Április 26,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Hír- és történelemhamisítás napja volt a mai

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,544,300 forint, még hiányzik 455,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép jó estét mindenkinek, így pár órával október 23-a előtt. Az ünnepet megelőzően a kormánylapok, valamint a Fidesz prominensei is megkezdték az emlékezést. Kövér László házmester kezdte meg a sort, aki beszélt többek között: 3d-s nyomtatóval készített Macronról, európai nemzethalálról, hazaáruló ellenzékről és Orbán Viktor nagyságáról is. Nehéz is lenne részleteket kiragadni Kövér interjújából, így hát aki csak szeretné, az itt elolvashatja teljes terjedelmében a művet. Na de azért mégis, egy kis idézetet ide másolok:

Egyáltalán: van még visszaút Euró­pának?

Lengyelország, Csehország, Szlovákia, Magyarország, ideértve még Ausztriát, Észak-Olaszországot, Németország keleti részét és Bajorországot, tehát a tágabban vett Közép-Európa jelenthet esélyt arra, hogy Európa eredeti valójában még fellelhető legyen a következő száz esztendőben is. 

Jajj neked, drága Európa.

Aztán itt volt nekünk Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára is, aki a szuverenitás fontosságára hívta fel a figyelmet, illetve arra, hogy Magyarország már nagykorú. Megemlített azonban egy ennél sokkal fontosabb gondolatot is, miszerint:

Amikor mi, magyarok megvonjuk a 20. század mérlegét, akkor kihúzhatjuk magunkat, mert bár két embertelen, emberellenes és gyilkos eszmének is itt voltak a képviselői, amikor külföldről Magyarországra jöttek, mindig csak egy nagyon szűk, „bűnözői elitet” találtak, amely együttműködött velük.

A magyar nép, a magyar emberek milliói sem a náci, sem a kommunista diktatúrával, annak ideológiájával nem azonosultak, a nemzet egésze sohasem hajolt meg és sohasem tört meg, mindig egyenes gerinccel várta azt a pillanatot, amikor a szabadság levegője beköszönt

Biztos, hogy ez így volt, kedves Bence? A kommunizmus ideológiája elég sokak agyában táptalajra talált. Nem véletlen az sem, hogy Magyarországot, mint a tízmillió házmester országát említik. Ha valóban csak nagyon szűk bűnözői elitet találtak volna Magyarországon – mint ahogy arról Rétvári beszél – akkor nem lennének ma is sokan olyanok, akik visszasírják a Kádár-korszakot. Jó lenne már végre elfogadni, hogy igenis sokan egyetértettek Magyarországon a kommunista ideológiával, ez akár tetszik nekünk, akár nem.

Az MTI – az egykor szebb napokat megélt, ma már a hírhamisítástól sem megrettenő hírügynökség – a mai napon is sikeresen hírt hamisított. Nem tartott azonban sokáig az öröm, ugyanis órák alatt sikerült lebukniuk. Az MTA következőképpen számolt be az egyébként nagyszerű hírről:

Hatalmas nemzetközi siker a magyar tudományos élet számára is: Lovász László, Barabási Albert-László és a cseh Jaroslav Nešetřil vezetésével, a Magyar Tudományos Akadémia Rényi Alfréd Matematikai Kutatóintézete, a Közép-európai Egyetem (CEU) és a prágai Károly Egyetem együttműködésében hatéves kutatási program indulhat közel 10 millió euróból azért, hogy jobban megértsük a bennünket körülvevő nagy hálózatokat.

Hogy az MTI-nek mégis mivel volt gondja? Igen, kitalálták, a CEU volt az. De gond egy szál sem, az MTI átírta a hírt úgy, hogy a CEU-nak már nyoma sincs:

Lovász László, Barabási Albert-László és a cseh Jaroslav Nesetril vezetésével hatéves kutatási program indulhat csaknem 10 millió euróból azért, hogy jobban megértsük a bennünket körülvevő nagy hálózatokat – közölte az MTA hétfőn.

