Április 19,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Orbán Viktor bosszúja

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,324,946 forint, még hiányzik 675,054 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép jó estét mindenkinek! A CEU vezetésének kezd elfogyni a türelme, ezért ultimátumot adott a kormánynak. Eszerint amennyiben december elsejéig nem oldódik meg a fennálló probléma, úgy az egyetem jövő szeptembertől Bécsbe költözteti az USA-ban akkreditált képzési programjait. Mint azt a CEU rektora Michael Ignatieff elmondta, ők nem szeretnének költözni, a magyar kormány (Orbán Viktor) azonban nem hajlandó sem egyeztetni velük, sem aláírni az államközi egyezményt New Yorkkal.

Teljesen mindegy, hogy a CEU megtett mindent, hogy megfeleljen a kormány elvárásainak, Orbán Viktor mégsem szeretné azt, ha az egyetem tovább működne Budapesten. Ezt ő eldöntötte és kész, még megmagyarázni sem kívánja, egyszerűen nem nyilatkozik senkinek az üggyel kapcsolatban. David B. Cornstein az USA magyarországi nagykövete ugyan lehetőségekről és egyeztetésekről beszél, azonban ez nem több puszta diplomáciai nyilatkozatnál.

Maga Ignatieff is elismerte, hogy a Lex CEU óta a kormány nem hajlandó tárgyalni velük, mert ami jelenleg zajlik, az nem tekinthető hivatalos csatornának, és az egész történet amúgy sem vezetett eddig sehova. Orbán Viktort azt sem érdekli, hogy a CEU az ország egyik legjobb – ha nem a legjobb – egyeteme. Azt Soros György hozta létre, ezért pusztulnia kell. Nem fontosak sem a világ minden tájáról érkező diákok, sem az oktatók, de még a munkatársak százai sem. Orbán Viktor számára a bosszú mindennél fontosabb. Ha ő nem irányíthatja az egyetemet, akkor senki más se irányítsa. Ennyire egyszerű.

Természetesen válaszolt az ezzel kapcsolatos felvetésekre Orbán Viktor (egyik) hátsó fele is, Kovács Zoltán:

A kormány szerint a Közép-Európai Egyetem (CEU) bejelentése, hogy az amerikai diplomák kiosztását Bécsbe költöztetik, egy „Soros-féle politikai blöff” – mondta a kormányszóvivő csütörtökön, a CEU sajtótájékoztatójára reagálva.

Kovács Zoltán úgy fogalmazott, a Közép-Európai Egyetem „ezelőtt is, ma is és véleményünk szerint a jövőben is” Magyarországon fog működni. Az a bejelentés, hogy az egyetem az amerikai diplomák kiosztását Bécsbe költözteti, ennek a politikai blöffnek a része, a kormány pedig ilyenekre nem reagál, nem dolga ezekkel foglalkozni – jelentette ki.

Miközben a vezérnek lenne dolga idehaza bőséggel – már ha érdekelné is bármennyire az ország sorsa -, ő inkább mással foglalkozik. Az OE-LEM lajstromjelű magánrepülőgép – mely előszeretettel szállítja több stróman mellett magát Orbán Viktort is – ma délután Budapestről felszállva a zürichi repülőtéren landolt. Azt, hogy Orbán, esetleg egyik haverja a gépen utazott-e, egyelőre nem tudni, de nincs kizárva. A kérdés már csak az, ha Orbán a gépen volt, akkor mégis mi dolga volt Svájcban? A Vidinek ugyanis jelenése van ma este, méghozzá Zürichtől elég messze, a görögországi Szalonikiben. Vajon Orbán Viktor ott lesz a ma esti sorsdöntő mérkőzésen? Fontos kérdések ezek.

A honvédelmi bizottság ülést tartott a mai napon, ahol Kósa Lajos megmutatta, nem csak beszélni, de olvasni sem tud. Mindössze annyi lett volna a feladata, hogy egy papírlapról mondatokat olvasson fel párttársai számára, ez mégis nehéz feladatnak bizonyult. Volt az ülésen Ziad Naffától kezdve nem szavazat helyetti véletlen igen szavazat is. Sajnos Kósa Lajoson kívül voltak itt még érdekes dolgok bőséggel. A nem kormánypárti tagok például egy sor kényes témát szerettek volna napirendre tűzni – letelepedési kötvények, Honvéd Kórház, Zaid Naffa -, azonban a fideszesek Kósa Lajos vezetésével minden kérdést kapásból leszavaztak.

Hogy ezek után ugyan mi a jóisten értelme van egyáltalán fenntartani egy fideszes bizottságot – természetesen közpénzen -, azt nem tudom. Németh Szilárd a tavalyi évben egy személyben volt képes hónapokig ellehetetleníteni a bizottság működését, csak azért mert kicsit bekattant. Most nincs Németh Szilárd, azonban ahol van Kósa Lajos, oda nem is kell a birkózók agytrösztje.

Lássuk mi történt még a mai napon: Pécsen őrizetbe vették az első hajléktalant, aki nem volt hajlandó háromszori felszólításra sem abbahagyni a hajléktalankodást.

A környzetért mindig aggódó Fidesz nem szavazta meg az Európai Parlamentben az egyszer használatos műanyagok betiltását. Ennek oka: csak.

A KSH friss adataiból pedig kiderült, hogy bármennyire tolja a kormány a családpolitikáját, nem hogy nem született több gyermek tavaly, de még a halálozások száma is nőtt. Csak tavaly 40 000 magyart veszítettünk el. A kormánynak persze biztosan lesz erre is magyarázata.

Lássuk mai cikkeinket:

Fején találtatott a szög, sufnijogász doktor úr

Fizetett alkalmazott

Bele kellett túrnom

A pénzt nem veszik el, hanem beosztják nekünk

Életre szóló kaland

A boldogságról

Akárhány mikrofont kapcsolatat ki

A nap kommentje Máriától:

Remek! A CEU-t végképp elüldözik, a fiatalok mennek külföldre tanulni, élni, ezek meg kampányolnak! Inkább egy élhető világot teremtenének, és JÖVŐT a fiataloknak.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.