Szeptember 23,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Németh Szilárdnál sosem szabad megállni

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,297,765 forint, még hiányzik 1,702,235 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jó reggelt, drága embertársaim! Az a sajátos helyzet állt elő, hogy ugyan hétfő van, de közben meg mégse. Sőt. Már csak egyet kell aludni, ameddig a nyakunkba zúdul a nemzeti izé, amikor is Orbán Viktor Schmidt Mária házánál a Terror Házánál próbálja egyben tartani a nyájat. Ünnepileg. Addig is állapítsuk meg nyugodtan, hogy a rinocérosz bébi mögé bújó cukiskodó lájkvadászat sikerrel járt, megvan a kétharmad, Csülök hasított, a néplélek húrjainak rezegtetése újfent bejött és komoly erőket mozgatott meg. Remélhetőleg a holnapi ünnepileg háborús és gyűlöletbeszéddel sikerül helyrebillenteni az egyensúlyt a fejekben, és a visszatérni a valóban fontos dolgokhoz. Hogy mimagyaroknak ki mindenkit kell nagyon utálni és miért. Ha esetleg elfelejtettük volna.

Úgy értem, hogy Demeter Mártán kívül, akinek a rugdosásába tegnap a csengeri csilliárdos háziasszonyok védőszentjét és minden kupakok szakértőjét is bevetette a Fidesz. Logikusnak tartom. Németh Szilárdnál sosem szabad megállni. Könnyen belátható, hogy mennyire mélyen hasítunk ha már ott tartunk, hogy egy Kósa kezdeményezi bárkinek a nemzetközi felülvizsgálatát. Mert most éppen ez történik. Demeterrel terelik a figyelmet a lakáskasszás mizériáról és az akadémiai szinten művelt korrupcióról, amelynek tengerében a szemfényvesztésileg célkeresztbe került Simonka pusztán egy szánalmas kis csepp. A nagykutyák mind a helyükön vannak, és köszönik szépen, jól vannak. Szóval a legokosabb Lajos kapaszkodik az ő szaktekintélyébe (édesjóistenem tényleg hova süllyedtünk, hogy az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottságának élén ilyen minőségű emberanyag áll) és gondoskodik. Arról, hogy a testület törvényes működését biztosítsa. Remek. Amikor a választás előtti nemzeti összefosás idején nagy elődje hosszú hónapokon keresztül tudatosan elszabotálta és megpuccsolta a testület működését, és ellehetetlenítette az ott folyó munkának nevezett porhintést (akkor éppen Szél Bernadett volt a célpont, akire rákiabálták, hogy Soros érdekeit képviseli, ezért jelent nemzetbiztonsági kockázatot), sem Kósa, sem mások nem siették el az aggódást. Egyszerűen köpedelem, hogy egy kétharmaddal kormányzó párt legkiemelkedőbb teljesítménye a lopáson túl a nem létező, vagy éppen darabjaiban fetrengő ellenzék – az LMP-ből éppen most lép ki a párt egyetlen EP-képviselője, Meserics Tamás – folyamatos cseszegetése. Ezeknek a kormányzás konkrétan sima pótcselekvés, ami mellett hatékonyan lehet működtetni a lopás nevű iparágat.

Demeter Márta azonnal össze is fosta magát Laller hatalmas bejelentésétől. Az MTI-hez eljuttatott közleményében úgy fogalmazott: ha már Kósa Lajos amúgy is Kövér László házelnökhöz fordul az ügyében (akinek megint víziói vannak), elvárja

hogy kezdeményezze Orbán Viktor miniszterelnök nemzetbiztonsági átvilágítását, melyet folyamatosan elkerült az elmúlt 28 évben.

Továbbá arra kérte a bizottság elnökét (ez Kósa, ugye), hogy a testület a következő ülésén vegye napirendre a Katonai Nemzetbiztonsági Szolgálat beszámolóját arról,

mit keresett Zaid Naffa, a nemzetbiztonsági ellenőrzésen kétszer megbukott jordán tiszteletbeli konzul a Magyar Honvédség honvédtisztjeinek avatásán.

Mondjuk az változatlanul nem lenne baj, ha az ellenzék úgy tenne, mintha felfogták volna: lehet vagánykodni, kergetni az illúziókat, vágyálmokat megfogalmazni, de ugye azt nem gondolják, hogy a NER-ben ezeknek a vergődéseknek bármilyen finalitása lesz. Hogy ahol valami Kövér Lászlón múlik, vagy ahol felmerül Orbán zűrös múltja és jelene, ott a rendelkezésre álló, demokratikusnak tűnő eszközökkel eredményeket lehet elérni. Értem én az álnaivitást, csak a tököm tele van vele. Április 8-a óta különös tekintettel.

