súlyos következményeivel, hiszen pont az ő gyermekeik azok, akik leginkább elszenvedői ennek a rendszernek, melyben az oktatás egy jelentéktelen semmi. Nos, ez a több mint 5 ezer kitöltött kérdőív nem igazán azt támasztja alá, amit a kormány próbál elhitetni mindenkivel, annál inkább bizonyítja azt, hogy súlyos problémák vannak az oktatásban, kezdve az általános iskolákkal.

Három gyermekem három különböző iskolában tanul, és mindegyik iskolában hiányzik matematika-, magyar-, történelem- és nyelvtanár, pedig ezek a felvételi szempontjából fontosak. A természettudományos tantárgyakat összevissza tanítják, most éppen a testneveléstanárok álltak csatarendbe.   

Kezd rögtön ezzel az erős ténnyel a HVG mai cikke, mely elemzi a beérkezett kérdőívek százait. Hogy mégis miért tart itt ma a magyar oktatási rendszer? Azért, mert a kormány nem tekinti azt fontosnak, ugyanis nincs szüksége kiművelt emberekre, azok esetleg még gondolkodni merészelnének, netalántán még véleményük is akadna, márpedig erre Orbánéknak nincs semmi szüksége. Nekik focimeccsekre járó tömegekre, a napi valóságot felfogni képtelen emberek millióira van szükségük, akik nem az egyetemek egyikéből fognak kikerülni.

Orbánék célja az emberek elbutítása, amellett, hogy mindenki mást hülyének néznek. Fiatalok százezreit zavarták el saját otthonukból, azzal, hogy egy élhetetlen közeget hoztak létre számukra. A fiatalok mellett az idősekkel sem bánnak jobban, ugyanis az egészségügyi rendszer folyamatos leépítésével jóformán halálra ítélnek százezreket országszerte. Na de visszatérve a tanárhiányhoz, lássuk milyen más vélemények érkeztek Szülői Hang Közösséghez:

Az 5. osztályt kezdő gyerekemnek a magyart hitoktató/tanító szakos tanítja. Szeretne a gyerekem 6. után 6 osztályos gimibe menni… Így esélye sincs… Az angolt a történelemtanár „vállalta be”, mert van alapfokú nyelvvizsgája és 5.-re az elég. Van két végzős egyetemista is és nyugdíjból visszahívott fizika szakos tanár. Tavaly 78 éves tanár tanította a fizikát 7., 8. osztályban.

Azonban ha ez még nem lenne elég, lássuk a tanárhelyzet csúcsát – vagy épp mélypontját, kinek mi – :

Az informatikát a könyvtáros tartja, 25 évvel ezelőtti anyagokból.

Ezek nem statisztikák és még csak nem is valamelyik éppen aktuális miniszter vagy államtitkár által hasraütésszerűen bekamuzott baromságok. Ez bizony a fájó valóság. Országszerte gyermekek százezrei nem kapnak még csak elégséges oktatást sem, melyről a kormány tudomást sem vesz. Meddig lehet még hülyére venni minket? Mikor jön el az a pont, hogy megelégeljük ezt a helyzetet és nem csak a diákok, de a szülők is az utcára mennek? Ez ugyanis, ami jelen pillanatban történik, gyermekeink jövőjét befolyásolja. Jövőjüktől fosztjuk meg ezeket a gyermekeket és ezzel mindannyian tisztában vagyunk.

A Magyar Posta új vezérigazgató-helyettest igazolt, Katona Viktor Iván személyében. Ha sokak számára nem csengene ismerősen ez a név, akkor megemlíteném, miről is oly híres a fiatalember. Ő volt az a bátor férfi, aki bezáratta a Népszabadságot. Tette ezt úgy, hogy a Mediaworks akkori vezérigazgatója nem volt hajlandó beszántani az ország legolvasottabb lapját, ezért Katona Viktor Iván pár napra megbízotti minősítést kapott, hogy bezárassa azt. Katona olyan bátor volt, hogy napokkal később „egészségügyi okra” hivatkozva kérte munkaviszonyának megszüntetését. Nos ő, a nemzet hőse – talán ezért jutalmul – pénzügyi vezérigazgató-helyettesi állást kapott. Ezúton is gratulálunk Katona Viktor Ivánnak és az ő egyenes gerincének.

A Párbeszéd a mai napon feljelentette Polt Pétert a Fidesz legfőbb ügyészét. Tette ezt azután, hogy kissé elege lett abból, hogy Polt Péter érdekes módon képtelen bűncselekményt találni idehaza. Nincs az a lopás, rablás, hamisítás, ami felkeltené az érdeklődését.

Ön nem csak erkölcsi, hanem büntetőjogi felelősséget is visel. Bűnpártolás és hivatali visszaélésért feljelentést tettünk, ezek a bűncselekmények nem évülnek el 2022-ig.

A kérdés már csak az, hogy Polt Péter bűncselekmény hiányában, vagy pedig nyomozás hiányában fogja megszüntetni a maga ellen indított nyomozást? Mi kíváncsian várjuk a fejleményeket.

A cikk végén pedig egy igen jó kis interjúra szeretném felhívni a figyelmet. A beszélgetés Röhrig Gézával, a Saul fia főszereplőjével készült, érdemes elolvasni.

Lássuk mai cikkeinket:

Mi vagyunk többen, úgyhogy azt csinálunk, amit akarunk

Nálad minden rendben, Viktor barátom?

Orbán pokoli terve a hajléktalanokkal

A szociális munka napja alkalmából ma kitüntetést kapott Harrach Péter, a szociális munka napjának bevezetésében szerzett elévülhetetlen érdemeiért. Komolyan

Ajjaj

Magyarok

Felcsút fekete lyuka

A nap kommentje pedig Zsolté:

A taoistademokraták ugye nem azok, akik hisznek a sportlétesítmények mai gyakorlatában?

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.