Április 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

VENDÉG


Életre szóló kaland

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,528,300 forint, még hiányzik 471,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jó dolgom volt egy teljes hétig, leléptem ugyanis Abszurdisztán zöld lankáiról, ki a hanyatló Nyugat sötétjébe, látogatási céllal. Csak hát voltam olyan idióta, hogy már vissza is jöttem, bár nem faltak fel a migránshordák, nem kezdett ki velem Soros György, és még egy pillanatnyi honvágy sem figyelmeztetett rá, hogy jobb lesz visszamenekülni a békés, biztonságos, akolmeleg Agyarország kebelére. Aztán most meg itten vagyok, és nézem, hogy az utóbbi néhány napban megint micsoda plakáterdőség nőtte ki magát szép fővárosunkban. Azt mondja, kéremszépen, hogy szülőnek lenni életre szóló kaland, ne hagyd ki.

Az első gondolatom némileg trágár lesz: ostoba f@szkalapnak lenni életre szóló állapot, nab#z’meg. Ezt üzenem a „Családok Éve” plakátkampány kieszelőinek, s külön Semjén Zsoltnak.

Mivel nem szeretnék Bajerzsóti színvonalánál megrekedni, kifejteném. A plakátokat úgyis látta már mindenki, állítólag „társadalmi célú hirdetés” címszóval a tévében is tolják, de tévém az nincs, elég nekem a NERbeszéd anélkül is. Szóval: békés jólétben mosolyogva kikapcsolódó családok. Papa-mama-gyerekek-kutya-mittudomén. Szép. Kirándulnak, reggelizgetnek, játszikálnak, ilyesmi. Ezzel semmi gond. Aranyos. Csak egy kicsit olyan… keserű. Szülőnek lenni életre szóló kaland, ne hagyd ki! Semmiképp ne hagyd ki, ha pedig nem adatik meg (mert nem úgy alakul, akár a biológia, akár a szociológia szól közbe), akkor nem is vagy ember! Akkor önző, rettenetes „szingli” vagy, vagy „nemzetellenes” pár vagytok. Senkik. Hogy nem telik rá? Hogy már a meglévőt sem sikerül rendesen eltartani, nemhogy többet vállalni? Annyitisérsz, a Lázár János is megmondta, és hát neki is van gyereke ugyebár, nem is egy.

Mielőtt felrobbanok az idegtől, hogy a kormány immár óriásplakátokkal vájkál a (nemzeti) petefészkemben, inkább kitalálok még néhány szlogent, szerintem a következő kampányra pont olyan kiválóak lesznek, mint ez.

Lehetne mondjuk: A tervezhető, jól fizető, biztos állás életre szóló kaland! Ne hagyd ki!

Vagy akár: A fűtött, tágas, kényelmes, otthon életre szóló kaland! Ne hagyd ki!

Szerintem nagyjából ugyanaz a realitásérzék kell a „Szülőnek lenni …” plakátokhoz, mint a fenti két bicskanyitogató cinikussághoz. Azzal a különbséggel persze, hogy a remek állás, a csodás otthon nem fog senkinek csak úgy „becsúszni”…  kivéve, ha tényleg jobbanteljesít.

(És még zárójelben, mert eszembe jutott a Családok Éve kapcsán, de most már kifogytam a káromkodásból mára: „Magyarországon működik az egyik legkomolyabb család- és lakástámogatási rendszer, ám a lakás-takarékpénztárak állami támogatása nem volt hatékony, ezért megszüntette a kormány – mondta a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára.” – Origo, okt. 18

Goitein Vera

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.