Itt van egy kisebb hoppácska: készült egy felmérés, amelyből kiderül, hogy még a Fidesz-szavazók többsége is azt akarja, hogy Magyarország csatlakozzon az Európai Ügyészséghez. Az a helyzet, hogy a Publicus Intézet által a Vasárnapi Hírek megbízásából készült közvéleménykutatás eredményei kísérteties hasonlóságot mutatnak a napokban közzétett, 2018-as Eurobarométer eredményeivel. Vagyis úgy néz ki, hogy az évek óta tartó, csilliárdokért elkövetett Brüsszel ellenes uszítás dacára még a Fidesz- és a Jobbik-szavazók meggyőző többsége sem akarja azt, hogy Magyarország kilépjen az EU-ból, ugyanakkor a válaszadók jelentős problémának tartják az uniós források elherdálását is. Ezen túlmenően a legmeglepőbb fejlemény mégis az, hogy a fideszes rajongók 76%-a szerint is szigorúbban kellene ellenőriznie az EU-nak az uniós pénzek falhasználását. Miközben persze könnyekig meg vagyok hatódva azon, hogy nagyjából tízből kilenc ember tisztában van a haveri magánzsebeknél véget érő korrupciós ügyködésekkel, és csak 6 százalék állítja: minden a legnagyobb rendben van a fejlesztési pénzek hasznosítása körül, azért két dolgot jó lenne szem előtt tartani. Egyfelől a Nézőpont és a Századvég még nem nyilatkozott az ügyben, márpedig ameddig ők nem kutatják meg, hogy a magyarok 103,4 százaléka a saját szuverenitásába való belegázolásnak tartja az Európai Ügyészséghez való csatlakozást, és különben is Soros manipulálta a felmérést, ami tehát kuka, fenntartásokkal kell elhinni, amit látunk. Másfelől azért egy fokkal jobben örültem volna annak, ha ez a nagyfene tisztánlátás április 8-án kerítette volna hatalmába a populációt. Még akkor is, ha akkor még nem volt nyilvánvaló: a luxusmagánrepülőzgetés a főnök legnagyobb hobbija, amit sunyiban 30 éve űz, hajszol és művel. Jó, ez a fenntartásom arra az esetre érvényes, miszerint dehogy csalták el a választást, ááááááá, dehogy. Mert amennyiben esetleg mégis, akkor tökéletesen stimmel az ábra.

Közben Jason Stanley, a Yale filozófiaprofesszora, aki egy évtizede foglalkozik a fasiszta propagandával, mások mellett kiváló kutatási alanyt azonosított a felcsúti migránsverő személyében, akinek megnyilvánulásai, politikai lépései párhuzamba állíthatóak a fasiszták gondolkodásával, tetteivel. Igen, igen, Erdogan haverja is pontosan ebbe a sorba illeszkedik, de Trump elvetemült populista pojáca – aki remélhetőleg azért nem szabadít a nyakunkba egy újabb világégést – is bizalommal magára veheti. Stanley szerint a fasiszták történelemfelfogásának egyik alapeleme a mitikus múlt, Orbán azért változtatta meg az Alaptörvényt, hogy Magyarország újra nagy legyen. (Mondjuk a mitikus múlt meghamisítása sem kutya.) Aztán az összeesküvés-elméletek is részei a populista vezetők mostanában dívó uralmának, ez Orbán esetében leginkább a Soros-fóbiával mérhető, ugye. Remélem, hogy Kovács Zoltán már írja az olvasói levelet a New York Times szerkesztőségének, ha meg nem, akkor sem gáz: ezt ők már lassan bóknak veszik.

Lengyelországban helyhatósági választást tartottak tegnap, amelyen kiemelkedő részvétel mellett az Orbán haverjának számító Jarosław Kaczyński most kormányzó pártja, a Jog és Igazságosság (PiS) nyert. Azonban bármivel is verdesi a mellét a magyar propagandabirodalom (a PiS kampányfilmjében ráadásul Döbrögi elvtárs is feltűnt), a Fidesz-mintára elhülyült lengyel kormánypárt öröme nem lehet felhőtlen: a most alakult ellenzéki összefogás –  a Polgári Platform (PO) és a szintén ellenzéki Modern (Nowoczesna) szövetsége a helyhatósági választáson a Polgári Koalíció (KO) – a vártnál sokkal jobban szerepelhet. A 16-ból 7 vajdaságban nyert, és várhatóan sok önkormányzatban az ellenzék koalíciókötéssel átveheti a vezetést. Varsóban hatalmas pofont kapott a kormánypárt, itt már az első fordulót megnyerte az ellenzék az exit poll szerint.

És végül: nagy bazdmeg körvonalazódik a migránsverő jobban teljesítés mögött, akárki meglássa. Ott tart a kormányzati elmebaj, hogy kivégzik az előadóművészetek tao-támogatását. Marad a falábú futball, Orbán mániája. Hogy ez színházak megszűnéséhez és még jelentősebb állami kontrollhoz vezethet, senkit ne aggasszon túlságosan. A foci marad. Ja, hogy mindenkire sor kerül? Hát igen. Amennyit ezek loptak? Előbb-utóbb színt kell vallani. Így, vagy úgy, de elkerülhetetlen lesz.

Akkor maradjunk ennyiben, jó pihenést mindenkinek!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!