Szánalmas, nevetséges. Lehetne még persze sorolni azokat a jelzőket, mely az MTI-t mint az ország egykor legfontosabb hírforrását jellemzi, de szerintem megy ez nélkülem is. A legdurvább talán az, hogy komolyan úgy gondolták, ez nem fog feltűnni senkinek. Ez nem az első eset egyébként sem, hogy hazugságon kapták a kormány szócsövének is felfogható MTI-t, és abban is biztos vagyok, hogy nem is az utolsó.

Nézzük mi történt ma a világszínvonalú magyar egészségügy háza táján. Székely László elbocsájtott szívsebész egykori betege Budapesten épp műtétre várt –  fertőtlenítve, benyugtatózva a műtőasztalon feküdt – ám megműteni mégsem sikerült. Az ATV Heti Napló című műsorában elmondta, hogy dél körül felébredt az altatásból – talán azt gondolva, hogy a műtét sikeres volt – azonban a nővér csak annyit közölt vele, hogy a műtét elmarad. A zárójelentés szerint technikai okok miatt nem hajtották végre az operációt. Itt tart ma a Kásler-féle, tízparancsolattal gyógyító hazai egészségügy. A nő reményei szerint egy másik kórházba hamarosan úgy feküdhet majd be, hogy meg is operálják.

A nyíregyházi állatkert legújabb rinocéroszát – az állat legnagyobb bánatára – Orbán Viktor fogadta örökbe. A miniszterek elnöke a Facebook népéhez fordult, akik természetesen segítettek abban, hogy nevet találjanak a kis állatnak. Amennyiben az állatkert is rábólint a kétharmados többséggel megválasztott névre, úgy a kis rinocérosz bébit Csülöknek fogják hívni. Azt már csak remélni merjük, hogy sem Németh Szilárd, sem pedig Semjén Zsolt nem tervezi meglátogatni a kis jövevényt.

Lássuk mai cikkeinket:

Németh Szilárdnál sosem szabad megállni

Sok mindent lehet mondani, csak azt nem, hogy Gémesi egy gazember

Hogy a lelkem nem sírjon naponta

Migránsok, bözsiuti, rezsicsökkentés

Se oktatás, se munka. Csak a Fidesz

Petőfi koszorúi

A halál oka: embertelenség

A nap kommentje pedig butcherbirdé:

Ilyen halálokkal 100 évvel ezelőtt haltak emberek. Hová lett a szép új világunk, amit mindannyian vártunk. Tudtuk, hgy a halált még nem győztük le, de harcban vagyunk vele. és sok csatából győztesen kerülünk ki, Azt álmodtuk, hogy senkit sem hagyunk az árokparton,hogy egy mindenkiért és mindenki egyért, és mind a haza javáért. Nem NER lovagok luxusáért akartunk dolgozni, hanem a gyerekinkért, Mari néniért,és Feri bácsiért,ha ők már kiestek a sorból.Szép álom volt, de felébredtünk. Már aki. Az ország fele része hipnotikus álomban továbbra építi a néző nélküli stadionokat és kisvasutakat, a 11cm-es kilátót, és hagyja lerohadni a kórházakat, amelyek lassanként ugyan olyan üresek lesznek mint a stadionok és szívünk. A szívünk, amiből kiirtják az emberséget és a részvétet a hajléktalanok, a migránsok, a nálunk szegényebbek, az elesettek, a rászorulók iránt.Mint ahogy Ady versében Azuba, megátkozza a Galiileit úgy átkozlak meg én is álmaink gyilkosa, aki elől saját nagyravágyó gőgödnek aranyköde mindent mást eltakar, csak a saját dicsőségedre épített piramist látod, a főpapjaid dalát hallod, amely elnyomja a rabszolgák sírását. Ahhoz még egy 11 cm-es kilátó is elég.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.