Március 29,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Se oktatás, se munka. Csak a Fidesz

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,567,959 forint, még hiányzik 1,432,041 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Irtóznak a tudástól, a szakértelemtől az elit birka-iskolások

Egyszer volt egy nagy csoda,
Neve: Fidesz-iskola.
Ki nem szólt, csak bégetett,
Az kapott dicséretet.

Ki oda se ballagott,
Még jutalmat is kapott,
Így esett a nagy csoda,
Az elit birka-iskola.

Bocsánatot kérek Weöres Sándortól, de még az is lehet, hogy ő is írt volna ilyen versikét. Aki birka-iskolába jár, az birka módra teszi tönkre az oktatást – ennyire futja. Birka birkát nevel. Olvasom, hogy az Európai Unióban csak Magyarországon csökkent a diplomások aránya a 25-34 éves fiatal felnőttek körében az elmúlt években; 2014 után a korosztály 32,1 százalékának volt diplomája, tavaly viszont már csak 30,2 százalékának. Miközben az Európai Unióban átlagosan 1,8 százalékponttal nőtt a korosztály diplomásainak aránya, Magyarországon ennyivel csökkent, azaz, a magyar fiatal felnőttek felsőfokú képzettségi szintje olyan mértékben szakadt le az uniós átlagtól, amennyire az elmúlt egy évtizedben soha.

Értem én, miért nem kell itt tudás. Hazánkban 2,2-2,4 millió választónak van nyolc általános, vagy alacsonyabb iskolai végzettsége. Közülük 400 000-ren nem fejezték be a nyolc általánost. Ha igaz az, márpedig igaz, hogy az alacsonyan iskolázottak körében a teljes népességhez viszonyítva magasabb a Fidesz támogatottsága, mint a többi párté, akkor helyben vagyunk. Ők vannak, lehet kábítani, manipulálni őket, lesz utánpótlás is, mert a tizenhat éves gyerekeket kiszórják az iskolából, aztán se oktatás, se munka. Csak a Fidesz.

Már Hoffmann Rózsika néni oktatási kormányzótársnő is úgy agyalt, meg kell büntetni a diplomásokat, fizessenek utólag, ha galád módon elmennek külföldre dolgozni az itthoni Kánaán helyett. Semmi jónak nem lennék elrontója, ha a közéleti hinta-palintából kibukott politikusok visszafizették volna már eddig is, amit az istenadta nép jattolt nekik a közösből.

Ez a bagázs irtózik a tudástól, a szakértelemtől, csak hirtelenkednek a birka-iskolát kijárt amatőrök. Ennyit tudnak: ha van pénzed, meggyógyulhatsz; ha van pénzed, tanulhatsz. Összeugrasztanak társadalmi csoportokat hülyékre és nem hülyékre stemplizve! Pedig már régen kiderült, ki a fő hülye. Ezután úgyis drágán kóstál egy hazai diploma, fizetőssé tennék a Corvinus egyetemet. Álcából hagynának némi állami ösztöndíjas helyet is, aztán indul a milliókért tanulni cunami más felsőoktatási intézményekben. Ha nem tudsz tandíjat fizetni, maradsz statisztikai adat!

Jut eszembe! Kedvezményért ki kell járni egy jó kis ösztöndíjat, mondjuk, az oxfordi Pembroke College-be az angol liberális filozófia történetét tanulmányozni – és mára megbukni belőle. Akkor akár miniszterelnök lehet belőled. Így gondolta, okos Soros? Ha saját, de inkább a szüleid zsebéből tanulsz, akkor sem várhatod, hogy a diplomáddal (nélküle sem) olyan emberhez méltó, európai fizetést, megélhetést kaphass, ami mellett majd megoldod a gyerekeid képzését is. Diszkriminációs agyalás nélkül.

Már megint ne kábítsuk egymást! Létszám leépít a kormány, ezreket rúgnak ki az államigazgatásból, olyan kiváló szakemberek kerülnek kapun kívül, akik már bizonyítottak; akik sokasága még csak nem is tartozik az előszeretettel és otrombán öreg ketyósoknak  emlegetettek közé. Nálunk ötven fölött sem ember az ember. Piszok dolog mások megélhetését, jövőjét tönkre tenni. Csak. Csak úgy – mosolyogva, viccelődve. Közben magyarázni a bizonyítványt.

A Nemzeti Együttműködés Kormánya tisztogat szakmákban, hivatásokban, munkahelyeken, és akkor pökhendien kiállnak a mikrofon elé az ügyeletes szószátyárok, és elmagyarázzák, miért jó ez az országnak. Az embereknek. A lelkileg kiheverhetetlen döntések indoka totál védett, mondjuk éppen átszervezés vagy bürokráciacsökkentés. Mindig rajtad kezdik. Szaladgálhatsz ügyvédhez, az a felmondó papíros jogilag olyan betonbiztos, mint egy atomtámadás elleni bunker. Erkölcshöz és emberséghez nem kellene papír.

Van annyi pénz, hogy a bevállalós kis- és nagyfőnökök simulékonyan a még magasabb posztosokhoz, lelkiismeret, empátia nélkül végezzenek ki szakembereket, egzisztenciákat, tegyenek tönkre életeket. Munkahelyi csiki-csukik. A lényeg, legyél képes bármire – csak a saját bőröd meneküljön, és ágyazz meg magadnak, a havernak, a seggnyaló embereidnek. Diploma? Ugyan! Okos, szakmájukat értő, dolgos emberek Orbánnak nem kellenek, csak irányítható, birkaiskola-diplomás figurák, akiken lehet élősködni. Akik nem tűrik, akik élni akarnak, elmennek külföldre.

Ha nem akarnak utcát söpörni. Az is szép munka. Megmondta már Martin Luther King is: „Ha egy embernek utcaseprő a munkája, akkor úgy seperjen utakat, ahogy Michelangelo festett, ahogy Beethoven komponált, vagy ahogy Shakespeare írt verseket. Olyan jól seperje az utakat, hogy a mennynek és a földnek minden lakója megálljon egy percre, s azt mondja, ím élt egy nagyszerű utcaseprő, aki jól végezte munkáját.”

Szívből ajánlom a hatalom urainak, hölgyeinek, söpörjenek el minél hamarabb! Szabaddá tesszük az utat, ahogyan a birkanyájnak is szoktuk. A nagyobb ütközés elkerülésére.